Ötököitä kökötöitä…

Kuka inhoaa hyttysiä?

Minä!

Kuka inhoaa hyttysmyrkkyjen hajuja jo melkein enemmän kuin hyttysiä?

Minä!

Kuka on keksinyt minun kaltaisilleni ihmisille loistavan tuotteen?

Berner!

Berner on kehittänyt voidemaisen hyttyskarkoitteen, joka on hajuton. Ei siis hajusteeton vaan nimenomaan hajuton. Ja sitä tämä tosiaankin oli!

Tutustuin tähän tuotteeseen kaverini luona, sillä itse mökkeilen ja liikun luonnossa niin vähän, etten hyttyskarkotteita pahemmin tarvitse, mutta jos niitä tarvitsisin, metsästäisin ehdottomasti tätä käsiini!

Jos siis liikut alueilla, joissa hyttyset, paarmat ja punkit voivat olla mahdollinen ärsytystä aikaan saava ilmiö, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tuotteen vaikutus iholla kestää 4-6 tuntia, jonka jälkeen ihon voi jälleen voidella uudelleen. Harmi, ettei tuoteseloste pitänyt sisällään INCI-listaa, sillä se olisi kiinnostanut minua kovasti.

Sarjaan kuului myös roll-on samalla idealla, mutta siinä missä voide ei tuoksunut tai haissut minun nenääni yhtään millekään (ei siis millekään!), tuli roll-onista pieni bensa-aseman hajua muistuttava tuoksahdus (joka toki voi iholla haihtua).

Hinnoista minulla ei valitettavasti ole mitään tietoa, mutta eivät kai tällaiset nyt kovin suurissa summissa voi liikkua?

Ovatko Freet tuttuja jollekin? Varsinaista kosmetiikkaahan nämä eivät tietenkään ole, mutta linkitän ne kosmetiikkaan toteamalla, ettei hyttyskarkoitteen haju voi enää pilata hajuvetesi hajua sekoittumalla siihen. (Ai miten niin et käytä mökillä hajuvettä?)

Mukavia mökkisäitä niille, jotka mökkeilystä nauttivat!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kiitos vinkistä! Itse inhoan noiden Offien yms hajua, joten niitä ei tule käytettyä mökilläkään. Vielä kun joku keksisi karkotteen ampiaisille ja mehiläisille, kesä olis paljon kivempaa aikaa..

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Kysyisin liittyen tuohon Lumene-postaukseen, että EI KAI Lumenen double stay -meikkivoide uudistu?!?!?!? =(

 3. 4

  sanoo

  Joku voisi kehitellä mystisen magnettikorun, joka takaa mun ympärille muutaman metrin säteellä olevan ötökkävapaan kentän. Koskien myös muurahaisia ja kaikkia ällöjä maata pitkin kulkevia.. Yyyyyh.

 4. 5

  sanoo

  it's a full-scale invasion here too, only Tallinn is bug-free. The stuff one has to use smells vile, nonperfumed repellents are not sold here :S

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Haha, oon ehkä vähän outo, mutta mä taas tykkään hyttysmyrkkyjen hajusta! 😀

  Osaatko muuten sanoa, että onko normaalin FLE:n ja vedenkestävän version välillä eroja esim. koostumuksessa tai levittyvyydessä? Mulle on nimittäin joskus on käynyt niin, että kun ostaa saman ripsivärin vedenkestävänä, niin se onkin ihan kuin eri tuote.

 6. 7

  sanoo

  Laura: No näinpä! 🙂

  kiukkupussi: Juu, tahtoo!! 🙂

  Siilike: :/

  Anonyymi: Vedenkestävän koostumus on aina erilainen kuin vesiliukoisen ja tuosta vedenkestävästä versiosta olen kuullut sen verran moitteita, etten ole itse uskaltanut vielä kokeilla. :/

 7. 8

  Ulpu sanoo

  Kiitos vinkistä! Off on kauheaa myrkyn hajuista, enkä sitä siis mielelläni käytä. Ostin just lapselle hyttyspyyhkeitä, joita voi käyttää 7 kk ikäisille vauvoille, mutta niissäkin oli tosi voimakas tuoksu (ei tosin niin paha kuin Offissa). Mä oon käyttänyt joskus sitruunaöljyä, se on kiva luonnollinen karkoite (muistaakseni myös piti hyttyset loitolla).

 8. 9

  sanoo

  Hei! Kävin tänään lähiapteekissani tsekkailemassa aurinkovoiteita kasvoille blogipostauksesi mielessäni. Sanoit, että olit saanut selville että Butyl Methoxydibenzoylmethane ja titaanioksidi ovat eivät sovi yhteen. Kuitenkin esim. Louis Widmerin ja Vichyn aurinkotuotteissa oli näitä molempia samassa tuotteessa. Mitä tämä siis tarkoittaa? Onko niissä tuotteissa titaanioksidi pinnoitettua? Kiitos jo etukäteen jos osaat vastata näihin kysymyksiin ja auttaa hämmentynyttä 🙂

 9. 10

  sanoo

  Ulpu: En ollutkaan kuullut sirtyynaöljyn käytöstä tuohon tarkoitukseen. Piti heti googletella. 🙂

  Mirssiina: Ongelma koski siis nimenomaan puhtaita nimeraalimeikkejä. Olettaisin aineen muuten olevan aina pinnoitettua, sillä jos sen teho heikkenisi, ei sillä voitaisi edes varmaankaan saada kunnon mittaustuloksia aikaiseksi suojakertoimen selvittämiseksi. Nestemäisissä tuotteissa tuo noiden yhdistely on kuitenkin ainakin USA:ssa kiellettyä (avobenzonen ja fysikaalisten suojakertoimien ylipäätänsäkin) ja EU:ssa puolestaan sallittua.

 10. 14

  Anonyymi sanoo

  Etonollahan on myös ollut jo pitkään tarjolla tuoksutonta hyttyssprayta ja roll-onnia. Suihkutellessa tuoksuu hiukan muttei enää iholla. Kun ainetta on iholla, hyttyset tulevat lähelle, mutta kaartavat sitten hämmentyneenä pois. Aine myös suojaa vain sen kohdan, johon sitä laittaa, eli jos hyttysiä vilisevään pusikkoon punkee, sitä pitää taputella kasvoillekin.

 11. 15

  Anonyymi sanoo

  Yks toinen hyvä hyttysten karkotusaine on apteekista saatava hyttys ässä, ja siinä on hyvä tuoksu ja voin luvata että tehokasta on!
  Ja sitten kesäksi pitäis saada hyvä suojakertoimellinen sävyttävä päivävoide. Tietäisitkö Onko Lancomen hydra zen teinte tähän tarkotukseen sopiva? 🙂
  Kiitti jos viitsit vastata!:)

 12. 17

  Anonyymi sanoo

  Osaisitkohan auttaa minua "ongelmassa", joka ei suoranaisesti liity käsittelemääsi kosmetiikkaan? Kyse on hiusten värjäämisestä.

  Minulla on siis aivan vaaleat hiukset (värjätyt, luonnostaan maantienharmaat). Värjään hiuksiani itse Schwarzkopfin väreillä ja olen pitänyt tyvikasvun värjäysvälinä noin 6 viikkoa. Tyvikasvun värjäyksen yhteydessä pidän lopuksi muissa hiuksissa väriä noin 5 minuuttia, kuten ohjeissa neuvotaankin.

  Olen miettinyt, onko tuo 6 viikkoa ok aika vai onko se liian lyhyt? Minulla on tällä hetkellä viisi viikkoa aikaa edellisestä värjäyksestä, hiuksissani on sentin juurikasvu. Hiukseni alkavat myös värjäyksen jälkeen kellastua (käytän kyllä hopeashampoota). Ongelmani on taas se, että kun minulla olisi viikonloppuna tulossa tuttujen ylioppilasjuhlia jne., täytyisi hiukset saada nättiin kuntoon. Voinko siis värjätä tyven jälleen pois vai kuinka paljon se oikeasti kuluttaa hiusta?

  Parturissa värjäilen välillä, mutta se on niin pirun kallista puuhaa (70 e puolipitkille hiuksilleni) ja he tekevät hiuksista taas liian hopeiset aina. Kysyin parturissa, ovatko hiukseni kovin huonokuntoiset ja he totesivat, että normaalit vaalennetut hiukset – ei siis mitkään maailman parhaassa kunnossa olevat, mutta ei totaalisen menetetyt. Hiuslaatuni on tosi ohut.

  Tulipa sekava teksti, toivottavasti ymmärsit ja osaat auttaa minua. Kärsin tästä kriisistä joka värjäyksen yhteydessä ja pelkään, että liian usealla värjäämisellä tuhoan hiukseni 😀

 13. 19

  sanoo

  Anonyymi: Opiskelen itse hiusalaa ja suositeltu väli hiustenvärjäyksessä on n. 5 viikkoa 🙂

 14. 20

  sanoo

  Nunt: Kätsyä. 🙂

  Anonyymi: Ilmeisesti epäselvää, kuinka stabiilina pysyy. Googlettelemalla selvii varmaankin asiasta enemmän ja varmempaa tietoa.

  Pipsa: Kätevää! 🙂

  Anonyymi: Mielenkiintoista. 🙂

  Anonyymi: Lancome on ihan mukava jos spf 15 riittää. 🙂

  shiny: Joku tuolla ylempänä vinkkasi sellaisestakin. 🙂

  Anonyymi: Riippuu täysin hiusten kunnosta ja siitä, kuinka tujuja aineita käyttää (ja kuinka tukkaa hoitaa). Viisi viikkoa on se aika, jonka välein värjäys on turvallista toistaa, eli hiusvärit on todettu turvallisiksi viiden viikon välein sen suositellun värjäysajan päässä pidettyinä. Eli jos tukan kunto antaa värjätä niin värjää ihmeessä. 🙂

  deem: Kiitos vinkistä! 🙂

  flew: Kiitos. 🙂

 15. 21

  Anonyymi sanoo

  Kiitos avusta! Sinulta saa näköjään apua vähän aiheesta kuin aiheesta, vaikkei tämä kysymykseni koskenutkaan ihan sinun suurinta tietoreviiriäsi. Näköjään oletkin monitaituri ja pakko kyllä arvostaa tuota valtavaa tiedonmäärääsi 🙂

  Hiukseni ovat melko ohuet, eivätkä ehkä parhaimmassa kunnossa, mutta tuskin vaalennetuilta hiuksilta voi kovin hyvää kuntoa odottaakaan. Pyrin kuitenkin hoitamaan hiuksiani monipuolisesti – olen ehkä vähän turhan kärsimätön erilaisten hoitoaineiden ja shampoiden vaikutusaikojen kanssa. Ajattelin kuitenkin ottaa sinusta mallia ja antaa hoitoaineiden silloin tällöin muhia päässä pidempiäkin aikoja.

  Olen saanut täältä todella paljon hyviä vihjeitä. TRESemmen lämpösuojasuihkeen bongasin joskus täältä ja se on mielestäni hyvin käytännöllinen tuote (tekee tosin lattian kovin liukkaaksi!!). Kiitos kaikista vinkeistä, taas kerran!

  T: Blondi hiustenvärjäilijä 🙂

 16. 22

  sanoo

  Sellainen magneetti'koru' hyttysten karkottamiseen on ilmeisesti jo keksittykin. En ole vielä kokeillut, mutta aion kyllä. Samasta tuotteesta löytyy myös versiot punkkien torjuntaan sekä ihmisille että myös koirille. Ainakin Musti ja Mirri eläinkaupat myy.
  http://www.pfcfinland.com/shootag/

 17. 23

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Kun nyt päästiin tälläisiin "kosmetiikan rajamailla"-tuotteisiin, niin olisiko mahdollista saada postausta ihokarvojen poistotuotteista?:) Miten esim. karvanpoistovoiteet vaikuttaa ihoon?

 18. 25

  sanoo

  Blondi hiustenvärjäilijä: Muhittelua vaan. 🙂

  annamari: Ooh! :O

  Anonyymi: Katsotaan, jos jotakin saisin joskus aikaan. 🙂

  Jenniemi: Höh. :/

 19. 26

  sanoo

  Acon valmistamana saa apteekeista tuoksutonta hyttyskarkoite rollonia ja suihketta. En muista nimeä tarkkaan, mutta oranssit purkit. Inhoan kans niitä hajuja, ja lisäksi kaupunkilaisena saan pienestäkin pistosta kamalta paukamat 🙁

  Myös Offin (?) aloe vera-versio on kelpo, ei haise pahalle. Viime kesänä Lapissa anoppi tuota tarjosi, kun metsään mentiin. Epäilin eka, kun ne haisee, mutta eipäs haissut tuo 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *