No ei todellakaan liian hoitava

Kerroin viimeisimmässä yhteenvedossani kuluttaneeni loppuun Tigin Urban Antidotes -linjan vaurioituneiden hiusten Resurrection shampoon ja lupasinkin palata siihen myöhemmin tarkemmin vihjaten samalla, etten ollut siihen kovin tyytyväinen.
Joku epäili kommenttiosiossa, että koin tuotteen liian hoitavaksi hiuksilleni. Valitettavasti en voinut kuin hymähtää tälle epäilylle. Tämä oli nimittäin jotain ihan muuta kuin hoitava!
Tuote lupaa herättää pahasti vaurioituneet kutrit jälleen henkiin kosteuttaen niitä tehokkaasti, mutta tosiasiassa niitä tehokkaasti hoitavia aineosia saa kyllä oikein etsimällä etsiä. Täytyy muistaa, että on eri asia, millaisiksi tuote hiukset ”meikkaa” kuin mitä se oikeasti tekee. Vastaavalla tavalla hyvä meikkivoide voi peittää punoituksen loistavasti ilman, että se kuitenkaan hoitaa sitä.
INCI-listaa avaamalla viidentenä heti hajusteen jälkeen tulee yksi hiuksia pehmittävä silikoni, jota seuraa hiuksia pehmentävä aine. Kahdeksantena aineena on vihdoin glyseriini ja loppu INCIstä löytyy vielä yksi silikoni. Muut tuotteen aineet ovat pesutehoon tai tuotteen koostumukseen vaikuttavia aineita. 
 
Eli tuotteessa on siis enemmän hajustetta kuin yhtäkään hoitavaa osaa ja ne hoitavatkin osat ovat melkoisen minimissä.
Missä kaikki kosteuttavat aineosat, joita tämä ”powerful moisture packed” shampoo lupaa? No joo, onhan tässä tosiaan hieman sitä glyseriiniä…
Tämähän on tarkoitettu hyvin vaurioituneille hiuksille, joten olisin odottanut edes hieman keratiinia tai mitä vaan hiuksia korjaavaa ainetta. Sen sijaan sain kahta silikonia, jotka kyllä siloittavat hiusta, mutta eivät minusta kylläkään ole mitään taika-aineita. 
Micro shields boost strenght and stamina.” Anteeksi mihin tämä väite perustuu? Mitä te kutsutte micro shieldseiksi, silikonejanneko? Hienoa!
Tämä on ihan tavallinen shampoo, jolla ei ole mitään tekemistä hoitavuuden kanssa enkä missään nimessä sanoisi, että tästä on yhtään mitään hyötyä hiuksille, joiden kärsimystaso on pakkauksessa esitetyn veroinen.
Juuri tämän vuoksi inhoan töissä myydä Tigin uusimpia tuotteita. Näistä ei vaan ole mihinkään muuhun kuin tarjoamaan ihania tuoksuja. (Ja sitäkin tarjotessaan tämä veti jo pienessä hytissäni hieman överit.) Myönnän itseasiassa ihan avoimesti, että mikäli asiakas on tarttunut näihin, saatan ihan suoraan ehdottaa hänelle muiden tuotteiden hankintaa. Ihan vaan siksi, että huomattavasti parempiakin löytyy. Ja mikäli asiakas kysyy mielipidettäni, vastaan kyllä rehellisen perustellusti.

Mitä te tykkäätte Tigin ”hiustenhoitotuotteista”?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voe elämä. Mikset tehnyt tätä postausta n. 6kk sitten? 😀 Tulin silloin ostaneeksi jätti-Tigit juurikin tätä punaista versiota. Oon kyllä tykännyt niistä, mutta olisko se vain sit jotain placeboa… Kökkö!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Jotkuthan sanoo noista Tigin tuotteista, että ne ovat ihan markettikamaa. No tulihan tuo nähtyäkin, että niitä on myynnissä Löytötexissä. Että nimellä taidetaan vain ratsastaa, taso ei ole kampaamotasoa.

 3. 3

  Possu sanoo

  Olen ihan samaa mieltä. Kyllä nuo shampoot pesevät ja hoitoaineet silottavat, mutta siinä se sitten onkin. Jotenkuten voisi käyttää, ellei haju olisi kaikissa niin päätä särkevän vahva, mutta sitä se ikävä kyllä on. Oman kokemukseni mukaan jokainen Tigin tuote on joko ylikuivattava tai silikoneilla lismaava ja aina aivan liian vahvasti hajustettu, joten itse pysyn jatkossa erossa.

 4. 4

  sanoo

  Mä niin haluaisin pitää tuosta shampoosta ja hoitoaineesta, ihan vain sen tuoksun vuoksi. Viime kesänä ostin noita muutamia purkkeja, koska koukutuin siihen överiin hajuun.. 😀

 5. 5

  sanoo

  Tätä samaa asiaa olen jo kauan miettinyt. Ja siitä kirjoittanut itsekkin. Tigi ratsastaa maineella ja tuoksulla, ei niinkään hoitavuudellaan. Itse olen omistanut noin 40 erilaista tuotetta heidän tuotteistaan ja vähitellen myynyt paljon niitä pois, koska niillä ei vaan yksinkertaisesti tee mitään.

  http://itsonlylittlethings.blogspot.fi/

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Tigit ovat kai ehkä liian yliarvostettuja… Muuten, miten selvitän shampoon INCI-listasta, onko siinä värisuojaa? -Pilvi

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Itselle tuli pentuna kampaajatädit suosittelemaan Tigin värjätyille hiuksille tarkoitettua superhoitavaa shampoota ja hoito-ainetta. Käytin purkit kärvistellen koska ei niistä kyllä mihinkään ollut – väriäkään ei ylläpitänyt. Joten en tykkää, en sitten yhtään.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Aika tavanomaisia shampoita kyllä. Tigillä joitain hyviä muotoilutuotteita.

 9. 9

  sanoo

  Itseäni ärsyttää kun kaikki kampaajat aina hehkuttaa noita ja välillä jotainn muitakin kalliita tuotteita, joiden incit saattaa hävitä kuus nolla jollekkin hapistuotteelle jossa on oikeesti joku hoitava ainesosa vaikka toisena ja kolmantena, kun jostain kalliista tuotteesta ei välttämättä löydy ollenkaan.. En nyt väitä et kaikki kalliit olisi huonoja ja halvat hyviä, inci ratkaisee!

  Mielestäni on asiakkaan kusetusta markkinoida ja myydä jotain silarilitkua tosi hoitavana ja kuluttajat luottaa sokeasti, aika harva kuitenkaan osaa inciä lukea ja luottaa myyjään..

 10. 10

  sanoo

  taisin olla juurikin minä, joka epäili. 🙂 tottahan se on, ettei tuossa paljoa itse hoitavuutta ole, mutta mun tukalle (luonnonkihara, kuiva, ERITTÄIN käsitelty) tää on paras shampoo, mitä oon kokeillu. ja tämä on kampaajalta paljon sanottu 🙂 apples and oranges, jälleen kerran.

  tämän jälkeen tukka on nimittäin ihanan sileä, samanlainen tunne kuin olisin pessyt jollain muulla shampoolla ja laittanut vielä jonkun perushoitoaineen päälle, eli mun kriteereillä TOSI sileä. itse taas en välitä tuosta saman sarjan hoitsikasta niin paljon, turhan plutku mun makuun. ja mun hiuksille tästä on kyllä ollut hyötyä!

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Parturi-kampaajana on tullu kokeiltua monia tuotesarjoja.. Ja kokemuksella voin sanoa että tigi on varmasti yliarvostetuin ja ylihinnoitelluin! Se on jännä että pelkällä nimellä myydään noin huonoa tuotetta 😀

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  En ole hirveästi lämmennyt TIgin tuotteille muuten kuin tuoksujen kannalta. Mutta ihan kamalan monipuolista kokemustakaan ei tosin ole, ja mielipide perustuukin vaan täysin omaan mutu-tuntumaan, ei erityisiin faktoihin.

  Ja sitten aiheen sivusta: melkein toivon, että joskus pääsyn sinun asiakkaaksesi, koska ihailen suuresti tuollaista ammatitaitoa ja rehellisyyttä! On ihan oikein antaa asiakkaalle kattavat tiedot tuotteesta (omien kykyjen mukaan tietysti) jotta hän voi itse lopulta valita mieluisimman, vaikka se sitten tarkoittaisi, että päätyy eri tuotteeseen kuin oli alunperin ajatellut, tai että jokin tietty sarja jää vähemmälle huomiolle myymälässä. Tämän blogin perusteella olen saanut susta kyllä aivan todella ammattitaitoiden ja mukavan kuvan. 🙂

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  No joo… Olin ennen Tigifani ja tykkäsin tosi paljon sarjan shampoista ja hoitsikoista ja niissä olikin hyvä hinta-laatusuhde. Nyt viime vuosina kun pakkauksia ja tuotteita on uudistettu ja lähes kaikki vanhat tuotteet on korvattu jollakin uudella, olen myös huomannut että se laatu on kärsinyt kovasti. Tosi harmi. Nykyään olen siirtynyt ihan muihin tuotteisiin kun tämä oma luonnonkihara takkukasa tarvitsee tosiaan sitä hoitavuutta enemmän kuin hyvää tuoksua;)
  -E-

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Mulla on ollut tätä kahdesti sellaset isot pullot ja kyllä noi mun hiuksiin on auttanu. Ja hyvin onkin. Ihanan pehmeet tuli.

 15. 15

  Anonyymi sanoo

  Kokeilin aina välillä Tigiä sillä niin moni ystävä sitä tuotesarjana suositteli. Joka kerta kokemus oli vähintäänkin pettymys, mutta en ollut valmis luovuttamaan. Ostin tigejä outlet-myynnistä useamman "perhepakkauksen" verran ja lopputulos oli että annoin kaikki pois pari kertaa käytettyäni. Päänahkani ei kestänyt tuotteita ollenkaan vaan ärsyyntyi pahasti. Hoitoaineet taas jättivät erittäin pitkät hiukseni lähinnä vain sen tutuisiksi kuin olisin levittänyt niihin voita. Enää en hairahda; tigejä ei enää tähän taloon tule.

 16. 16

  S sanoo

  oon huomannut saman, että tigin shampoot ja hoitsikat ovat nykyään aika pitkälti kuraa. muotoilutuotteista sen sijaan pidän kovasti!

 17. 17

  sanoo

  Hyvä tietää! Kiitos kun informoit!
  Taidankin itse tehdä postauksen Moroccan Oil tuotteista, joita ostin viikko sitten…

 18. 18

  sanoo

  Kuulin jostakin, että Tigi muuttuisi selektiivisestä markettikamaksi, johtuisikohan tämä laadun muutos siitä? Markettisarjoillahan ei voi olla hurjaa hintalappua.

 19. 19

  Anonyymi sanoo

  huh, vihdoin joku bloggaaja sanoo tämän! ärsyttää nämä tietyt maksetut postaukset tigiltä, ja kun bloggaajilla ei ole mitään hajua incheistä, niin tuote on niiiin ihanaa… not

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Hyvä Tigi, hienoa brändäystä! 😀

  Jännä, miten Tigi on rakentanut itselleen niiiin loistomaineen, vaikka kaikki munkin testaamat tuotteet on olleet ihan ok tai jopa suoraan sanottuna huonoja. Suomessa varmaan tohon loistotuotteiden asemaan vaikuttaa mm. se järjetön hinta, mitä en itse näistä todellakaan maksaisi.

  Tällä hetkellä mulla on Fun Times-hiuslakka käytössä, se on ihan ok lakka näin talvella pitämään sähköisiä hiuksia päässä (vaikkakin lähmää huolella jos erehtyy laittamaan sentikin liian läheltä tai yhden suihkauksen liikaa), mutta se haju. Kyllä saa harkita tarkkaan, haluaako koko päivän kulkea Tigipilvessä 😀 Ihan kiva tuoksuhan se on noin hiuslakaksi, jos se vaan perhana haihtuisi jossain vaiheessa!

 21. 21

  sanoo

  Nämä Urban Antidotesit ovat kyllä varsin kehnoja, samaten uudet Colour Combatit. Superstarin korvaajaksi tullut Styleshots Epic Volume on kuitenkin todella toimivaa!

 22. 22

  Elena sanoo

  Samaan sarjaan menee tuon vastaava hoitoaine! Haju oli jo aivan liikaa ja omat hopean harmaiksi vaalennetut hiukseni eivät saaneet tuotteen lupaamaa ylönousemuksellista hoitoa. Luulin aiempien tigien hypetyksen vuoksi, että saisin rahoilleni vastinetta! 🙁

 23. 23

  M sanoo

  Teini-ikäisenä TIGIt oli the juttu, juuri noitten ihanien tuoksujen takia. Kyllä sitä nykyäänkin saattaa jonkun hiuslakan tms ostaa, mutta ikinä ei noita hiustenhoitotuotteita, sen verran huonoja kokemuksia olen lukenut ja kuullut! Mitä järkeä ostaa niitä hiustenhoitotuotteita pelkän tuoksun takia…?

 24. 24

  sanoo

  Olisiko sulla antaa vinkkejä oikeasti hyvistä tuotteista hiuksille joiden kärsimystaso on ehkä potenssiin 10 tämän tigin pakkauksen esitettyyn nähden? 🙂
  Itse olen tainnut sortua näihin "tyhjiin lupauksiin" ihmekös tuo etten hiuksiani oiken kuntoon saa 🙂

 25. 25

  sanoo

  Mun kampaaja sano että joillaki on tippunu pidennyssinetit päästä ku noi silottaa niin hirveesti 😀 Itse oon käyttäny Tigin tuuheuttavaa shampoota ja olin siihen ihan tyytyväinen, tuoksu alkoi jossain vaiheessa tosin kyllästyttämään. Nyt on käytössä Schwarzkopfin BC Oil Miracle shampoo ja hoitoaine, joissa siis on argan oilia ja niiden pitäisi hoitaa kanssa hiusta. Itse en tajua noista INC-listoista mitään ja epäilyttää että kuinkakohan hoitavia nuo oikeasti sitten on…

 26. 26

  Anonyymi sanoo

  Möh, mulla on juuri nämä punaiset Urban Antidotesit kaapissa jonottamassa käyttöön pääsyä. Olin ajatellut, että niillä olisi vähän keväämmällä kiva hoitaa pois talvivaurioita. :<

 27. 27

  Anonyymi sanoo

  Voi ei. Minäkin olen käyttänyt noita yhtä mittaa siitä lähtien kun kaupan hyllylle ilmaantuivat. Koska eri kampaajat ovat noita AINA suositelleet kun olen kysellyt latvoista herkästi kuivahtaville ja haaroittuville värjätyille hiukselleni sopivia aineita. Muita vaihtoehtoja en muista edes tarjotun eli kohtaamani ammattilaisetkin menneet vipuun. (Ja laiskoja selvittämään asioita, sori vaan..)

  Itse asiassa juuri perjantaina pesin hiukseni pitkästä aikaa toisella shampoolla (Bonacure), koska en jaksanut raahata jättiTigiä taloyhtiön saunaan. Huomasin kyllä heti, että tukka oli ilmavampi ja tuuheamman tuntuinen. Mulla on kyllä tosi ohuet hiukset (ponnarin halkaisija sama kuin etusormella), mutta ero oli mielestäni selvä. Nyt en malta odottaa että saan jättishampoon (1/4-1/3 jäljellä) ja hoitoaineen (täysi tuubi) kulutettua pois.

  Mutta tosiaan, MITÄ sitten suosittelisit tällaisille rähjääntyneille ja haaroittuville harakanpesille?

 28. 28

  sanoo

  Halleluja! Allekirjoitan kaiken kirjoittamasi. Itse luovuin tigistä kauan aikaa sitten koska se on itseasiassa ainoa sarja joka aiheutti allergisia reaktioita päänahassani. Epäilen syyn olevan juurikin tigin hajusteet. Ja oikeasti, ei tigi kyllä hiuksista saa mitenkään hoidetun tuntuisia aikaiseksi, ei sitten millään. Yhteenvetona yksinkertaisesti P-askaa. 🙂

 29. 29

  sanoo

  Käytin tätä erehdyksissäni kampaajan suosituksesta pidennyksiin ja lopputulos oli ihan järkyttävä! Hiuksista tuli purkkamaista ja se katkeili sekä takkuuntu. Sain jotenkin pelastettua hiukset muilla tuotteilla mutta aika kammottavat ne oli :/ omalle hiukselleni shampoo + hoitsikka sopii kyllä mainiosti

 30. 30

  sanoo

  Yhyy, itkettää kun tuli niin ikävä Tigin Moisture Maniac ja Oatmeal&Honey hoitsikoita… MIKSI, OI MIKSI NE lopetettiin???

 31. 32

  sanoo

  Samaa mieltä tigesitä!! Ja samaa kysyisin kuin joku tuossa yllä! Mitä suosittelisit todella, todella korppukuiville hiuksille jotka on haaroittuneet latvoista ja ovat paksut ja takkuiset… Tuntuu, että olen kokeillut jo kaiken mahdollisen ja ainoa et hiusöljyä kun laittaa pesun jälkeen niin sillä saa jotain aikaan, silti latvat harottaa, leikkaanko vaan pois…

 32. 33

  Anonyymi sanoo

  Hauska, itselläni oli sarjan brunetelle tarkoitettu aine, ihan normaalishampoon veroinen, muta muut tuotteet kuten muotoilusuihke ja pumppupullossa oleva hiuslakka ovat toimineet erittäin hyvin. Tuoksut eivät ole liian voimakkaita ja pitoa ja kohotusta on myös. Hiukseni on hyvin lasinen ja paksu ja niitä myös riittää määrällisesti joten toimivuus on ollut hämmästyttävää! Mutta jokaisen hius on erilainen 🙂

 33. 34

  Anonyymi sanoo

  Itse hamstrasin Tigiä vuosituhannen alkupuolella. Muutama tuote oli oikeasti hyvä, ja taisin mennä miinaan kovan kulttimaineen ja ihanien tuoksujen myötä. Muutama oikeasti hyvä tuote oli. Ne on tosin nyt jo lopetettu. Nyt ne sitä Tigiä tunkevat tänne, kun Jenkkilässä se on jo arvonsa menettänyt. Itsellä on tällä hetkellä muutama jämä muotoilutuote ja turkoosit urban antidotet (jotka kyllä toimivat mun takkuuntuvaan tukkaan). Jokin aika sitten päätin etten osta enää Tigiä. Kampaajatkin sanovat että tuolla on parempia ja halvempia/saman hintaisia tuotteita markkinoilla. Redkeniä ja Moroccanoilia käytössä tällä hetkellä.

 34. 35

  Anonyymi sanoo

  Joo tuolta löytyy muitakin tigin tuotetteita esim.TIGI Catwalk Oatmeal Honey Shampoo 750ml ja muutakin (esim.hajuja), jota ei muualta enää löydykään..Sissi oli tehnyt löydön.JEI :))))
  http://www.nettioutlet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *