Ne VAALEAT meikkivoidesävyt

Kuka muu heitti kärrynpyöriä kuultuaan, että Lumene toi jo jonkun aikaa sitten muutamaan meikkivoiteeseensa valikoimiin 0-sävyn? Minä nimittäin heitin.

Sen jälkeen kun Lumene uudisti meikkivoidevalikoimansa ja vielä jopa toi kahteen meikkivoidelaatuunsa vaalean sävyn olen kuullut paljon kehuja merkin meikkivoiteista. Kosmetiikkamyyjänä tiedän, että ne ovat myyneet ennenkin kivasti, mutta ne ovat olleet sellaista helppoa peruskauraa ja me vaativammat käyttäjät olemme kyllä kokeneet eron niiden ja selektiivisten meikkivoiteiden välillä. Nyt alkaa kuitenkin olla niin, ettei eroa enää noin vaan huomaakaan.

Kalpeaihoisena kosmetiikkabloggaajana otin yhteiskuntavelvollisuudekseni selvittää, onko 0-sävy ihan oikeasti vaalea ja lähdin selvittämään asiaa paljon kehuja saaneen täysin peittävää lopputulosta lupailevan Matt Control 0-sävyn kautta.

Oma ihoni voi melko hyvin tällä hetkellä, mutta tasoitan meikkivoiteella mielelläni sen punoitusta sekä pisamiani. Lisäksi kärsin ainaisista tummista silmänalusista ja vaikka paras apu niille yleensä tuleekin ihan erillisestä peiteaineesta ei jo valmiiksi hyvän peiton tekevä meikkivoide ole ollenkaan huono juttu.

En ollenkaan ihmette, että Lumenen Mattameikkivoidetta on kehuttu näin paljon, sillä se on todellakin loistava. Eipä turhaan Lumenen laborantti-Mari maininnut sitä omaksi parhaaksi formuloinnikseen häneltä asiaa kysyttäessä.

Meikkivoide nimittäin todellakin peittää hyvin, aivan kuten se lupaakin. Peittävyyttä voi tietysti säädellä kerrostamalla tuotetta, mutta hyvä peittävyys syntyy jo nopeasti.

Meikkivoide on suunnattu seka- ja rasvaiselle iholle, joten oma kuivuuteen taipuvainen ihoni ei tietenkään ole sille optimaalisinta käyttäjäkuntaa. Ihan hilseilevimmän kuivilla alueille tuote olikin loppujen lopuksi hieman liian mattainen, mutta muuten meikkivoide näytti iholla kauniilta mattapinnastaan huolimatta raikkaalta. Sanoisinpa myös, että 0-sävy oli melkoisen loistava omalla ihollani.

Kasvot ja kaula menevät meikkivoiteen jäljiltä hyvin yksiin mikä on todella harvinaista. Usein kun käy niin, että kasvot näyttävät joko liian tummilta tai punertavilta kaulaan nähden tai sitten niistä tulee vain kalpean värittömät.

Näissä kuvissa kasvoilla ei myöskään ole käytetty meikkivoiteen lisäksi peitevoidetta tai puuteria, eli meikkivoide kykeni itsessään jo peittämään silmänalusenikin melko hyvin. Iho jäi mattameikkivoiteen jäljiltä sopivan mattaisen tuntuiseksi, eli voisin kuivempi-ihoisena joko jättää sen täysin puuteroimatta tai sitten varmistaa meikkivoiteen hyvän pysyvyyden vielä sipaisemalla kasvojen keskiosaan kevyesti irtopuuteria.

Vertailun vuoksi halusin tarkistaa, kuinka sävy sijoittuu muiden vaaleiden meikkivoiteideni rinnalla.

Missha Perfect Cover B.B. Cream No. 13 Bright Beige, Revlon Color Stay  110 Ivory, Missha Signature Real Complete B.B. Cream SPF 25 No. 13 Light Milky Beige, Lumene CC Color Correcting Cream Light, Lumene Longwear Blur Foundation 0 Ligh Ivory ja Lumene Matt Control Oil-Free Foundation 0 Valon hehkua.

Ja hyvinhän se sijoittui. Sitä vaaleampia olivat vain Missha Perfect Cover B.B. Cream No. 13 Bright Beige ja Revlon Color Stay  110 Ivory, joista ensimmäinen ei ollut sävyltään paljon vaaleampi, mutta sävypohjaltaan neutraalimpi. Meikkivoiteista ylivoimaisesti vaalein oli yhtä Revlonin Color Stayn sävy 110 Ivory.

Jes, hyvä Lumene!

Muita Lumenen meikkivoiteiden 0-sävyistä tai ylipäätään merkin uudistuneista meikkivoiteista iloitsevia?

Lumene Matt Touch meikkivoiteella on hintaa n. 13,90 euroa.


Joko luit nämä postaukseni?

 Japanilainen krapulameikki Lumene tuuheuttava ripsiväri Ostolakossa paljon kosmetiikkaa

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  0 sävy voisi mennä miullekin, kun 1 (joka tuli LivBoxista) oli todella tumma, onneksi se kävi kaverille. Ja kun ihoni on rasvainen, niin miksei. Käytän kuitenkin meikkiä niin harvoin (joskus vain puuteria) niin en ehkä tätä kuitenkaan tarvitse, paitsi jos pullo olisi vielä pienempi, niin sitten 😀

 2. 4

  sanoo

  No oli jo aikakin 😀 luulisi, että kotimainen merkki olisi tuonut markkinoille hyvinkin vaalean meikkivoiteen jo aikaisemmin, ei varmaan olisi ainakaan kysynnästä puutetta. Itse olen aina joutunut kiertämään Lumenen hyllyt kaukaa meikkivoidetta etsiessäni, mutta ehkä voisin tuota kokeilla 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Vaaleita sävyjä olisi varmasti myynnissä enemmänkin, jos niille ihan oikeasti olisi kysyntää enemmänkin. Totuus on kuitenkin, että ne myyvät muita niin paljon vähemmän, ettei niitä vaan ole kanattavaa pitää myynnissä, vaikka meitä vaaleaihoisia onkin paljon. :/

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  Maltoin ostaa tuon Matt Touchin kokeiluun, ja olipa ihanaa löytää oman ihon sävyyn sopiva meikkivoide, joka vieläpä levittyy hyvin, näyttää kauniilta ja pysyy loistavasti. Viime kesänä kun ostin tuota Revlonia, ja oli kyllä aivan hirveää tököttiä. Talvella sekoittelin sitä sitten Lancomen Teint Miraclen vaaleimman sävyn kanssa, mutta ei kyllä ollut mitenkään erityisen hyvin toimiva setti se 😀 Tästä Lumenesta tuskin tarvitsee vaihtaa pois, jos vielä kesäksi löytyisi joku vähän kevyempi, mutta tarpeeksi vaalea vaihtoehto.

 4. 6

  Anonyymi sanoo

  Liian tumma itselleni 🙁 Jos olisi yhtä vaalea kuin Revlon, mutta keltapohjainen, ostaisin heti!

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Pakko vissiin testata toi seuraavaksi. Lumenen ehdottomasti paras meikkivoide on mielestäni CC-voide, mutta senkin vaalein sävy on liian tumma ja punertava omalle kellankalpealle naamalleni.
  Tuon longwearin vaalein sävy oli jo puolestaan parempaan päin, vaan eipä nimestään huolimatta ollut mun naamalla niin pitkäkestoinen kuin CC. Ja kun Lumene muuten vaan on niin hyvä…

  • 7.1

   sanoo

   Minulla CC:n vaalea sävy on melko kellertävän näköinen, mutta tämä on siitä selkeästi vaaleampi ja neutraalimpi.

 6. 9

  Anonyymi sanoo

  Vielä kun nämä saisi nude- ja seerumimeikkivoiteeseen. Olisi tällaiselle kuivaihoisellekin kaikin puolin sopiva meikkivoide. 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Joo. Nudessa ei kuulemma siksi tarvitse olla nollaa kun on niin läpikuultava, mutta en täysin allekirjoita… 😛

 7. 10

  Anonyymi sanoo

  Ohoh, pitäisiköhän käydä hakemassa pikku loraus testattavaksi, kun kantapaikka antaa yleensä mukavasti testereitä. Pari vuotta sitten kokeilin jotain Lumenen nollasävyä joka kuvauksen mukaan olisi ollut jokseenkin väritön tai ainakin tosi vaalea, mutta testeriä omalle naamalle sudittuani oli lopputulos yhtään liioittelematta aivan ORANSSI 😀 Tarpeeksi vaalean meikkivoiteen metsästäminen on itselleni ikuisuusprojekti, mutta tästäpä lähtee seuraava kokeiluun, pidetään peukkuja että sopii tähän vampyyrin naamaan 😉

 8. 11

  sanoo

  Ihan älyttömän hyvä juttu toi Lumenen meikkivoideuudistus. Blur-meikkivoide on itselleni loistava! Revlonia käytin myös kaksi purkkia, ihan loistavan sävyinen tuote sekin ja muutenkin hyvä meikkivoide. Pitää vaan aina kokeilla uutta ja päätin sitten kokeilla tuota Lumenen bluria enkä ole pettynyt. 🙂 En osaa päättää, pidänkö enemmän Revlonin Color Staystä vai Lumenen Blurista. Blur on ehkä hitusen tummempi mutta ero on kasvoilla niin pieni ettei se ole haitannut ollenkaan. Kaikki muut Lumenen meikkivoiteet on ihan liian tummia, tuosta CC:stä oon kuullun tosi paljon kehuja mutta sävynsä takia se on jäänyt aina hyllyyn. Meinasin ensin ottaa blurinkin tilalle nude-meikkivoiteen mutta kämmenelle kokeillessa noiden kahden ero oli aivan jäätävä. 😀 Ihanaa kun on vaaleita meikkivoiteita vihdoin marketeissakin! Monta vuotta menin liian tummissa meikkivoiteissa mm. Maybelinen valikoimasta mutta kun ei vaan vaaleampia ollut tarjolla. Nyt tuntuu että näytän suht järkevältäkin platinablondina kun ei naama näytä oranssilta, se efekti kun helposti tulee näin vaaleassa tukassa. 🙂

 9. 12

  Anonyymi sanoo

  Noiden kasvokuviesi perusteella meikkivoiteen sävy istuu kasvoillesi täydellisesti.

 10. 14

  Anonyymi sanoo

  Kasvoillani tuo näytti todella paljon ruskeammalta kuin kaulani. Odotin oikeasti vaaleaa meikkivoidetta, kuvastakin näkee ettei sitä ole. Pettymys!

 11. 15

  Anonyymi sanoo

  Moikka ja kiitos loistavasta blogistasi.
  Olen jo jonkun aikaa ihmetellyt tätä juttua etteikö Lumenella olisi vaaleita sävyjä kalpeanaamaisille.
  Itse olen todella valkoinen, siis niin valkoinen että ystäväni jaksaa vitsailla edelleen 10 vuoden jälkeenkin siitä. Muunmuassa ensimmäisen kerran kun kaverini laittoi aurinkopuuteria minulle hän totesi vain "Terveutuloa elävien kirjoihin". JA silti aina olen ollut super tyytyväinen Lumenen sävyihin(osaan myös meikata ja katsoa peilistä ettei näy mitään epämääräisiä tummia raitoja tai läikkiä kasvoissa meikkivoiteen levittämisen jälkeen). Olen aina kokenut, että ne ovat juuri sopivia valkoiselle naamalleni. Muuten nämä uudet meikkvoiteet ovat olleet kyllä loistavia uutuuksia, täytyykin seuraavaksi kokeilla tuota Matt Controllia.

  • 15.1

   sanoo

   Kiva, että sieltä on silti löytynyt sopivia sävyjä! 🙂 Ja kannattaa tosiaankin katsastaa tämäkin. 🙂

 12. 16

  Anonyymi sanoo

  Minulle jopa revlonin vaalein sävy on auttamattomasti liian punasävyinen ja liian tummakin. Misshan BB-voidetta kuitenkin käytän jokapäiväisesti, mutta sekään ei nastaa oman ihonsävyni kanssa niin hyvin kuin voisi toivoa.

 13. 17

  Anonyymi sanoo

  Minulla on tuo samainen ollut nyt kuukauden verran käytössä ja olen todella tyytyväinen laatuun. Peittää hyvin minun couperosa ihon ja hinta on iso plussa.

 14. 18

  Anonyymi sanoo

  Näyttää sinun ihollasi ihan täydelliseltä 🙂 Kylläpä nuo Misshat (varsinkin kolmas vasemmalta) näyttävät vertailukuvassa harmailta…! Kuka haluaa tehdä ihostaan elottomamman kuin se on luonnostaan?

  • 18.1

   sanoo

   Minusta noilla ei tule elottoman näköistä kasvoilla. 🙂 Sävyt näyttävät noihin punertaviin ja kellertäviin sävyihin verrattuina rinnakkain kyllä harmaammilta kun ei ole niin voimakasta taittoa, mutta monien iholla menevät hyvin yksiin juuri tuo neutraalin pohjasävynsä vuoksi. 🙂

 15. 19

  Cerp sanoo

  Noi lumenen meikkivoiteet taittaa ärsyttävästi johonkin suuntaan :/ Olisin kovasti tykännyt nude-meikkivoiteesta, mutta se vaaleinkin oli liian tumma ja jokseenkin oranssi. Ostin joku aika sitten Lancomen Teint Miraclen vaaleimman version, paras ostos aikoihin! Ihanan neutraali vaalea, täydellinen mun kalmanvaalealle iholle 😀 Lumenen CC on kesäisin mun lemppari, JOS sattuu käymään niin harvinaisesti, että naama saa väriä auringosta 🙂

  • 19.1

   sanoo

   KIva, että sieltä löytyi sopiva sävy. Minun ihollani on ollut Lancomen kanssa yleensä ongelmana, että sävyt tummuvat kasvoilla todella paljon. :/

 16. 20

  Anonyymi sanoo

  Mä tarvitsisin varmaan 00 sävyn 😀 Tai ehkä voisin samantien ostaa valkoisen meikkivoiteen. Nyt sain kyllä rautakuurin anemiaan niin jos väri vähän palais mun paperin valkoiseen naamaan.

 17. 21

  Anonyymi sanoo

  Kalpea naama täällä myös. Ja Cerpin tavoin Lancomen Teint Miracle 010 on paras tähän asti. Täytyy varmaan tuo 0 sävy testata kun tykkään muuten kyllä Lumenesta

 18. 22

  Mimmi80 sanoo

  Oli itelläkin kovat odotukset uuden 0 sävyn suhteen. Ostin Blur meikkivoiteen ja koostumus oli ok mutta sävy liian tumma ja kauhean punapohjainen. Kummallista kun Lumene ei tee oikeasti vaaleata meikkivoidetta ja neutraaleja sävyjä. Kotimaista haluis ostaa.

 19. 23

  Sirkka sanoo

  Lumenella on aikaisemmin ollut omalle vaalealle iholleni sopivia meikkivoiteita, vaan eipä ole enää.

  Gosh tuotes. on ihana vaalea bb. voide 01 SAND. Meikkissarja on ainakin myynnissäSokoksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *