No nyhän mä hokasin!

Tajusin tässä eräänä päivänä, että minulle on siunaantunut melko paljon Essien kynsilakkoja, mutta en ole puhunut niistä blogini puolella tarkemmin. Ja kun vielä tarkemmin asiaa ajattelin, en itseasiassa edes ollut käyttänyt niistä edes moniakaan.

Kun aloin pohtimaan syytä, keksin sen helposti.

Aiemmin Essien kynsilakkoja toi Suomeen maahan vain Carpelan Cosmetics, joka siis tuo lakkoja yhä maahan, mutta jonka lakat ovat ilmeisesti yhä Essien jenkkiläisiä versioita.

Omista lakoistani Carpelan Cosmeticsin kautta olen saanut kaksi lakkaa sekä muuten vaan tilannut kaksi USA:sta.

Loput Essien lakkani olen saanut L’orealilta, joka on Essien nykyinen omistaja, ja jonka Suomeen toimittamissa lakoissa puolestaan on teksti ”Made in France”.

Onko alkuperämaalla sitten väliä?

Tässä tapauksessa on, mutta se, kumpaan maahan käyttäjä on enemmän kallellaan, on täysin makuasia.

Minulle itselleni ero on suuri. Kirjaimellisesti.

Näkyvä ero on nimittäin lakkojen siveltimissä.

USA:sta tulevien lakkojen siveltimet ovat ohuita ja tarkkoja lakkojen ollessa kenties suunnattuja enemmän hoitolakäyttöön kun taas Euroopassa L’orealin boostaamille massamarkkinoille tarkoitettujen lakkojen siveltimet ovat paksuja ja lakka levittyy niiden avulla vain parilla tai jopa vain yhdellä siveltimenvedolla (ja siveltimenhän voi aina kääntää poikittain mikäli kaipaa kapeampia vetoja).

Itse tykkään nykyään ihan suunnattomasti paksuista siveltimistä. Eivät ohuetkaan ole huonoja, mutta paksut ovat enemmän makuuni. Kun sitten tajusin, että kaikissa L’orealilta saamissani Essien kynsilakoissa on tämä ihanan paksu sivellin, olin aivan innoissani. Nyt meistä voisi Essien kanssa tulla hyvät kaverit! Aiemmin käyttöintoani on nimittäin nimenomaan laannuttanut tuo ohut sivellin, jolla saa tehdä minun makuuni ihan liian monta vetoa. Ja minä rakastan tätä paksua sivellintä!

Eli kun siis menet ostamaan Essien lakkoja vaikkapa Sokoksen Essien lakkatelineestä, on lakoissa paksut siveltimet. Kun puolestasi menet ostamaan Essien lakkoja hoitolasta tai tilaat eBaysta, on niissä todennäköisesti ohut sivellin. Pullot erottaa helposti myös siitä, että USA:n versioissa nimitarra on lakan pohjassa kun taas Essien eurooppalaisissa versioissa nimitarra on korkissa.

(Ja kertokaa nyt ihmeessä, jos olen väärässä ja Carpelan Cosmeticsinkin lakat ovat vaihtuneet ranskalaisiksi versioiksi!)

Olenko ainoa, joka tajusi tämän sivellinasian vasta?

(Itseasiassa tajusin lakoissa vielä erään toisenkin eron, mutta palaan asiaan sitten, kun saan siihen hieman tarkennusta ja koottua lisätietoja.)

Nyt kun pääsin näiden lakkojen makuun oikein todenteolla, tulette varmasti näkemään niitä lähitulevaisuudessa blogissani enemmänkin!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mustakin paksu sivellin on kivampi, mutta kyllä ohuetkin kelpaa, jos lakan koostumus ja levittyvyys on hyvä. (; Mä hokasin eron puolisen vuotta sitten, kun äiti toi mulle jenkeistä Essien lakkoja ja entuudestaan mulla oli Suomesta ostettuja. Katoin yks päivä et ompa näissä eripaksuset siveltimet. :DD

 2. 2

  sanoo

  Miks mä en oo löytäny noita essien lakkoja mun lähi sokkarista, harmittaa ihan sikana kun haluaisin kokeilla! :/

 3. 3

  sanoo

  Aijaa ompa mielenkiintosta! Noi eroavaisuudet on aina kyllä kiintoisia. Mutta ite en essiestä oo ollenkaan kiinnostunut. En jotenkin tykkää pullosta ja sitten se, et kuuluu lorealiin..

 4. 4

  sanoo

  Oho, enpäs ollut tajunnut tuota eroa, vaikka löytyykin molempia malleja! Itse tykkään myös tuosta leveästä siveltimestä. Vielä kun yhdistää O.P.I:n alus- ja päällyslakan settiin niin lakat kestävät ihan ikuisuuden mm. tiskausta ja siivousta 😀

 5. 5

  sanoo

  Ei ihme että oon tähän asti vihannu Essien lakkoja, kun mulla on ollu pelkästään noita jenkkiversiota. En tykkää ollenkaan pienistä siveltimistä ja oon pitäny niitä ihan kökkölakkoina ja haukkunu kaikille, koska mun mielestä niillä ei ole saanu siistiä lopputulosta. Pitää testata noita toisia versioita, jos löytäisin niihinkin samanlaisen rakkaussuhteen mitä suurella osalla on :-). Vaikka en kyllä tarvitsisi yhtään ainutta rakkaussuhdetta yhteenkään ainoaan kynsilakkaan :-D.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Ja minä bongasin tässä ihan vasta, oliko nyt viime viikolla, että essiet ovat rantautuneet citymarketteihin! 🙂 iloinen yllätys näin maalaiselle, ei tartte lähteä pitkälle metsästämään enää (lähellä ei oo ees sokkaria missä näitä myytäis!

 7. 7

  sanoo

  Olen käyttänyt vuosia ranskalaiseen / pikasiistimiseen peruslakkana Essien Ballet Slippers -sävyä! Ostin noita jo joskus aikoinaan 2006-2007 Nailfixista Helsingistä, en tiedä toivatko itse maahan vai olivatko Carpelanin maahantuomia. Niissä kuitenkin oli jo tuolloin paksu sivellin, vaikka epäilen, että olivat USA:sta tulleita – löytyisköhän multa jostain jotain vanhaa pulloa, niin vois tarkistaa…

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Ruotsin Kickseissä myydään muuten noita jenkkiversioita. Mitenköhän on saman ketjun Suomen liikeissä?

  -ln

 9. 11

  Kirsikka sanoo

  Carpeln Cosmeticsin maahantuomat lakat on tarkoitettu nimenomaan enemmän ammattilaisille ja hoitolakäyttöön, toki niitä voi tavallinen tallaajakin suomessa hoitoloista ostaa :)Marketteihin myyntiin tulleet versiot ovat tarkoituksella juuri normi kuluttajille, helpompi levittää sekä hieman eri koostumus jne. Näin saadaan essietä enemmän esille 🙂 Tämän kertoi meille koulussa itse Jutta Carpelan..

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Sain vähän aikaa sitten ensimmäisen Essien lakan ihan vahingossa. Eräs nainen haukkui lakan rumaksi baarissa ja tarjosi lakkaa pöydässä olijoille. Nappasin itselleni hymyn kera, ja voi että hymyilyttikin kun pääsin testaamaan lakkaa kotona. Aivan ihana harmaa sävy ja kestävyys on ainakin minun kynsissäni loistava! Pakko hankkia lakkoja lisää 🙂

 11. 14

  sanoo

  Aika hyvä huomio, piti heti juosta katsomaan omat Essiet. Kaikki ostettu täältä usasta ja kaikissa näyttäisi olevan se ohut sivellin, ainakin opiin verrattuna. Mutta vanhemmissa lakoissa on se nimi tarra mutta uudemmissa on se koho lasi kirjoitus. Molemmissa on kuitenkin se sama ohut sivellin. Näköjään ne ovat uudistaneet pakkauksen.

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  Aa, tämä selittääkin sen, että omissa Usasta kotoisin olevissa lakoissani on tuo ohut sivellin, ja toisaalta aina välillä kuulee kehuja essien ihanan paksusta siveltimestä.

  Olisi muuten kiva kuulla, että mitä sävyjä noissa pulloissa on, jos aiot aiheesta vielä kirjoittaa uudestaan. Varsinkin tuo nuderivi kiinnostaisi, niistä kun harvemmin näkee vertailukuvia, joissa voisi verrata tummuutta ja sävyä.

 13. 16

  sanoo

  Tarkistin omat Essieni ja kaikki ohut siveltimellisiä. Olen tilannut ne Englannista. Vanhemmissa pulloissa lukee, että ne on tehty Usa:ssa, mutta uudemmista ei löytynyt mitään merkintää. Mua ei ole ne pienet siveltimet häirinneet, vaikka pidän enemmän isoista siveltimistä à la OPI. Lopputulos aina siisti, kun osaa käyttää sivellintä.

 14. 17

  sanoo

  Ihan MAHTAVA postaus, kiitos! Yritin nimittäin juuri kuumeisesti selvittää, mistä tiedän, missä lakoissa on se täydellisen ihana leveä sivellin! Tosin amerikkalaisista blogeista olen lukenut, että parissa uusimmassa kokoelmassa on sielläkin kai jo se leveä sivellin. Jospa siitä tulisi normi? I sure hope so! Se sivellin on ihan paras, jopa selvästi parempi kuin OPI ProWide Brush.

 15. 18

  Anonyymi sanoo

  On vielä toistaiseksi Essiet kokeilematta, mutta tuli mieleen että tuollainen ohut sivellin voisi toimia täydellisesti ranskalaisen manikyyrin yhteydessä valkoisten kärkien tekemiseen. Paitsi jos sivellin on muuten huonolaatuinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *