Naamiaiset

Tänään mietitään hiusnaamioiden käyttöä.
Olen itse ollut todella pitkään huono ja laiska niiden käytössä. Se on vaan tuntunut liian hankalalta ja aikaa vievältä.
Ennen muhittelin kotona helposti hiusnaamiota suihkumyssyni alla jopa tunnin, mutta nykyään… no way.`Se oli silloin, kun minulla oli Suomessa mukavasti lämmitetty oma vuokra-asunto ja siellä oma rauha.
Havahduinkin vähän aikaa sitten siihen, että hiusnaamioita oli kertynyt minulle melkoinen määrä (kiitos ne minulle blogin kautta lähettäneen Cutrinin) ja ne olisi käytettävä pois.
Miksi niiden käyttäminen on sitten tuntunut niin haastavalta? Tuotehan vain levitetään tukkaan hoitoaineen tapaan, annetaan vaikuttaa ja huuhdotaan pois. Mikä siinä on niin hankalaa?
No se vaikutusaika. Tahdon muhitella naamiota hiuksissani 10-20 minuuttia, mikä on aivan liian pitkä aika yleiseen suihkussa hengailuun (olen avautunut samansuuntaisesta teille jo aiemminkin). Aika on kuitenkin myös rasittavan pitkä lähteä pois suihkusta ja värjötellä viileässä brittiasunnossa uutta suihkuunastumista odottaen. Koko homma kuulostaakin jo ärsyttävältä ja rasittavalta! Not my cup of tea.
Onneksi kuitenkin inspiroiduin naamioiden käyttöön töissä, sillä siellä kaikki on paljon helpompaa. 
Hyttiin on mukavaa säätää päälle lämmin, lähes trooppinen lämpötila eikä hiuksia pestessä tarvitse kastella kuin pää (ja jalat). Hiusnaamion voi levittää tukkaan, minkä jälkeen voin iskeä päähäni suihkumyssyn ja jopa nassuuni kasvonaamion ja viettää parisenkymmentä minuuttia hytissäni lämpimässä sängyllä istuen ja vaikkapa telkkaria katsoen tai lukien (Fifty Shades -kirjasarja ON koukuttava!). Aika hujahtaa kuin siivillä ja pääsen lämpimästä hytistä pian lämpimään suihkuun.
Otankin töissä nykyään hiuksilleni kunnon tehohoitokuureja, eli pesen ja hoidan hiukseni naamioilla muhitellen joka toinen tai joka kolmas päivä käyttäen sitten vaan tavallisia pikahoitoaineita kotona.
Tänään minua kiinnostaisikin tietää, millaisia hiusnaamioiden käyttäjiä te olette. Millaisia naamioita käytätte? Kuinka pitkillä vaikutusajoilla? Kuinka usein? Onko teillä suosikkituotetta?
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  auttaaks noi mihinkään verrattuna siihen et pitäis tavallista hoitoainetta vaan vähän pidempään?

  hemmi

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Ei ole minunkaan kuppini teetä.
  Olen ratkaissut tämän niin, että kastelen (tai voihan ne pestäkin, itse en enää juurikaan käytä shamppoota) hiukset esim keittiön hanan alla, laitan naamion /hoitoaineen/öljyn rasvan hiuksiin vaikuttamaan ja menen kokonaan suihkuun vasta siinä vaiheessa, kun on aika pestä aineet pois. Ei tarvitse värjötellä. Tai laitan aineet kuivaan tukkaan.
  Toinen vaihtoehto on mennä saunaan hoitoaineet päässä.
  -Tiia

 3. 3

  sanoo

  Itse käytän hiusnaamioita silloin, kun tiedän kuorivani vartalon ja sheivaavani jalat ja samalla teen sitten jalkakylvyn ja raspaan jalat 🙂 ja jalkajuttujen aikana istun saunassa! Siinä on niin paljon tekemistä, ettei aika käy pitkäksi ja lämpöäkin riittää, tosin olen miettinyt että vaikuttaakohan se lämpötila huonolla tavalla naamion tehoon? En ole huomannut, mutta jostain tuli joskus lueskeltua ettei koskaan hoitoaineen kanssa saunaan…? Hmm…

  • 3.1

   sanoo

   Hei, minulle kampaaja taas nimenomaan suositteli naamion kanssa saunaan menoa! Lämpö tehostaa kuulemma sen vaikutusta..kuitenkin pitäisi muistaa kietaista hiukset pyyhkeen sisään hautumaan 🙂

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Säännöllisesti tulee käytettyä hiusnaamioita: Cutrinin Moisturism, Lorealin Absolut Repair Cellular, KC:n Color Maskit tällä hetkellä käytössä! 🙂 Lorealin tökötti on pirun hyvää, lemppari <3

 5. 6

  sanoo

  Käytän hiusnaamioita silloin, kun minulla on aikaa hemmotella itseäni suihkussa pitkän kaavan mukaan. Vaikutusajalla on myös kasvonaamio, ja sillä aikaa pesen ja kuorin vartaloa, sheivaan, pesen hampaat yms.

 6. 7

  sanoo

  Kun tukkaa on paljon ja pitkälti, naamiot on ihan pakollisia. Yleensä tulee muhiteltua puolesta tunnista puoleentoista suihkumyssyn alla, vähintään joka kolmannella pesukerralla. Hoitoaineen tilalla tulee käytettyä pikanaamioita, Doven Intense Repail -sarjan tehohoitoaine on kyllä hinta-laatu-suhteeltaan ihan ylivoimanen!

 7. 8

  sanoo

  Mä olen itse kanssa tosi huono käyttämään naamioita tai edes pois pestävää hoitoainetta, koska stressaan että hoitoainetta jää hiuksiin joten hiukset on sen huuhtelu session jälkeen pahemman tuntuiset, kuin olivat ennen hoitsikan käyttöä.
  Joten nykyaan käytän vain hiuksiin jätettävää hoitsikkaa ja hiusöljyä 🙂

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  itse käytän jonkin sortin hiusnaamiota melkein joka päivä, koska suoristan luonnonkiharaa tukkaani joka päivä ja ovat niin kuivat. lisäksi ylläpidän punaista hiusväriäni colormaskilla jonka laitan kuivaan tukkaan koska väri tarttuu sillon sata kertaa paremmin:)

 9. 11

  sanoo

  Käytän Joicon rekkua hiusnaamiona säännöllisesti, ehkä noin joka toinen viikko tai jos ahkeraksi alkaa niin joka viikko, annan olla puolesta tunnista pariinkin tuntiin, jaksamisesta riippuen. (Ja ei, en hengaa sitä aikaa suihkussa xD Huuhtelen sen yleensä käsisuihkulla ammeen yllä kastelematta uusiksi itseäni kokonaan)

  Nyt blondiksi tullessani olen taas alkanut käyttää kaikenlaisia hopeatuotteita, ja hopeanaamiot ovatkin nyt vähän niinkuin testissä. Käytän niitä 20 minuutista tuntiin. Jännästi kyllä nyt mitkään hopeanaamiot (Color Mask, Crestol, Goldwellin vaahto nyt vielä kokeilematta) eivät tunnu oikein millään vaikutusajalla antavan kovin tehokasta lopputulota, mut sit tää Fudgen hopeashampoo, aijaijai, sillä saa parissa *minuutissa* tosi voimakkaan taiton.

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Mä en itseasiassa ole ikinä kokeillut hiusnaamiota, en jotenkin ole kokenut tarpeelliseksi. Joku rasvaisille hiuksille tarkoitettu voisi sopia, niin ei tarvitsisi ehkä pestä hiuksia joka päivä. Tällä hetkellä mulla on latvatkin vähän kuivuneet, että ehkä mä voisin lähiaikoina jotain hiusnaamiota kokeillakin. 🙂

 11. 13

  sanoo

  Itse oon vasta nyt aiva hiljan hokasnnu et mullahan on tuolla hiusnaamioita ja niitä voi herranjumala käyttää! Kolme kappaletta löytyy kylppäristä naamioita tällä hetkellä. Siellä on Dermoshopin, Carnierin pikahoito ja color mask niile kerroille kun aikaa on runsaati 🙂

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Itse olen tosi laiska hiusnaamioiden käyttäjä. Omistan tasan yhden hiusnaamion, Yves Rocherin kiiltoa antavan pikanaamion, jota käytän hyvin epäsäännöllisesti. Pidän naamiota 1-5 minuuttia, riippuen siitä miten kauan jaksan olla saunassa. Tässä asiassa pitäisi kunnostautua, kuten monessa muussakin tukka-asiassa.

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Mä tykkään hiusnaamioista mut useemmin pitäs käyttää. En myöskään vältä silikoneja, mutta mun mielestä pitemmän vaikutusajan tuotteissa pitää olla oikeasti hoitavia ainesosia eikä vaan samaa silikonisekoitusta mikä arkikäytössä tulee kelpuutettua =D itellä on vain ammattikäyttöön tarkoitettu matrixin sinisen linjan hoitsikka, joka ei tee tukasta vaan superliukasta silikoneilla, vaan jämäkämmän ja vahvemman tuntuisen ja vaikutus kestää useamman pesun. En tiiä noista cutrinin tehohoitsikoista, mutta kun vertailin colorism- ja repairism-linjojen shampoita, niin ainoa ero näytti olevan se et repairismissa oli yksi silikoni incin puolivälin paikkeilla enemmän. Enpä nyt tiedä onko sillä käytössä juuri väliä, mutta kun kärsin päänahkaongelmista nii jätinpä varmuudeksi repairismin hyllyyn ja otin colorismin =D on muuten paljon parempi tuoksu tuotteessa nykyään kuin vielä pari vuotta sitten!

 14. 16

  sanoo

  Hytistä tulee mieleen: olen ajatellut kysyä sinulta, kuinka teillä työpaikalla (ja yleensä alalla) huomioidaan turvallisuus, mm. käydään läpi pelastautumisreitit ja muu sellainen?
  Luin juuri jokin aika sitten taas yhden Estonia-elämäkerran, ja henkiinjäänyt kuvaili siinä senaikaista menoa laivoilla: seinällä riippuvat turvaohjeet eivät kiinnostaneet ketään, kun tax free oli huomattavasti tärkeämpi… Suomen, Ruotsin ja Eestin väliä seilaavia laivoja kun pidettiin silloin uppoamattomina. Ongelmana oli mm. se, että pelastuslautalla ei ollut ketään oikeaoppisesti neuvomassa lautan käyttöä, joten sen kylmyydeltä suojaavia ominaisuuksia ei osattu hyödyntää.

  Muistan Estonian apauksen hyvin, ja sen jälkeen ei ole tarvinnut onneksi laivaan astua .. Lentokoneessa matkustaminen sujuu kyllä! Keinuva laiva ja ajatus kylmästä merestä ei vain houkuta…
  Nykyään turvallisuuteen kiinnitetään varmasti paljon enemmän, toivon mukaan. Itse ainakin selvittäisin heti laivassa lähimmän reitin pelastautumiskannelle, sekä opettelisin pelastusliivin kiinnittämistä.. olisin ehkä hankala asiakas kysellen henkilökunnalta ohjeita lähimpään veneeseen, mutta ainakin olisin kriisin mahdollisesti iskiessä saanut edes minimimahdollisuuden selvitä, ja osaisin ainakin toivottavasti opastaa jonkun muunkin turvaan.. Aina kun ei voi luottaa siihen, että henkilökunta on paikalla hätätilanteessa..

  Risteilyillä pelastautumisharjoituksia järjestetään säännöllisesti, muta yhden vuorokauden / puolen päivän matkalla niitä ei ole, joten jokainen matkustaja on lähinnä itse vastuussa perusasioiden selvittämisestä, kuten hytin sijainnista suhteessa pelastuskanteen etc. Sama juttu tietysti lentokoneessa – omaa paikkaa lähin pelastustie on hyvä laskea niin, että osaa suunnistaa sinne vaikka savussa ja pimeässä-

  Olisi kiinnostavaa kuulla ammattilaisen näkökulma laivaturvallisuuteen. Henkilökunnalla tietysti on omat drillinsä, mutta kuinka hyvin turvaohjeita selvitetään asiakkaille?

  • 16.1

   sanoo

   ..Lueskelin aiempia postauksiasi laivaelämästä, ja nostit jossain niistä esiin laivanne turvatoimet. Hyvä, että ainakin henkilökunta kondiksessa 🙂 Toivottavasti matkustajatkin kiinnittävät hieman huomiota niihin pelastautumisohjeisiin…

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Omalle luonnonkiharalle ja kuivalle tukalleni hiusnaamiot tuntuvat usein olevan jotenkin liian "raskaita". Käytän kuitenkin viikoittain Sim Sensitiven Oil Cure Hair Maskia hoitaakseni kuivaa hiuspohjaani. Aivan loistava tuote tuohon tarkoitukseen!

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  Hei! Mulle on jääny vähän epäselväksi, asut siis englannissa ja työskentelet laivalla? Kuinka kauan yleensä olet töissä? Millainen hytti sulla on? 🙂

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Minä laitan joskus suihkun jälkeen tehonaamiota märkiin hiuksiin ja annan kuivua ja pesen seuraavalla suihkukerralla pois.Onko tästä mitään haittaa?Ei ainakaan tunnu olevan.En tietenkään läträä sitä hiuksiini tolkuttomasti,mutta kuitenkin.

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Mun hiukseni pääsevät vaalennuskäsittelyyn säännöllisin väliajoin ja pyrinkin pitämään hoitoainetta pitempään niin usein kuin mahdollista. Yleensä pidän naamiota puolisen tuntia, mutta mahdollisuuksien mukaan vähemmän tai enemmän. Rakennepaikkaavana käytän tällä hetkellä Mill Creekin Keratin conditioneria ja kosteuttavana mm. silikoniton Garnier Nutri Repair. Lisäksi hopeahoitoainekin muhittelee silloin tällöin päänupissani. Pesen hiukseni ihan käsienpesualtaalla ja laitan sitten myssyn päähän. Menen suihkuun vasta, kun tulee hoitoaineen huuhtelun aika. Näin ei tarvitse värjötellä viluissaan. -Sanna

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Helppoa on käyttää naamioita tavallisen hoitoaineen tapaan. Kyllä ne hoitavat aineet tarttuu hiuksiin lyhyessäkin ajassa, ne eivät ole vesiliukoisia että lähtisivät huuhtelulla pois 😉

 20. 22

  sanoo

  Vielä vuoden 2011 puolella lotrasin hiusnaamioita 1-4 kertaa viikossa, mutta 2.1.2012 iski hiusvär(jär)iyliannostus ja tukka koki kohtalonsa kaverin trimmerin avustuksella. Vuoden verran kasvateltuun neitsyttukkaan hiusnaamion käyttö tuntuu tuhlaukselta, pehko kun on jo valmiiksi ohuenliukas eikä sitä naamion jälkeen saa irti päänahasta ilman muotoilutuotteita, joita en sitten muuten vaan tykkä käytellä. Saas katsoa, pääsisikö naamioiden käyttöön palaamaan kunhan pehko saa sen verran mittaa, että pituuksilla, tyvellä ja latvoilla alkaisi olla jonkinmoista eroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *