Naisetko muka hankalia AKA yhteenveto

Viimeisin vapaajakso oli tuotteiden loppuunkuluttamista ajatellessa aivan erityisen surkea.
Olin poikkeuksellisesti vapaalla vain kahdeksan päivää, joista kaksi ja puoli päivää vietin Suomessa vanhemmillani. Vietin kotona Lontoossa yhden illan, jonka jälkeen sain mahtavaa Lontoon seuraa ystävästäni (kiitokset Sanna-Raipe Helmiselle ja nahkarepulle!). Viisi päivää kuluikin mahtavasti Lontoota esitellessä ja tutkiessa, joten oma kosmetiikalla läträäminen jäi hyvin vähäiseksi.
Tästä johtuen vapaajaksoni aikana ehti Lontoossa kulua loppuun vain yksi tuote ja sekin oli käsisaippua.
Kuten joskus jo mainitsin, oli käsisaippuan etsiminen jo prosessi itsessään. Koska Lontoossa kaikilla (tai no, ainakin kaikissa kivoissa pubeissa, ravintoloissa ja drinkkibaareissa) on aina ihana yhteensopiva käsisaippua&käsivoide -yhdistelmä, halusin minäkin aikoinaan kylpyhuoneeseemme sellaisen.
Englantilaistunut Herrasmieheni ei oikein ymmärtänyt yhdistelmän tärkeyttä. Käsisaippua kun kuitenkin kuluisi loppuun ensin käsivoidetta ollessa jäljellä vielä reilusti. En ollut hänen kanssaan asiasta yhtä mieltä ja minun olis saatava yhteensopiva parivaljakko. Koska kuitenkin ajattelin molempien olevan nopeasti loppuunkuluvaa käyttötavaraa, en raaskinut tuhlata esimerkiksi Molton Brownin ihanuuksiin vaan tyydyin halvempaan, sisustukseen kuitenkin sopivaan vaihtoehtoduoon, jonka nappasin mukaani Bootsista.
Sanctuaryn duo palveli hyvin käsivoiteen ollessa mukavan kevyt ja saippuan ollessa mukava tavallinen käsisaippua ilman ihmeempiä kommervenkkejä. Eräänä päivänä jälkimmäinen kuitenkin loppui ja aivan kuten Englantilaistunut Herrasmieheni oli ennustanut, oli käsivoidepullo yhä edelleen lähes täysi.
Hei muru, voitko ostaa vessaan saippuan. En kuitenkaan itse osaa ostaa oikean väristä, kokoista, muotoisita, hajuista ja merkkistä,” kuului Englantilaistuneelta Herrasmieheltäni saapunut tekstiviesti.
No joo, melko hyvin herra asian tiivistikin.
Mutta sitten päästiin ongelman ytimeen. Mitä ihmettä ostaisin? Ostaisinko uuden samanlaisen käsisaippuan ja keskittyisin sen aikana vihdoin käyttämään jäljellä olleen käsivoiteen loppuun? Tämä olisi helpoin ja loogisin ratkaisu. Mutta sitten taas toisaalta olisin seuraavat kuukaudet jälleen jumissa saman käsisaippuan kanssa ja kuinka tylsää se olisikaan!
Mutta jos ostaisin jonkun toisen käsisaippuan, olisi minun ostettava siihen sopiva käsivoidekin ihan periaatteesta ja jos ostaisin jotkut kivat, tulisi se jo hieman kalliimmaksi. Ja kuinka paljon tuollaisiin nopeasti kuluviin käyttötuotteisiin kannattaisi edes investoidakaan?
Toisaalta nopeasti kuluva on selkeästi väärä ilmaus. Syyskuussa ostetuista tuotteista toinen oli vielä lähes täysin käyttämätön ja toinen oli kulunut loppuun neljässä kuukaudessa. Eli olisiko sillä väliä, vaikka ostaisin niitä Molton Browneja tai muita ihanuuksia?
Koin kaupassa ahdistuksen hetkiä miettiessäni tätä tärkeää päätöstä. Lopulta olin kuitenkin nainen ja tein aivan random päätöksen:
Menin täysin tunteella ja ostin Soap & Gloryn käsisaippuan. Rakastan sen ihanaa tuoksua ja se vaan on ihana, vaikkei sovikaan kylpyhuoneeseemme tai näytä tyylikkäältäkään.
Muru oliko tuo saippua joku vitsi? Enhän minä voi sitä käyttää!” kuului Englantilaistuneen Herrasmieheni tuomio. Ja tottahan se ehkä on. Vaaleanpunainen nestesaippua tuoksui hyvin tyttömäiselle (juuri siksihän minä sitä rakastankin!) eikä välttämättä ollut sellainen mukava yleisneutraali käsisaippua.
Tästä seurasi jälleen käsisaippuakeskustelu. Herrasmieheni totesi, että käy hakemassa Bootsista samanlaisen käsisaippuan kuin mitä meillä jo oli minun kerrottuani millaisen henkien taiston olin päässäni käynyt läpi ennen ostopäätöksen tekoa. Tässä vaiheessa minä huudahdan, että ”Älä, ollaan sen kanssa jälleen neljä kuukautta naimisissa! En tahdo!”
Lopulta sain neuvoteltua itselleni luvan täyttää tyhjään saippuapumppuun Englantilaistuneelle Herrasmiehelleni hieman neurtaalintuoksuista suihkugeeliä, jonka kanssa hän selviäisi siihen asti, että itse palaan jälleen taas töistä Lontooseen ja käyn ostamassa uuden täydellisen käsisaippuan ja käsivoiteen yhteissetin. Vaikka sitten sen Molton Brownin.


 Näin meillä. Muita kosmetiikkaan ja kaikkeen siihen liittyvään yhtä intohimoisesti ja naisellisen hankalasti suhtautuvia?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Nyt selvisi, miksi käsisaippua/voideyhdistelmät ovat niin yleisiä brittimerkeillä… Itse en välitä identtisen tuoksuisista tuotteista, käsivoide saa mielellään olla tuoksultaan neutraali ja mieto. Saippua saa tuoksua voimakkaammin!
  Omistan yhden duon, Dermosilin viikuna-paketissa tulleen, mutta se on vähän turha, kun käsivoidetta tulee kuitenkin kulutetuksi saippuaa vähemmän.

  Joten mieluiten erilliset tuotteet duon sijaan 🙂

  • 2.1

   Anonyymi sanoo

   Ainakin mun ruudulla tuo näyttää aika lähelle Viva La Divan huulipunasävyltä Chill out. Oikein vaalean kermainen mutta hehkuva koralli. Viva La Divaa myy ainakin Kicks ja puikolla on hintaa n.7,50€ 🙂

 2. 3

  sanoo

  Meillä oli vähän samantapainen episodi yksi päivä. Olin käynyt itse kaupassa ja meinannut ostaa uuden hyväntuoksuisen astianpesuaineen. No, en kuitenkaan ostanut koska sitä ällöä sitruunafairya on vielä jonkun verran jäljellä. Poikaystäväni kävi seuraavana päivänä kaupassa ja minulta pääsi suustani EEEEEIIIIIIIIIIIIIII kun näin keittiön pöydällä hänen ostamansa SAMANLAISEN ällön sitruunafairyn. Meinasin tulla hulluksi ja sanoin hänelle että MINÄ halusin ostaa uuden ja paremman tuoksuisen ja erilaisen koska olen ollut naimisissa tuon sitruunayökötyksen kanssa vuoden! Siihen hän sanoi tyyliin että no, nyt minä ostin uuden, get over it. Minä oikeasti harkitsen nyt, että ostan itse jonkun paremmantuoksuisen ja kivemman tilalle ja laitan sitruunafairyn keittiön kaappiin odottamaan tulevaisuutta. Aaarghh.

  • 4.1

   Anonyymi sanoo

   Juu joidenkin elämä on tosi hankalaa. Vois kuvitella että vähintäänkin maailma loppuis, jos joutuis käyttämään erihajuista käsivoidetta ja saippuaa! VOI JEESUS SENTÄÄN!

  • 4.2

   Anonyymi sanoo

   Mulle ei ainakaan pointti ole se sama tuoksu vaan tietty ulkonäkö! Samanlaiset pullot näyttää ihanalta yhdessä ja jos ne vielä natsaa vessan sisustukseen niin voila, elämän pieniä piristyksiä 🙂

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  "Olin poikkeuksellisesti vapaalla vain kahdeksan päivää, joista kaksi ja puoli päivää vietin Suomessa vanhemmillani. Vietin kotona Lontoossa yhden illan,"

  ………tähän asti ymmärrän mutta………

  jonka jälkeen sain mahtavaa Lontoon seuraa ystävästäni (kiitokset Sanna-Raipe Helmiselle ja nahkarepulle!). Viisi päivää kuluikin mahtavasti Lontoota esitellessä ja tutkiessa, joten oma kosmetiikalla läträäminen jäi hyvin vähäiseksi."

  …. siis olitko kotona yhden illan mutta muut lontooillat jollain kaverilla jolle esittelit lontoota? katoitteko putousta vai liittyköö tuo hahmo jotenkin kaveriisi?

  hitto kun ei mee jakeluun 😀
  -pööpö-

 4. 6

  Anonyymi sanoo

  Mä olisin ratkaissut ton sillä tavoin että oisin täyttänyt tyhjentyneen saippuapumpun jollain ihanalla uudella saippualla.. olisivatpahan pullot käsirasvan kanssa mätsänneet yhteen, mutta voisi koko käsirasvan eliniän silti vaihdella käsisaippuoita 🙂

 5. 7

  sanoo

  Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta itse olisin tehnyt niin, että olisin ostanut vaikka lasiset tai keraamiset pumppupullot, jotka istuvat kylpyhuoneen sisustukseen. Olisin sitten vain täyttänyt ne haluamillani tuotteilla välttyäkseni matchayksen aiheuttamalta vaivalta 😀

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  itselläni myös sama ajatus kuin minkä Romy tuossa heitti. eli kestopullot saippualle ja voiteelle, joita sitten täyttää aina mielensä mukaan.

  pakko on tähän vielä ihmetellä myös miesten ajatuksen juoksua, oma ukkoni ei pahemmin välitä millä kukkaispinkkityttösaippualla itseään pesee kotona, mutta sitten julkisesti se ei kuitenkaan käy.. tämä ilmeni kun huomasin kylppäriin ilmestyneen adidaksen miessuihkugeelishamppoo-kammotuksen ja kun kysyin että "miksi?!" sain vastaukseksi, että "en minä kehtaa ottaa salille mukaan tuota XZ suklaashamppoota". … niin mitä ihmettä, sehän on äärettömän neutraalinnäköinen purkki. en tajua.

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Itse myös olen hankkinut saippualle mieleiseni pumppupullon, jota sitten täyttelen. Iso osa koko hupia on tietenkin se, että pullo on läpinäkyvä, jolloin pystyy itse seuraamaan, kun saippua vaihtaa väriä. Olen myös lisännyt hileitä tmv pulloon. Joo, tyttöjen juttuja.

  Samoin minulla on pumppupullo myös tiskiaineelle. Tällä vältetään myös se, ettei miehelle tule mieleen hankkia uutta (väärää!) saippuaa / tiskiainetta, kun hän ei ikinä ajattele sen olevan loppu/-massa
  -Tiia

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  täytä tuo vanha pullo uudella saippualla, sopii käsirasvapullon kanssa ja miehesi tuskin huomaa, että se on sitä "tyttöjen" saippuaa..

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Mä tykkään kanssa, että kylppärissä olisi samannäköisiä pulloja. Jotenkin harmonisen näköistä. Kun löytäisi nätit kestopullot niin heti ottaisin käyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *