Ovatko himot kuivuneet tai homehtuneet?

Muistatteko, kun minuun iski reilu vuosi sitten Lush-mania ja jemmasin kaappini täyteen Lushin saippuoita? Blogiani jo silloin seuranneet tuskin voivat unohtaa sitä aikaa, sillä silloin tykitin Lushia ulos tuutin täydeltä ja fiilistelin sarjan saippuoita joka välissä.

Överiksi mennyt intoiluni sai tietysti monelta moitteita, sillä moni sanoi saippuoideni vaan menevän pilalle ennen kuin saan niitä käytettyäkään. Ne kuulemma kuivahtavat, kovettuvat ja kadottavat tuoksunsa tai jos säilyttäisin niitä ilmatiiviimmin niin ne homehtuisivat.

Haluatte siis varmasti tietää, mikä tilanne on nyt ja mitä saippuoille kuuluu?

Saippuoita on siis jäljellä vielä useita.

Olen säilyttänyt niitä minigrip-pusseissa, jotteivät ne pääsisi täysin kovettumaan eivätkä tuoksut haihtuisi pois. Olen nimennyt pussit, jotta homma olisi helpompaa.

Jotteivät saippuat kuitenkaan homehtuisi pusseihinsa, olen leikannut pusseista yhden kulman auki, jotta ilma pääsee kiertämään.

Pusseja olen säilyttänyt huoneen lämmössä vaatekomerossa tai lipaston laatikossa, jolloin ne ovat olleet myös valolta ja kosteudelta suojassa ja näin säilytettyinä saippuat ovat edelleen hyvässä kunnossa

Tietenkään ne eivät ole enää yhtä pehmeitä kuin mitä ne alunperin olivat, mutta eivät nämä kovettuneitakaan ole (paitsi ensimmäisessä kuvassa alimpana näkyvä Honey I Washed the Kids, joka oli kovettunut jo sen hankkiessanikin). Näissä ei ole hometta, nämä eivät ole halkeilleet kuivuuttaan ja näiden tuoksut ovat vahvoina tallessa.

Nämä kovemmat ja kuivemmat yksilöt ovat sitten niitä, jotka ovat olleet aukinaisessa hedelmäpussissa pyörimässä ja sen kyllä huomaa niistä heti. Näiden tuoksut ovat heikentyneet, saippuat ovat tosiaan kovetuneet ja jotkut jopa hieman halkeilleet kuivuuttaan. Kyllä näillä silti yhä käsiä pesee, mutta suihkussa nämä palat eivät ole yhtä miellyttäviä pitää mukana kuin paremmin säilyneet kaverinsa ovat. Tuoksut eivät kuitenkaan ole kadonneet kokonaan.

Saippuahimoni Lushin saippuoita kohtaan on siis hieman laantunut, eli en ole enää aikoihin tahtonut olla kokoajan ostamassa uusia Lushin saippuoita kokeiluun, mutta voi olla, että kun kesäkuussa pääsen käymään Englannissa, saattaa joku pieni kohtalokas lipsahdus tapahtua…

Mitäs teidän saippuoillenne kuuluu?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  juu, Lush mania jäi jotenkin viime kesään, ei jotenkin innosta enää samalla tavalla, perjantaina on tilipäivä ja viime keväänä olisin innosta kiljuen mennyt Lushille tuhlaamaan, mutta nyt ei ole suunnitelmissa edes mennä, viimekesänkin saippuat pitäisi saada loppuun vielä, onneksi ei ole kun pari jäljellä muutenkaan 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Niinkin huonoa, että tällä hetkellä on käytösä Rainbow:n halpista, joka ei tuoksu hyvältä, eikä muutenkaan ole yhtään ihanaa ): Olisipa budjetti niin suuri, että voisi noita Lusheja käyttää käsienpesuun…!

  Mutta suihkussa meneillään on ihanainen BS:n vadelma <3

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Moi Virve,

  mulla on vieläkin ihan kamala himo ostaa Lushin saippuoita ja muutakin tavaraa. NIIN kova, että joudun ikävissäni katsomaan noita sun Lush- postauksia, jos ei ole varaa mennä siihen kauppaan. Olen tsekannut nuo videot varmasti yli kymmenen kertaa….

  Äsken ostin Lemony Flutterin, Sandstonen ja Demon in the Darkin. Aah. Nuuskin tassujani koko ajan.

  t. Kaisu

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Lisäyksenä tuohon äskeiseen: olen muuten käyttänyt puolisen vuotta pelkkää luonnonkosmetiikkaa, mutta teen poikkeuksen Lushin tuotteiden kanssa. Jotain siinä lafkassa on, mikä saa mut avan sekopäiseksi.

  Kaisu

 5. 5

  sanoo

  Itse en ole viellä koittanut noita Lushin saippuoita vaikka onkin kyseinen paikka ihan kodin lähelläni. Itse olen jäännyt koukkuun nestemäisiin saippuhoihin. Tällä hetkellä minulla on 6 saippua pulloa (=

 6. 6

  sanoo

  mää toivoisin niiiiin paljon jotain videopostausta!:)voisit vaik esitellä sun lempparituotteet esim ihonhoitoon nuista "halvemmista merkeistä" tai jotain vaan. sua on niin kiva kuunnella:) tai tee postaus niistä sun hytin tuotteista! ku oot tehnyt kodinki.

 7. 7

  Aku sanoo

  Itsehän vasta hurahdin Lusheihin. Kevätlomalla pääsin käymään Lushin liikkeessä, josta sai kympillä seitsemän näytettä, joten pääsin kokeilemaan paljon kaikkea kivaa. Lisäksi ostin Lemony flutterin. Sen jälkeen oli pakko tilata muutama saippua ja vähän muuta kivaa mm. äitienpäivälahjaksi. Pitäisi varmaankin säilöä myös omia saippuoitani, kun kerran hyviä kokemuksia on. Kylppärissä on kyllä ihana tuoksu ja samoin makuuhuoneen kaapissa, jossa tuotteita tällä hetkellä säilytän. Itse asiassa roskakaappikin tuoksui hetken aikaa ihanalle, kun täytteenä olleet sanomalehtisuikaleet olivat siellä 😀

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Mulla on joku pakkomielle käyttää ennemmin pumppupullossa olevaa saippuaa, mutta meillä on kaapit täynnä niitä lushin kylpypaloja ja niitä juoksen yhä ostamaan, ettei vaan koskaan lopu kesken. Lush saikin mut käymään kylvyssä joka päivä. Järkyttävää veden tuhlausta 🙁 Mutta niin hyvä tuoksu ja olo! ah!

  -Ira

 9. 9

  dewshico sanoo

  Moi Virve,

  False Lash Effectistä on ilmeisesti tullut (Suomeenkin?) uusi versio, False Lash Effect Fusion. Oletko vielä kokeillut tätä? Tai tiedätkö onko tämä jotain "sukua" CG:n Lash Blash Fusionille?

 10. 10

  sanoo

  Nyt pitää kyllä kiittää, kumartaa, niiata ja vaikka mitä tästä sun blogista! Löysin tän joskus n. kuukausi sitten ja ihastuttuani ihan kunnolla blogiisi päätin lukea joka ikisen postauksen huolella läpi. saatoin siis kuluttaa useamman tunnin vaan postaiksiasi pläräten. Nyt on urakka saatettu päätökseen ja kosmetiikka-asioissa oon nyt miljoona kertaa viisaampi. Iskee kyllä varmaan hirveät vieroitusoireet päälle kun ei oo enää hurjaa postausmäärää odottamassa sillon kun haluan ;D Mut ompahan enemmän vapaa-aikaa käytössä kun ei enää tarvi yötä myöten imeä sun blogia verkkokalvoille. Kiitos vielä kerran ja go Virve! < 3

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Mullakin on Lush-himo hieman hiipunut. Edelleen tykkään tuotteista, mutta ei ole semmoista valtavaa himoa päästä Lush-liikkeeseen tuhlaamaan. 🙂

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Lush-saippuat voivat hyvin, vaikka parilla vanhimmalla on ikää jo yli vuosi. Säilytän niitä minigrip-pusseissa kuten sinäkin, mutta en ole leikellyt kulmia auki. Eivät ole homehtuneet mihinkään, koska pussitan aina vain kuivia saippuoita. Tottakai homehtuisivat jos yhtään veden jäljiltä märkinä ne pussiin sulkisi. Minigrip-pussit säilyttävät hyvin saippuan peruspehmeyden ja tuoksun 🙂

  Ei niitä tietysti iänkaiken kannata säilöä ja itse käytän pois viimeistään siinä vaiheessa kun ikää alkaa olla yli vuosi. Sen aikaa kuitenkin ovat mulla kestäneet erittäin hyvinä minigrip-pussiin suljettuina. Harva saippua tosin ehtii edes vuoden ikäiseksi, sillä käytän käsipesussa vain niitä ja suihkussakin silloin tällöin.

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Omat kymmenisen saippuaani olen säilyttänyt omalla vadillaan pesuhuoneessa ilman minkäänlaisia pussukoita, joten tuoksut ovat jo aikalailla hälvenneet. Hiueman kyllä harmittaa, kun ei tullut säilöttyä niitä mitenkään sen paremmin. 🙁

 14. 14

  sanoo

  Ruu: Minullakin mania hieman hyytyi. 🙂

  Anonyymi: Oi, vadelma kuulostaa ihanalta 🙂

  Kaisu: Oih! 😀

  Opiskelijatytön elämä: 🙂

  Annmari: Lupaan yrittää tehdä jonkun lähiaikoina. 🙂

  Aku: Nuo levittävät tosiaan ihanaa tuoksua ympäristöönsäkin. 🙂

  Ira: Oih, olisipa amme. :/

  dewshico: En ole ehtinyt perehtymään asiaan, mutta haiskahtaisi vahvasti Lash Blast Fusionin sisarelta. 🙂

  Lintunen: Oi, kiitos ihanasta kommentista! <3

  Anonyymi: Sama. 🙂

  Anonyymi: Hyvin tosiaan säilyvät pitkäänkin. 🙂

  Anonyymi: :/

 15. 15

  sabiha sanoo

  Minä tässä luen tätä löytämäni ihanaa blogiasi ja koetan osallistua vanhoihinkin postauksiin.Olen minäkin saippuapaloihin hurahtanut ja niitä tilaan joka puolelta jopa innostuin tekemäänkin viime aikoina omia ,Lushin saippuat ovat tosi ihania nuuhkaisen niitä melkein joka päivä ja ihailen laatikkoani joka ei tyhjene koskaan .Ajatelkaa jos maailmalta saippuat loppuvat niin minulla olisi ja kaikki muut kateellisia ,joo ainut jolla niitä olisi ihanaa (hihii)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *