Monday, Tuesday… W T F ?!

Ihonhoitotuotteiden saralla alkaa olla kohta jo vaikeaa keksiä uusia konsepteja.

Kosteusvoiteet on keksitty aikapäiviä sitten. On olemassa päivävoidetta, yövoidetta, 24H-voidetta, silmänympärysvoidetta ja omaa voidetta niin kasvojen T- kuin O-alueellekin. Seerumit on keksitty. Tehotiivisteet on keksitty. Sekoiteltavat, miksailtavat, blandailtavat ja kerrostettavat tehotuotteet on nekin jo keksitty. Seerumin alle tulevat aktivaattoritkin on jo lanseerattu. Ja silti jokainen firma tahtoisi keksiä jotain uutta ja erilaista. Jäljellä alkaakin lähinnä olla raaka-aineilla kikkailu, sillä kaikki tuntuu jo olevan keksittyä.

Vai onkohan sittenkään?

Sisäinen (ja ulkoinen…) kosmetiikkafriikkini kiljahteli nimittäin innosta tässä päivänä eräänä, kun näin töissä testerit tuotteille, jotka eivät vielä olleet saapuneet myyntiin. Eräs sarja oli nimittäin keksinyt jotain aivan uutta ja niin hassun typerää, että se on jopa täysin loogista ja järkevää!

Tällä kertaa uuden konseptin on kehittänyt Chanel.

On päivävoiteita. On yövoiteita. On tehotuotteita ja on tehokuureja, mutta Chanelpa kehittikin jotain aivan uutta.


Merkki tuo nimittäin myyntiin viikonloppuvoiteen!

 
Aivan, viikonloppuvoiteen, eli vain viikonloppuisin käytettävän tuotteen!

Homma kuulostaa samaan aikaan niin järjettömältä sekä myös niin järkevältäkin, ettei mitään rajaa!

Tottakai jokainen tarvitsee viikonlopuksi oman voiteen, miksei kukaan ole sitä ennen tajunnut! Niin typerältä kuin se kuulostaakin, mutta viikonloppuisinhan normaalisti arkena työssäkäyvillä ihmisillä on ihan eri tilanne kuin arjessa: silloin saa yleensä levätä enemmän, ihokin voi paremmin kun stressi lievittyy ja viikonlopun jälkeen on aina jotenkin levänneemmän näköinen… vaikka joku yö olisikin mennyt juhliessa. Ja viikonloppuvoiteella voidaan hakea iholle vielä tehokkaampaa freesausta! Viikonloppu on siis selkeästi eri asia kuin tavallinen arki ja sitä varten on ollut ehdotonta lanseerata oma tuotteensa!

Chanelin Le Weekend de Chanel on siis 50 millin pullossa tuleva ohut voide, jota voi käyttää viikonloppuisin yksinään tai kosteusvoiteen alla lisätuotteena.

Eikä homma vielä tähän lopu. Chanel tuo myyntiin nimittäin yhteensä kolme eri tuotetta, joista kaksi vaikuttaa hieman tylsemmiltä, mutta jotka auttavat rakentamaan merkille täysin uudenlaisen ajattelutavan ja konseptin sen hoitotuotteiden suhteen. 


 
La Jour de Chanel on nimittäin päiväkäyttöön tarkoitettu seerumi…

…ja La Nuit de Chane yökäyttöön tarkoitettu tuote. Nämä eivät kuulosta kovin eksoottisilta, mutta Chanel aikoo kuulemma pikkuhiljaa siirtyä konseptissaan ideologiaan, jossa ei olekaan enää erillisiä päivä- ja yövoiteita, vaan jossa käytetään samaa voidetta aamuin illoin ja ”luodaan” siitä päivä- tai yövoide alle tulevan tuotteen avulla! Varsinaiset suojakertoimet päivävoiteeseen haetaan sitten aurinkosuojatuotteista (joita Chanel lanseerasi keväällä kolme) tai meikin avulla.

Olen ihan täpinöissäni paitsi tästä uudesta konseptista myös siitä, että joku näinkin klassinen merkki on keksinyt jotain näinkin uutta!      
Niin tekemällä tehtyä, mutta silti niin tarpellista! Nyt jäänkin vain odottamaan, koska joku lanseeraa sen maanantaivoiteen…
Mitä mieltä te olette tästä?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Itse käytän jo öisin ja päivisin eri seerumeita. Alpha-H:lla on konseptissaan eri seerumit yöksi ja päiväksi. :p Toi weekend-voide tuntuu itsestä jotenkin järjettömältä. 😀

 2. 2

  sanoo

  Luin joskus kesällä Evening Standardista tuosta Weekend-voiteesta ja olin myöskin oudolla tavalla innoissani. En todellakaan aio käyttää rahojani tuohon, mutta tavallaan viikonloppuvoide on ihan loistava innovaatio ja käy järkeen vaikka kuulostaa järjettömältä. Pisteet tästä Chanelille! 😀

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Hmm, nojaa,,miksei..Tavallaan se on järkeenkäypä se weekendvoide. Ostaisin jos olisi varaa! Ehkä..:)

 4. 4

  sanoo

  Tuo sarja kuulostaa mielenkiintoiselta, kiinnostaisi kyllä testata – ainakin luksusta viikonloppuun/arkeen 🙂

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Minusta tuo vaikuttaa kovasti siltä, että halutaan saada kuluttajat ostamaan enemmän. Itse tykkään, että ihonhoito olisi mahdollisimman helppoa ja että vähemmän on enemmän. Satsaan mieluummin muutamaan hyvään tuotteeseen, olis kauheaa, jos joka päivälle pitäis olla eri voide 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  mun mielestä menee jo yli. ihan tosi. hohhoijaa.

  miksei kehitetä samantien krapulavoide, bilevoide, työvoide, lomavoide, sadesään voide, eläinten omistajien voide, autolla ajavien voide, kävelijöiden voide, kuntosalikävijöiden voide, festarivoide, maaseutuvoide, kaupunkivoide…

  ja tietysti tupakoitsijoiden voide ja uskovaisten voide.

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Yksi anonyymi jo kiteytti mielipiteeni loistavasti. Samaa mieltä olen, että voide on turhista turhin. Ei millään pahalla, mutta kenellä on aikaa leikkiä tuollaisten voiteiden kanssa? Ei voi kun todeta jälleen kerran, että Chanel korjaa rahat pois tyhmiltä..

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  mä ainakin uskon olevani onnellisempi kun tuhlaan aikani asioihin jotka on tärkeitä (totta kai silti pidän itsestäni huolta, myös ihostani) enkä siihen, että katson tuhansien purkkien joukosta nyt sen oikean voiteen jossa lukee:

  tämä_voide_on_sinulle_joka_voisi_rentoutua_töiden_jälkeen_mutta_tuhlaat_aikasi_etsimällä_sitä_ainutta_oikeaa_voidetta_mikä_taatusti_auttaa_sinua_kun_elämä_masentaa.

  TAI

  tämä_voide_on_sinulle_jolla_on_kiire_viedä_lapset_tarhaan_ja_sen_jälkeen_käydä_kaupassa_ja_pestä_pyykit_ja_samalla_kun_etsit_tätä_purkkia_niin_voisit_sen_ajan_käyttää_vaikka_rentoutumiseen_sen_sijaan_että_menee_hermot_etsiessäsi_oikeaa_purkkia_muiden_joukosta!

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  hei jes ihan sikasiistii, muutenkin naiset keskimäärin stressaa ulkonäöstään enemmän kuin miehet joten miksei vaan aviteta sitä asiaa!

  mitä enemmän erilaisia voiteita sen enemmän voi naiset stressata, että "onko tämä nyt varmasti minulle se oikea voide ja auttaako tämä nyt siihen ja siihen ja iik apua pakko ostaa!"

  ymmärrän kyllä, että tarvitseehan niitä tuotteita olla erilaisia, koska ihmisten ihot ovat erilaisia mut hei kamoon! joku helvetin viikonloppuvoide? jos viikonloppu onkin samanlainen päivä kuin arkipäivä niin saako tätä sitten käyttää? jos onkin viikonloppuna töissä eikä pääse baariin? tai jos onkin absolutisti mutta viikonloppu on silti yhtä rento kuin työpäivä (olettaen että työnteko on rentoa) niin mihin tämä oikein on tarkoitettu?

  eikö ole jo keksitty naamiot, seerumit ym. mihin tätä tarvitaan?

  ja missä on horoskooppivoiteet? kyllähän nyt kaksimielinen kaksonen tarvitsee eri voiteen kuin ylväs leijona tai kotona majaileva rapu? entäpä sitten itsepäinen oinas? varmasti on iho erilainen jousimiehellä kuin kauriilla…

  KÄÄK!

 10. 12

  sanoo

  Juu, olen kyllä samaa mieltä täällä näitten muitten vastarannan kiiskien kanssa. Tuntuu tosiaan siltä, että keksitään jotakin keksimällä ihan vain jotta saataisiin kuluttajat ostamaan lisää. Buu, Chanel, buuu.

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Vähän luulen, että tuo voide on aivan tavallista voidetta, jolle on vain annettu erikoinen nimi. Ihmiset saadaan kuvittelemaan, että he välttämättä tarvitsevat juuri tämän tuotteen.

  Kuten yksi anonyymi jo aiemmin kirjoitti, samalla logiikalla tarvittaisiin omat voiteet joka tarkoitukseen. Milloinkahan keksitään esim. kesälomavoide, talvilomavoide, niihin vielä omat yövoiteet…jne? Ja erikseen tietysti vielä arkiviikkojen voiteet ja voiteet eri ammateille, esim. toimistotyöläisille ja kaupan kassoille.

 12. 14

  sanoo

  Eikös tuon weekendin idea ole tuju uudistavuus (6% glykolihappoa) ja sitä saa käyttää vain kahtena päivänä viikossa – aka viikonloppuna! 🙂 Ihmiset tottelevat näppärästi kahden päivän sääntöä jos tuotetta saa käyttää vain viikonloppuisin.. Tämän opin kaveriltani joka on kosmetiikkamyyjä ja oli juuri Chanelin uutuskoulutuksessa.

 13. 16

  Anonyymi sanoo

  mulle tuli tää "kaikkea kanssa"-fiilis kun uusinta oriflame-läpyskää ruokkiksella selatessa näin _kynsinaamion_ joka jätetään yöksi vaikuttamaan. ööö…?

  tsemppiä ja menestystä muuten opintoihin, teillä on ainakin ihanat opet:) terkuin, tiksiläinen muutaman vuoden takaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *