Oh, Ohhoh ja HUI!

Moni on jo varmasti kokeillut edes jotain tärisevää mascaraa (Lancome, Maybelline, Estee Lauder…) ja miettinyt sitä kokeillessaan, miksei mascara voisi täristä hieman enemmän. (Ja loput miettivät, että miksi hemmetissä sen edes pitäisi väristä.) Itse ainakin myönnän miettineeni tätä Lancomea ja Estee Lauderia kokeiltuani. (Maybellinestä minulla ei ole omakohtaisia kokemuksia.) Miksei tärinä voisi olla selkeämpää ja voimakkaampaa?
Nyt minulle on selvinnyt, miksi tärinä ei todellakaan voi olla paljon selkeämpää ja voimakkaampaa. Kokeilin nimittäin IsaDoran VibraLash Mascaran.

Lancome, Maybelline ja Estee Lauder värähtelevät kaikki 7000 kertaa minuutissa. Värinän tuntee hyvin pienenä ja hentona (ja lähinnä vain harjaosan varressa), kun mascaraa levittää ripsiin ja itse epäilin pitkään pelkän kahvaosa värisevän, sillä harja ei vaan pahemmin värissyt ainakaan Estee Lauderissa tai Lancomessa. Itseasiassa en huomannut jäljessä mitään eroa verratessani värinän kanssa tai ilman värinää levitettyä massaa ripsissäni. (Ja juu, tiedän värähtelyn olevan oikeasti niin pienen pientä, ettei silmä kykene sitä näkemään.)

IsaDoran mascara on kuitenkin jotain ihan muuta. Harjan värähtelytehoa voi säädellä ja valittavana on kolme eri tehokkuutta: oh, ohhoh ja HUI! Ensimmäinen teho vastaa lähinnä muiden vibramascaroiden tärinätehoa, toinen teho on hieman voimakkaammin värähtelevä ja kolmas ihan supervärähtelevä. Siis ihan tosi, tuossa on jo ihan kunnolla värinää!

Toki silmän lähelle laitettavan tuotten ei voi olettaakaan värisevän kuin sähköhammasharjan, mutta tämän voimakkain värinä oli jotain ihan tolkutonta. Kokeilin tätä ensin vanhan ripsivärini päälle ja jestas sitä tärinää, kun koko vanha ripsivärimassa lähti värisemään! Ensimmäisillä vedoilla hihittelin yksinäni vessassa mascaran aiheuttamaa mieletöntä kutinaa enkä kyennyt sutimaan mascaraa kuin ykkös ja kakkostehoilla. Pari ripsikosketusta kolmosteholla oli jo ihan liikaa. Ripsirajaa tosiaan kutitteli ihan hulluna.

Halusin kuitenkin kokeilla mascaran kunnolla ja koska Hyvä Kosmetiikkakeiju on antanut minulle tällä kertaa sen verran armoa, etten saanut tällaista kapinetta omakseni, päätin työpäiväni jälkeen putsata silmistäni meikit ja sutia muiden räpläämätöntä testeriä puhtaisiin ripsiini.

Tältä lopputulos näytti:

Mascaralla saisi toki hyvinkin siistiä ja kevyttäkin jälkeä, mutta koska tahdoin itse testata tätä oikein kunnolla, harjasin massaa oikein urakalla ja kaikilla tehoilla ripsiini. Ja ihan kivasti sitä kyllä tulikin.

Mascara ei ainakaan näin tuoreena tuuheuttanut iha hirveästi. Kevyesti kyllä, mutta lähinnä sitten pienen klimppaamisen kustannuksella. Pituutta tällä kyllä sai ihan kivasti.

Harja on jämäkkää materiaalia (kumia tai muovia), joten jo se erottelee ripset hyvin toisistaan. Huomasin kuitenkin, että kun kosteahko massa on jättänyt ripsiä hieman klimppiin, auttovat tehojen säätö kolmoselle ja hiiitaat vedot ripsien läpi todella paljon. Ensimmäistä kertaa minut saatiin siis uskomaan, että värähtelyllä on oikesti merkitystä lopputuloksen kannalta.

Yhteenvetona voisin sanoa, että jos tahdot pitutta ja erottelua, mutta ihan hitusen enemmän tuuheutta kuin esimerkiksi Lorealin Telescopicilla, voisi tämä olla sinulle sopiva tuote. (Mikäli et siis pelkää tärinää.) Mutta älä sudi sitä ihan niin paljon mitä itse sudin. Useampien kerroksien sutiminen ei nimittäin todistetusti enää pahemmin tuo tuuheutta vaan lähinnä vain klimppaa.

Koska tuote käynnistyy harjaosa päässä olevaa nappia painamalla eikä nappia tarvitse pitää pohjassa, jotta tuote vibraisi, voin jo myyjänä nähdä, millaisia reaktioita tämä aiheuttaa asiakkaissa.

Moni säikähtää, kun mascara heidän kädessään alkaakin tärisemään. Koska tässä mascarassa tärinä alkaa nappia painamalla, saa pieni säikähdys aikaan sen, että nappia painaa vaistomaisesti uudestaan kuvitellen tärinän loppuvan. Kun nappia kuitenkin painaa uudelleen, kiihtyykin tärinäteho entisestään. Tässä vaiheessa asiakas on jo kovin säikähtänyt ja painaa nappia vielä kerran toivoen tärinän nyt ihan oikeasti loppuvan. Kun mascaran tärinä vielä tässäkin vaiheessa vaan kiihtyy entisestään on hyvin todennäköistä, että kauhistunut asiakas viskaa harjan äkkiä takaisin hylsyyn ja jättää sen vain yksinään tärisemään. Älkää siis ihmetelkö, jos kauppojen testerit ovat hyvinkin nopeasti loppuunajettuja värinän suhteen…

Mukavaa tässä on kuitenkin ehdottomasti se, ettei harja tärise aina pakkauksesta ulosottaessa (kuten Estee Lauderissa) eikä nappia tosiaan tarvitse pitää pohjassa kokoajan tärinää halutessa (kuten Lancomessa ja Maybellinessa).

Hintaa tällä uudella vibramascaralla on 22 euroa ja tätä pitäisi alkaa näinä päivinä näkymään liikkeissä.

Onko joku jo testannut tai aikooko joku testata tämän?

Oletteko kokeilleet muita vibramascaroita?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Jotenkin minua ei ainakaan sytytä nuo vibramascarat.. Ovat vielä niin kovin kalliitakin, ainakin täällä suomessa, ettei huvikseen viitsisi ostaa vain testikäyttöön

 2. 2

  sanoo

  Hauskalta vaikuttaa, kaikkee nää kyl keksii. 😀 Mitä seuraavaksi, autopesulamaisilla pyörivillä harjoilla varustettu teline, mihin vain asetetaan ripset, ja laite hoitaa homman puolestasi…?! 😀

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Kyselisin kommenttiasi yövoiteen käytöstä, huomaan että samaan aikaan aloitetuista purkeista päivävoidetta on paljon enemmän jäljellä kun yövoidetta. Miten paljon yövoidetta pitäisi siis käyttää, tai ilmeisesti miten vähän on riittävästi?
  Anne

 4. 4

  sanoo

  Itse naureskelin aikoinaan täriseville ihokarvahöylille… mietin, että tämä jos mikä on tuote, jonka nimenomaan EN toivoisi värisevän. Sitten ajattelin, että onkohan ne oikeasti tarkoitettu häveliään naisen vibraattoreiksi, terä vain pois ja menoksi. :oD

 5. 5

  sanoo

  Moi, ootko kokeillut mschicin meikkejä? Nyt siellä nettikaupassa on kampanjana, että kun rekistetöityy sinne niin tulee jonkin ajan kuluttua spostiin koodi, jolla saa 30e alennusta :p

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  moi virve! käväisin tänään citymarketissa ja ostin 2 natural coden huulikiiltoa kun olivat tarjouksessa.valitsin sävyt 2 ja 6.Ovat tosi hyviä ja paljon parempia koostumukseltaan kuin anytimen..:) Otin myös kokeiluun mavala mavadryn, mutta vielä en ole kokeillut.kiitos suosittelusta!!

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Heippa! Joko oot kokeillu sitä Max Factorin uutta ripsaria, lash extensionia? 🙂

 8. 8

  sanoo

  Niina: Maybellinen mascaraa lukuunottamatta ovat kyllä melko hinnakkaita. :/

  Sini: Minä tahtoisin, että harjaosa pyörisi seuraavassa versiossa. 🙂

  Anne: Täytyy kyllä myöntää, että yövoidetta kuluu täälläkin paljon enemmän. Itseasiassa päivävoiteita voisi minun puolestani myydä 30 ml purkeissa ja yövoiteita 50 ml purkeissa. 🙂
  Määrä on makuasia mielestäni.

  May: 🙂

  Dove: Etu vaihtui toisenlaiseen:
  "Huom: tapahtuneiden edun väärinkäytösten takia olemme joutuneet muuttamaan rekisteröitymisedun 30% arvoiseksi eduksi koko ostoskorista, Tilaajalahjat kuuluvat tilaukseesi, jos tilauksesi kokonaisarvo ylittää 20€ ennen postitus- ja maksutapakuluja. Alle 20€ arvoisiin tilauksiin ei valitettavasti kuulu tilaajalahjaa."
  Minun mielestäni oli ehkä hieman hölmöä mennä lupaamaan tuollainen etu ilman mitään rajoituksia (esim. "saat 30 euroa alennusta yli 50 euron tilauksesta" yms.) ajattelematta, etteikö se johtaisi väkisinkin siihen, että väki tilaisi ihan tasan 30 eurolla tai rekisteröisi koko sukuaan tuonne. :/

  Anonyymi: Kiva kuulla, että ovat olleet hyviä. Toivottavasti MavaDrykin osoittautuu hyväksi. 🙂

 9. 9

  JEBUU sanoo

  Heippa:)

  Halusin kysyä, että oletko koskaan tututunut MsChicin tuotteisiin? Varsinkin olen kiinnostunut sarjan mineraalimeikeitä tai siitä ovatko ne edes todella mineraalimeikkejä vai samaa luokkaa kuin lumenen "mineraalimeikit". Itse en oikeen noista ymmärrä, mutta miltä tämä kuulostaa:
  INCI: Kaolin, Zinc Oxide (CI 77947), Mica (CI 77091)

  Mcchicin nettisivuilla on muuten kamppanja, että jos rekisteröityy sivulle saa 30 euron lahjakortin. Joten jos et ole kokeillut tuotteita ja kiinostaisi nii sinne sitten vaan rekisteröitymään! 😉

  ja olisin tosi kiitollinen jos vastaisit, koska toi mineraalimeikkien kokeileminen kiinnostaisi, mutta tällä hetkellä ei ole varaa bare mineralseihin.

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Aika hullun pitkät ripset! Enpä oikein vielä osaa sanoa, että meinaanko itse kokeilla, kun tällä hetkellä on ripsiväritilanne hyvällä mallilla.. 😀 Mutta piakoin lähden etsimään uutta ripsaria, niin ehkä sitten nappaa? 😀

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Minulla tällä hetkellä rinnakkaiskäytössä Maybellinen värinä-ripsari. Ärsyttävää, kun joutuu nappia painamaan, että harja tärisisi. Muutenkin ripset tuntuvat kasautuvan eikä tätä ongelmaa esim. Maybellinen ns. kumipäisillä ripsiväreillä (pidän niistä todella) ole. Toista kertaa en osta värisevää-versiota.

  Luulen, että kokeilen (vaihtelu virkistää!) Isadoran uutukaisen.

 12. 13

  Hanna sanoo

  Voisitkos neuvoa mulle jonkun opiskelijabudjetille sopivan (eli mielellään alle 25€) päivävoiteen jossa olis tarpeeksi suojakertoimia. Pitäisi etelän reissua varten ostaa, ja suht tehokas saisi olla kun heti reissun jälkeen opinnäytetyön näyttö asiakkaille eli punaista ja hilseilevää nassua en silloin kaipaa 😀

 13. 14

  sanoo

  Heh, mielestäni kaikenlaisten pörinäominaisuuksien lisääminen ripsareihin on lähinnä tosi miehinen lähestymistapa asiaan. Kun kaikki on jo keksitty, tehdään jotain teknistä pöljää. 😀 Joo, ei kamalasti nuo surinaripsarit innosta. Mitäköhän seuraavaksi?

  Tuosta MsChicin tempauksesta kommentoin blogiinikin, oli kyllä melko törkeä veto puljulta. 🙁 Eipä tuon tarjouksen menettäminen sinänsä haittaa, kosmetiikkaa kertyy nurkkiin ihan ilmankin, mutta perusperiaatteellisesta kuluttajanäkökulmasta ( päivän sanahirviö? 😀 ) tuo oli sietämätöntä.

 14. 15

  sanoo

  Hih, hauska tuo mascara 😀 Jätän ehkä kuitenkin väliin tällä kertaa.

  Olen testannut Lancomen ja Estee Lauderin, jälkimmäisestä pidin huomattavasti enemmän. Tuuheutti mukavasti (eikä nappia tarvitse painaa koko ajan) mutta valitettavasti vain wp:t pitävät taivutukset ripsissäni :/

 15. 16

  sanoo

  JEBUU: Rasvaisen ihon tuote, joka varmasti antaa kivan hohteen. Kuivalle iholle liian kuviaka varmaankin. Kampanja tosiaan vaihtui, eli ei enää saa 30 euron lahjakorttia. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Kiva tosiaan, ettei nappia tarvitse painaa ja kolmosteho oikeasti erottelee. 🙂

  Hanna: Esim. Lumenen Vitamin c+ -sarjan Suojaava päivävoide suojakertoimella 15 on kiva tapaus, mutta sen korkeampaa päivävoidetta en oikein keksi ilman, että kyseessä on aurinkotuote. 🙂 Hyvä tuote kuitenkin, mutta aurinkoa ottamaan mennessä sitten erillinen aurinkosuojatuote korkeammlla suojakertoimella. 🙂

  Lucy S.: Typerää tosiaan kehitellä moinek kampanja ilman, että tajuaa sillä väkisinkin olevan joku vastaava seuraus. :/

  Nea: Sama ongelma ja inhoan WP ripsivärejä muuten, sillä ne eivät vaan tuuheuta tarpeeksi yksinään. :/

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Onko noissa värinäripsareissa joku paristo vai mistä ne saavat voimansa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *