Mitä matkassa mukana tällä kertaa?

Ensinnäkin pyytäisin, että aloittaisimme tämän postauksen aplodeilla. Katsokaapas nimittäin tätä kuvaa:

Tämä kuva esittää kahta matkalaukkuani. Isompi laukku on se, johon ängin ensimmäisellä työharjoittelureissullani 17 kg tavaraa. Pienempi laukku on se, johon sain kaiken mahdutettua toisella harjoittelukerralla. Ja laukku painoi enää 10 kg! Alan selkeästi kehittyä tässä, vai mitä? (Okei, pieni matkalaukku saattaa ehkä näyttää siltä, että se ratkeaisi minä hetkenä hyvänsä, mutta eipä vaan ratkennut.)

Katsokaapas vaikka, kuinka järkeviä juttuja tällä kertaa pakkasin mukaani.

Ensinnäkin opin, että yhdeksäksi päiväksi voi riittää hyvinkin pieni määrä vaatteita:

Alusvaatteita ja sukkia lukuunottamatta tässä olivat kaikki mukaani lähteneet vaatteet kuvanottohetkellä päälläni olleita farkkuja ja pitkähihaista puseroa lukuunottamatta. Wow! En todellakaan menisi muotibloggarista garderoobini puolesta…

No joo, ihan kaikessa en kyennyt karsintaan…

Hiusvempaimia lähti edelleen mukaani neljä. Kuvassa iloisessa sekasotkussa GHD, Björn Axenin Volumaster, minisuoristusrauta sekä hiustenkuivaaja.

Hiuskoristeissa ja vempaimissa osasin kuitenkin karsia. Tälläkertaa pärjäsin näinkin vähällä varustuksella:

Neljä pantaa, pari ponnaria ja pinnejä sekä muutama hiussolki.

Toilettilaukkuni puolestaan oli vain tämän kokoinen:

Mieletön edistysaskel viimekertaiseen verrattuna!

Puhdistustuotteet, kasvovoiteet yms. ovat kaikki tässä ja lähes jokainen niistä vieläpä matkakokoisena.

Shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet ovat puolestaan näissä rasioissa. Shampoota kasvovesipullossa, hoitoainetta irtopuuterirasiassa… välillä täytyy vähän soveltaa ja mennä sillä, mitä kotoa löytyy.

Muuta pussukan tavaraa.

Lääkitys ainakin oli kohdallaan. Mukana oli myös matkapahoinvointilääkkeitä ja korvatulppia, mutta niille ei onneksi ollut käyttöä tälläkään kerralla.

Myös korujen kanssa osasin tiivistää. Mukaan lähti vain neljä keskenään täysin erilaista korvakoruparia.

Meikkisivellinsatsikin näytti varsin kohtuuliselta ja järkevältä.

Itseasiassa meikkisatsini oli ylipäätänsäkin hyvin kohtuullinen! Mukaan lähti esimerkiksi vain yksi värilakka ja pikakuivattaja. Kiiltojen kanssa saatoin tosin taas hieman lipsua…

…ja palettienkin valitseminen tuotti hieman vaikeuksia. Otin aluksi mukaan vain kolme, mutta kaksi muutakin oli vielä pakko napata. Tämä oli taas ihan kuin lapsena: Etelänmatkalle sai valita mukaan vain neljä pehmolelua, mutta jostain syystä matkalaukkuja määränpäässä purkiessa niistä löytyi aina vähintään tuplamäärä pehmolelujani piilotettuina. Viimehetkellä olin aina tuntenut suurta surua niiden pienien nukkejen ja nallejen puolesta, jotka eivät pääse matkalle mukaan ja joutuvat jäämään yksin kotiin ja survonut niitä hädissäni laukkuihin. Saman ilmiön huomasin tapahtuvan myös nyt, parikymmentä vuotta myöhemmin ja hieman erinäköisillä leluilla.
Mutta käytinpähän kyllä ainakin kaikkia palettejani!

Pöhköin mukaani pakkaama juttu taisi olla tämä pönikkä:

ACO:n jättikokoinen 500 ml hajusteeton vartalovoide oli vaan pakko ottaa mukaan, sillä en viitsinyt ostaa uutta pienempää hajusteetonta. Ei tästä onneksi jäänyt kuin yksi kolmasosa kuskattavaksi takaisin kotiin.

Kaiken muun lisäksi laukustani löytyivät myös nämä:

Suomi-ruotsi-suomi sanakirja, ruotsinkielinen meikkikirja sekä muistivihko, johon voin kirjata uusia oppimiani sanoja ylös. Kielitaitoa voi (ja tämän tytön tapauksessa täytyykin) aina parantaa!

Ja kun pieneen matkalaukkuuni vielä ahtoi 40% tilasta vievän tyynyn voin sanoa, että olen varsin ylpeä siitä, että sain kaiken mahtumaan noinkin pieneen laukkuun.

(Miniläppäri kulkikin sitten käsilaukun puolella mukana.)

No, olenko aploodini ansainnut?

Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Aika hyvin suoriuduttu!! 😀

  Yksi asia vaan.. Mihin ihmeeseen tarvitset tuota itseruskettavaa joka vilahti kuvissa? 😀 (Toivottavasti silmäni näkivät oikein.. :o)

 2. 3

  sanoo

  Olet ansainnut! 😉

  Olikohan se viime torstaina kun viimein onnistuin jäljittään työpaikkas maissa 😀 heh sut kyllä tunnisti heti 🙂

 3. 4

  sanoo

  Rhia: Hyvä. 🙂

  Anonyymi: Garnierin itseruskettava sprayhan siellä tosiaan vilkkui. Nassuni on lääkekuurin aikana punoittanut ja näyttänyt reilusti kaulaa tummemmalta, joten ajattelin tasoitella sävyeroja päivettämällä itseäni hieman. Tuon käyttö sitten kuitenkin jäi… 🙂

  Sanni: Hah, toivottavasti ei ollut viime torstai! Heräsin 40 min ennen töihinlähtöä ja yritin ehtiä siinä ajassa pesemään ja kuivaamaan tukan, meikkaamaan, pukemaan, syömään… (Vai tähänköhän se tunnistettavuus perustuikin? Sellainen vähän räjähtäneen näköinen tyyppi se oli… 😉 )

 4. 5

  sanoo

  Missä välissä sinä olet toisen reissun ehtinyt tehdä?
  Luulin, että se on vasta edessäpäin…

  Pakkaamisessa olet todellakin edistynyt! 🙂

 5. 11

  Sissi sanoo

  Voi hyvällä omallatunnolla laulaa seuraavalla reissulla toisella kotimaisella "Klappa klappa händerna!". Näpsäkästi pakattu 🙂

 6. 12

  Anonyymi sanoo

  olet! Niinhän se on, että virheistä oppii! ;D

  Peittääkö tuolla Everyday Mineralsin siveltimellä paremmin, kuin BM:n kabukilla? Jos käytetään vaikka BM:n meikkipohjaa? 🙂

 7. 14

  Jenny sanoo

  Tosi mielenkiintoinen työpaikka sulla 🙂 Mulla tuli muutama hassu kysymys mieleen:
  1) Miten pitkät työpäivät sulla on? Mitä teet vapaa-ajalla, kökötätkö hytissä vai meetkö huvittelemaan?
  2) Miten syöt laivalla? Buffetissa, vai? 😀
  3) Onks sulla oma hytti vai joutuuko ne jakamaan?

 8. 15

  sanoo

  Aplodit! Hei, osaatko suositella mulle jonkun todella hyvän itseruskettajan kasvoille minkä tulos olisi haalea ja täten sopisi siten talvikauteen. Hinnalla ei ole väliä. Ihoni on tällä hetkellä loistavassa kunnossa joten haluaisin laadukkaan ja kasvoille sopivan tuotteen. Kiitos vaivannäöstä. 🙂 Ja niin, hyvää Joulua sinulle!

 9. 16

  Anonyymi sanoo

  Moi! Mikä bare mineralsin siveltimistä sinusta on paras bare mineralsin levittämiseen koko kasvoille? 🙂

 10. 17

  sanoo

  Stalkkaus keskitty siihen millanen panta sulla oli, kuinka lyhyt olet, tuttu silmämeikki ja ihon kalpeus ;D jälkeenpäin ajattelin ettei se rottakuuri näkynyt ihossa ja huulissasi ainakaan kovin silmiinpistävästi kun en sitä huomannut 🙂 hemmetti kun on stalker-olo :'D

 11. 18

  sanoo

  Tiina: Toissamaanantaina läksin ja viime keskiviikkona kotiuduin. 🙂 Yksi reissu vielä edessä! 🙂

  Sonne: Kiitos kiitos. 🙂

  Terhen: Huomattava parannus kyllä. 🙂

  Esikko: Se on pyrkimyksenä. 😉

  Lyyrine: Tack. 🙂

  Anonyymi: Monen monta! 🙂

  Sissi: Hihii. 🙂

  Anonyymi: Peittävyys aika sama, itse olen tykästynyt bM:n kabukiini enemmän jostain syystä. 🙂

  Honey: Kiitos suosionosoituksista. 😉

  Jenny: Teen työharjoittelustani vielä kunnollisen postauksen, mutta tässä vastauksia:
  1. Työpäivä on keskimäärin 10 h. Yleensä kuitenkin pidempi, sillä kahdeksaan työpäivään täytyy ahtaa 80 työtuntia ja ensimmäinen päivä alkaa 4h "myöhässä", eli loput päivät ovat yleensä 10,5 tuntisia. Päivällä laivan ollessa satamassa on kolmesta neljään tuntia vapaata, jolloin on mukava käydä kaupungilla pyörimässä. Itse olen ottanut ilon irti "ilmaisista" Tukholman reissuista. 🙂
  2. Henkilökunnalla on oma ruokailutila, joka on vähän niinkuin henkilökunnan buffet. Ruokaa on siis aina tarjolla vuorokauden ympäri ilmaiseksi.
  3. Kaikilla on ikioma hytti.

  juárez: Koska olen itse supervaalea, olen saanut etsiä todella hyviä luonnollisen jäljen tekeviä ruskettajia. Parhaat ovat olleet itseasiassa Garnierin ja Lorealin itseruskettavar sprayt kasvoille, joilla tulee hyvin kevyt ja luonnollinen lopputulos. Voidemaisista suosikkini ovat Cliniquen itseruskettava voide kasvoille ja hitusen enemmän sävyä antava Diorin itseruskettava voide kasvoille (versio, jossa ei ole shimmeriä yms.). Aivan loistavia kaikki!
  Ja niin, hyvää joulua myös sinulle! 🙂

  Anonyymi: Tavallinen kabuki tai Handy Buki, jos tahtoo hitusen peittävempää. 🙂

  Sanni: Olen löytänyt iholleni ja huulilleni täydellisen reseptin ja supieliäni lukuunottamatta ihoni tai huuleni eivät enää hilseile yhtään! 🙂
  Ihanaa, että ihostani jäi mieleen kalpeus, eli ilmeisesti se ei myöskään punoittanut ihan kovin pahasti. 🙂

 12. 19

  Anonyymi sanoo

  höhh, kommenttini näemmä taas katosi jonnekin bittiavaruuteen viime yönä, mutta lyhykäisyydessään sen sanoma oli että ansaitut aplodit pakkaamisesta :)!
  kunpa itsekin oppisin pakkaamaan järkevästi joskus…

  minun kokemukseni perusteella taas EDM:n tasapäisellä varrellisella kabukilla saa peittävämpää jälkeä, mutta koska bM:n aitokarvainen kabuki ärsytti ihoani tuli sen kanssa oltua ehkä liian nopea ;). EDM:n synteettiset siveltimet sensijaan ovat ihanan pehmoisia 🙂

  kiva kuulla, että hilseilyyn on löytynyt parantava resepti! eikai vaan liity niihin veledan manteliöljytuotteisiin ;)? minun uusi reseptini on jojobaöljy sekä olen express the truth-voide öisin, huulille ostin 8 hour cream-huulivoiteen kun biothermikaan ei enää näillä pakkasilla riittänyt.

  /nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *