Päivä 116: Onko se loppu?

Minulta kysytään usein, että mistä tietää mascaran olevan loppu. Putsarista näkee selvästi, että se on loppu, samoin luomiväristä, puuterista, meikkivoiteesta ja hoitoaineesta, mutta mascarastapa sitä ei niin vaan näykään.
Jos käytät samaa mascaraa päivittäin, on se mascarasta riippuen loppumassa yleensä viimeistään 4-5 kk kuluttua käyttöönotosta. Loppumisen merkit hiipivät tällöin esiin salakavalasti: Mascara ei nimittäin kerralla vaan yhtäkkiä lopu, vaan sen hyvät ominaisuudet hiipuvat pikkuhiljaa huomaamattasi ja yhtäkkiä vain havahdut eräänä päivänä siihen, ettei jälki olekaan enää yhtä hyvää, kun se aikoinaan oli ja ettei massaa vaan enää tule niin paljoa kuin sitä aikoinaan tuli. Toinen hyvä merkki mascaran vaihtoon laittamisesta on variseminen, sillä kuivuttuaan turhan kuivaksi mascara varisee helposti päivän mittaa.

Jos kuitenkin käytät kerralla useampaa mascaraa, on hankalempaa arvioida, koska mascara pitäisi heittää pois. Yleensä sääntönä on, että yli 6 kk vanhemmilla mascaroilla tulisi viskata kännistä teekk…pullasorsaa, siis. Mutta en minä ainakaan aina raaski! Jos olen avannut mascaran tammikuussa ja käyttänyt sitä ehkä viisi kertaa kevään aikana, en todellakaan ole valmis luopumaan siitä vielä heinäkuussa, mikäli sen massa on kunnossa ja tuoksukin normaali. Tällöin saatan antaa itselleni vielä pari kuukautta armonaikaa tehokäyttöä varten.

(Ja jos joku kysyy, saako mascaraa jatkaa ja laimentaa vedellä, niin ei saa! Tämä on sallittua ainostaan silloin, kun olet menossa elämäsi treffeille ja huomaat meikatessasi mascarasi tekevän niin kehnoa jälkeä, että uskot treffien menevän sen takia pilalle. Ja tässäkin tapauksessa sinun on luvattava, että mascara lentää heti käytön jälkeen roskiin. Bakteerit nimittäin nauttivat suuresti putkiloon lisätystä vedestä…)

Itse koin eilen pienen havahtumisen mascarani loppumisesta. Avasin Diorin Iconic -mascarani joulukuun 24. päivä, jonka jälkeen käytin sitä pari kukautta satunnaisesti kunnes taas maaliskuun lopulla otin sen aktiivikäyttöön. En ollut käyttänyt sitä aiemmin ahkerasti, sillä en ollut ollut siihen erityisen tyytyväinen, mutta kuten tässä postauksessa hehkutan, sain sen vihdoin ensimmäistä kertaa kunnolla toimimaan.
Harmiksen kuitenkin vain hetkeksi aikaa. Käytin Iconicia kaksi kuukautta päivittäin olematta siihen enää tuon arviolta yhden tai kahden viikon veraan kestäneen ihastuksen jälkeen kovin tyytyväinen.

Viimeinen niitti oli eilen, kun menin töihin laitettuani pitkästä aikaa kokeeksi Max Factorin tässä postauksessa hehkuttamaani Falsh Lash Effectiä. Kun menin töihin, työkaverini katsoi minua ja sanoi samantien, että minulla on tänään silmissä jotain erilaista ja että ne näyttävät todella hyviltä ja pomppaavat suorastaan esiin. Kiitos työkaveri ja False Lash Effect, Iconic lähtee nyt tosiaankin roskiin!

Ihan kiva ripsiväri, mutta ei minun ripsissäni todellakaan hintansa väärti kun ottaa huomioon, miten lyhyen ajan saatoin sanoa olevani siihen tyytyväinen. No hard feelings, mutta sori Iconic, et ole enää tervetullut näihin piireihin.

Jos siis tykkää, että mascaralla tosiaankin saa näyttävyyttä ripsiin, niin suosittelen edelleen kokeilemaan False Lash Effectiä. Toki mikään mascara ei ihan kaikilla pelaa, mutta paljon kehuja tämä ainakin on saanut.

(Pahoittelen hieman suttuisia ripsien kärkiä. Testasin nimittäin, olisiko yksi lisäkerros vielä antanut lisää näyttävyyttä. Ei olisi, sitten alkoi vaan tulla epäsiisteyttä.)

Hieman minua kyllä suretti heittää vähän vähemmälle käytölle jäänyt mascara pois, mutta toisaalta en itseasiassa edes tiedä, kauanko yhdestä mascarasta käytännössä on iloa, jos sitä käyttää pelkästään ainoana mascarana. Minulla on nimittäin viimeksi ollut vain yksi mascara käytössä silloin, kun 10-vuotiaana sain ensimmäisen mascarani, minikokoisen Lancomen Definicilsin.

Kertokaa siis minulle ihmeessä, kuinka kauan aikaa teille on mascarasta iloa, jos pidätte avattuna vain yhtä mascaraa kerralla!
(Ja kyllä, aion mascaravarastojeni kuluttua loppuun pitää itseni kurissa ja pitää vain yhtä mascaraa avattuna kerralla.)

Eilen jäi kirppis väliin, mutta tänään se on taas vuorossa.

Nyt olisi kaupan kaksi varsin hyvälaatuista NYX-merkkistä luomiväritrioa:

TS15 Aloha/Mink Brown/Deep Bronze.
Kaikkia sävyjä kokeiltu pari kertaa, kuva tekee sävyistä hieman liian kalpeat, ovat oikeasti lämpimemmät.

TS05 Baby Pink/Cotto Candy/ Sprin Flower.
Vasenta sävyä ei ole käytetty kertaakaan, keskimmäistä kahdesti ja oikean puoleista kerran. Myös nämä sävyt ovat hieman kirkkaammat todellisuudessa.

Hintaa näillä olisi 5,5 euroa postikuluineen per paletti. Mukana tulee pestyt siveltimet

Kiinnostuneet voivat taas jättää sähköpostiosoitettaan kommentteihin, palaan ensimmäisille kiinnostuneille asiaan sähkopostitse.

Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Olisin kiinnostunut tosta ensimmäisestä luomiväritriosta, ellei se ole jo mennyt? Laitan sähköpostini seuraavaan viestiin vasta, jottet julkaise sitä 😀

 2. 4

  sanoo

  Mäkään en vois käyttää yhtä mascaraa kerrallaan. Käytössä on aina kolme ja ostan uuden noin parin kolmen kuukauden välein.
  Itselläni tuo False Lash Effect ei ole mikään paras mahdollinen ripsiväri. Masterpiece Max päihittää sen kevyesti.

 3. 5

  sanoo

  sandy: Ripsivärit ovat kyllä niin makuasia, minä puolestani saan tällä kahdella kerroksella samanlaiset kuin Maxilla ja kolmannella sitten haluamani lisänäyttävyyden. 🙂

  Toinen luomiväripaletti meni Marille, jonka viestiä en julkaise, sillä salatuksi haluttu sähköpostiosoite oli samassa viestissä. Kummatkin paletit siis menivät kaupaksi.

 4. 6

  Anonyymi sanoo

  Ostin tuon False lash effectin ihan vain sinun hehkutuksesi takia (:D) ja oon kyllä tosi pettyny 🙁 Mulla on tosi pitkät ripset ja haluan että ne on myöskin kaarevat kun laitan ripsaria, mutta tuo vetää ripset ihan tönkkösuoriksi. Harmi, meni sitten nekin rahat hukkaan 😀

 5. 7

  sanoo

  Käytän vain ja ainoastaan yhtä ripsaria, Kanebon 38, sitä jossa on pienempi harja. Tosin olen harkinnut kokeilevani sitä yhtä sun suosittelemaa (merkki päässyt jo unohtumaan). Mulla yksi ripsari kestää melkein vuoden vaikka käyttäisin sitä viitenä päivänä viikossa. MUTTA: en koskaan pistä ripsaria tuubin omalla harjalla suoraan ripsiin vaan käytän tarkoitukseen vanhasta ripsarituubista otettua harjaa. Laitan siis tuubin harjalla väriä tähän toiseen harjaan, ja vain kerran ettei tuubiin vahingossakaan mene bakteereita. Sitten tällä toisella harjalla harjaan värin ripsiin. Jokaisen käytön jälkeen pesen tämän harjan. Ripsissä elää (halusitte tai ette) tuhansia bakteereita jotka tuubiin päästessään alkaa vähitellen pilaannuttaa ripsaria jo ensimmäisen käytön jälkeen. Jotkut ripsarit ovat menneet pilalle jo noin kuukauden käytön jälkeen. Kanebon ripsari on aika vetistä ja sille tuo kikkakolmonen toimii loistavasti. Vasta sitten kun väri alkaa olla lähes lopussa laitan tuubin omalla harjalla kun erilliseen harjaan ei enää saa riittävästi väriä. En siis osaa sanoa miten hyvin tämä kikka tepsii tanhamaisempiin, ei-niin-vetisiin ripsareihin.

 6. 8

  sanoo

  Käytän tasan yhtä ripsiväriä joka päivä, ehkä siitä syystä, että kun vihdoin on löytänyt sen yhden hyvän, niin ei jaksa sitten riskeerata sen suhteen. Yksi ripsari kestää mulla kuukauden, melko maksimissaan 1,5 kk, harvemmin 2 kk. Tosin, koska ravaan 3-4 kertaa vuodessa Amerikassa ja siellä on paljon halvempaa, niin ostan useamman kerralla itselleni ja perheeni naisille. Uusi ripsiväri on aina alussa aivan liikaa, mutta sen käyttö just siinä puolivälissä riittoisuuttaan on ihan parasta.

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Mä meikkaan yläripsiä pääasiassa vain yhdellä ripsivärillä, ja kyllä ne on kestäneet keskimäärin 5-6kk. Useimmiten heitän ripsarin pois siksi että se alkaa olla vanha, en siksi että massa vähenee, saatika että ripsari kuivahtaa… 😀 Ja joo, meikkaan 5-6 kertaa viikossa! Jos/kun ripsari kuivahtaa, se siirtyy alaripsiä meikkaamaan…

 8. 11

  Anonyymi sanoo

  Minulla on sama kokemus iconicista. :/ Täytynee kokeilla Max Factoria seuraavaksi.

  Mietin pääni puhki, kuka (Lumenelta) olet, mutta emme liene koskaan yhdessä työskennelleet. (ripsiväriesimerkkisi tuli varsin elävästi lumene-kouluttajan sanoilla mieleen)

  t:ex-lumenelainen

 9. 12

  Anonyymi sanoo

  Mulla on tällä hetkellä kolme maskaraa:
  – False lash effect
  – Masterpiece Max
  – Oriflamen joku.. ? 😀

  Ensimmäistä käytän eniten. Masterpiece on ruskea, joten sitä käytän kevyen, nudesävyisen päivämeikin seurana (jos silmämeikki rajoittuu esim. ruskeaan rajauskynään). Oriflamen ripsari on ”pikaripsari”. Se erottelee ihanasti, joten voi kiireessäkin sutia ilman pelkoa paakuista tai mistään sellaisesta. Ikävä kyllä kyseinen tuote ei tee muuta kuin tuo väriä, ei siis ainakaan minulla pidennä tai tuuhenna yhtään. Ja pidän kyllä mega-ripsistä, joten Oriflame ei pääse kuin kiire meikkauksiin.

 10. 13

  sanoo

  Mulla on tällä hetkellä kaksi mascaraa, mutta käytän lähinnä vain Kanebon 38C sen pitävyyden takia. Jostain syystä pelkään sadetta ja sitä, mitä se tekee meikille. Toisaalta tekisi mieli kokeilla noita kaikkia uutuusripsareitakin…

 11. 14

  sanoo

  Heitän ripsarin roskiin kun sen laittamisesta tulee tietty fiilis :oD Oon pistäny merkille et ku alan ajatella ”Äsh, tää hemmetti ei levity yhtään millään ja onko muka aikaisemmin tämmösiä kökköjäkin tullu…” niin ripsari roskiin ja uutta tilalle.

 12. 15

  sanoo

  Mullakin on aina yleensä kolme ripsaria käytössä samaan aikaan, yksi arkiripsari (kuluu loppuun noin 3kk) vähän hienompi ja kalliimpi juhlaripsari (käyttöikä ~6kk) ja vedenkestävä jota käytän ehkä kerran viikossa, viime syksyisellä purtilolla mennään vieläkin…

 13. 16

  sanoo

  Anonyymi: Harmi ettei toiminut, niin se vaan on ripsistä kiinni. Minulla tuo ripsiväri puolestaan jopa taivuttaa ripsiä.

  Rhia: Kätevä kikka, mutta itselläni ei sama toimisi, sen verran enemmän tykkään mscaraa laittaa, että harja käy saman laittokerran aikana useasti tuubissa pyöräytettävänä.

  BeeDee: Hyvä tahti. 🙂

  Anonyymi: Kuivempi ripsiväri tosiaan toimii hyvin alaripsissä. 🙂

  sarkku: 16,9 normaalisti, on muistaakseni ainakin Anttiloissa ja Kickseissä juuri tarjouksessa. Saattaa olla muuallakin, sillä siitä on juuri menossa suuri kampanja.

  ex-lumenelainen: On jäänyt Viltsun sanat minullekin mieleen vuosien takaisesta koulutuksesta. 😉 Tiedä, vaikka olisimmekin joskus yhdessä työskennelleet tai ainakin konsussa törmänneet. 🙂

  Anonyymi: En olekaan muuten koskaan kokeillut yhtäkään Oriflamen tuotetta, pitäisi varmaan joskus. 🙂

  norppa: Vastaavia lämpimällä vedellä poistettavia ripsivärejä on nykyään onneksi monilla, esimerkiksi Loreal Double Extension Beauty Tubes, Clinique Lash Power, Estee Lauder Double Wear, Fiberwig (Kickseistä)… Jotakin muuta voit siis kokeillakin, mutta tuntien olosi edelleen turvalliseksi. 😉

  Sanska: Totta, tuon ajattelun kohdalla on juuri sopiva hetki vaihdolle. 🙂

 14. 17

  sanoo

  winda: Käytän itsekin todella harvoin vedenkestäviä ripsivärejä ja niiden hidas kulutustahti tuottaa minulle ongelmia. Aina joutuu heittämään alle 20-kertaa käytetyn mascaran roskiin ihan vaan sen iän vuoksi.

 15. 18

  Anonyymi sanoo

  Ei sitä yhdellä mascaralla pärjää, edes tällainen joka ei joka päivä meikkaa. Mulla on yleenäs kaksi, toinen False Lash Effect ja sitten toinen huomaamattomampaa jälkeä tekevä. Jotenkin ei vaan kovin näyttävissä ripsissä viitsi aina kauppaan, hiekkalaatikolle, kerhoon tai mihin vaan kylään lähteä. Yhdessä noi kestää kevyesti puoli vuotta ellei enemmänkin.

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  Mulla on 3 ripsaria; vedenkestävä, suht uusi mikä ei varise (yläripsiin) ja aika vanha hieman kuivahtanut (alaripsiin). 😀

 17. 20

  sanoo

  Entä saako ripsaria jatkaa kosteusvoiteella, niinkuin vaikka Aqualan L:llä, tai silmämeikinpoistoaineella? 🙂 Mä teen aina niin. Onko nuo keinot yhtä pahoja kuin vesi?

 18. 21

  sanoo

  Tällä hetkellä käytössä on liian monta ripsaria mutta syynä on (valitettavasti) se, että monesta niistä en pidä yhtään. Pois nuo lentävät, kun eivät enää ”toimi” 😀

  Upeat ripset sait False Lashilla aikaan :-O Alkuun en siitä juurikaan pitänyt, nyt toimii jo ihan hyvin mutta tulosta voi kuvata vain sanalla luonnollinen… Näyttävämpää jälkeä saisi tehdä minullakin! Täytyy kokeilla wp:nä tuo vielä, kun vihdoin sopivan putsarin löysin wp-ripsareille. Piikkisuorissa ripsissäni taivutukset pysyvät nimittäin vedenkestävillä aivan eri tavalla!

  Tällä hetkellä ehdoton ykkönen on Phenomen’eyes ja toisena toistaiseksi ainoa wp-ripsarini Telescopic.

 19. 22

  sanoo

  Kumpa mäkin saisin tehtyä tollaset ripset! Mä en ole vielä ilmeisesti löytänyt sitä oikeaa ripsareista. Tällä hetkellä käytössä Kanebo 36, mutta en saa sillä sellaista jälkeä kuin haluaisin. 🙁
  Mulla todennäköisesti on ripsarit käytössä yli ikänsä, koska mulla ei ole hajuakaan siitä milloin hankin nyt käytössä olevan väri. 😀

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Oon tässä just miettiny, kun kaks vanhaa suosikiksi muodostunutta ripsaria alkaa oleen jo täs vajaan puolen vuoden aikana oleen lopussa, et mitä kokeilisin seuraavaksi (nyt siis käytössä Maybellinen Colossal Volum Express ja tykännyt olen). Suunnittelin nyt ostavani seuraavaksi ton False Lash Effectin, kun tykkään noista isommista harjoista, kun omat ripset on pitkät ja tuuheat ja silmätkin vielä isot. Mutta kiitos paljon tästä, pitää mennä tässä joku päivä ostaan ja toivoo, että toi False Lash Effect toimis mullakin noin hyvin =)

 21. 24

  sanoo

  Inkivääri: Itse en jatkaisi yhtään millään, sillä siinä vaiheessa kun mascara on loppu ja kuivahtanut, on siellä jo sen verran pöpöjä muhimassa, että se olisi ehdottomasti syytä laittaa vaihtoon.

  Riinea: Tuo on kyllä niin jännää, miten erilaista jälkeä mascarat toisilla tekevät. Itse saan FLE:llä luonnolliset vain silloin, jos laitan pari vetoa. Vähänkin enemmän jos teen vetoja, on lopputulos heti kaukana luonnollisesta.
  Itselläni puolestaan sitten taas kumpikaan sinulla toimiviksi mainitsemistasi mascaroista ei tee mitään.:)
  Vedenkestävän FLE:n haluaisin minäkin kokeilla taivutusten pysyvyyden vuoksi, mutta hieman työläämpi poistaminen saa minut miettimään vedenkestäviä aina uudelleen.

  Laura: Kanebon 38:lla en saa itse oikein mitään aikaiseksi liian pienen harjan vuoksi. Toisaalta liian suurikaan harja ei minun räpsyissäni toimi.

  Anonyymi: Toivottavasti toimii sinulla, mikäli päätät ottaa kokeiluun. 🙂

 22. 25

  sanoo

  Oi, nyt minäkin NE RIPSET! Nimittäin FLE wp on aivan_mieletön 😀 Ongelmani taitaa olla eniten taivutusten pitäminen ja wp:llä se onnistuu aina parhaiten. Myös Isadoran Build up extra volume wp toimii todella hyvin ja saan näyttävät ripset mutta taitaa FLE saada aikaa vieläkin näyttävämpää jälkeä!

 23. 26

  Jenni sanoo

  Ai jumankekka mitkä ripset! Olen ollut hieman skeptinen False Lash Effectiä kohtaan mutta nyt täytyy kyllä hankkia. Millaiset ripset sinulla on luonnostaan? Itse kun olen aika vaativa ripsarin suhteen (omistan pitkät ja kaarevat) ja L'orealin Telescopic Carbon Black on ollut aivan loistava tuote. Joskus sitä vaan haluaisi kokeilla jotain uutta, josko jollain saisi vieläkin näyttävämpää tulosta. 🙂 Itseasiassa tilasin tuon Diorin Iconicin juuri ja pieni harmitus tuli jos se sitten onkin ihan susi. :/ Käytössäni on siis vain kaksi mascaraa tällä hetkellä, edellä mainittu L'orealin Telescopic ja Maybellinen Lash Stiletto (ei toimi minulla, liian luonnollinen lopputulos vaikka pidentääkin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *