Päivä 115: Kiistanalainen tuote

Tänään minulta loppui eräs lajinsa kammottavimmista edustajista, nimittäin Lumenen Radiant Touch -kasvovesi.

Te, jotka tykkäätte tästä tuotteesta, älkää loukkaantuko. Tuote vaan oli kamala minun ihollani. Tuotteen väitetään olevan kosteuttava kasvovesi ja sopivan normaalille iholle. Normaalille iholle tämä kyllä sopii varmasti, mutta kosteuttavuuden fiilikseen en todellakaan päässyt. Oma ihoni on nimittäin enemmän kuivuuteen taipuvainen ja ai että sitä kirvelyä, minkä tämä lakansiemenöljyä ja c-vitamiinia aiheuttava kasvovesi sai aikaan kuivilla ihoalueilla. Vastaavaa kommenttia tuotteesta olen kuullut muiltakin.

Tämä on varmasti ihana, virkistävä ja kirkastava tuote normaalista rasvaisemmalle iholle, mutta kuivempi ja herkempi-ihoiset välttäkää ehdottomasti tätä tuotetta! (Muutenkin herkempi-ihoisten on syytä välttää koko Lumenen lakkavoide linjaa, sillä C-vitamiini harvemmin ilostuttaa herkkää ihoa.)

Jos saisin euron aina kun minulta kysytään, onko kasvovettä pakko käyttää, olisin rikas. (Tai no, en rikas, mutta minulla olisi paljon enemmän Diorin viisikoita…)

Minun kantani tähän kysymykseen on ehdoton kyllä. Jos ihostaan haluaa pitää viimeisen päälle hyvää huolta, on kasvovesi ehdottoman tärkeä.

Yksi yleinen perustelu kasvoveden käytölle on se, että se viimeistelee meikin puhdistuksen poistamalla meikin ja puhdistustuotteen rippeet iholta. Tämä on ehdottomasti yksi surkeimmista (ellei peräti surkein) perustelu. Jos joka kerta kasvovedellä pyyhkiessäsi huomaat, että vanuun jää vielä meikkiä, on sinulla käytössäsi sinulle riittämätön putsari ja sinun on syytä vaihtaa se tehokkaampaan. Tai sitten vaan tarkistaa, että käytät puhdistustuotetta oikein ja käytät puhdistukseen tarvittavasti aikaa.

Oma perusteluni kasvoveden käytölle on, että se tasapainottaa ihon pH:n vedellä lotraamisen jälkeen. Kasvojen iho toimii nimittäin parhaiten, kun sitä suojaa happovaippa, jonka pH on n. 5,5 (yleensä 5,4-5,9). Happovaippa suojaa ihoa esimerkiksi kosteuden haihtumiselta ja bakteereilta ja on näin ollen välttämätön. Vesijohtoveden pH puolestaan on 7,5 – 8,3, eli sillä läträäminen saa tämän ihoa suojaavan happovaipan katoamaan. Kasvoveden käyttö neutralisoi veden emäksistä vaikutusta ja auttaa happaman ympäristön palautumisessa.

Kasvoveden käytölle on siis ihan oikea syykin eikä se ole pelkkää huuhaata ja rahastusta, kuten usein kuulee ihmisten siitä sanovan.

Käytättekö te kasvovettä?

Jotten muuten pääsisi liian helpolla hyvin edenneen kroppavoide projektini kanssa, sain tänään (onneksi vain) pienen lisän varastooni:

Kyseessä on Pradan Tendre -tuoksun kosteuttava vartalovoide, onneksi kuitenkin vain 100 ml kokona. Odotan nimittäin niin paljon, että saan kaikki kroppavoiteeni loppumaan ja pääsen kokeilemaan jotain ihan uutta. (No toki tämäkin on uutta, mutta kun minulla on niin paljon kaikkea muuta mielessä…)

Tällä kertaa myös wannabe-insinööriä muistettiin ja hänkin sai kerrankin jotakin:

50 ml suihkugeelinäyte toivottavasti tekee hänet tyytyväiseksi.
(No joo, tiedän, että teekkarin saa helpommilla ja halvemmillakin lahjoilla tyytyväiseksi: pullo kaljaa riittänee yleensä hyvin ja jo on hymy korvissa ja kiitollisuutta äänessä…)

Tänään en ehdo kirpparituotteita kaivelemaan esiin (pahoittelen!), mutta huomenna taas kirpparia luvassa!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Ajattelin kysyä, kun kerran aiheesta kirjoitit, että kannattaisiko mun käyttää kasvovettä, jos puhdistusgeelissä lukee, että siinä on kasvovesi ja puhdistusgeeli samassa paketissa? En oo käyttäny, mut ehkä pitäs? kaapissa on kasvovesiä aikas monta kappaletta…

 2. 2

  sanoo

  Mie en käytä kasvovettä, koska putsarini korjaa jo itsessään ihon happamuustasapainon. En huomaa mitään eroa silä, että käytänkö kasvovetta vai jätänkö käyttämättä, niin en sitten käytä.

 3. 3

  sanoo

  Anonyymi: Oma mielipiteeni on, että kannattaa käyttää, sillä puhdistustuotteiden kanssa samassa oleva kasvovesi tarkoittaa vaan sitä, että tuote tekee ihon puhtaammaksi. Huuhdot kuitenkin geelin vedellä iholta ja hierot vettä kasvoille niin kauan, kunnes geeli on poissa-> ihon pH muuttuu.

  Ava: Makuasia tietysti käyttääkö vaiko ei, enkä lähde siitä kenenkään kanssa kiistelemään. Toiset tykkää, toiset ei. Kaikkea vaan ei näe heti iholla konkreettisesti. 🙂
  Iholle neutraalit putsarit ovat toimivia useimmiten vain silloin, kun niitä ei poisteta vedellä vaan pyyhitään vaan pois. (Toki siis pH:n on aina hyvä olla ihoneutraalia lähellä.) Jos ne kuitenkin pestään vedellä pois, pestään niitä vedellä yleensä niin kauan, että iho on puhdistustuotteesta puhdas, jolloin vesi on taas joka tapauksessa päässyt vaikuttamaan ihon pH:seen.

 4. 4

  sanoo

  Pakko muuten kommentoida OT:na että ihan kiitos tämän blogin mäkin olen nyt alkanut hihkumaan innoissani kun joku rasvapurkki lähenee loppuaan, ja joskus on jopa mielessä vilahtanut että ”Tästähän täytyy nyt raportoida…!” Ja sitten muistan että enhän *minä* pidä mitään Ostolakko-blogia…! ^__^

  Ennen olen riemuinnut lähinnä hiustuotteiden loppumisesta koska niitä on ihan liikaa, mutta nykyään tosiaan olen ihan että ”jes!” kun saan loppuun jonkun tavallisen kropparasvan jota mulla ei edes ole varastossa uutta odottamassa. 🙂

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Itse olen hyvin mieltynyt hjeronomyus sarjan tuotteisiin. Putsariin ja kahteen päivittäin käyettävään kasvoveteen, nrot: 3 ja 7. Ja SUOSITTELEN todellakin kasvoveden käyttöä päivittäin. Puhtaus on puoli naamaa. 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Mitä naamajuttuja (esim. kosteusvoide, meikinpoistoaine jne.) sun mielestä 14-vuotiaan pitäis käyttää? 😀

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Just muutama kuukausi sitten olin LR-meikki-illassa ja illan vetäjä kertoi nuo samata asiat kasvoveden tärkeydestä. Sen illan jälkeen olen sitä joka päivä käyttänyt! Saattaa kyllä olla jo myöhäistä, kun olen jo 48-vuotias, mutta kai se tässäkin pätee; ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”:D -soile-

 8. 8

  sanoo

  Hyi minua, en käytä puhdistukseen muuta kuin kasvovettä. Tietysti silmämeikit poistan siihen kuuluvalla tökötillä, mutta tämän jälkeen huuhtelen kasvot vedellä, kuivaan ja käytän kasvovettä. Useimmiten Iltapesu tapahtuu kuitenkin suihkussa, ja siellä pesen kasvoni jollain vähän ytymmällä, kuorivalla tai muuten vaan puhdistavalla tuotteella (ja sitten vielä kasvovesi). Aamuisin vesi ja kasvovesi. Päälle rasvat tietty aamuin illoin. Olen siis kyllä täysin koukussa kasvoveteen, mutta en ehkä käytä sitä oikein 🙂 Toimii kuitenkin minun kasvoilleni hyvin näin.
  Olet muuten innoittanut minut käyttämään kaikenlaiset näytteet ja pikkuputelit kaapistani ja olen näin ”löytänyt” muutamia ihania tuotteita 🙂

 9. 9

  Petra sanoo

  En käytä kasvovettä, paitsi satunnaisesti apteekista ostettua mustapäiden poistamiseen tarkoitettua. En myöskään puhdista meikkejä vedellä lotraten vaan puhdistusmaidolla ja pumpulilla, onko se jotenkin huonompi tapa? Kysyn siis ihan mielenkiinnosta, koska itse pidän sitä paaljon helpompana tapana poistaa meikit. Mutta vaikka teini-iän olen jo ohittanut, nenän mustapäät eivät tunnu katoavan sitten millään.. Käytin nelisen kuukautta joka päivä lisäksi vielä suihkussa apteekin mustapäiden poistoon tarkoitettua daily scrubia, mutta ei.

 10. 10

  Nina =) sanoo

  Minä olen siirtynyt ihonhoidossa mitä yksinkertaisempi, sen parempi -periaatteeseen ja olen enemmän kuin tyytyväinen. 🙂 Iho meni kamalaan kuntoon vaikka tuli kokeiltua ties mitä merkkejä, kallimpia ja apteekkituotteita myöten ja ihotyyppi kosmetologin analysoitua ym. Sitten tuli huomattua että mitä tasapainosempi iho on, sen parempi, ja liian vahvat putsarit putsaa sen luontasen suojaavan öljypinnan iholta pois. 🙂

  Nytten jo pitempään aikaan käytössä kaksoispuhdistus eli tavis rypsiöljy puhdistukseen ja toinen vaihe vauvanpesu-nesteellä (jos joku aine on tarpeeksi herkkä vauvan herkälle iholle, on se taatusti tarpeeksi herkkä minun nassulleni 😉 ) ja iho on parantunut huimasti entisestä aknesta ja nykyään tulee kehujakin hyväkuntoisesta ihosta. =) Että itse en suosi kasvovettä (tai kuorinta-ainetta kuin _aniharvoin_ eli kerran kuukaudessa, tai naamioita ym) vaan pyrin pitämään ihon tasapainossa. Kokeilla kannattaa, osalla saattaa tosiaan iho ärtyä väriaineista, hajusteista (!), säilöntäaineista ym.

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Toukokuun alun (oliko 6.5, en muista) oli kuva hienosta Diorin viisikkokokoelmastasi. Tekisitkö uuden postauksen, jossa kuvaisit kaikki viisikkosi ja kirjoittaisit alle luettelon, mikä viisikko on mikäkin.

  Kuvasta ja teksteistä olisi paljon hyötyä kun saisi samassa kuvassa vertailtua eri viisikkojen sävyjä. Se ei haittaa, vaikka värit olisivatkin luonnossa vähän kirkkaammat. Näkisi edes vähän suuntia kun en ainakaan löydä netistä vastaavaa kuvaa tekstineen.

  Kiitos, jos ehdit :).

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Mitä ei-niin-hintavaa kasvovettä suosittelisit kuivalle iholle (atooppinen iho)?

  Mulla on ollu käytössä joskus jtn kasvovesiä, mutta tuntuu että aiheuttivat vaan turhaan ihottumaa. Iho nimittäin tunti paljon paremmalta ne ajat jolloin en kasvovettä käyttänyt.
  Muutenkin voisit kertoa jtn vinkkejä silmänympärysten hoitoon (jos vaan viitsit/kerkeät) 🙂

  -KC

 13. 14

  sanoo

  Hyvän aiheen valitsit!

  Olin kokeillut monia eri kasvovesiä, mutta eräänä päivänä päätin ostaa Erisanin kasvoveden kokeiluksi joka ei sopinut minulle ja näppykä tuli. Sitten olin pari viikkoa ilman kasvovettä ja ostin Herbinan kosteuttavan kasvoveden. Lähes kaikki näpyt katosivat ja ihosta tuli niin pehmeä että! Oli ihan: WAU! 🙂

 14. 15

  sanoo

  Ihoni on melkoisen herkkä ja varsinkin juuri kasvovesistä on huonoja kokemuksia… Nyt löysin uuden ihanuuden, Vihreän kosmetiikan Ruusuveden, ja voi että iho tykkää! Eli nykyään kannatan myös kasvoveden käyttöä, jos tuokin sellaiseksi voidaan lukea 😀

  Ihanan paljon olen minäkin saanut kropparasvoja loppuun käytettyä ja saan pian ostaa lisää. JEE 😀

 15. 16

  sanoo

  Hei!

  Heitin sinua kirja-aiheisella haasteella blogissani. Olisi kiva kuulla, mitkä ovat top 5 -kirjojasi vaikka kauneuteen liittyen. 🙂

 16. 17

  sanoo

  Inkivääri: Ihanaa, että olen villinnyt myös muita. 😉

  Anonyymi: Täytyykin joskus perehtyä sarjan kotihoitotuotteisiin tarkemmin. 🙂

  Anonyymi: 14-vuotiaalla oikea ihonhoito on mielestäni todella tärkeää. Sopiva putsari (ei liian kevyt tai liian tujukaan) ja kasvovesi ja silmämeikkiä käyttäville vielä oma silmämeikinpoistoaine ovat ehdottomia, sillä kaikki lähtee ihon puhdistuksesta. Hyvä persuskosteuttava kasvovoide kannattaa myös laittaa iholle aamuin illoin ja mikäli käytät silmämeikkiä säännöllisesti, kannattaa myös silmänympärysvoiteen käyttöä opetella. Silmänympärysiho joutuu helposti koville päivittäisen putsailun ja meikkailun vuoksi, joten se kaipaa kevyttä kosteuttajaa. Sitä paitsi ajoissa aloitettu silmänympärysvoiteen käyttö ehkäisee juonteita. On hassua, kuinka moni havahtuu silmänympärysvoiteen tarpeellisuudesta ensimmäistä kertaa vasta 3-kymppisenä huomattuaan ensimmäiset ryppynsä. No, siinäpähän ne ovat, mitäs et ennalta ehkäissyt aiemmin! 😉
  Ihotyypistä riippuen ihoa voi myös kuoria kerran viikossa tai kahdessa ja käyttää samassa yhteydessä kosteuttavaa tai puhdistavaa naamiota.
  Mitä parempaa huolta ihostasi pidät, sitä helpommalla usein meikkaamisen kanssa pääset.

  soile: Ehdottomasti pätee myös tässä asiassa. 🙂

  outi: Makuasia tietysti, kuinka tahtoo toimia. Kiva kuitenkin, että olet innostunut kokeilemaan kaappiesi kätköistä löytyvät putelit ja näytteet. 🙂

  Petra: Toki ihon voi puhdistaa ilman vettäkin (herkemmälle ja kuivemmalle iholle usein suositeltavaakin), mutta silloin kannattaa pitää huolta, että ihoista todellakin tulee puhdas. Mustapäät saattavat nimittäin johtua jopa siitä, että ihollesi jääkin meikin ja puhdistustuotteen rippeitä. Toki ne voivat johtua muustakin, mutta kannattaa ensin ainakin kiinnittää huomiota siihen, että iho tosiaan tulee varmasti puhtaaksi.

  Nina=): Yksinkertaisuus on nykyään taas noussut pinnalle monella ihonhoidossa herkistymisien vuoksi. Hienoa, että toimii sinulla!

  Anonyymi: Minun puolestani voisin vaikka joka päivä höpötellä pienistä ihanista Dior-vauvoistani, jos joku vaan jaksaisi lukea. 😉 Juu, lupaan siis lähiaikoina tehdä kaikkiin vaaveihini kohdistuvan postauksen.

  Anonyymi: Lumenen Sensitive Touch kasvovesi on mielestäni hyvä kuivemmalle ja herkemmälle iholle. Moni on myös kehunut Erisanin kasvovettä sen hellävaraisuuden vuoksi. Olenpa jopa kuullut useita kehuja Lorealin kosteuttavasta vaaleanpunaisesta kasvovedestä (jonka nimeä en nyt muista), joka on koostumukseltaan lähes geelimäinen ja tosiaankin jättää iholle kosteuttavia ja hoitavia aineita.

  Kaneli: Pitäisi itsekin joskus kokeilla noita kuivemman ihon versioita. 🙂

  Minäminä: Hienoa, että teit hyvän, edullisen ja toimivan löydön. Täytyy itsekin joskus noita tutkia. 🙂

  Riinea: Lotraa lotraa vaan niillä kropparasvoilla, on aivan ihanaa päästä ostamaan joku uusi. 😉

  yopop: Kiitos haasteesta, täytyykin miettiä asiaa hieman. 🙂

 17. 18

  sanoo

  Ennen Lorealin happyderm-puhdistusvaahtoa käytin kasvovettä. Mutta kun aloitin tuon vaahdon käytön, niin huomasin, ettei vanulappuun, jonka olin kastanut kasvoveteen ja jolla pyyhin kasvoni vaahdon jälkeen jäänyt yhtään meikkiä tai muuta moskaa.

  Joskus opiskelijabudjetilla saattaa käydä myös niin, että kun vaahto loppui niin ei olekaan heti varaa ostaa uutta, saattaa mennä vaikka viikko ilman kunnollista putsaria. Noina aikoina ihon likaisuuden huomaa välittömästi tukkeutuneista ihohuokosista, mustapäistä, näppylöistä jne. Mutta sen parin vuoden ajan, minkä olen selvinnyt ilman kasvovettä, yleensä ottaen iho on ollut virheetön, ei ole näkynyt epäpuhtauksia.

  Surukseni tuo juuri pari viikkoa sitten loppuun käyttämäni lorealin puhdistuvaahto jäi viimeiseksi, tuotanto lopetettiin:(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *