Mummummummum mustikkaa!

Kotikäytössäni ollut Erittäin Hieno Suomalainen Mustikkashampoo päätti päivänsä jokunen aika sitten ja haluaisin höpötellä siitä teille sanan jos parikin. Ihan vaan pikaisesti.

EHS Mustikkashampoo on erityisesti kuiville hiuksille tarkoitettu hieman hellävaraisempi pesukaveri, jonka tuoksukin on nimen ja pakkauksen lupailema herkullisen mustikkainen.

Shampoo vaahtoaa kyllä melko hyvin pienempänäkin määränä, mutta jotenkin aukinainen pullonsuu ja hyvin ohut koostumus saivat tällaisen tuhlailuun taipuvaisen tyttölapsen lurauttelemaan tätä kouralle aina hieman reilummin, minkä vuoksi tämä ei ehkä sitten riittoisuudeltaan ollut ihan sitä huippulaatua. (Ja myönnän, etten myöskään tykkää sarjan sloganista ”Hiukset ovat kuin sadevedellä pestyt,” sillä minun tukkani tuntuu sadevedessä uittamisen jälkeen ainakin aina ihan kamalalta…)

Kaikin muun puolin olen tähän sitten kuitenkin tyytyväinen. Noin kahden euron hinta nostaa tämän pisteitä jo paljon ja kun laatukin on mainio, ei minulla ole pahemmin nokan koputtamista. Tämä pesee tukan hellävaraisesti ja on tosiaan omiaan kuivemmalle tukalle ja päänahalle. Jos päänahka kuitenkin on helposti rasvaisempi, voi tämän rinnalle ehkä haluta ottaa käyttöön jonkun pesevämmän kumppanin, jonka kanssa pesuvuoroja voi vaihdella.

Tämä sopii hyvin kokoperheen shampooksi ja jättää tukan pesun jälkeen mukavan sileähkön ja pehmeähkön tuntuiseksi tekemättä näitäkään efektejä kuitenkaan liioittelematta. Mustikkainen tuoksu jää hiuksiin kevyenä, mutta peittyy kyllä, jos homman viimeistelee jonkun muun tuoksun sisältävällä hoitoaineella tai muulla tökötillä.

Tykkään paljon myös pullon designista ja jos pakkaustekstit olisivat olleet vain tarroja painatuksien sijaan, olisin ottanut ne varmasti irti ja antanut pullolle uuden elämän.

Jos siis etsitte hyvää ja edullista shapoota, voin suositella teille paitsi XZ-tuotteita myös tätä.

Kokemuksia tästä tai muista EHS:n tuotteista?

Kommentit
 1. 1

  c sanoo

  tiedätkö miten tämä eroaa ehs:n koivushampoosta? 🙂 mulla on ollut se joskus käytössä.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Kävisköhän tähän pulloon jokin pumppukorkki tms?! Tätä sarjaa käytettiin lapsuuteni saunassa ja vihasin korkkia jo silloin… 😉

 3. 3

  sanoo

  Mulla on itsellä ollut tämä ja sama hoitoaine käytössä jonkun aikaa. Rakastuin tuoksuun heti!
  Sadevesi-vertaus ei minuunkaan kolahtanut 😀

 4. 4

  sanoo

  meillä on aina mokillä ehs sarjaa lempparein on se lasten omena, tuoksu on niin ihana aivanloistavia mökkisauna shamppoita kun ovat niin helläaraisiakin 🙂

 5. 5

  sanoo

  Onnittelut superärsyttävästä otsikoinnista!! 😉 Tuo mummuttelu saa kylmät väreet nousemaan… Itse tuotteesta ei sitten olekaan mitään sanottavaa, koska koko EHS on ollut kartettavien listalla sinisessä pullossa olevan perusshampoonsa ansiosta. Se kamala tökötti on jättänyt negatiivisen mielikuvan koko merkkiä kohtaan.

 6. 6

  likka sanoo

  haha toi slogan on varmaan vähä samaa sarjaa, kun siinä yhessä piilari mainoksessa: "ne ovat kuin vesipisarat silmissäsi". Kuka _helvetti_ haluaa että on vesipisarat silmissään :DD? Mun mielestä se on aika epämukavaa…

 7. 7

  Laura sanoo

  Itelläni on ollu mustikkashampoota, sitä normishampoota ja sitten sitä normihoitsikkaa ja kaikista tykänny! 🙂 Varsinkin tässä mustikasssa on ihana tuoksu!

 8. 8

  sanoo

  Mummolassa oli aina EHS-sampoota, kun olin pieni. Se oli sitä perusmallia, sininen pullo, joka tuoksui ihan vaan puhtaalle. Nykyään ostan joskus kotiin saman sarjan tervasampoota, rauhoittaa päänahkaa mukavasti, käytössä varsinkin talvella.

  Mun mielestä hyviä perustuotteita, en tiedä miten toimii käsiteltyyn tukkaan, mutta omalle luonnontilaiselle kuontalolle sopii oikein hyvin. 🙂

 9. 9

  Anonyymimuumi sanoo

  Itse oon käyttänyt shampoo+hoitoaine-komboa ja tällä tavalla käytettynä, koin tuon tuoksun aivan liian vahvaksi ja makeaksi. Pesujälki oli ihan ok.

 10. 10

  sanoo

  Käytin pitkään EHS:n tervashamppoota ennenkuin aloin värjätä päätäni. Terva on mahtavan tuoksuista mutta vei punapigmentit alta aikayksikön. Mutta se tuoksu!

 11. 11

  Ulpu sanoo

  Mulla oli tämä ja Mustikka-hoitis viime kesänä mökillä käytössä, sopivat sinne ja toimivat ihan hyvin. Pullon suusta tulee kyllä miinusta.

  Töihin (vanhainkotiin) ollaan ostettu EHS:n shampoita, kivaa vaihtelua ainaisiin laitospesuaineisiin.

 12. 12

  sanoo

  Minulla on sama puteli hoitoaineena ja se on ihanan paksua. Shampoosta minulla on käytössä koivu-versio ja sekin on tuommoista lirua :/ Todella hankalaa tuommoisen korkin kanssa. Tykkään kyllä muuten tuotteista todella paljon vaikka ainoa peruste ostoon oli halpa hinta ja muistikuva mummosta. Kököstä korkista huolimatta tätä tulee ostettua toistekin, koska tukka tykkää.

  Oletko muuten kokeillut xz:n Niiskuneiti muumishampoota? Sitä on vanhempieni saunassa pikkuväkeä varten ja se jotenkin saa hiukset aina ihan superihaniksi: helposti harjattaviksi ja kiiltäviksi. Sillä on ihan pakko saada pestyä hiukset kylässä käydessä 🙂

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Tykkään kyllä EHS:n mustikkaparivaljakosta! Hoitsikkaa löytyy usein minulta kotoa. 🙂

  -Chatte

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Haahaa… Käytin aikoinaan EHS-sarjan Vihreä omena-shampoota ihan itsekin (siis lasten lisäksi) ka sain haukut kampaajalta. Omasta mielestä hiukset oli parhaat tosi pitkään aikaan , siis kosteutetut muttei latteat. Että, makuasioista ei siis edelleenkään passaisi kiistellä..

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Rakastan tätä mustikkaa. Ne ja Xz:n shamppoot & hoitoaineet ovat minulla käytössä.
  Minulle taas tuo sadevedellä pestyt tuo mukavat muistot lapsuuden mökiltä, missä kerättiin sadevedet saunavedeksi. Muu vesi nostettiin järvestä.
  Hannak

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Veden laatu kyllä vaikuttaa siihen miltä hiukset tuntuvat pesun jälkeen! Esim kovin kalkkinen tai rautapitoinen vesi tuntuu todella hiuksessa pesun jälkeen. Huomasin eron kun pitkästä aikaa kävin vanhempieni saunamökissä, johon vesi tulee omasta lähde-kaivoista. Vesi oli ilmeisen hyvä laatuista, ei kalkkia ainakaan(?). Voisin kuvitella, että jos sadevedellä pesisi, olisi lopputulos yhtä pehmeä! 🙂

 17. 18

  sanoo

  Urgh, täällä myös yksi sadevesi-vertauksen vihaaja! 😀 Kukapa haluaisi pullosta lähmäiset ja karheat hiukset..

  Mustikkasarja on yksi lemppareistani, mutta pitkään ja jatkuvasti käytettynä ainakin mun hiuksista tulee oudon raskaat…. välillä siis bedheadia kehiin ja taas mustikat "maistuu"! (:

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Muistelen jostain lukeneeni, että EHS-pullo on alunperin Kirsti Paakkasen suunnittelema. Toivottavasti muistikuvani pitää paikkansa…

 19. 20

  sanoo

  Oon käyttänyt tuota mustikka shampoota, sekä sitä aivan perus sinisessä pullossa olevaa. Molemmista tykkään tosi paljon ja pesee hiukset hyvin, jättää ilmaviksi sekä puhtaiksi.
  Eli edullisella löytyy todella hyvää tukkapesua.

  Välillä kuitenkin kaipaa sitä luksusta ja herkullisen tuoksuisia shampoita, niin Tigit on sitten pelastanu sen tilanteen :D<3

 20. 21

  sanoo

  Mulla on vuorottelemassa shampoina juurikin Hienot suomalaiset (tavis-sininen ja mustikka yleensä) ja xz (kinuskikarpalo tai suklaavanilja), hoitoaineista en tuosta mustikasta tykkää silikonin takia (en muista että muissa hoitoaineissa sitä olisi), se vaan ei sovi ollenkaan minun hiuslaadulle. Mutta tuo sade-vertaus on minusta ihan oikea, en tajua missä happosateessa ihmiset ovat olleet jos ei tunnu tukka hyvältä sateen jälkeen (vai oisko ongelmana hiuksissa olevat muotoiluaineet…), sillä sade kyllä yleensä tekee hiuksista puhtaan ja raikkaan tuntuiset.

 21. 22

  sanoo

  Näistä EHS-tuotteista tulee mullekin kyllä vahvasti mummolavibat. Muistan kun aina pienenä pestiin hiukset sillä perus sinisellä, jos oma linnashampoo oli loppunut 😀 muistan vain sen, että hiukset olivat sen jälkeen aina tosi karheat.

 22. 23

  Anonyymi sanoo

  Anna tuossa edellä sanoi terveshampoon vievän punapigmentin? Olis kiva saada selvennystä. Eli olen värjännyt hiukseni tummanruskeaksi, noin pari viikkoa värjäyksestä puskee punainen vivahde läpi, saisiko sen poistettua tervashampoolla???

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  mä en vois elää ilman EHS mustikkahoitoainetta! se on kaikkein parhain!

 24. 25

  Anonyymi sanoo

  Blogin uutena lukijana kommentoin vuosia myöhemmin.
  Käytän paljon juuri tätä mustikkashampoota, minkä lisäksi käytän myös mustikkahoitoainetta. Pidän molempien tuoksusta ja koostumuksesta, minua ei myöskään haittaa hoitoaineen silikoni, selvittää hyvin takut tästä blondaamisen tappamasta kuontalosta.

  Joku kuukausi sitten pullon korkit vaihtuivat sellaisiksi läppäkorkeiksi ja niiden alta löytyy pieni reikä. Ihan kiva, itsekkään en pitänyt vanhoista korkeista. Varsinkin kun muutaman kerran sain väännettyä korkit rikki, reissuun lähtiessä olen tarkistanut että pullot on varmasti kiinni ja hups, korkeista lähtikin kierteet irti.

  Mutta kyllä nämä ovat edelleen suosikki hiustenpesutuotteita.

 25. 26

  sanoo

  itsekin vuosia myöhässä kommentoin, että se perus sininen pullo on ehkä paras shampoo ikinä. Ihanan tuoksuine, jättää hiukset ihanan tuntuiseksi ja minusta sadevesi-vertaus on kyllä ihan nasta tuohon, sadevedellä pestyt hiukset on ihanat 🙂

  Lisäksi ainoa shampoo, joka pesee hennavärjätyt hiukset. Muut shampoot ns. liukuu pois hiukselta, tämä ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *