Päivä 100: Sata päivää ilman turhia ostoksia

Voitteko kuvitella (tai voinko minä kuvitella), nyt on ostolakon SADAS päivä ja hyvin pyyhkii. Sataan päivään en ole ostanut kuin yhden ”turhan” kosmetiikkatuotteen. Tämä yksi tuote oli Diorin Shine-tuoksu, jota olin kyllä himoinnut jo pitkään ja nyt se osui kohdalleni alle puoleen hintaan normaalista Suomen myyntihinnasta, joten en laske sitä pahaksi repsahdukseksi.

Lisäksi olen lakkoni aikana hankkinut yhden siveltimen, joka tuli täysin tarpeeseen ja oli myös todella halpa, postikuluineenkin alle viisi euroa. Suomessa vastaava yksipäinen sivellin olisi ollut 27 euroa, joten tämä kaksipäinen tuli todella edulliseksi. Sivellin ei kuitenkaan varsinaisesti ole kosmetiikkaa, joten sitä ei oikestaan lasketa (seli seli).

Luvallisesti olen hankkinut yhden jalkavoiteen ja kynsilakanpoistoaineen vanhojen kuluttua loppuun sekä uuden lasiviilan hajonneen tilalle. Lisäksi lakkoni ulkopuolelle jääneitä Diorin paletteja on tullut pari.

Mielestäni lakkoni on siis mennyt erittäin onnistuneesti, tuo tuoksu on ainoa pienoinen repsahdus ja seuraavien sadan päivän aikana aion tsempata ja pyrkiä olemaan täysin ilman repsahduksia. Onneksi Dioriltakaan ei tule elokuussa kuin yksi viiden luomivärin paletti (ihana luumu/violetti!), joten siihenkään ei tuhlaannu pahemmin rahaa, vaikka se luvallinen hankinta onkin.

Sadatta lakkopäivää oli tietenkin pakko juhlia tänään jotenkin ja mikä olisikaan ollut parempi tapa juhlia, kuin kuskata kaksi ihanaa Dior-vauvaa kotiin. Nämä tulivat varsin edullisiksi, sillä Suomessa kappalehinta taitaa olla 61,7 euroa ja oikean ajan, paikan ja henkilön tunteminen teki näille yhteishinnaksi hieman alle 90 euroa. Kiitokset tälle henkilölle suuresti!

Kuvassa Graphic Lihts ja Electric Lights, joiden sävyille kuva ei tosin tee yhtään oikeutta. No, ei se mitään. Uskon, että nämä tulevat esiintymään vielä useissa muissakin kuvissa ja toivottavasti silloin paremmin edustettuina.

Lähden samantien testailemaan näitä, olen nimittäin ihan täpinöissäni!

Mutta hei, eikö lakkoni olekin mennyt todella hyvin tähän asti kun otetaan huomioon, millainen kosmetiikkahamsteri oikeasti olen? Yli 60 tuotetta on muuten kulunut loppuun lakon aikana ja lisäksi suuri määrä tavaraa on annettu pois tai muuten vaan kulkeutunut pois jemmoistani!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Loppujen lopuksi kosmetiikan ostamisesta ja tuotteiden loppuunkuluttamisesta kertova blogi on aika turha. Toivon että sulla olisi myös muuta elämää tämän kosmetiikkaharrastuksen lisäksi.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Wau! Ihania nuo paletit, aina katselen kateellisena sun dior-vauvojasi ja toivoisin että minäkin saisin joskus ostaa edes yhden 😀 Pihi kun on, niin ei pulita nuin kauhiasti luomiväristä :9 hehheh!

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  ensimmäisen anonyymin ei ole pakko lukea tätä blogia,jos ei aihe kiinnosta sinua 🙂

 4. 5

  sanoo

  Anonyymi: Turhaksihan tätä voisi kuvitella, mutta jostain syystä toista tuhatta kävijää jaksaa silti päivittäin olla kiinnostunut jostakin näinkin turhasta ja minusta se on aivan ihanaa. Toivon, että ymmärrät, että olen tyytyväinen elämääni juuri tällaisena, varsinkin kun kosmetiikka on harrastukseni lisäksi myös työni.

  Anonyymi: Kukin toki satsaa siihen, minkä satsaamisen arvoiseksi kokee. Itse olen puolestani sitten hyvinkin pihi monissa muissa asioissa. Ja hei, kappalehintaa ei sävyä kohti tule kuin 9 euroa (paletteja netistä ostaessa), harva sarja myy solo-luomivärejään niinkään halvalla.;)

  outi: Kiva kuulla, että olet tykännyt lukea ja oppinut uuttakin! 🙂

 5. 6

  sanoo

  Pöh, jaa tämäkö turhaa.. 😀 Hienoa, että kosmetiikkalakkoilu on onnistunut hyvin tähän mennessä, ja on kiva lukea välillä vähän erilaista blogia jossa on kuitenkin pointti! Vähänkun lukisi tarinaa johon tulee aina välillä uusia osia :’D

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Mistä ostat noita Dior-paletteja? Ihanat sävyt tuossa oikeanpuoleisessa 🙂

 7. 8

  sanoo

  Tanja: Ei missään nimessä turhaa. 🙂

  Anonyymi: Nämä uusimmat ovat ihan Suomesta kaupasta ostettuja (kaikilla pitäisi olla oma Dior-diileri!), mutta netissä Strawberrynet ja Garden.co.uk ovat loistavia shoppailupaikkoja. 🙂

 8. 9

  sanoo

  Onnittelut saavutuksesta 😀
  Mullekin on tulossa Graphic Lights, gardenista tosin. Itsekin olen laskenut, että ei viisikoille jää kovinkaan paljoa hintaa. Ei viittä sävyä, ja vieläpä näin laadukasta, saa yhtään tämän halvemmalla! n. 40-45 euroa tulee siis mulle maksettavaa.
  Laitahan meikkikuvia noista kun meikkailet niillä 🙂

 9. 11

  sanoo

  Blushing: Yritän saada kuvattua jos saan jotain ihanaa aikaiseksi. 🙂

  Sonne: Yksi sävy maksaa abaut saman verran kuin Lorkun soolonappi, eli ihan kohtuu hintaisia ovat mielestäni. 😉

 10. 12

  sanoo

  Joo, tosiaan netistä tilaamalla saa todella halvalla tuollaisen paletin! Tulee varmaan halvemmaksikin kuin jotkut markettisolonapit 🙂

 11. 13

  sanoo

  Onnea taas!!!!

  Ja melkein voisi kiittää tästä blogista, itse olen ainakin oppinut todella paljon kirjoituksistasi 🙂 Myös kiinnostus siihen mitä kaikkea iholleen lätkii on noussut ja siitä iso plussa!!!

 12. 14

  maritus sanoo

  Kiitos ihanasta blogista, jonka uusinta kirjoitusta odotan aina innolla. Tosin olen huomannut, että sinun ostolakkosi innostaa minut ostamaan kaikkea ihanaa ja uutta mitä esittelet meille. 😀 Esim. olen innostunut ostamaan suihkumyssyn, Tangle Teezerin ja vaikka mitä kaikkea kivaa… Jatkathan blogin kirjoittamista yhtä ahkerasti mitä nyt?

 13. 15

  sanoo

  Kovasti paljon onnea hienosta saavutuksesta! Äläkä turhia murehdi yhdestä pienestä repsahduksesta, ei se ollut edes kovin paha.

  Minusta blogisi on mitä hauskinta hömppää, josta saa itsellekin hyviä vinkkejä. Lisäksi kirjoitat hauskasti, niin on entistä mukavampi seurailla.

 14. 16

  sanoo

  Hurraa ja onnittelut!

  Ja ensimmäiselle anonyymille: olen minäkin poistanut seurantalistoilta tunnettujakin blokkaajia sen takia että rupesi ärsyttään. Nyt en tiedä heidän elämästään mitään ja elämä hymyilee!

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Minkä merkkisen lasiviilan ostit ja onko mielestäsi lasiviiloilla ylipäänsä eroa, että onko hintalapussa 10 euroa tai 30 euroa?

  Onnea 100 päivän johdosta!

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  Onnea sadan päivän lakosta! Tätä blogia on kivaa seurailla, joten jatka samaan malliin! 🙂

 17. 19

  sanoo

  Jos lasketaan että olet kuluttanut loppuun 60 tuotetta ja ostanut vain pari, suunta on ihan oikea. Sitä mietin, miksi nuo viisikot eivät kuulu lakon piiriin 😉

 18. 20

  sanoo

  aNNiKa: Hienoa, että blogini on ollut hyödyksi. 🙂

  maritus: Puhdistan omaatuntoani houkuttelemalla muita ostamaan ja tuhlaamaan enemmän, kuin mitä itse tuhlaan. Kieroa. 😉
  Jatkan kyllä kirjoittelua edelleen ahkerasti!

  Andy: Kiitoksia. 🙂

  Lyyrine: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Oman lasiviilani ostin Kicksistä (ei mitään tiettyä merkkiä), sillä ostin samalla reissulla muutakin, enkä jaksanut alkaa metsästämään muualta. Ostamani lasiviila on ollut hyvä, vaikka hintaa oli vain 7,90. Suurta eroa noissa ei ole hinnan perusteella, taitaa olla lähinnä tuurista kiinni, sattuuko kohdalle hyvä vai huono kallis tai hyvä tai huono halpa. Kympin paikkeilla taitaa olla jo hyviä viiloja, lähempänä vitosta sitten usein kyseenalaisia. En välttämättä sijoittaisi lasiviilaani kahtakymppiä.

  Anonyymi: Kiitoksia!

  satujose: Voih, rakkaat viisikkoni ovat harrastus, eivät turhaa kosmetiikkaa. Niitä kerään ilokseni, ei pelkkää käyttöä varten. Muu kosmetiikka onkin sitten ihan vaan käyttöä varten, joten sitä ei tarvitse jemmailla samalla lailla. 🙂

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Onnea nyt paljon sadannesta ostolakko -päivästä!
  Nuo molemmat Diorit on aivan ihanan sävyisiä, eteenkin tuo vasemman puoleinen. Haluaisin itsekkin noita paletteja, muttei ole oikein rahaa, tyydyn siis ihailuun. 😀

 20. 22

  sanoo

  Diorin viisikot on vaan niin kauniita. Niitä voi ostaa huvikseen ja pelkästään ihailla niitä.
  Toki niitä käytän mutta en osaa sanoa kulutanko ikinä yhtään loppuun ihan vaan sen takia koska en raaski.

 21. 23

  mmaija sanoo

  Onnea munkin puolesta ainakin tähän asti hyvin onnistuneesta lakosta ja hyvää jatkoa. Ja kiitos hyvästä blogista, sillä kyllä tästä ainakin mulle on ollut hyötyäkin.

 22. 24

  Sini sanoo

  Hei!

  Onnea 😉 Oon saanu hyödyllisiä vinkkejä täältä ja musta on hauskaa ku joku joka kuluttaa paljon jotain tajuaa että ei se ehkä ookkaan niin fiksua.. 🙂 tätä blogia on hauska lukea ja se on mun lemppari kaikista mitä luen. Ainaku tuun tänne ni oikeen toivon, että on uus kirjotus oottamass. eläväistä tekstiä eikä oo yritetty kirjottaa liian läpinäkyvää hauskaa tekstiä (yleensä sen huomaa), vaan jutut on hauskoja ihan yrittämättäkin.

  Yks kysymys tuli mieleen, ootko laskenu paljonko oot säästäny rahaa kun et oo ostanu niin paljon kosmetiikkaa kuin ennen?

 23. 26

  sanoo

  Anonyymi: Myös Diorien ihailu on viihdyttävää puuhaa. 😉

  Charming Nails: Tuo on kyllä totta, ihan vain ihailtaviksikin kelpaavat, mutta raaskin kyllä kuluttaa loppuunkin…jos vain joskus kuluisivat. 🙂

  mmaija: Kiitokset, hyvä että olet hyötynyt. 🙂

  Sini: Kiitos kivasta kommentista. 🙂 Arvioisin, että joitakin satasia on säästetty ihan vaan lakon ja ostokiellon takia, mutta useita satasia jo ihan ajatusmaailman muuttumisenkin vuoksi (eli en ole enää edes halunnut niin monia tuotteita kuin ennen).

 24. 28

  sanoo

  Onnea, hieno saavutus! Tuon ekan anonyymin kommenttiin vielä sen verran, että minusta tämä ei ole ollenkaan turha blogi, koska tänne kirjoittaminen on varmasti auttanut lakon onnistumisessa. Ja sitä paitsi tekstejä on kiva lukea, ja täältä on saanut myös paljon hyödyllistä tietoa 🙂

 25. 29

  Anonyymi sanoo

  Tämä blogi on aivan mahtava 🙂 Itse olen ainakin saanut tällä pienen tuhlaamiseni kuriin ja käytän vanhat tuotteet ennen uusien tuotteiden ostamista ja olen alkanut tutkimaan INC-listoja tarkasti. Muutenkin olen saanut hyviä vinkkejä blogistasi, ja tuotteet joista olet pitänyt on toiminut itsellänikin mahtavasti kun olen kokeillut.

 26. 31

  toisaa sanoo

  Onnea!

  Turhuudella argumentointi ei ole pelkästään turhaa, vaan myös typerää ja pahimmassa tapauksessa vahingollista. Miksi, oi miksi turhuus olisi jotenkin paha asia? Ja siitä väittely, mikä on turhaa ja mikä ei, olisi aivan loputon suo.

  Tämä blogi eroaa kaikista muista ja on siksi kiinnostava ja myös hyvin tehty. Tätä on kiva lukea! Eikö siinä ole riittävä ”olemassaolon oikeutus”? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *