Pää kuntoutuksessa

Lush-kokeiluni jatkuvat jälleen.

Yksi kokeilemistani Lushin tuotteista oli Rehab shampoo, josta sain näytteen.

Kuntouttava shampoo ainakin siinä mielessä, että pesuteho oli melkoinen. Kävisi siis minulla ainakin hyvin syväpuhdistavasta shampoosta, jonka avulla muotoilutuotteiden jämät ehdottomasti kyllä lähtivät pois. Pestessä tämä tuntuu jopa epäilyttävän pesevältä, mutta tukan kuivuttua tukkani ei kuitenkaan jäänyt ollenkaan karheaksi, vaan itseasiassa jopa kivan sileäksi.

Koostumus oli melko jännä: kuin tasaista ja paksuhkoa kiisseliä! Shampoo oli todella riittoisaa ja vaahtosi tukassa hyvin. Usein tykkään vaahdottaa tukan kahteen kertaan, mutta tämän kanssa riitti ehdottomasti yksi vaahdotus.

Tuoksu ei ollut minun nenääni niin herkku, kun monissa muissa Lusheissa, mutta ei mikään huonokaan kyllä. Hedelmäisyys yhdistettynä piparminttuun ja rosmariiniin ei kolahtanut täysillä, mutta toisaalta minä olenkin pehmeämpien tuoksujen ystävä.

Jatkuvaan käyttöön en tätä välttämättä ottaisi tujun pesevyytensä vuoksi, mutta kerran viikossa voisin hyvinkin pestä tällä tukkani oikein puhtaaksi. Toisin kuin syväpuhdistavat shampoot yleensä (mikä tämä ei siis virallisesti ole) ei tämä ei nimittäin tosiaan jätä tukkaa karkeaksi tukan kuivahdettua. Täytynee harkita pienen pullon ostoa (tosin ensin on kokeiltava kyllä muutkin sarjan shampoot läpi).

Toinen kokeilemani Lushin tukkatuote oli American Cream conditioner.

Jos olen Lushin palasaippuoiden kanssa harmitellut, ettei tuoksu pahemmin jää iholle suihkun jälkeen, niin tämän kanssa ei kyllä ole samoin. Tämä nimittäin tosiaan tuoksuu tukassa ja pitkään! Annoin hoitoaineen vaikuttaa aamulla tukassani noin kaksi minuuttia ja vielä illallakin tuoksu leijui nenääni. Älä siis osta, jos et alunperinkään tykkää tuoksusta! Onneksi tuoksu on kuitenkin varsin mukava.

Sitten siihen tehokkuuteen.

Otin tämän kokeiluun sellaisena aamuna, jona en ehtinyt muhittelemaan hoitoainetta tukassani. Levitin tämän tukkaani tosiaan noin kahdeksi minuutiksi ja tätä levittäessäni epäilin tämän siloittavuutta, sillä tukka ei tuntunut vielä minuutinkaan jälkeen kovin sileältä sitä sormilla haroessa. Pelotti hieman, millaisella tukalla joutuisin päiväni starttaamaan…

Mutta ihme tapahtui, kun lähdin huuhtomaan tukkaani. Siinä missä hyvin selvittävä hoitoaine yleensä selvittää tukan hyvin jo levittäessä, näytti tämä tekevän sen vasta huuhtoessa. Tukasta siis tuli pehmeä ja sileä, mutta ei mikään lättänä ollenkaan. Mutta ei mikään supersilikonisileä, sillä silikoneja tästä ei löydy. Tykästyin tähän, sillä tukka jäi mukavan ilmavaksi.

Suurin ja positiivisin yllätys tuli kuitenkin seuraavana aamuna. Tukkani on tällä hetkellä vielä siinä pituudessa, ettei se meinaa aamuisin oikein asettua ja latvat menevät yleensä ihan miten sattuu ja tukka on yleensä ihan lättänänä. Mutta oih, tukkanipa näyttikin todella hyvältä!

Tukka oli pehmeä, sileä, ilmava, tuuhea, asettui nätisti… enkä ollut vielä edes näyttänyt harjaa hiuksilleni! Hoitoaineen tuoksun saattoi vielä erottaa hiuksia tarkasti nuuhkimalla, mutta enää se ei leijaillut nenääni. Seuraava aamu oli tosiaan todella positiivinen yllätys!

Täytyy vielä tosin kokeilla tätä eripituisilla vaikutusajoilla ja useammilla käyttökerroilla. Jos tukkasi kuitenkin janoaa ihan superkosteutusta, pehmennystä ja siloitusta, ei tämä ehkä ole silloin paras mahdollinen tuote (L’orealin Nutri Gloss hakee vieläkin seuraajaa!), mutta varsin mukava kevyempi tapaus.

Seuraavaksi kokeiluun lähteekin sitten Coolaulin conditioner.

Oletteko te tykänneet Lushin shampoista ja hoitoaineista?

Lopuksi sitten vielä maininta siitä, kuinka pääsen vihdoin siirtymään uuteen kynsilakan pikakuivattajaan.

Piiitkään käyttämäni MavaDryn kaikki kappaleet ovat nyt viimeisin mukaan lukien loppuneet, joten pääsen ottamaan vertailuun Essien Good to go -pikakuivattajan. Toivottavasti tästä on haastamaan MavaDry!

Täytyy muuten vielä kertoa, että jostain syystä olen viimeaikoina ollut älyttömän ihastunut todella pliisuihin ja tylsiin lakkoihin, jotka ovat mielestäni jopa niin pliisuja, että ovat suorastaan ihastuttavan kamalia. Katsokaa nyt vaikka tätäkin:

Lakkana on Chanelin 451 Lily beige, joka on tylsääkin tylsempi beige lakka, jossa on pienen pientä glitteriä seassa. Kamala…tai oikeastaan kamalan viehättävä! Jotenkin vaan niin hirveän mummomainen sävy, mutta silti: Oih! (Olen silti kyllä ehdottomasti enemmän pinkkien lakkojen ystävä.)

Kuka tykkää nudeista?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Good to Go on <3 ja on nudetkin ihan jees! Tekis mieleni myös kokeilla tuota Lushin syväpuhdistavaa…

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Osaisitko sinä (tai ehkäpä joku blogin lukija) antaa vinkkiä pulmaani – minulla oli korvikset käytössä vuosia sitten, ongelmaksi tuli melko pian tulehtuneet lävistykset (käytössä ihan normaalit korvikset) jotka uusiutuivat ja korvisten pito oli ongelmallista. Lopulta lävistysten tulehdus oli niin paha että jouduin pieneen operaatioon jossa lävistykset avattiin ja puhdistettiin, tämän jälkeen en uskaltanut käyttää korviksia. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin olisin taas halukas uusimaan korvan reijitykset mutta mietin olisiko sama rumba edessä ja voiko umpeutuneet lävistykset edes uusia esim. korviksen korvanlehteen ampumalla?
  Maarit

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  haa, shampooni ja hoitoaineeni loppuvat tuossa tujauksessa, pitäisköhän kokeillakin seuraavaksi lushia …?

  ja varsin hurmaava kynsilakkasävy, tuo mieleen 'mummosloggit' :D! itse olen aina tykännyt voimakkaista lakkasävyistä, mutta sitten yllätin itseni tänään lakkaamassa OPIn sand in my suitella ja väkräsin vielä ranskalaiset kärjetkin… kai se on tämä kevät mikä saa sekaisin, tuonkin sloggisävyn voisin ostaa ihan helposti =)

  /nanna

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Olen kokeillut Daddy-O shampoota, jossa oli mukava orvokintuoksu, mutta muuten ei tehnyt kummempaa vaikutusta. Haluaisin kokeilla Big shampoota, koska olen kuullut sen tekevän hiukset tosi tuuheiksi

 5. 5

  Mimi sanoo

  Aivan ihanaa kosmetiikkamässäilyä tämä sun blogis, me likey! 🙂

  Osaisitkohan suositella tuotteita näkyvien ihohuokosten peittämiseksi tai pienentämiseksi? Naamioita, kosteusvoiteita, primereita, mitävaan? Ärsyttää kun Diorskin pure light piti mennä lopettamaan, pitäisi taas keksiä uusi keino saada tää iho näyttään hyvältä. 😀

 6. 6

  sanoo

  Tykkään tosi paljon neutraaleista ja vaaleista sävyistä kynsilakassa, ainakin tällä hetkellä tummat sävyt vaan saa suupielet kääntymään alaspäin… 🙁 Tumman pinkki hologrammilakka on uusi suosikkini (H&M, oli pakko kokeilla halvan hinnan vuoksi)! 🙂

 7. 7

  sanoo

  Mulla on vakikäytössä palashampoista Trichomania ja hoitsikkana Jungle. American Cream oli jo kädessä, mutta ekoajattelu ja kokeilunhalu saivat vaihtamaan Jungleen. Myyjä kehui American Creamin tekevän hiuksista "huolitellut" ja nyt sinä kerrot mitä kerrot, niin pakkopa sitä on varmaan seuraavaksi ostaa.

 8. 8

  sanoo

  Mä tilasin viime kesänä myös Rehab-shampoota ja American Dream-hoitoa! 🙂 Shampoo oli kyllä hyvin paljon erilainen kuin olin kuvitellut, pesi hyvin voimakkaasti ja söi mun silloin vastavärjätystä tukasta värin tehokkaasti pois 🙁 Tuli mieleen myös syväpuhdistava shampoo.

  Hoitoaine oli myös mulle pettymys, koska kuvittelin sen olevan paksua mössöä joka pehmittää mun luonnonkarkean hiuksen. Ei mun hius ihan pörröksi muuttunut hoitoaineen jälkeen, mutta pehmeämpikin se olisi saanut toki olla. Tuoksusta tykkäsin kyllä! 🙂

  Onko sulla kokemusta muista Lushin shampoista/hoitoaineista? Ja mitä sä suosittelisit mun hiuksille hoitoaineeksi? Mulla on tosiaan luonnonkiharat, karkeat, huokoiset hiukset.

 9. 9

  sanoo

  käynti siellä Lushissa on kyllä pakko toteuttaa mahdollisimman piaan, kaiken tän hehkutuksen jäklkeen oletan että mulla käy myös niin että mukaan tarttuu tavaraa ihan liikaa 😀

 10. 10

  sanoo

  Anonyymille, joka kyseli korvien lävistyksistä. Kannattaa mennä oikeaan lävistysliikkeeseen (ei kultasepänliikkeeseen tai kosmetologille) juttelemaan asiasta! Ammattitaitoinen lävistäjä osaa vastata tuohon kysymykseen parhaiten ja tekee lävistyksen neulalla, joka on steriili ja huomattavasti hellävaraisempi vaihtoehto kuin ampuminen. Toki se maksaa enemmän, mutta on paljon turvallisempi tapa ottaa lävistys, varsinkin jos sulla on aiemmin ollut samassa paikassa ja ollut ongelmia.

 11. 11

  sanoo

  Lävistyksistä kysyneelle kehoitan samaa kun edellinenkin eli, mars ammattitaitoiselle lävistäjälle. Ampumalla tehtyjä korviksia enkä ampumalla tehtyjä mitään en suosittelisi kenellekkään. Ammattilainen osaa auttaa sinua noiden korujen ja lävistysten kanssa.

 12. 13

  sanoo

  Tukkatuotteet kuulostavat kokeilemisen arvoisilta. =)
  Oi, mitkä ihanat kynnet! Omani napsahtivat kaikki poikki muutossa.

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Apua Virve! Löysin aivan ihanan tumman violetin kynsilakan jota olen nyt tässä illalla testaillut (ilman päällyslakkaa koska olen reissussa ja kaikki kirkkaat lakat on kotona :D). Olen tässä illan aikana lakannut molemmat peukalot ja toisen käden keskisormen ainakin kymmenen kertaa uudestaan,koska lakka kuoritutuu pois jos tökkää vähänkään johonkin! Tai pyyhkäisee sormella kynnen pintaa.
  Vetaisinkohan turhan tujuja kerroksia vai eiköhän ensimmäinen kerros ehtinyt kuivahtaa kunnolla vai auttaisko se kirkas päällyslakka? Jollain La Femmen halpislakalla oli sama ongelma,mutta se olikin niin paksua ettei sillä ohuempia kerroksia saanut,tilasin tämän Avonilta siinä toivossa että olisi vähän kestävämpää enkä nyt tiedä onko vika minussa vai tuotteessa 🙁 Toisaalta kaikissa kynsissä tätä ongelmaa ei ole,ehkä niihin tuli sitten ohuempi kerros joka ehti hyvin kuivua..Anteeksi sekava sepustus mutta kiukuttaa 😀

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Ja sellaista piti myös kysyä, että oletko koskaan käyttänyt reconstructoria (kirjotinkohan ihan okein..)? 🙂 Tilasin juuri Lanzan sellaisen, mutta en ole ihan varma miten sitä käytetään. Jotain olen netistä lukenut, mutta tulee vähän epämääräistä tietoa. Olen saanut sellaisen käsityksen, että sitä käytetään 1-4 kertaa kuukaudessa shampoo-pesun jälkeen ja annetaan vaikuttaa aika kauan, ja sen jälkeen joku kosteuttava hoito perään. Osaatko yhtään sanoa, että onko tämä oikea tapa? 🙂 Kiitos paljon!

 15. 17

  sanoo

  Rehab shampoo oli tosi pesevä ja haisi pahalle.
  I Love Juicy shampoossa oli myös paha haju, pesi ihan normisti.
  Coolaulin hoitsikassa ei tehot riittänyt, tuntui semmoiselle vetiselle lirulle.

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  Pesin juuri tänään hiukset Lushin Bigillä, josta sain näytteen kivalta Lushin myyjältä, vaikken edes kinunut sitä! Jos tiukkaa pesutulosta kaipaa, niin tällä kyllä lähtee. Tuuheuttava vaikutuskin on havaittavissa! Samalla reissulla tarttui mukaan Sweet lips -huulikuorinta. Aivan ihana, tekee mieli nuolla se pois huulilta eikä tuhlata ihanuutta alas viemäristä! Virve, tykkäisit ihan satavarmasti!

 17. 19

  sanoo

  Noora: Toivottavasti osoittautuu käytössä sydämen arvoiseksi minullakin! 🙂

  Maarit: Voih, lävistyksistä en osaa sanoa yhtään mitään, mutta onneksi joku muu tietäväinen osasi. 🙂

  nanna: Mummosloggilakka ehdottomasti! 😉

  Anonyymi: Big kiinnostaa minuakin kovasti. 🙂

  Mimi: Omia suosikkejani ovat Clarinsin Instant smooth perfecting touch sekä Cliniquen kevyellä sävyllä oleva Pore Minimizer. Tasoittavat hyvin ja meikinkin kesto parantuu. 🙂

  JLCHARLOTT4: Ihanalta kuulostaa tuo H&M:n lakka! 🙂

  SaraStellar: Minullakin on pala Junglea kokeiltavana. Täytyy kokeilla, kuinka saa parhaiten pelittämään. 🙂

  Nonnu: Kokeilussa on nyt muutamia, mutta vielä en osaa sanoa muista sen enempää. Ennen saatoin aina suositella tehokasta kosteutusta ja pehmitystä kaipaavalle tukalle Lorealin Nutri-Gloss naamiota, mutta nyt kun naamio lopetettiin, en ole löytänyt vielä mitään yhtä hyvää erityisen suosittelemisen arvoista tuotetta. :/

  Ruu: Mene mene, mutta älä villiinnyt liikaa. 😉

  redshift: Kiitos! 🙂

  Ruu: Kiitos! 🙂

  play deal oor no deal: 🙂

  RagDoll: Olen ihan innoissani, olen saanut nyt nauttia pitkistä kynsistä jo pitkään, sillä OPI:n Nail Envyn käyttöönoton jälkeen eivät ole lohkeilleet tai katkeilleet (koputtaa puuta).

  Anonyymi: Ohuita kerroksia ja anna jokaisen kuivua kunnolla kuivaksi (ihan iskunkestäväksi) ennen uutta kerrosta niin varmasti pysyy. 🙂

  Anonyymi: Hetki voi mennä, mutta tulossa kyllä. 🙂

  Anonyymi: Joicon rekusta olen tykännyt älyttömästi, Lanzaa en ole kokeillut, mutta varmasti vastaava. Rekku on siis nimenomaan tukan korjaamiseen (vaalennetut, käsitellyt hiukset esim.) ja jos sitä käyttää liian usein, saattaa tukka tuntua koppuraiselta. Kannattaa siis vuorotella kosteuttavien tuotteiden kanssa. Rekun aineosat pysyvät tukassa pesun pari pesutavoista riippuen ja ns. paikkaavat vauritoitunutta hiusta, mutta eivät tosiaan kosteuta tai pehmitä. Tukan kunnosta riippuen siis kerran viikossa tai useammin/harvemmin. 🙂

  milipili: Saa nähdä, mitä kohta korkattava Colaulin sanoo tässä päässä. 🙂

  Anonyymi: Itseasiassa äitini oli juuri meinannut ostaa minulle yllärinä kyseisen kuorinnan kun olin siitä maininnut, mutta piru vieköön olivat kaupasta loppu ahtaajien lakon vuoksi. :/
  Mutta aion kyllä kokeilla, ihan kuten Biginkin! 🙂

 18. 20

  sanoo

  Ei vitsi Virve, tää sun blogisi ajaa mut turmioon… x) Olen muutenkin luonteeltani addiktoituvaa tyyppiä, ja kosmetiikkaa olen osittain työni puolestakin kerryttänyt jo vuosia.. ja nyt sitten kun blogiasi olen muutamia kuukausia seurannut, on kosmetiikkahimotus lähtenyt jo melkein käsistä.

  Aaarghhhh!! Mutta ennen kaikkea: Kiitos! 😀 Täältä on saanut lukea niin paljon hyviä vinkkejä ja tuotekokeiluja, että paljon on apua valinnoissa. Tämä sun logi on ihan mun taivas, sellainen kosmetiikkahörhö olen minäkin…

  Mulla oli viime viikolla ärtsy päivä töissä, ja oli Omppuun asiaa siinä töiden jälkeen. No mites sattuikaan että tuli sitten taaperrettua LUSHiin sisään, kun sinä täällä olet tuotteita niin hehkuttanut… Voi taivas mikä ihana paikka, ja myyjätkin ovat aivan mahtavia!! Unohtui kaikki duuniajatukset kun silmät kiiluen pääsi nuuskimaan hipelöimään tuotteita…

  Päädyin alkuun vaan muutamaan plasaipuaan, sillä unohdin puolet niistä nimistä ja tuotteista mitä piti testata, kun ihastelin ja nuuskuttelin ympäri liikettä. 😉
  Tän täytyy kyllä heti maanantaina rynniä takaisin, ja kokeilla noita shampoita ja hoitsikoita… ja ehkä naamioita, ja putsareita, ja kylpypommeja, ja…

  Ja sitten vielä tuosta kynsilkasta – AIVAN IHANA!!! Mulla on tänä keväänä ihan totaalinen villitys nimenomaan nudelakoille, kaikille ihanille neutraaleille sävyille… Pure love! Olen hamstrannut myös niistä vähän poikkeavia juttuja, esimerkiksi Color Clubin Love ´Em, Leave ´Emiä, joka on ihana hieman holo beige/hiekka ihanuus… nam!

  Hups, anteeksi höpinä, mulla vaan napsahti aivoissa totaalisesti kun samassa postauksessa oli LUSH + nudelakat… x)

 19. 21

  sanoo

  Nami: Kiitos ihanasta ja ihanan pitkästä kommentista. Niitä on aina mukava lukea! 🙂
  Ja oih, tuo Color Clubin lakka on kyllä aivan upea!

 20. 22

  Anonyymi sanoo

  Junglesta ja sen käyttötavoista: minulle sanoivat Lushin myymälässä, että heitä oli Englannin päästä neuvottu laittamaan Jungle-möntti shampoopesun ajaksi kuppiin, jossa on lämmintä vettä. Näin se kuulemma pehmenee ja levittyy hiuksiin paremmin. Itse käytän Junglea itseasiassa myös sheivaukseen vaahdon sijaan. Kostutan palaa vedessä ja hieron iholle: terä liukuu hyvin ja jää pehmeä iho! Minun täytyy sanoa Virve, että sun blogin löytäminen on alkanut herättelemään sisäistä naistani, joka on kaivautunut aika syvälle itsetunto-ongelmien myötä…Kun käyttää kivaa kosmetiikkaa ja pitää siltä osin itsestään ja kropastaan huolta, on vähän helpompi myös tykätä itsestään. Sinne ollaan matkalla ja siitä osaltasi kiitos myös sinulle Virve!

 21. 25

  Anonyymi sanoo

  I Love Juicy! sanoo kaiken! Tuoksuhan on mango, ja viime kesä oli ihan kamalan hiostava ja todella paksut, rasvattuvat hiukset on ongelmani, _TÄMÄ_ oli pelastuksista suurin! pesi ja tuuheutti, raikasti ja ei edes tarvinnut hoitoainetta 🙂 Tätä ei voi kuin suositella, PARAS Lush-tuote

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *