Ne on neon

Lomaillessani Kreetalla huomasin neonvärien olevan selvästi numero yksi vaatteissa myös niiden olevan ”the thing” kynsissä. Tarkalleenottaen varpaiden kynsissä.

Heti suomeen saavuttuani ja töihin päästyäni kaivoin tietysti hyttini kynsilakkavarastosta kaikki kirkkaimmat lakkavärini.

Näiden joukosta löytyi yksi erityisen hyvä pinkin sävy, jonka kanssa olenkin ollut lähestulkoon naimisissa tuosta päivästä lähtien. En vain ole osannut olla ilman sitä ja sävy on viihtynyt sekä varpaissani että sormissani pidempään kuin yksikään sävy aikoihin.

Essien neonpinkki Pink Parka on niin ihanan räikeän pinkki sävy, että sitä käyttäessäni kynteni ovat keränneet ihastuneita kommentteja joka suunnalta. Ja ihmekös tuo, lakkahan on aivan ihanan kesäisen pirteä!

Ainoa miinus lakassa on sen todellisuudessa kynsille jättämä mattainen pinta. En pidä siitä, vaan lakkaan creme-lopputulokse sijaan kynnet mielummin kiiltäviksi, joten päällystän lakan tietysti Seche Viten pikakuivattajalla. Tämän jälkeen lakkapinta on täydellinen!

Lakka ei muutenkaan yhdellä kerroksella levity täysin tasaisesti, vaan vaatii aina kaksi tai joskus jopa kolme kerrosta. Oma lakkani on kuitenkin kapeasiveltiminen, jenkkiläinen lakka (vuoden 2009 kokoelmasta muuten), joten sen laatu ei ole täysin vastannut tällä hetkellä kovasti rakastamiani eurooppalaisia Essie-lakkoja.

Uskon, että neon-rakkauteni tulee kuitenkin tänä kesänä olemaan niin syvä, että se kestää lähestulkoon koko lakkapullollisen verran (jonka eräs lukijani väitti olevan noin 40 käyttökertaa, mutta en tiedä, monellako lakkakerroksella tämä on laskettu) niin sormissa kuin varpaissakin, mutta en usko, että jään itkemään lakan perään sen loputtua. Lakasta on kohta käytetty puolet, joten katsotaan, kuinka kauan suhteemme vielä kestää.

(Todellisuudessa lakka on siis oikeasti neonpinkki eikä tällainen vaisu vaaleanpunapinkki jollaiselta se kuvissa näyttää).

Yksi sävy, joka minua himottaisi, olisi lähes neonvärinen, punaoranssi lakansävy. Täytynee vielä tarkistaa, löytäisinkö kokoelmistani mitään sellaiseksi kelpuuttamaani…

Muita neonväreihin kynsissään (tai vaatteissaan) juuri nyt hurahtaneita?

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Ihanan värinen lakka! Mä oon ihan hurahtanut neonlakkoihin ja muutama löytyy itseltäkin. Valtava hinku olisi China Glazen ja Orlyn neonkokoelmiin…

 2. 5

  Anonyymi sanoo

  Eikös kaikki neonsävyiset kynsilakat ole vähän mattapintaisia? Vai kuvittelenko minä vain 😀

  • 5.1

   Anonyymi sanoo

   On joo, se on musta aika sellainen "elämä on"-asia, ettei sitä jaksa miinukseksi itse laskea ainakaan.

 3. 6

  Anonyymi sanoo

  Neonväreihin hurahtanut ilmoittautuu. Tosin mun hurahdus on jo toista kesää peräkkäin 😀
  Paras lakka tällä hetkellä on Kicksistä saatavan Viva La Divan sävy 113. Sellainen lämmin neonpinkki.
  Täydellistä neonoranssia en vielä ole löytänyt 🙁 vaikka viime syksynä Kreetalta halpislakkoja ostelinkin.

 4. 7

  Anonyymi sanoo

  Neonlakkojen kuuluu kuivua mattapintaiseksi. Siitä tunnistaa kunnon neonlakan. (:

  Itselläni ei valitettavasti ihan täysin neonlakkoja ole, vaikka haluaisin kyllä! 🙁 Multa löytyy kuitenkin hyvä pinkki, jonka tykkään yhdistää keltaisen paidan kanssa! Keltainen ja pinkki on musta tosi kiva yhdistelmä, kohtuudella tietenkin. 😉

 5. 8

  sanoo

  Kuten monet täällä ovatkin jo sanoneet, todelliset neonit kuivuvat matoiksi. Itseäni se ei häiritse, koska käytän aina päällyslakkaa.

 6. 9

  sanoo

  Olen aiiiivan hurahtanut neonväreihin. 😀 Olen aina rakastanut käyttäävärejä, oli sitten harmaa talvi tai lämmin kesä, värejä täytyy aina jossain muodossa olla! Neonvärit ovat kuitenkin suurin rakkaudenaihe tällä hetkellä. 🙂

 7. 10

  sanoo

  Neonoranssi on ollut lemppariväri kynsilakassa jo useamman vuoden. Siitä en luovu! Nyt on seuraksi tullut vielä muita neonvärisiä herkkuja. =)

 8. 11

  sofia sanoo

  minä minää! oon jotenki ihan rakastunu neon väreihin! 😀 etsinnässä on ollu vähän aikaa täydellinen neonpinkki kynsilakka ja täydellinen kirkas turkoosi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *