Mitä kuuluu?

VAROITUS: SEURAAVA POSTAUS EI SOVI NIILLE, JOTKA KOHTELEVAT DIOR-VIISIKOITAAN KUIN KORUJA JA PELKÄÄVÄT NIIDEN KULUMISTA.

POSTAUS ON TARKOITETTU NIILLE, JOTKA KÄSITTÄVÄT VIISIKOT KULUTUSTAVAROINA JA OVAT SINUT SEN ASIAN KANSSA, ETTÄ AHKERASSA KÄYTÖSSÄ NEKIN SAATTAVAT MENETTÄÄ ARVOKKAANNÄKÖISEN ULKOMUOTONSA.

Minua on pyydetty kertomaan, mitä pikkuisille Diorin viisikkovauvoilleni kuuluu. En koe olevani vielä kovin vakavastiotettavaa äitimateriaalia ja seuraavat kuvat ja teksit varmasti vahvistavat sen. Mutta ainakin voin sanoa, että osaan yhä ottaa ilon irti elämästäni -ja Dior-vauvoistani!

Minulla on tällä hetkellä kotona 13 viisikkoa ja töissä muistaakseni kaksi. Muistaakseni, sillä en ole enää niiden sisältöjen sekoittelun jälkeen täysin kartalla siitä, mitä omistan ja montako.

Ensinnäkin ennen aarteenlailla kohtelemani pahvikotelot ovat lähteneet pizzapahvien mukana roskikseen. Hittoako minä näillä, viisikot majailevat hyvin samettipussukoissaankin -varsinkin kun koteloiden nimikoinnillakaan ei ole enää nappien sekoittelun myötä väliä. (Ai minkä sekoittelun? Katso tämä ja tämä postaus.)

Aktiivikäytössäni on ollut kolme viisikkoa, joiden nappeja olen hieman vaihdellut.

Vasemmalla shimmerisiä ruskean ja beigen sävyjä sisältävä paletti, keskellä lilan sävyjä sisältävä paletti ja oikealla nudepaletti, jossa on sekä mattaisempaa että helmiäisempää sävyä. Keskimmäisen ja oikeanpuoleisimman paletin keskinapit on juuri vaihdettu, sillä vaihtelen noiden palettien sävyjä sen mukaan, millaisia milloinkin eniten luulen käyttäväni.

Tässä paletissa taitaa olla kolme sävyä Incognito-paletista ja kaksi muista. Tämä paletti on luottopalettini, joka kulkee yleensä aina mukanani, kun menen jonnekin.

Tämän huomaa hyvin, sillä paletin toinen sarana on lohjennut ja kansi repsottaa puoliksi irti. Tässä kuvassa paletissa muuten näkyy keskinappina vielä lämpimänruskea Sunset Cafe -paletin keskinappi, jonka kuitenkin vaihdoin vaaleampaan viimeksi.

Tämä Iridescent Leather -paletin kokoonpanosta lähtöisin oleva ja sittemmin muilla sävyillä maustettu paletti on toinen suosikkini. Alunperin edellinen paletti oli minulla kotona ja tämä töissä, mutta nyt kumpikin on milloin missäkin. Tällä paletilla saa tehtyä helppoja ja nopeita meikkejä ja paletin oikean alakulman sävy tulee olemaan ensimmäinen keskitumma sävy, jonka olen tainnut koskaan kuluttaa loppuun.

Tässä paletissa on kolme tyhjää nappia (okei, yhdessä on pienet muruset) ja kaksi muuta sävyä odottavat siirtymävalmiudessa vuoroaan hypätä jomman kumman ylläolevan paletin piakkoin vapautuvista paikoista.

Paitsi että tykkään ruskeista ja nudesävyistä, tykkään myös lilan ja violetin sävyistä. Vaaleampien violettien kaverina käyttämäni sävyt vaihtuvat aina silloin tällöin fiiliksen ja mielialan mukaan ja tällä kertaa keskinapiksi pääsi tosiaan Pink May -paletin hempeänlila keskinappi.

Tässä siis pääpiirteittäin Dior-kuulumiseni. Voin palata muihin viisikkoyhdistelmiini myöhemmin, mutta monet niistä eivät ole itsessään niitä parhaimpia ja käytänkin koteloita usein lähinnä vain sävyjen säilytyspaikkoina siirtäen niistä sillä hetkellä kiinnostavimmat sävyt aina yhteen ja antaen muiden viisikkojen näyttää miltä näyttävät.

Järkytyittekö täysin vai ilahduitteko sen sijaan siitä, että viisikkoni tosiaankin ovat aktiivikäytössä vanhan ”keräilen, katson ja säilytän” -asenteen sijaan?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Järkytyin hieman repsottavasta paletinkannesta, kunnes muistin niin käyneen myös eräälle kännykälleni. 😀

  Kosmetiikka on käytettäväksi tarkoitettu! Eihän se paketin ulkomuoto miksikään muutu, koska sisältö on piilossa 😉 Pari edustuskappaletta vain hyllyyn ja lopun piiloon kaapin pohjalle.

 2. 4

  Anonyymi sanoo

  Vautsi mahtavaa että olet saanut palettejasi kulumaan näin paljon! 🙂

  Itselläni ei ole koskaan loppunut yksikään paletti, johtuu kyllä varmaan siitä, että käytän luomivärejä niin harvoin.

  Onko sulla vielä loppunut kokonaan yksikään paletti? Tai siis niin että kaikki viisi väriä ovat loppuneet ja kotelon on saanut heittää pois?

  T. Kubla

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  😀 Ihanaa nähdä, että viisikkovauvat ovat olleet käytössä! Eivät ole olleet hutiostoksia.

 4. 6

  sanoo

  Varsin piristävää :D. Itsekin olen tehnyt muutamaan palettiin tuunauksia, mutta kulumat ei ole läheskään samaa luokkaa kuin sinulla.

  Olen vierastanut ajattelutapaa että ostetaan pirhanan kallis Dior paletti jota ei raaskita käyttää. Diorin "korvaajaksi" ostetaan joku halvempi vastaavilla sävyillä oleva paletti arkikäyttöön.

  Käyttöön vain on mun mantra. Se että sävyt kuluvat kertovat siitä että ostos on ollut oikea!

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Juuri näin! Kosmetiikka on tarkoitettu käytettäväksi ja kyllähän paletteja voi ihastella joka tapauksessa.

  Olisi mielenkiintoista kuulla onko sinusta viisikoissa hinta-laatusuhde kohdallaan? Itse käytän edullisempia luomivärejä (mm. We care Icon) enkä ole toistaiseksi raaskinut satsata arvokkaampiin luomiväreihin.

  Kiitokset postauksesta 🙂

  naela

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Olen itse sellainen, että minusta on kiva, kun saan tuotteita käytettyä alusta loppuun, joten tuo värinappien vaihtelu ja kulloinkin miellyttävien sävyjen kokoaminen aina yhteen kuulostaa erittäin hyvältä:) En muutenkaan osaa suhtautua kosmetiikkaan keräilykappaleena, vaikka esim. kynsilakkojen osalta kokoelmani on keskimääräistä runsaampi. Tiedän kuitenkin käyttäväni niitä kaikkia ja jonain päivänä saavani ne varmasti kulutettua loppuun, koska siihenhän ne on tarkoitettu, ja sitä varten olen niihin rahaani käyttänyt.

  Ja pakko sanoa, että nuo nudehtavat paletit olivat ihanan näköisiä sävyiltään tähän vuodenaikaan, itselläni on kovin vähän tuollaisia sävyjä, joita voisi vain huitaista silmiin siinä viidessä minuutissa, minkä aamulla jaksaa pitää silmiä auki ennen kuin pitää jo olla liikkeellä.

 7. 9

  Maiju sanoo

  Ilahduin, ehdottomasti 🙂 Ihan turhaahan noita olisi ostaa katseltavaksi, katselun voi hoitaa kaupassakin.

 8. 11

  sanoo

  Tolta niiden kuuluukin näyttää! 🙂 Käyttötavaraahan nuo luomivärit on. En ymmärrä sitä, että niitä ostetaan keräily- ja koreilumielessä.

 9. 12

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Kysymys hieman asian vierestä…

  Joulu lähestyy ja lahjahankintoja on vielä aimo läjä tekemättä. Nimenomaan naispuolisille. Asun ulkomailla ja täällä auvoisessa maassa on tarjolla myös pääsy Sephoraan.

  Sephoraa tunnutaan pitävän ainakin joidenkin tahoilla kosmetiikan mekkana, joten ajattelin, että sieltä varmasti löytyy jotain näppärää ostettavaa sisarille. Mutta mitä?

  Onko Sephorassa myynnissä jotain, jota saa vain sieltä ja joka on aivan uskomattoman hyvää? Niin hyvää, että sitä kannattaa ostaa joululahjaksi?

  ~Kaisa

 10. 13

  sanoo

  Olen varmaan ainoa joka järkyttyi tuosta näystä 😀 Pidän omaa palettiani kuin kukkaa kämmenellä ja vaikka käytänkin sitä, niin teen sen hyvin varovasti xD

 11. 14

  Emilia sanoo

  HUI! Suorastaan säikähdin noiden ulkonäköä, sillä olen viimeaikoina lueskellut vanhoja postauksiasi, joissa olet suorastaan lellinyt vauvojasi. Hämmästyin jo rohkeuttasi vaihdella nappeja keskenään, mutta noiden rasioiden kunto oli yllätys! Hyvä kuitenkin, että käytät niitä, etteivät ne ole vain edustuslapsia.

  Jatka vaan samaan terveeseen mallin 😀

 12. 15

  sanoo

  Kulutustavaraahan nuo ovat. Siinä vaiheessa kun ostat meikkituotteen, josta maksat +50e ja huomaat että se pakkaus menee ihan yhtä helposti rikki kuin se 7e L'oreal niin illuusio on rikottu.

  Nuo viisikot sentään pysyvät kiinni vaikka kansi onkin irronnut toisin kuin esimerkiksi Guerlainin armottoman hintainen aurinkopuuteri, jonka sarana murtui parin kuukauden käytön jälkeen. Mrrrh, ketuttaa ajatuskin edelleen.

 13. 16

  sanoo

  Jes, kerrankin voin pitää sun kirjoittamaa postausta järkevänä. Ei vaan, on sitä ennenkin tapahtunut, mutta joka tapauksessa tämä oli ilahduttava kirjoitus 😀 On alkanut tuntua hullulta miten milloin mitäkin tuotetta nostetaan jumalan asemaan.

  Sullahan on noita koteloitakin niin paljon, että yksi sietääkin hajota aina viittä loppunutta nappia kohden. Mahtaakohan hajoaminen ja loppuminen tapahtua yhtään saman tahtisesti?

  Kaipaisin edelleenkin entistä enemmän jos ei varsinaista ostolakkoilua niin harkitumpaa otetta tuotteiden suositteluun. Toisaalta on hienoa saada kommentteja näin monenlaisista tuotteista, mutta toisaalta ihmettelen myös että kerääkö joku sun suositukset paperille ylös matkustaessaan ulkomaille? Näistä kaikista tuotesuosituksista ja kehuista tulee semmoinen olo, että on ok kuluttaa litrakaupalla kosmetiikkaa jatkuvasti. Monen mielestä se varmasti onkin täysin ok, mutta itse olen melkoisen kulutuskriittinen. En osta jos en välttämättä tarvitse jotain ja en halua ostaa halpista jos on mahdollisuus valita ympäristöystävällisempi, kestävämpi ja vastuullisempi tuote. Toivoisin enemmän tätä näkökulmaa myös tähän blogiin, vaikkei se kyllä blogin aiheen kanssa täysillä kohtaakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *