Mitäs nyt suuhun pannaan, Marvis?

Olin loppuvuodesta tyttöporukalla risteilemässä Tukholmassa ja kiinnitin maissa kosmetiikan seassa pyöriessäni huomioni eräisiin hauskannäköisiin pakkauksiin.
Kuva täältä.
Luulin aluksi virheellisesti, että tuubit liittyisivät jotenkin miesten ihonhoitoon ja mahdollisesti parranajoon. En jäänyt miettimään tuubeja sen enempää ennen kuin vähän aikaa sitten kohtasin samaisen merkin tuotteet jälleen Suomessa erään PR-toimiston tiloissa.
Kuva täältä.
Ja tiedättekö mitä nämä hauskuudet ovat? Hammastahnoja!
Hammastahnatuubista voi tehdä sisustuselementin siinä missä vanutyynylaatikosta tai hammasharjamukista, mahtavaa!
Värikkäitä hammastahnatuubeja on kuitenkin nähty ennenkin, eli erottuakseen massasta on näissä oltava kyllä vielä jonkin muunkin jujun. Ja onhan näissä. Nimittäin maut.
Kuva täältä.
Miten olisi Ginger Mint? Tai Jasmin Mint? Entäpä Amarilli Licorice? 
Itse sain blogin kautta kokeiluuni Cinamon Mintin ja minusta tämä on aivan ihana! 
Hammastahna on koostumukseltaan yllättävän paksua ja vaahtoaa melko runsaasti. Cinnamon mint jätti suuhun hammastahnalle tyypillisen raikkaan tunteen (joka on minulle ihan must-juttu), mutta maistui silti samaan aikaan veikeästi kanelille. 
Miksei makuhammastahnoja ole tällä hetkellä enemmänkin, minusta nämä ovat aivan mahtava idea! Näen tuotteessa heti potentiaalisen lahjaidean esimerkiksi kotoa juuri poismuuttaneelle pikkuveikalle tai muuten vaan kaveripojalle, jolle tahtoo ostaa jonkun hieman piruilevan, mutta silti mukavan ja erityisen lahjan. (Tai miksei sisustuksestaan tarkalle naispuolisellekin henkilölle, sillä itse ainakin innostuin näistä.)
Marvisin hammastahnoja myyvät Suomessa valikoidut sisustusliikkeet (esim. Moko) ja isolla tuubilla on hintaa noin kahdeksan euroa, mikä on mielestäni oikein kohtuullinen hinta arkiselle asialle, johon on lisätty hieman luksusta.
Mitäs tykkäätte?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mie sanin tuon Aquatic Mintin Cleopatra's Secret boxista. (Heidän verkkokaupastaan voi muuten ostaa noita tuotteita 8,90euron hintaan) Se paketti olimusta hirmu symppis! Se Aquatic mint on tosi raikas ja pitää sen raikkauden tunteen ihan pitkään suussa. Oon kyllä tykänny siitä 🙂

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Tuubit näyttää kyllä kivalta, mutta hampaiden kannalta tärkein kysymys kuuluu että sisältääkö nuo fluoria ollenkaan? Ja onko niissä ksylitolia? Kyllähän muutkin aineet hammasta pesee, mutta fluori on tärkeää bakteereiden tappamiseen…

  Hinta myös on aika kova hammastahnasta, mutta lahjana varmasti menee. Olisi hyvä keksintö jos joku alkaisi myymään jonkinlaisia kauniita, ja täytettäviä hammastahnapurkkja jonne voisi sitten pistää omaa lempparia sisään 😛

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Onko noissa ksylitolia ja fluoria miten paljon, jos vertaa normi-pepsodenttiin?

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Ihanan näköisiä tuubeja, mutta noi erikoiset maut ei nappaa. Onhan tuossa kaksi perus mint-makua, niitä voisi kokeilla!

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Tommoset olis niiiiiiin kivaa vaihtelua, mutta joskus totuttelin lauryylisulfaatittomaan hammastahnaan joka ei vaahtoa, niin nykyään kaikki vaahtoavat tahnat tuntuu liian vahvoilta ja polttavat suuta aivan hemmetisti :/

 6. 8

  sanoo

  Ihan hauska ideana, mutta tosiaan hammastahnassa pitäisi suositusten mukaan olla ainakin se 1450ppm fluoria ja tuossa näyttäisi olevan vain 1086ppm. Eli ei kyllä ainakaan jatkuvaan käyttöön kannata ottaa mikäli on yhtään reikiintymisherkkä. Myös ksylitoli näyttäisi puuttuvan tuosta. Kehityskelponen idea kyllä, tosin omat tuubini sijaitsevan peilinkaapissa, joten ei niiden niin esteettisiä silmälle tarvitse ollakaan 🙂

  • 8.1

   sanoo

   Kaikki tuntuvat kyselevän tuon ksylitolin perään, mutta eikö se ole ihan suomalainen juttu? Ei kai ksylitolia ole kuin suomalaisissa hammastuotteissa….? 🙂

  • 8.2

   ksylitoli rocks sanoo

   Suomi ei vaan osaa markkinoida ksylitolia, vaikka se on hammasterveydelle melkein fluoriakin parempi. Jenkit käyttää ymmärtääkseni ksylitolia jonkin verran makeisissa, eräänlaisena karppaajille suunnattuna erikoisuutena.

 7. 9

  sanoo

  Niin tulee eksä mieleen tweedpuvussaan Pelagon polkypyöränsä kanssa, että omani on vieläkin avaamatta. 😀

 8. 11

  Parodontax sanoo

  Parodontax on vielä parempaa kuin Marvis. Kokemusta on pitkältä ajalta. Parodontaxin heikkous on, ettei pakkauksessa ole mitään tyyliä. Fluori kuitenkin kompensoi tätä puutetta.

  Ecodenta Cinnamon on myös aika hyvä, vähän helpompi aloittelijalle kuin Parodontax. Parodontaxiin verrattuna kuitenkin aika makea mutta fluoria siinäkin taitaa olla. Ecodenta löytyi Sokoksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *