Mmm…Lush again.

Kun kävin tervehtimässä vanhempiani, odotti äitini minua pienen yllätyksen kera.

Rottakuuri sai minut tuskastumaan huuliini aamu toisensa jälkeen. Huuleni kuivuivat todella helpoisti ja ilman yöllisiä Biothermin Nutrisourcen läträyksiä ne olisivat taatusti olleet entiset hyvin nopeasti. Nutrisource kuitenkin kykeni elvyttämään ne yön aikana aina aivan loistavaan kuntoon.

Ongelmana oli vaan, että superpehmeiden huulieni pinnalla oli aamulla kasa puoliksi irronneita ihonriekaleita ja huulirasvaa, jotka piti hangata irti. (Mitä tahansa muuta huulirasvaa käytettyäni huulteni pinnalla oli aamulla kasa kuivia ja kovia huulenriekaleita, joita ei edes voinut saada irti.) Hankailu oli tuskastuttavaa ja Lush-manian vallattua minut sainkin siis loistavan syyn himoita sarjan huulikuorintaa.

Tältä huuleni näyttävät hyvinä aamuina…

…ja tältä huonoina.

Olin ilmeisesti manaillut tilannetta ja höpötellyt himoistani tuotetta kohtaan äidilleni tarpeeksi usein, sillä hän lykkäsi minulle käteen tämän ihanuuden (vaikka kuuri onkin jo ohi, on huulilla vielä hieman vaikeuksia):

Lushin Sweet lips tuoksuu herkullisesti suklaalle ja vaniljalle ja on ollut rottakuurin loputtua yhä kuivuville huulilleni todellinen aamujen pelastaja.

Koostumus on suurirakeista sokeria (ei kuin suurirakeista sokeria, vaan nimenomaan suurirakeista sokeria), jota hierotaan huulille ja joka sitten lopuksi huuhdellaan huulilta pois. (Suosittelen levittämään kuiville huulille, sillä kosteille huulille hieroessa tämä lopulta sulaa kokonaan pois.) Huulet jäävät ihanan sileiksi ja pehmeiksi ja huulimeikkikin levittyy niille tasaisesti. Kun huuliani katsoo päivällä, aavistaa harvemmin, miten erityistä tehohoitoa ne yllä kaipaavatkaan.

Tykästyin Sweet Lipsiin suuresti ja vaikka samaa asiaa ajaisikin tavallinen sokeri (vaikka oliiviöljyyn sekoitettuna), tuntuu tämä mukavan luksukselta.

Ja kun nyt Lush otettiin puheeksi, niin jatketaan samalla linjalla.

Kuten kerroin, kirjoitin hieman pelisääntöjä uusiksi vähän aikaa sitten ja päätin, ettei kuukausittaiseen kosmetiikkabudjettiini lasketa mukaan pakollisia hankintoja eli niitä hankintoja, jotka on tehtävä, kun vastaavaa tuotetta ei minulta enää löydy. Tämän vuoksi sain nimittäin tehdä yhden pienen hankinnan Lushilta.

Aloitan kertomalla, että kulutin OPI:n Avoplex Nail & Cuticle Replenishing Oilin loppuun:

En sanoisi tämän olleen mitenkään erityisen mainio kynsi- ja kynsinauhaöljy, vaan lähinnä ihan sellaista perustavaraa. Hoiti hommansa hyvin, muutei ollut mikään supertuote. Ei nyt ehkä ihan hintansa arvoinen mielestäni ja puoleen hintaankin saa jo vastaavia (olisikohan tällä hintaa 20-30 euroa?).

Tässä yhteydessä on kuitenkin mainittava eräs jippo, josta voi olla hyötyä kynsienkasvattajille.

Kynsien liuskoittuminen johtuu usein kynsien kuivuudesta ja sitä yritetään hoitaa erilaisilla hoitotuotteilla ja suojaamalla niitä lakalla. Mutta miten ihmeessä itse kynnen pintaa voi hoitaa ja pehmittää öljyillä, jos kynnellä on lakkakerros blokkaamassa pois aineet, jotka yrittävät imeytyä kynteen?

Helppoa: Käytä kynsillesi öljymäistä tuotetta, jossa on sivellin tai kynämäinen kärki ja levitä öljy kynnen vapaan reunan alapuolelle. Hoitavia aineita pääsee imeytymään kynteen ja kynnen kärkeen ja voit ihan rauhassa suojata kynsiäsi kynsilakalla.

Jippo on minullekin melko uusi ja sellaisen lisävinkin antaisin, että laita öljyä vaikkapa iltaisin ennen mukkumaanmenoa ja muista harjata kynnenaluset kynsiharjalla ensin puhtaaksi. Oman ölypulloni pohjalle nimittäin ainakin jäi kiva likakasa…

OPI:n öljyn lisäksi loppuaan teki toinenkin tuote:

Burt’s Beesin Lemon Butter Cuticle Cremessä on vielä hitusen tavaraa jäljellä, joten en vielä kommentoi tätä sen enempää. Kuten kuitenkin näette, on tavaraa jäljellä enää niin vähän, että uuden tuotteen osto olisi ollut vääjäämättä pian edessä.

Olin päättänyt, että kokeilisin seuraavaksi Lushin Lemony Flutterin ja kun nyt kerran sattumoisin pääsin Lushissa käymään, korjasin sen samantien talteen. Tunnen itseni nimittäin sen verran hyvin, että jos olisin joutunut tilaamaan sen vasta jälkikäteen Lushin nettisivujen kautta, olisi samoihin postikuluihin ihan taatusti eksynyt mukaan muutamia muitakin tuotteita… Tällä ostoksella eliminoin siis muita mahdollisia ostoksia!

Tämä kyllä näyttää todella herkulliselta ja sisältökin kyllä vaikuttaa tehokkaalta, eli Burt’s Beesin kynsinauhavoiteella tulee varmaankin läträttyä ahkerasti lähipäivinä, jotta pääsisin siitä pian eroon…

Itseasiassa kantta katsoessa tästä tulee ihan mieleen jäätelö.

Kokemuksia Lemony Flutterista tai Lushin huulikuorinnoista?

Kommentit
 1. 1

  aamu sanoo

  Jahas! Tuo kuorinta lähtee sitten seuraavaksi ostoslistalle kun Body Shopin kehuttu huulikuorinta loppuu. Se on hyvä ja tehokas tapaus sekin. Ehkä sinäkin voit sitä kokeilla kun Lushista aika jättää ettei tarvitse sen takia Lushille tilausta tehdä. 😉

  Edellisen postauksen kommenttien innoittamana päätin että lähden kaupungille hakemaan sen Lushin kassikaappauksen… Saas nähdä mitä sieltä sitten löytyy.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Suosittelisitko jotain hyvää edullista kynsinauhaöljyä? Ainaki omasta mielestäni mavalan kynän muodossa oleva öljy on aika kuraa, eikä sitä meinaa saada tulemaan ollenkaan…

 3. 4

  lusheihin hurahtanut sanoo

  Lemony Flutter oli kovista pakkasista lähtien käsivoiteeni, ei pelkkä kynsinauhavoide. Supertehokas ja riittoisa ja vei rohtumat käsistä nopeasti.

  Tämän hetken käsivoiteeni on hurmaava Handy Gurugu, jossa on ylellinen parfyymin tuoksu. Kynsinauhoille edelleen Lemony Flutter.

  Oma huulikuorintani on Mint Julips, joka on piparminttusuklainen. Ei taida sopia sinulle niiden minttuliköörimuistojesi takia 🙂

 4. 5

  lusheihin hurahtanut sanoo

  jatkan vielä:

  Lemony Flutter on erittäin, erittäin tehokas huulivoide. Mutta älä nuole, ei maistu erityisen hyvältä. Yöksi laitettuna superhyvä rohtumien poistaja ja aamulla pitäisi huulien olla täysin kunnossa. Soft Touch (kiinteä käsivoide) on siinä suhteessa jopa vieläkin parempi, jos mahdollista. Tämä kaksikko hakkaa kaikki tuntemani kymmenet huulirasvat mennen tullen, jopa Lushin omat huulirasvat.

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Olen käyttänyt näytteen tuota Lemony flutteria, ja tykännyt! Ehkä riittoisin tuote mitä olen koskaan käyttänyt, sitä tarvitaan kaikille kynsille vain tositosi vähän. Näytteenikin kesti pienen ikuisuuden:) / Sanna tuubeistatuubaa.blogspot.com

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Nyt tuli viimeinen pisara. On aivan PAKKO käydä hamstraamassa noita lushin tuotteita!! :DD

  Miten muuten säilytät noita paloja siellä suihkun puolella? Kun käytät palaa ja se jää märäksi, niin mihin laitat sen "kuivumaan"? Taidan itsekin ostaa noita pikkuisia pusseja, missä sitten säilytän niitä (tulevia lushejani) jotka eivät olet käytössä 🙂

 7. 9

  sanoo

  Ostin eilen mintulta tuoksuvan kuorinnan Mint Julips. Se on aivan ihana! En ole pitkään aikaan näin rakastunu johonki tuotteeseen heti alusta alkaen.
  Ja yllärikassista sain The Soft Touch käsirasvapalan, sitä lämmitellään käsissä ennen nukkumaanmenoa ja jätetään vaikuttamaan yöksi. Siinä on mangoa, kookosvoita ja mehiläisvahaa. Oli oikein mukava ja pehmensi käsiä ihan nätisti.

 8. 10

  Mirkku sanoo

  Olen itse käyttänyt yhden purkin tuota Lemony Flutteria kynsinauhoihin, kantapäihin ja kyynärpäihin. Eli en kovinkaan säästeliäästi käyttänyt ja silti yksi purkki kesti n. puoli voutta! Eli siis todella riittoisa tuote 🙂 Nykyään on itselläkin käytössä tuo Burt's Bees kynsinauhavoide (jota valitettavasti en voi käyttää kantapäihin, mutta hyvä tuote silti 🙂 )

 9. 11

  minikaktus sanoo

  Lemony Flutter on loistava. Käytän tuota ja Fair Trade foot lotionia jalkapohjienkin pelastamiseen (kärsivät jossain kengissä vähän aikaa sitten). Kynsinauhavoiteena myös hyvä, fiksaa kuivuneet kyynärpäät (siis rikki asti kuivuneet) yhdellä levityksellä, jne. Vahva kilpailija Elisabeth Ardenin ihmevoiteelle (8 hour cream, jos oikein muistan). Ja valtaisasti paremman hajuinen. 🙂

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Mulla on ollut tuota Lemony Flutteria, tykkäsin siitä kovin, mutta haju alkoi jossain vaiheessa etoa, ja lykkäsin purkin siskolle. 🙂

 11. 13

  sanoo

  Hei kiitti tuosta öljyvinkistä! Olen aiemmin levitellyt öljyä vain kynsinauhoille, koska mulla ne tahtoo kuivua kauheasti. En tosin tiedä, onko öljystä vai voiteesta ollut enemmän apua.

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  ovatko nuo Lushin tuotteet minkä hintaisia? 🙂 kiinnostaisi vähän ostella itsellenikin kun noita noin näytät kehuvan 🙂

 13. 15

  sanoo

  Toi kynsijuttu oli tosi hyvä!
  Mutta nyt on enää se ongelma, mitä sinne kynnen alle laitan. 🙂

  Meinaan ehkä Oriflamelle laittaa tilauksen, kynsilakkoja ja muita hoitotarvikkeita kaavaillen…
  Onko sulla niistä kokemusta?

 14. 16

  sanoo

  aamu: TBS:n kuorinta pitääkin varmaan kokeilla, kiitos vinkistä! 🙂

  Anonyymi: En ole itseasiassa vertaillut noita edullisempia öljyjä niin, että osaisin heittää ulkoa mitää erityisen loistavaa tutetta. :/ Ehdotelkaapas muut?

  Plaz^: Tuoksuu kyllä ihanalle. 🙂

  lusheihin hurahtanut: Handy Gurun tahdon kyllä itsekin kokeilla, samoin nyt tuon Soft Touchin. Pitääkin kokeilla Lemony Flutteria huulilla yöllä, kiitos vinkistä! 🙂

  Sanna: Vaikuttaa kyllä todella riittoisalta. 🙂

  Charming Nails: Ok, kiitos. Annoitkin sen jo monelle, jolle itsekin antaisin. 🙂

  Anonyymi: Otan yhden palan suihkuun mukaan ja suihkun jälkeen se on ehdottomasti laitettava saippualautaselle, jolloin sen ympärillä pääsee kiertämään ilma ja se kuivuu. Hanki siis myös kiva saippualautanen. 🙂

  Coco Karlandi: Tahtoo kanssa Soft Touchin… 😛

  Mirkku: No on kyllä ollut sitten riittoisa. 🙂

  minikaktus: Pitääkin yrittää pelastaa tuolla jalkoja, Fair Trade Foot Lotion ei ole oikein riittänyt. :/

  Anonyymi: :/

  norppa: Itse tykkään kynsinauhoilla enemmän voiteista ja kynsillä öljyistä, mutta laiskana en jaksa käyttää kumpiakin. 🙂

  Anonyymi: http://www.lush.fi 🙂

  Johanna: Oriflamesta ei ole minkäänlaista kokemusta. :/

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Haluaisitko suositella tuotteita kuiville hiuksille? (lähinnä latvoille) Hoitoaine, naamio, jätettävä tuote.. Hiukseni on värjätty.

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  Osaisitko suositella kirjaa, josta löytäisi selitykset ihonhoitotuotteiden inceissä oleville aineille ja niiden vaikutuksille ihoon?

  Tiina

 17. 20

  Anonyymi sanoo

  Kiitos tuosta saippuoiden säilytysohjeesta, täytyykin ostaa sellainen saippualautanen, missä eivät pääse muhimaan.

  Hihii, piipahdin läheisen ostoskeskuksen lush-liikkeessä, ja olen nyt vanilla in the dustin, sexy peelin ja snow caken onnellinen omistaja 🙂 sexy peelin tuoksu, ah!! ihanan sitruksinen!

 18. 22

  Anonyymi sanoo

  On se kumma, kun meni viime yönä HIEMAN pitkään, kun en vain millään saanut silmiäni irti blogistasi! Loppujenlopuksi raaskein sulkea koneen vasta kymmentä vaille kuusi AAMULLA… Koko yö meni tätä lukiessa ja oikeastaan, en kadu yhtään 😀 Vielä on toki paljon luettavaa jäljellä!

  Tässä vain mietein, että kun olet tuolla kosmetiikkapuolella ja neuvot oikeiden tuotteiden löytymistä työksesi… Ainakin näin asian käsitän! Joten osaisitko näin nopeasti heittää, mikä ripsiväri sopii teinille (16 v.), jonka ripset ovat (omaksi ja kaikkien muidenkin kauhuksi) blondit. Mutta tyvessä on hippunen tummuutta. Eli aika… Mielenkiintoiset. Voitin itseasiassa tuossa juuri L'Oréalin uuden maskaran ja ripsiseerumin ja kokeilinkin niitä, mutta en tiedä, tuliko lopputuloksesta ihan niin hyvä. Aivan kuin ripsari hieman paakkuntuisi.

  Joten kysymys kuuluisikin a) millaista maskaraa suosittelet aloittelijalle, jolla hyvin vaaleat ripset ja b) miten sitä maskaraa kannattaa levittää? Olisi sinulta toki paljon muutakin kysyttävää, mutten halua työllistää sinua (vielä…) liikaa! Olisi vain kiva tietää tuo nyt alkuun – en kestä enää blondeja ripsiäni. Toki ovat kertaalleen värjätty kulmakarvojen kanssa, mutta eipähän ikuisuuksiin pysy ja maskara ajaa saman asian kuitenkin hieman halvempana(ko?).

  Asta

 19. 23

  Anonyymi sanoo

  Olen löytänyt luonnonkosmetiikan ihanuudet. Olen käyttänyt nyt Weledan Iris-sarjaa ja ihoni väri tuli tasaisemmaksi jo parilla käyttökerralla! 🙂 Niissä on silti yksi SUURI miinus: haju. Se on mielestäni järkyttävä. Jokaisella kerralla pitää melkein pitää pyykkipoikaa. :S Joten olisi nyt kysymys. Tiedätkö mitään luonnonkosmetiikkasarjaa nuorelle sekaiholle, jossa olisi edes siedettävä tuoksu ja hinta (edes netistä). Tilasin nuo Irikset n. 10e/kpl. Aina ei ehkä kannattaisi luottaa nettiin, nytkin olisin välttynyt tältä jos olisin tuoksutellut ihan kaupassa näitä. 🙂 Muuten kyllä aivan loistavia tuotteita! 🙂

 20. 24

  Anonyymi sanoo

  Hei, minulla olisi kysymys koskien Beautybay.com-nettikauppaa jota tuossa alhaalla suosittelet 🙂

  Maksun yhteydessä on huomautus; *Please note, we will debit your card with £11.99

  Tuleeko tämä summa maksaa loppusumman lisäksi vai sisältyykö se loppusummaan (joka itselläni oli alle 15€)

  Onko tämä joku vakuumaksu/palvelumaksu, jota ei palauteta?

 21. 25

  sanoo

  Minulla on ongelmaiho, jota haluaisin paremmaksi. Minulle harvemmin tulee finnejä, mutta vanhoista finneistä jääneitä arpia on aika paljon. Kaikkein suurin ongelma on kuitenkin se, että ihoni on pinnalta hyvin kuiva, mutta kuitenkin kiiltä jo tunnin päästä meikkaamisesta, riippuamatta siitä laittaako paljon vai vähän meikkiä. Minulla on myös suuret ja näkyvät ihohuokoset etenkin nenässä :(. Öisin käytän Lumenen Artic Aqua syväkosteuttavaa yövoidetta ja päivisin Vichyn Normaderm mattapinnan antavaa päivävoidetta. Aamuisin puhdistan kasvot puhdistusmaidolla ja kasvovedellä, illalla käytän puhdistusgeeliä joka puhdistaa myös meikin. Meikkipohjana käytän Everyday mineralsin meikkipohjaa. Olisiko sinulla joitakin tuote vinkkejä?

 22. 26

  sanoo

  Anonyym: Esim. Lorealin Total Repair 5 hiusnaamio on kiva tehohoitaja ja Sebastionin Potion 9 on aivan loistava jätettävä hoitoaine. Mitään superhyper erityistä hoitoainetta en nyt osaa heittää, sillä hoitoainekokeiluni ovat olleet viimeaikoina varsin vähänlaisia vanhojen jemmojen vuoksi. :/
  Mitä miedommin shampoo pesee, sitä vähemmän se kuivattaa. Esimerkiksi Estelle&Thildin Baby shampoo on mukavan hellävarainen, mutta pesee minusta kuitenkin kivan puhtaaksi.

  Tiina: Kirjoista en oikein kaikenkattavinta tiedä, sillä netistä löytyy parhaiten.
  EUR-lex on se luotettavin, mikä kertoo ihan oikeasti mitä aineen on todistettu tekevän (ihan kaikkea ei sieltä aina löydy, jolloin itse haen täältä: http://ec.europa.eu/enterprise/cosmetics/cosing/index.cfm?fuseaction=search.simple
  Jos kaipaa jotain lisäinfoa, on Paulan Cosmeticcop mainio: http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary.aspx

  Anonyymi: Onnea uudelle omistajalle. Vanilla in the mist on omia suosikkejani. 🙂

  Terhen: Kiitos. 🙂

  Asta: Ihana kuulla. Pahoittelen yöuniesi sabotointia. 😉
  Minusta esimerkiksi Lumenen Blueberry Curl tekee kivan siistiä ja selkeää jälkeä ja erottelee ripset hyvin. Mustanruskea sävy voisi olla hieman mustaa pehmeämpi vaalealla ihmisellä. Tuota voi levittää ihan siksakkaamalla, jolloin mascaraa menee kaikkialle ripsiin. 🙂

  Anonyymi: Estelle&Thildillä on hajusteettomia tuotteita (Kickseistä), jotka sopivat minusta sekaiholle. Kosteuttavat, mutta imeytyvät hyvin. Hintaa n. 20 euroa.
  Luonnonkosmetiikka ei ole vahvuuteni, joten joku muu voisi osata vinkata siitä paremmin. Harvemmin niistä kuitenkaan löytyy tuotteita kovin miedoilla tuoksuilla. :/

 23. 27

  sanoo

  Lushin huulikuorinta vaikuttaa tosi kivalta! Pitänee kokeilla, en ole meinaan ikinä minkäänlaista huulikuorintaa kokeillut. 🙂

  Nyt pitääkin kysyä, että onko sulla tuossa ''After-Lush''-kuvassa huulissa jotain erikoista huulituotetta, vai kuinka on mahdollista, ettei huulissasi ole sellaisia pieniä, pystysuorai juonteita? 😀 Onpa ihmeellinen kysymys… :DD

 24. 28

  sanoo

  JLCHARLOTT4: On niitä, mutta huulet ovat vain niin sileinä kuorinnasta vielä tuossa. Mitään niissä ei siis ole. 🙂

 25. 29

  aamu sanoo

  Olipas kiva Lushin reissu! Kannatti lähteä kassin perään, kiitos vaan edellisen päivän kommenttien vinkkaajalle! Vain yksi tuote oli sellainen minkä ostin jo muutenkin (Love-saippua) mutta sain siitä idean äitienpäivälahjoiksi äidille ja anopille. Kassi oli hyvä valinta, ostin itselleni jalkojenhoitopalan kun tarvitsen sitä enemmän kuin käsienhoitopalaa, mutta sepä tulikin sieltä kassista joten nyt mulla on molemmat! =)

  Havaitsin tosin tässä että en tykkää tuosta Love-saippuan hajusta. 🙁 Se oli täysin ulkonäön perusteella ostettu ilman että sen kummemmin sitä kaupassa haistelin. Kaupasta jäi mieleen kaikessa tuoksuhuumassa joku ei-niin-nenäystävällinen tuoksu ja se samahan sitten lemusi kotonakin kassista…

 26. 30

  sanoo

  Huulikuorinta kuulostaa mielenkiintoiselle. Rakastan Lushin tuotteita ja omaan niitä paljon, mutta tuota en ole vielä kotiin kantanut. Vielä =)

  Sulle on tullut paljon tuotekysymyksiä ja mä kantaisin oman korteni kekoon. Osaisitko suositella eyelineria? Olen lähdössä ensi viikolla laivalle ja tarkoitus olisi hankkia uusi.

 27. 31

  sanoo

  aamu: Oi, kassit jäivät kyllä kaihertamaan omaa mieltäni… Kivoja juttuja ilmeisesti sisälsivät. 🙂

  Myrmeli: Jos tahdot erityisen loistavaa kestävyyttä, on Lancomen Artliner mainio. Oma suosikkini on YSL:n Easy Liner, joka on superohutta ja tarkkaa jälkäe tekevä lineri. 🙂

 28. 32

  sanoo

  oletko siis tilannut tuolta lush.fi:stä? Mistä tuon huulikuorinnan löysit, tai mistä sen minttusuklaa-jutun? Itse löysin vain jonkun bubblegumin…

 29. 33

  sanoo

  Pinja: Olen tehnyt sinne aiemmin yhden tilauksen, mutta tämä ei tosiaan ole sieltä tilattu.
  Jos tuote on nettikaupasta loppu, ei sitä myöskään löydy sivuilta. Kannattaa siis odotella, että sitä taas saa. Varmaan on tuo ilmatilan sukeminen voinut vaikuttaa toimituksiin.

 30. 34

  sanoo

  Okei, sitten vain odottelen. Niin muuten, tuo onkin voinut vaikuttaa siihen, en tullut ajatelleeksi : D

 31. 35

  sanoo

  Minä olin rohkea ja astuin LUSH:in maailmaan. Tilasin siis verkkokaupasta, sillä eihän täällä itärajan tuntumassa tuollaisia kauppoja ole. Tuli tilattua kolme suihkujellyä ja kaksi huulikuorintaa (molemmat Pow Wow). Pow Wow siis poksuu suussa kun sen syö ja se tässä hienointa onkin, kun sen saa lipaista juoletta pois huulilta ja syödä. Siis aivan mahtavaa! Jellyjä en ole vielä kokeillut. Mutta tuolta verkkokaupsta huulikuorinnat löytää helposti, jos laittaa hakusanaksi sokeri 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *