Oman onnensa herra

Elämässä on välillä tehtävä todella vaikeita päätöksiä. Näitä päätöksiä tehdessä on aina pohdittava, mitä mistäkin valinnasta seuraa ja mikä on kannattavinta. Täytyy myös ottaa huomioon kehen ja mihin voi luottaa, kuka tai mikä tuo parhaat puolesi esiin ja kuka tai mikä saa puolestaan pahimmat puolesi esiin.

Välillä päätöksiä tehdessä mieleen tulee neronleimauksia, jotka edesauttavat kompromissin tekemisessä. Ei aina ole päätettävä jokotai, joskus voi valita vähän yhtä ja vähän toista!

Tämä syvällinen pohdinta ei ollut alustusta tuleville työkuvioilleni tai harkinnalleni, ottaisinko wannabe-insinöörin ohella ruotsalaisen rakastajan (mikä ei toki ole hassumpi idea sekään…) vaan ihan vaan pohjustusta idealle, jonka eräänä iltapäivänä keksin pakatessani tavaroitani jälleen yhtä ruotsinlaivalla tehtävää työviikkoani varten.

Ongelmanani olivat luomiväripaletit ja tarkemmin sanottuna lähinnä Diorin luomiväripaletit.

Jokainen tietää, että useamman sävyn sisältävän luomiväripaletin hankkiessa paletissa on aina vähintään yksi luomivärisävy, jota ei tule pahemmin käyttäneeksi. Yleensä paletissa on myös yksi sävy, jota nimenomaan tulee käyttäneeksi. Ja sitten on niitä sävyjä, joita tulee käyttäneeksi, mutta lähinnä joidenkin muiden kuin paletissa mukana tulevien sävyjen kanssa.

Voi kuinka tällainen hankaloittaakaan sitä, kun tahtoisi lähteä reissuun ihan vaan parin luomiväripaletin kanssa!

Räpläiltyäni eräänä kuumana iltapäivänä palettejani läpi epätoivoisena tuskan hiki otsallani helmeillen yrittäen päättää, mitä ottaisin reissuun mukaani, sain vihdoin neronleimauksen. Itseasiassa tätä ei oikein voi kutsua varsinaiseksi neronleimaukseksi, mutta ainakin mullistavaksi ideaksi minun mittapuullani.

Miksi ihmeessä tyydyn aina menemään niiden yhdistelmien mukaan, mitä herra Tyen Diorilla päättää yhteen kuuluvan? Onhan minulla omakin tahto! Kun minulla kerran on näitä viisikoita vaikka (no-ei-todellakaan-kellekään) muille jakaa, niin miksi en yhdistäisi napeista juuri sellaisia kokonaisuuksia, kuin itse tahdon?

Miksi ihmeessä minulla on mennyt yli kolme vuotta tajuta, että voin vaihdella Diorieni nappejen paikkoja ihan juuri niin kuin itse tahdon eikä minun todellakaan tarvitse kantaa yhden tai kahden sävyn takia aina mukanani useampaa palettia? Miksi, oi miksi, olen niin kosmetiikkateollisuuden pyöriteltävissä??

Tämä oivallus avarsi maailmankuvaani huomattavasti ja sai minut suorastaan kokemaan valaistuksen. Minun ei enää tarvinnut kantaa mukanani koko Incognitoa ihan vaan siksi, että sen oikean ylänurkan sävy oli täydellinen kulmaluullani ja häivytysten pehmentämiseen.

Minun ei myöskään tarvinnut pitää lempparipaletissani Petal Shinessa sen oikean ylänurkan sävyä turhaan mukana, kun en sitä kerran koskaan käytä.

Monille (varsinkin MAC:in kanssa puuhaileville) luominappien irroittelu on tuttua puuhaa ja vaikka puuha olikin tuttua minullekin, en vain jostain syystä ole koskaan tajunnut tehdä sitä Diorieni kanssa.

Jos joukossa kuitenkin on niitä, jotka eivät ole perillä siitä, kuinka homma toimii, niin kerron siitä pari sanaa.

Luomiväripannut (ne metallinpalat, joissa luomiväri on pressattuna) ovat kiinni paletissa liimalla, joka pehmenee lämmön vaikutuksesta. Moni irroittelee yksittäisi luomivärinappejaan suoristusraudan levyjen avulla, mutta itse tyydyin vaan lämmittämään luomiväripaletin pohjaa föönin avulla. Palettia aikani lämmiteltyäni työnsin ohuen nuppineulan valitsemani luomivärin pannun ja itse paletin reunan väliin. Tämän jälkeen lämmitin paletin pohjaa föönillä vielä hieman lisää. Kun liima on hieman sulanut, irtoaa nappi nuppineulaa ihan vaan kevyesti kallistamalla.

Huom! En yllytä ketään tekemään tätä Dioreilleen, sillä en todellakaan ole vastuussa hajonneista napeista ja pahoinpidellyistä Dior-vauvoista! Jokainen siis toimikoot omalla vastuullaan tiedostaen, että liika väkivalta saattaa hyvinkin hajoittaa napin!

Lopputulos oli mm. tämä paletti, joka lähti matkalle mukaani joitakin viikkoja sitten:

Petal Shinen pohjassa ovat paikoillaan alkuperäisinä sävyinä vasemman ylänurkan vaaleanpunainen ja oikean ajanurkan violetti. Oikeassa ylänurkassa on Incogniton nude beige, keskellä Earth Reflectionin vaaleanpunakultainen nappi ja vasemmassa alanurkassa Purple Crystalin vaaleahko lila.

Alunperinhän paletti näytti tältä:

Pieniä muutoksia, mutta silti juuri sellaisia, että paletti muuttui huomattavasti käytännöllisemmäksi ja mukavemmaksi kantaa mukana.

Voi, kuinka odotankaan, että pääsen huomenna kotiin (oltuani jälleen kolme viikkoa sieltä poissa) ja yhdistelemään palettejani oma fiilikseni mukaan!

Onko joku muu keksinyt tehdä viisikoillaan samaa tai teettekö muilla paleteillanne tätä samaa? Vai tyydyttekö vaan niihin väreihin, joita paletissa sattuu olemaan?

T. Toisten tahtoon alistumaton Virve, nykyään oman onnensa herra.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  idea on ihan hyvä, mutta en ikinä raaskisi "tuhota" omiani noin, tosin ei tarvitse matkustella, joten vaavit saa olla kotona ja pysyä ehjinä yksilöinään 😀

 2. 2

  viv sanoo

  Dior-kärpänen taisi puraista minua! Ostin maailman täydellisemmän ruskean luomiväri monon. Ihka ensimmäinen Diorini. Tosin en tiedä onko se tämän tuotteen väärinkäyttöä, kun se toimii mahdottoman hyvänä kulmakarvavärinä :DD

 3. 3

  sanoo

  Heh, mahtava idea ja oikeastaan tuo sun uusiopalettisi näyttää käyttökelpoisemmalta kuin alkuperäinen. 😀

 4. 4

  sanoo

  Mielenkiintoista olisi nähdä mitä yhdistelmiä saat aikaan. Itse en voisi ikinä tehdä viisikoille tuota koska jokainen on täydellinen ( melkein ainain ) eikä se olisi enää oikea Stylish move jos menee nappeja vaihtelemaan.

  Ja voi herrajumala noita kulutuskuoppia, toivottavasti mulle ei käy koskaan noin 😀

  T: ( Dior ) Kaavoihin kangistunut CeeÄnnä

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  meneekö sulla kohta noi paletit ihan sekasin… että mikä kuuluikaan ja mihin?!

 6. 6

  sanoo

  Herraisä! Kätevää.. Ja pelottavaa 😀 Ekana tuli varmaan mieleen sana 'pyhäinhäväistys'. Itse en kykenisi tuohon, Diorit on kuitenkin aina Dioreja. Hauska keksintö kuitenkin 😀

  Muistatko nuo sävyt ulkoa, vai merkkasitko johonkin ylös, mitä sävyjä siirtelit mihinkin?

 7. 7

  sanoo

  Ruu: Kotona tosiaan toimivat omina itsenäänkin hyvin. 🙂

  viv: 🙂

  Lucy S.: Niin minustakin. 🙂 Poimin nimenomaan ne sävyt, joita tahdon käyttää usein. 🙂

  Charming Nails: Täytynee postailla, jos tulee hyviä komboja tehtyä.
  Palettien kuvat on muuten otettu kolme viikkoa sitten ja kolmen viikon aktiivikäyttö on kuluttanut nappeja entisestään. Veikkaan, että Incognitosta peräisin oleva vaalea sävy loppuu tässä syksyn alkaessa ja pari muutakin nappia tulee tiensä päähän. Ei harmita, sillä sitä varten olen ne hankkinut. 🙂

  Anonyymi: Eivät mene, ovat syöpyneet mieleen tarkasti. 🙂

 8. 8

  sanoo

  tahma: Hahaa, vai että pyhäinhäväistys. 😉
  Kyllä nuo sävyt ovat sen verran tarkasti muistissa, että jokaisen sävyn alkuperä pysyy selvillä. 🙂

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Japanilaisilla on tähänkin ongelmaan ratkaisu: Ainakin Shisheidon Maquillage-brändillä on luomivärikotelot sellaisia jo ihan valmiiksi, että niihin voi ostaa eniten kulutettua sävyä uuden napin. Ja on todella näppärä ja helppo systeemi niiden nappien vaihto.
  Eli ei tarvii ostaa koko palettia, vain sen mitä tarvii. Ja se voi tietenkin olla joku muukin sävy kuin alkuperäinen.
  Aivan mahtavaa mielestäni. Ja sanomattakin on kai selvää (japanilaisesta kosmetiikasta kun on kyse)että nuo on aivan huippuhyviä luomivärejä!
  Mulla on kaksi palettia, vielä ei ole ollut tarvista täytellä niitä tai edes vaihtaa sävyjä.
  Irtomyynnissä olevat napit ovat kuitenkin niin laadukkaissa koteloissa, että välttämättä ei tarvitse olla edes tuota isoa koteloa niille, mutta onhan se sitä kivempi meikata, mitä hienompi on rasia!!
  Eli tätä systeemiä vaan muillekin niin jää noi liiman föönaamiset ym. vaaralliset jutut pois….

  T: Buhiko Pandasilmä

 10. 10

  sanoo

  Omistan muutaman Inglot-paletin, ja niiden kokoonpanoja olen yrittänyt muuttaa useasti. Ongelmana on vain se, että käytännöllisyyden lisäksi paletin värien täytyy mielestäni sointua hyvin yhteen. Omilla paleteillani en olekaan saanut aikaan kuin yhdet toimivat kokoonpanot, ne alkuperäiset, joten tällä hetkellä kuljettelen matkoilla kaikkia mukana. 😀

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  oletko kerennyt käyttämään cliniquen comfort on call voidetta? olis kiva kuulla tuomiosi 🙂

 12. 12

  sanoo

  Ohhoh! Rajua! Näppärää ja kätevää, mut en kyllä itse pystyisi tuohon. :/ Tosin mulla ei ole kuin 2 Diorin viisikkoa, mutta MACin valmiita quadeja omistan useampia, enkä ole niitäkään halunnut tuhota, vaikka ne ehkä näppärämpiä oliskin isommissa paleteissa, jotka on päivittäisessä käytössä..

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  heei voisitko/ehtisitkö vastata noihin edellisen postauksen juttuihin ? :)))

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Mä tykkään Inglotista ku saa ite valita sävyt, voin ottaa vaikkapa 4 eri ruskean sävyä, mutta yhden kirkkaan turkoosin esim bilemeikkiä varten.Tommosia yhdistelmiä harvemmin löytyy kaupasta. Plus Inglot on vielä halpa. Ootko muuten kokeillut kyseisen puljun meikkejä?

 15. 16

  nanna sanoo

  hihh, loistava idea :)!
  hetken jo jännitin, mitä ihmettä oikein olet keksinyt… minulla noita paletteja onneksi on niin vähän ( tai sanotaanko 'vähemmän paljon' 😉 ) että nappeja ei tarvitse alkaa vaihtelemaan mutta täytyy pitää idea mielessä :)!

 16. 17

  henna sanoo

  Voi hyvänen aika mitä kommentteja! Täällä on nyt jollakin tainnut unohtua, minkä vuoksi meikkejä ostetaan: jotta niitä voisi käyttää ja niiden avulla kaunistautua.

  Ehdottoman hyvä idea, Virve, ottaisin itsekin käyttöön jos olisi tarvetta!

 17. 18

  minikaktus sanoo

  Vaikka MAC:n käyttäjä olenkin (tänä kesänä olen hankkinut neljä aiiiivan ihanaa luomiväriä ja kolme huulipunaa ja kaksi huulikiiltoa), en ole ikinä siirrellyt nappeja. Pitänee opetella, kun Hello Kitty -palettini loppuu, koska se on niin söpö, että se on pidettävä käytössä.

 18. 19

  sanoo

  Laitahan ihmeessä kuvia väriyhdistelmistäsi! Olisi kiva nähdä aikaansaannoksesi! Itse en tiedä uskallanko mennä vaihtelemaan viisikoitteni värejä, en tosin omistakkaan kuin 2 vasta. Mutta ne ovat täydellisiä <3

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Juu en ole tehnyt. Kuljettelen aina viikon pari yhta viisikkoa kasilaukussa ja sitten se vaihtuu vahan mielialan mukaan. Kaikkia tulee kaytettya ja ovat hyvia. Minulla on n. 10 viisikkoa mutta pitanee laittaa harkintaan tuo Petal Shine koska sita minulla ei ole…

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Hyvä idis!

  Ostin muuten Vichyn Capital Soleil-voiteen ajatellen sen sopivan sävyttäväksi kosteusvoiteeksi, mutta sehän tekee minusta ruskettuneen näköisen! Aika tummaa : D

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Itse en tekisi noin siksi, kun Diorit on minulle jotenkin kokonaisuuksia. Harvinaista herkkua, ja kun yhden vauvan kerran vuodessa kotiin saa niin sitä vaalitaan käytönkin kustannuksella. Ei sekään kyllä ihan fiksua ole… Jos omistaisin enemmän Dioreja ja raaskisin niitä usein käyttää, niin kyhäilisin varmasti "Frankendioreja" (lainataas kynsilakkasanastoa ;)). Onneksi Macit tulee niin rumassa paketissa, että niitä raaskii depottaillakin. Diorin pitäisi alkaa myydä noita nappeja myös yksittäisinä – olen joskus miettinyt, että jos saisin jostain paletista pari sävyä loppumaan niin mitä sillä loppuraadolla tekee? Eihän se ole enää yhtään niin kiva, kun siellä on ne "huonommat" sävyt vaan jäljellä.
  Oletkos tutustunut Z-palettiin? Siitäkin voisi olla matkustelevalle hyötyä.

 22. 23

  Anonyymi sanoo

  Ei liity asiaan yhtään, mutta onkos tuolla kirjoitusvirhe, reunapalkissa Vielä jäljellä: kohdassa, siellä on Primerit: 3 luomiväreille + 2 saplea kasvoille, että onko siis sample vai ihan saple

  T. Pilkunviilaaja

  (anteeksi että oon näin pikkutarkka :< )

 23. 24

  ups sanoo

  Hei, ostin juuri Clarinsin aurinkosuoja-silmänympärysvoiteen ja purkissani lukee leimakirjaimin 901009 eli tarkoittaako tuo valmistusvuotta 09? Ensin nimittäin säikähdin että se olisi parasta ennen-päiväys, mutta googlella päädyin postaukseesi, missä kirjoitit ostaneesi saman vanhentuneena..

 24. 25

  sanoo

  Oho, ihan mielettömän hyvä idea!! Itse en varmaan uskaltaisi Dioreihini tuolla lailla kajota, koska kömpelyyttäni ne kuitenkin rikkoisin, mutta kerrassaan innovatiivinen idea! Taputukset täältä. 🙂

 25. 26

  sanoo

  Miten mä en ole huomannut tätä postausta aiemmin?! (Ehkä siksi, että olin julkaisuajankohtana kesälomareissussa..) Aivan loistava idea! Taidankin kipaista heti Dior-laatikolleni tekemään käyttökelpoisempia yhdistelmiä. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *