One for Cover

Yksi parhaimmista Englannista tehdyistä löydöistäni oli Soap & Gloryn suihkumyssy (hintaa muutama punta).

Kuten olen monesti kertonut, minä käytän suihkumyssyä. Minulle suihkussa käynti ja tukanpesu eivät ole millään lailla toisiinsa liittyviä tapahtumia ja jos sanon meneväni suihkuun, menen vaan suihkuun ja jos kerron meneväni pesemään tukkaa, en todellakaan mene suihkuun ja kastele itseäni samalla.

Kun menen suihkuun, suojaan tukkani suihkumyssyllä. Saatan käydä pikaisessa suihkussa parikin kertaa päivässä, mutta tukkani pesen yleensä joka toinen (tai joskus joka kolmas) päivä.

Pesen tukkani pää alaspäin suihkun vesihanan alla ihan normaalisti vaatteet päällä mahdollisesti sukat pois ottaen ja housunpuntteja käärien. Voin pestä tukkani täysi meikki kasvollani ilman, että meikkini suttaantuu. Olen treenannut tätä vuosia ja olen tässä hyvä.

Suihkumyssy on myös kätevä kaveri tukkaa pestessä. Tarkoitan tällä sitä, että sen alla on hyvä muhitella hoitoaineita ja tehohoitoja, jolloin ne saavat rauhassa vaikutttaa ja minä voin rauhassa puuhastella omia pieniä juttujani. Soap & Gloryn myssy onkin onneksi siinä mielessä kunnon suihkumyssy, että se on sisäpuolelta vettähylkivää materiaa.

Ulkopuolelta tämä onkin sitten jäykkää saatiinintyyppistä materiaalia, joka on roiskeen kestävää, muttei täysin vettä eristävää.

”One for Cover”

Meillä on äitini kanssa pieni kisa sen suhteen, kumpi löytää toiselle oudoimman kosmetiikkatuliaisen maailmalta. Olin kertonut tästä Englantilaistuneelle Herrasmiehellenikin, joka luuli myssyostokseni olevan äidilleni tarkoitettu tuliainen…

Raasu-parka, minun omaan käyttöönihän tämä tuli!

Eihän ihminen nyt hyvällä tahdollaankaan voi tämä päässä seksikkäältä näyttää, mutta jos nyt edes söpöltä…?

Myönnetäköön, että tämä seksintappajamyssy sopii parhaiten omiin henkilökohtaisiin kaunistautumishetkiin eikä todellakaan ole suotava pidettävän päässä muiden ihmisten nähden. Mutta ihana tämä silti on.

Miltä teidän tämänhetkinen suihkumyssynne näyttää? Vai omistatteko sellaista vieläkään? Ja liittyvätkö tukanpesu ja suihkussakäynti teillä automaattisesti yhteen?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  No, itsekään en pese hiuksia automaattisesti joka päivä suihkussa käydessäni, mutta jos pesen hiukset, käyn myös suihkussa. Yleensä hiusten pesun tarve kulkjee käsi kädessä todella vakavan suihkun tarpeen kanssa, esim kuntoilun jälkeen:) mutta kuin ihana myssy, tuollaisen kun löytäisi juurikin niihin tehohoitohetkiin! Kyllähän aika täytyy käyttää tehokkaasti hyväksi ja duunailla kaikkea muuta samalla…

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Kroppa ja hiukset pestään jokapäivä (eli suihkumyssyä en omistakkaan.)

  Joskus käyn usiammankin kerran päivässä suihkussa silloin pestään tapauskohtaisesti päätä pidellen suihkun ulottumattomissa tai vesisuihkun alla.

  -Tytti

 3. 4

  sanoo

  Mä haaveilen et vielä joskus löytäisin possusuihkumyssyn! Jossain opiskelijabileissä tms. oon joskus nähnyt jollain sellasen päässä, mutta kaupoissa ei ole tullut vastaan. Ja kun en ole possumyssyä löytänyt niin en ole hankkinut sitten mitään. 😛

 4. 5

  sanoo

  Mä käyn aina samalla suihkussa ja pesen tukan. Tämä tapahtuu joka ilta. Joskus (harvoin) käyn vain suihkussa ja silloin päässä on siniraidallinen Iberon suihkumyssy. 🙂 Mutta ikinä-milloinkaan-koskaan en halua pestä tukkaa pää alaspäin-menetelmällä, koska se sattuu niskaan ja ahdistaa mua kamalasti…. Olen vinksahtanut 😀

 5. 6

  sanoo

  Mulla ei ole koskaan käynytkään mielessä, että käyttäisin suihkumyssyä eikä ole vieläkään ostoslistalla vaikka tuo sinun yksilö onkin jollain tapaa aika hurmaava! Pesen hiukseni myös lähes poikkeuksetta suihkun yhteydessä. Ennen saatoin pestä hiukset nopeasti hanan alla ilman suihkua, mutta kuivashampoo-aikakautena tätä ei tarvitse juurikaan tehdä. Pesen siis hiukset suihkussa käydessäni, mutta suihkussa voi toki käydä myös ilman, että hiuksiani pesen. Heräsi kysymys, pesetkö hiuksesi saunan yhteydessä vai onko hiusten pesu aina ihan oma erillinen tapahtuma?

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Oot varmaan ensimmäinen jolla on samanlaiset pesutavat. Eli minä osaan myös pestä tukkani meikkejä sottaamatta. Oon kerran itse asiassa käyny suihkussa pesten myös tukan ilman että kastelin kasvojani/sottasin meikkejäni 😉 Mut yleensä pesen myös tukkani pää alaspäin (jota moni on ihmetellyt), siis jos en pese sitä "muun suihkun" yhteydessä. Eräs kaverini nauroi mulle aikoinaan, et oon ainoa ihminen jonka hän tietää käyvän suihkussa "kahdessa osassa" 😉 Suihkumyssyä mulla ei tosin ole, sutaisen pitkän tukan vain sykerölle, jos en pese tukkaani.

 7. 8

  sanoo

  Jos pesen hiukset, käyn aina suihkussa samalla. Voin käydä suihkussa myös siis ilman, että pesisin hiuksia millään aineella, mutta kastelen ne kuitenkin.

 8. 9

  LemonJuice sanoo

  Minulla hiustenpesu ja sauna liittyvät saumattomasti yhteen. Eli jos haluan pestä hiukset, niin lämmitän myös saunan. Ja siinä yhteydessä suihkumyssy on kätevä, koska sen alle voi tosiaan piilotella löylyttelyn ajaksi tarvittavat hiusmömmöt. Tosin myssyn päälle pujahtaa usein myös saunahattu suojaamaan hiuksia liialta lämmöltä.

  Suihkussa käydessäni laitan päähäni sellaisen leveän, joustavan kangaspannan ja kietaisen latvat sykerölle ja piilotan sen sykerön pannan alle. Silloin onnistuu suihkuttelu ilman, että hiukset kastuu.

  Toki on poikkeustilanteita, jolloin menen pesemään hiukset ilman saunaa, mutta kyllä silloin haluan peseytyä myös muuten eli pesen hiukseni suihkun yhteydessä.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Käyn suihkussa joka toinen aamu ja silloin myös pesen olkapäämittaiset hiukseni. Sinä toisena aamuna sitten peseydyn lavuaarin avulla. En voisi IKINÄ käydä suihkussa illalla (tai no, jos olisin jotain perunoita ollut nostamassa koko illan tms), kauhea vaiva ja se menee kokonaan hukkaan kun hiukset olisi aamulla pakko kuitenkin kastella kun ne kuivaisivat ihan vinksalleen. En ymmärrä illalla suihkuttelijoita ollenkaan ;).

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Itse pesen aina hiukset joka toinen päivä suihkun yhteydessä, ja jos hiustenpesuun ei ole tarvetta, annan hiuksien vaan kastua tai vaihtoehtoisesti sidon ne jonkun sortin töötille päälaelleni. Vielä en ole kokenut tarpeelliseksi ostaa suihkumyssyä, mutta jos tuollainen sinun omistamasi söpöliini tulisi jossain vastaan, lähtisi se varmasti mukaani 😀

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Täälläpäin käydään suihkussa säännöllisesti jokatoinen päivä, jolloin myös hiukset pestään samalla – muo ahdistaakin ajatus ruveta läträämään pääalaspäin jotain shampoita ja vettä hiuksiin.. Jos kroppa tarvii suihkua useammin niin silloin menee myssy päähän, etteivät hiukset kastu ja kuivu turhaan vededellä lotraamisesta.

 12. 13

  Ninni sanoo

  Mä haluisin vaan tietää, että miksi peset hiuksesi vaatteet päällä? 🙂 En itsekään pese hiuksia jokaisella suihkukerralla, mutta jos pesen hiukset, käyn aina samalla suihkussa. En siis hiffannut, mikä idea on pestä hiukset noin kuin sinä peset – valista ymmärtämätöntä! 🙂

 13. 14

  sanoo

  Itse pesen vähän sekäettä-tyylillä.

  Joskus samalla kun olen suihkussa mut joskus yksinkertaisesti huomaa meikit naamalla ja vaatteet päällä et ainoastaan tukka on likainen. Sit samalla tyylillä pää alaspäin hanan alla tukka puhtaaks ja samalla voi muotoilla pätevästi tyyliin sopivaksi.

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Mahtavaa, että maailmassa on joku muukin pesukarhu 🙂
  Käyn suihkussa pari kertaa päivässä (kuumalla ilmalla ehkä jopa neljä kertaa) ja en todellakaan jaksa kastella pitkiä hiuksiani joka kerta. Suihkumyssynä toimii tällä hetkellä, joku mikälie-marketti-muovimyssy.
  Omistin aiemmin ihanan froteesisustaisen satiiniunelman, mutta se jäi reissussa hotelliin 🙁
  Hiukset pesen 2-4 pv välein, riippuen siitä paljonko olen urheillut ja millaiset kelit ovat olleet. Yhdistän hiustenpesuun aina suihkussa käynnin tai saunan. Osaan tosin tarvittaessa pestä hiukset muuta kroppaa kastelematta 🙂
  niin ja pesen hiukset aina pää alaspäin… ettei päällimmäiset hiukset rasitu kovasta vesisuihkusta. 🙂

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Mullakaan ei suihkussa käynti tarkoita hiusten pesua, mutta hiukset pestessäni käyn automaattisesti myös suihkussa. (: Normisuihkun otan kaksi kertaa päivässä, helteellä useamminkin, ja silloin käytän vaan käsisuihkua enkä ollenkaan "ylhäältä tulevaa" suihkua. Hiukset pesen kahden/kolmen päivän välein yleensä aamusuihkun yhteydessä, pää alaspäin hiustenpesu ei oo tuntunu luonnistuvan millään, sillä onnistun aina lutraamaan vettä naamaan ja vaatteille. 😀 Suihkumyssy on siksi mulle vieras käsite, ettei sitä juurikaan tarvitse käsisuihkua käyttäessä.

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Anonyymi sanoi…
  "… Oon kerran itse asiassa käyny suihkussa pesten myös tukan ilman että kastelin kasvojani/sottasin meikkejäni 😉 …"

  Hehe itse käyn aina suihkussa töiden jälkeen iltapäivällä/alkuillasta ja silloin meikit on vielä paikoillaan enkä niitä pese samalla pois sillä usein tulee lähdettyä vielä käymään ulkona tms. Ja kun iltapäivällä pesee hiukset, ne ehtii myös kuivata ennen nukkumaanmenoa 🙂
  Minusta on tullut mestari suojelemaan kasvojeni meikkiä suihkussa käydessä 🙂

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Suihkussa käyn joka päivä, hiukset pesen (suihkun yhteydessä) yleensä joka toinen päivä. Jos en pese hiuksia, laitan ne vain ylös kiinni, suihkumyssyä en käytä (vaikka sellainen saattaa jostain kaapin periltä löytyäkin). Multa ei kyllä onnistuisi hiusten pesu vaatteet päällä, ainakin ne vaatteet olis märät sen jälkeen ;D

 18. 19

  sanoo

  Kyllä mä aina käyn suihkussa kun pesen hiukset, vartalosuihkut on sitten sellaisia, että vedän hiukset tiukalle nutturalle ja pistän jonkun pannan, että otsiskin pysyy 🙂 Toisaalta "varastan" aina hotelleista niitä ilmaissuihkumyssyjä, jotka kestävät aina vähän aikaa. Niiden alla muhii sitten hoitoaineet yms, mutta mieheke ei oikein arvosta 8-D

 19. 20

  sanoo

  Suihkumyssyä en vieläkään omista vaikka se olisikin kätevä joidenkin naamioiden kanssa. Hiukset pesen aina, kun on tarvetta ja yleensä pesen muun kropan siinä samalla. Kroppaa pestessä en kylläkään aina pese hiuksia koska varsinkin kesällä tulee helposti käytyä jopa neljä kertaa suihkussa. Olisi siinä tukalla kuivumista, kun jo nykyisellä joka toinen tai kolmas päivä tahdilla ehtii ärsyyntyä hitaaseen kuivumiseen.

 20. 21

  sanoo

  Saatan pestä hiukset joskus jopa parikin kertaa päivässä mutta normaalisti pesen hiukset aina iltaisin suihkun yhteydessä. En voi ymmärtää sitä, että hiukset pestään vaikkapa vain 3 kertaa viikossa.

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Kasarityylinen vaaleansininen myssykkä, jossa päälinmäisenä kerroksena kukkakuvioinen harso. Tämä päässä (tehohoito tietenkin muhimassa) ja dr. Hauschan savinaamio pärställä on vietetty useampikin iltahetki tv´n äärellä säikyttelemässä pahaa-aavistamattomia perheeenjäseniä 🙂
  Kysyin sinulta aiemmin punapäisistä meikkiblogin pitäjistä. Osaisitko vastata?

  -Morgaise

 22. 23

  elli sanoo

  ostin aikoinaan suihkumyssyn juurikin sun innoittamana – ja sehän on ihan nerokas keksintö! 😀 poikaystävän mielestä näytän pöljältä kun kuljeskelen pinkissä suihkumyssyssä suklaanaamio kasvoilla mutta eihän miehet nyt mitään ymmärrä. mulla on nyt myös sellanen kutina että tässä hiustenpesussa vaatteet päällä vois olla samanlaista potentiaalia, voisitko selventää vähän että miten se oikeen tapahtuu? eikö siinä kramppaa selkä ja vedet valu pitkin niskaa ja naamaa?

 23. 24

  sanoo

  En todella pese hiuksia silloin kuin käyn suihkussa tai päinvastoin – eli siis vedän samalla tyylillä kuin sinä. Itsellä se on lähinnä ajansäästöllinen kysymys, aikaa kuluu paljon enemmän jos pitää kuivattaa sekä pää että vartalo. Eikä mulla oo tarvetta pestä tukkaa niin usein kuin esim. näin kesäisin huuhdella hiet pois iholta.

 24. 25

  sanoo

  Ahh, otsikosta tulee mieleen Sugababesin taannoinen hitti Run for cover! (Ihana biisi muuten.) Tuleepas yhtäkkiä 10 vuoden takainen flashback! <3

  Ja suihkussa käynnistä, totta hitossa pesen hiukset samalla! Pesen myös hampaat samalla. En ymmärrä, mitä järkeä on käydä suihkussa – ja stten erikseen pestä hampaat lavuaarin päällä?! Miksi ihmeessä, kun kaiken saa kerralla hoidettua nopeammin ja tehokkaammin!

  Yleensä lisäksi ajelen karvatkin samalla (sen aikaa, kun hoitsikka muhittelee hiuksissa) ja levittelen esimerkksi kuorinta-aineita, pesen hampaita jne. Näin kaiken saa hoidettua yhdellä mukavalla kerralla.

  Karvojen ajelusta kukkaruukkuun, tuli muuten mieleeni – oletko Virve testannut Veetin uusia Easy Grip -vahaliuskoja?
  Minä meinaa testasin – ja herranjumala mitä ne tekivät mun kainaloille!! EN VOI IKINÄ SUOSITELLA KYSEISTÄ TUOTETTA KENENKÄÄN KAINALOILLE!! (Ja olen sentään vahannut sujuvasti muilla tuotteilla kainaloitani, joten kyse ei ole äkillisestä reaktiosta.)
  Siis vahaliuskojen mukana kainaloista lähti ihokerroksia pois – enkä suurentele asiaa, sillä paitsi että vahauksen jälkeen 3 päivää meni niin, ettei käsiä oikein voinut liikuttaa ilman kipua ja kirvelyä, kirkuvan punainen väri alkoi tasoittua vasta päivien kuluttua. Silloin näin, että kummastakin kainalosta puuttuu "palasia" ihosta, siis läiskiä joissa on kuivaa ihoa ympärillä ja sisällä herkkä alue.

  Pitäisköhän tästä laittaa Veetille palautetta, meinaa käyttöohjeissa on ohjeet kainaloiden vahaukseen! Ja minä en todellakaan ole herkkänahkainen tai kipuherkkä, joten nyt on jossain jotain pahasti pielessä…

 25. 26

  sanoo

  Suihkumyssyt tuntuu olevan sellainen katoava luonnonvara. Ihanaa, että edes joku myöntää käyttävänsä 🙂

 26. 27

  Helinä sanoo

  Koska hiukseni eivät juuri rasvoitu, pesen ne vain kerran viikossa suihkun yhteydessä. Kyllä, ihan oikeasti. (En käytä muotoilutuotteitakaan, joten ne eivät juuri likaannu.) Pitkien ja kuivuuteen taipuvaisten (luonnonkiharien) kastelu ja peseminen on työlästä muutenkin, kun en edes omista hiustenkuivaajaa eli "ilmakuivatus" kestää aikansa. Suihkussa kun kuitenkin käyn muutaman kerran viikossa, niin hiukset pysyvät nutturalla kuivina ihan hyvin kroppaa ja kasvoja pestessä. Jos nyt ohimoilta ja niskasta hieman kastuvat, niin se ei haittaa. En itse taas oikein ymmärrä, miten ihmiset jaksavat pestä hiuksiaan joka päivä tai edes joka toinen, sillä minusta se on työlästä ja aikaa vievää puuhaa. En ole tosin koskaan kärsinyt nopean rasvoittumisen ongelmasta hiuslaatuni takia (ja ehkäpä siksikin, etten ole koskaan lähtenyt ahkeran hiustenpesun oravanpyörään?)…

  Suihkumyssyn omistan hiusnaamioiden muhittelua varten, mutta harvoin tulee siihen touhuun ryhdyttyä, vaikka aikomus on aina hyvä… Myssy on valittevan ruma sinikukallinen valkea halpismyssy, mutta pidän aina silmäni auki tuollaista kauniimpaa versiota varten! Ehkä sitten tulisi niitä tehohoitojakin käytettyä useammin… =)

 27. 28

  sanoo

  Suihkumyssy löytyy kyllä mutta käytän sitä lähinnä hoitoaineiden ja naamioiden kanssa jne. Suihkussa käynti ei minullakaan tarkoita automaattisesti sitä, että pesisin hiukset samalla. Juu ja pesen toisinaan pelkät hiukset, ja juu; pää alaspäin. 😉 Jotenkin tosi mukavaa lukea, että meitä on näinkin paljon!

  Niille jotka ihmettelee, että joku pesee hiukset vain muutaman kerran viikossa niin samat ihmettelyt takaisin. Tai no, minä kyllä ymmärrän, että jos hiukset rasvoittuvat/likastuvat nopeasti niin ne pitää pestä usein. Mutta kaikilla ei näin ole ja miksi silloin turhaan rasittamaan hiuksia/hiuspohjaa jos ei oikeasti ole mitään syytä? Minä pesen hiukset yleensä kerran viikossa. Ainoastaan jos on jotakin erityistä syytä pesen ne useammin.

 28. 29

  sanoo

  Hah, vanha juttu, mutta mun tyyliä ei taidettu mainita, joten tässä se tulee. (Päädyin lukemaan tätä harkitessani juuri tuon suihkumyssyn ostamista.)

  Pesen hiukset aina suihkun (tai saunan) yhteydessä ja aikaisemmin yleensä joka päivä ja tarvittaessa toisenkin kerran, koska ne olivat lyhyet ja ohuet ja rasvoittuivat nopeasti. (Rasvoittuvat jo lapsena, vaikka en pessyt niitä vielä joka päivä.) Ja vaikka ennen suihkua ne olisivat vaikuttaneet tarpeeksi puhtailta, niin eivät enää suihkun kosteuden jälkeen. Ne kuivuvatkin niin nopeasti, ettei sekään haittaa paljoa. Nykyisin olen kuitenkin opetellut olemaan pesemättä aivan joka päivä, sillä hiuksetkin ovat pidemmät eivätkä rasvoitu niin nopeasti. Tosin suihkumyssyä en tarvitse oikeastaan silloinkaan, sillä käytän aina käsisuihkua.

  Mutta tapani tehdä tämä on erikoinen. Pesen aina ensin hiukset pää alaspäin käsisuihkun avulla kastelematta itseäni. (En ymmärrä, miten se voisi sattua nuoreen ja perusterveeseen ihmiseen…) Vasta sen jälkeen menen suihkuun ja laitan esim. hoitoaineen vaikuttamaan. Syynä tähän on vanhan kotini kylmä suihkutila, joten suihkussa olisi paleltanut, jos olisin kastellut itseni kokonaan. Sen jälkeen se on puolustanut itseään paremmalla pesutuloksella (hiukset puhdistuvat helpommin eivätkä ilmeisesti kulukaan niin päälaelta) ja varmaan myös veden säästämisellä. Lisäksi tapa on tullut käytännöllinen eräissä hostelleissa sun muissa paikoissa, joissa lämmin vesi ja/tai suihkutila ei ole ollut itsestäänselvyys. 😛 Aikaa tähän ei kuitenkaan mene kokonaisuudessaan kuin alle 10 minuuttia tarvittaessa. Olin joskus jo 20 minuutissa istumassa bussissa. Siellä kylmässä oppi nopeaksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *