MNY MB

Blogissani on jo pariin otteeseen ollut puhetta Maybellinen uudehkosta MNY-sarjasta, joka on täynnä edullista, alle viiden euron hintaista värikosmetiikkaa.

Testasin jo aiemmin sarjan poskipunia ja pidin niiden laadusta kovasti, joten uskaltauduin kokeilemaan myös sarjan tuotetta nimeltä My Balm.

Tasaa kaikki

Kahden euron hinta ja herkullisen näköinen sävy houkutteli, mutta pari juttua kuitenkin ärsytti minua hieman.

Ensinnäkin mikä hemmetin My Balm? Toki tuotteen nimi jo kertoo, että kyseessä on ilmeisesti hoitava huulirasva, mutta teksti ”my balm” on ainoa info, jota saan tuotteesta irti. Sarjan nettisivutkaan eivät kerro tuotteesta mitään muuta kuin nimen lisäksi sen, että sitä on saatavilla neljässä eri sävyssä.

Yleensä ratkaisen tiedon puutteen kurkistamalla itse tuotteen INCI-luettelon läpi. Ja siitä päästäänkin onglemaan numero kaksi. Tuotteessa kun ei ole INCI-luetteloa.

Lain mukaan lista tuotteen aineosista pitäisi olla kuluttajien saatavilla. Jos niitä ei syystä tai toisesta voida painaa pakkaukseen, pitäisi niiden löytyä myyntipisteestä helposti. Esimerkiksi Rimmelin tuotteisiin ei yleensä ole painettu niiden aineosia, mutta telineiden yhteydestä voi myymälöissä löytää aineosakortit, joissa tuotteet on esitelty. Tämäkin tosin vain hyvissä myymälöissä, joiden henkilökuntaa (tai sarjan edustajia) on kiinnostanut huolehtia asiasta. (Rimmelin tuotedisplayhin on yleensä muuten painettu siinä esillä olevien tuotteiden INCI-listat, mistä tulee iso plussa minulta. Palataan muutenkin Rimmelin INCI-juttuihin huomenna vähän!) Itse en nähnyt MNY:n telineen yhteydessä minkäänlaista aineosalettelon tapaistakaan printtiä.

Ja kun nyt valittamisen makuun pääsin, niin sanonpahan vielä, että sävyn merkitsemiseen olisi voit panostaa edes hieman enemmän. Pelkät epämääräiset numerokoodit ovat mielestäni muutenkin kauheita (164, 192, 632 jne. ilman mitään kuluttajalle selkeästi akenevaa logiikkaa). Eikö 1, 2, 3 ja 4 riittäisi? Tai edes nimet sävyillä, olivat ne sitten pink, coral ja red edes? Hetken sain nimittäin hakea, ennen kuin pääsin varmuuteen, että juuri tämä 265-printti on se kaipaamani sävynumero.

MNY:n sävyillä on kuitenkin selkeä loogisuus, jos asiaan perehtyy, mutta se ei vaan aukene kuluttajalle ilman ohjeita. Sarjan nettisivuilta voi salapoliisityönä selvittää, että sävyjen jako menee näin

100-alkuiset: Baby & Lights
200-alkuiset: Pinks
300-alkuiset: Coral and reds
400-alkuiset: Browns
500-alkuiset: Plums and purples
600-alkuiset: Blues, greys and blacks
700-alkuiset: Yellows and greens

Jos sarja on kehittänyt jonkun loogisen systeemin, miksei sitä tuoda selkeämmin käyttäjien tietoisuuteen? Ensimmäisiä meikkejään myymälässä valikoiva teini olisi taatusti enemmän kuin helpottnut, kun häntä opastettaisiin, että 500-alkuisten luomivärien kanssa 500-alkuiset huulimeikit ovat turvallinen vaihtoehto!

Jos nyt päästään kuitenkin sen ulkopuolelle, ettei kuluttajalle välttämättä ole täysin selvää, mikä tuote on, mitä se tekee tai mitä se sisältää ja onko hänen hyllystä nappaamansa tuote edes varmasti se sama sävy, kuin mitä hän testeristä kokeili ja oletetaan tämän vaan olevan hoitava, hieman sävyä ja hohdetta antava huulirasvamainen tuote, voidaan tarkastella sen toimivuutta sen oletetussa roolissa.

Minun negatiivisuuteni nimittäin loppuu tähän.


Kuivahkot huulet ilman My Balmia ja My Balmin kanssa.

My Balm on koostumukseltaan mukavan pehmeästi levittyvä ja tosiaan aivan huulirasvamaisen kostettavan tuntuinen tuote, jossa on kaikki kohdallaan. Sävy 265 antaa juuri mukavasti kevyttä sävyä täytelöittäen huulia pitäen ne samalla myös pehmeinä.

Toisin kuin monien shimmeristen huulirasvojen kanssa käy, ei tämän shimmerinen pinta tuntunut vain jäävän kuivankarheaksi kerrokseksi hulien pinnalle vaan tämä ikäänkuin suli huulille, kuten koostumukseltaan täydelliset huulipunat ja -rasvatkin minusta tekevät.

Kahden euron hinta ja tällainen koostumus ovat mielestäni todella hyvä selitys sille, miksi näiden hyllyt ovat ammottaneet usein tyhjyyttään niiden ohi kävellessäni.

Tätä voin todellakin suositella kaikille hoitavaa ja kevyttä, lähinnä kevyttä hohdetta huulilleen toivovaa tuotetta hakeville.

Oletteko kokeilleet tätä jo?

Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Löysin MNY:n valikoimasta täydellisen punaisen kynsilakan. Lakka levittyy kuin unelma ja kestää alus- ja päällyslakan kanssa ainakin ihan siinä missä arvokkaammat kilpailijansakin.

 2. 3

  sanoo

  Itellä on tuo sama mut se persikan värinen ilman hileitä, rakastan! Hetken kun antaa tuon asettua niin huulet saa ihanan himmeän hohdon. Vähän kun olisi vaseliinia tai bepanthenia huulissa mut vielä kivempi. Me likes <3

  Kynsilakkoja testailin eilen, ne oli harmittavan ohuita. Vaati moooonia kerroksia eikä siltikään ihan täysin peitä. Ainakaan tuo lilaan taittava vaalea ja ruskeanluumu.

 3. 6

  Anonyymi sanoo

  Kiillosta puhuttaessa (tai ainakin sitä aihetta sivuutettaessa), tuli tässä mieleen että kun sinulla on noista kiilloista kokemusta, niin oletko koskaan testannut Sephoran Fresh Gloss -huulikiiltoa? Itse löysin kyseisen tuotteen Jenkkilän reissulla pari vuotta sitten, ja ihastuin ainakin aivan täysillä. Kiilto on siis väritön (tai tietyssä valossa aavistuksen vaalea pinkki), ja siihen on lisätty jotain piparmintun tapaista. Samasta pakkauksesta saa huulille siis hyvän kiillon ja raikkaan tunteen. Muistaakseni jossain mainostettiinkin, että kiillosta tulee "fresh breath effect". Suosittelen!

  Anni

 4. 7

  sanoo

  Varmaankin pääsee testaukseen tuo jossain vaiheessa, olen jonkin sortin huulimeikkinarkki.. Mutta sarjan luomiväriä on tullut testattua ja tykkäsin ihan hurjana! Ostin tuollaisen tummahkon pinkin ja sävy, koostumus ja pysyvyys oli aivan mainiot. Hinta-laatu-suhde ihan nappi, ja plussaa minulle sekin ettei luomivärissä ollut turhaa kökkölaatuista vaahtomuovisivellintä mukana ja pakkaus on siksi pikkuinen. Ja tykkään noista ehkä halvahkon oloisista pakkauksistakin jostain syystä.

 5. 9

  sanoo

  Olenkin miettinyt että millainen tämä MNY on, mutta en ole vielä hankkinut mitään. Nyt ehkä lähtee my balm hankintaan!

 6. 10

  christel sanoo

  Olen ilmeisesti aika blogien ohjattavissa: luin aamulla tämän postauksen ennen kauppakeskukseen lähtöa ja oli pakko löytää kauppa joka myi tätä ks. huulivoidetta. Ja vielä kun kirjoitit, että tämä väri on yleensä tyhjillään, hamstrasin viimeiset kaksi kappaletta 😀

 7. 11

  Anonyymi sanoo

  Ostin eilen siskoni kanssa muutaman tuollaisen ja me rakastuttiin niihin ihan täysillä! Kosteuttaa ja tuo hieman kiiltoa ja väriä, täydellistä! 🙂 ja hintakaan ei kirpaise!

 8. 12

  sanoo

  Törmäsin Tuurissa tälläiseen MNY: hyllyyn, huomio kiinnittyi heti hintaan joka oli… pieni. Ajattelin sitten kesäksi ostaa huulirasvan ja jäin arpomaan kahden sävyn väliä. Luojankiitos äiti käski ottamaan kummatkin kiireen vuoksi, sillä nämä ovat kuluneet ennätysvauhtia. Löytäsköhän näitä mistä keskisuomesta? Olisi uusille tarvetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *