Mission impossible: puhdistava ja kosteuttava savinaamio?

Ihoni on selvästi enemmän kuiva kuin rasvainen. Vaikka se onkin saanut vuosien varrella oman osuutensa rasvaisuudesta ja olen joutunut sen vuoksi käymään läpi muistaakseni kolme antibioottikuuria, käyttämään useita erilaisia lääkärin määräämiä hoitovoiteita ja täsmätuotteita sekä syönyt jopa kaksi Roaccutan-kuuria, voi se nykyään yllättävän hyvin eikä ole enää aikoihin heittäytynyt hankalaksi muuten kuin yksittäisten näppyjen merkeissä.

Tämä ei silti tarkoita, etteikö se kaipaisi tehokasta puhdistusta. Varsinkin pisamaisen nenäni iholle maastoutuu helposti hailakoita mustapäitä, joille erilaiset puhdistavat naamiot tekisivät oikein hyvää – kunhan ne vaan eivät kuivattaisi sen ihoa liikaa.

Cattier Clay Mask

Sain PR-toimistolta kokeiluuni luonnonkosmetiikkamerkki Cattierin Yellow Clay Mask -savinaamion, jonka pitäisi samalla sekä puhdistaa että myös ravita kuivaa ihoani. Merkiltä löytyy valikoimastaan yhteensä neljä erilaista savinaamiota eri ihotyypeille ja tämä keltaista savea sisältävä versio kuulosti kaikkine lupauksineen todella kiinnostavalta.

Myönnän, että ihoni kuivumisen myötä olen vältellyt savinaamioita, sillä monet niistä tuovat mieleen vain kiristävän kuivia ajatuksia. Tosiasiassa savinaamioitakin on runsaasti erilaisia ja kuten tämä naamio on minulle osoittanut, voivat ne olla hyvin ravitseviakin.

Yellow Clay Maskin kuivalle iholle suunnattu koostumus puhdisti ihoa sopivasti, mutta ei jättänyt sille kiristävän kuivaa tunnetta. Itseasiassa iho päin vastoin jäi erittäin pehmeän ja miellyttävän tuntuiseksi ja samalla puhtaan raikkaaksi. Tämä olikin siis täydellisesti optimoitu koostumus iholleni, joka haluaa vähän kaikkea ja mielellään hieman vielä lisääkin.

Cattier Clay Mask

Jos savinaamioiden ei halua kuivattavan ihoa liikaa, on syytä muistaa, ettei niiden saa antaa kuivua iholle. Moni olettaa, että savinaamio toimii vasta kun sen on antanut kuivua iholle kiristäväksi kerrokseksi, joka rapisee rinnuksille pienimmänkin mikroilmeen syntyessä, mutta tosiasiassa monet naamiot voivat jopa olla parempia, mikäli niiden ei annakaan kuivua.

Kosmetologikouluaikoihin taittelimme savinaamioiden päälle kasvopaperia, jota sitten kostutimme kasvosienillä estääksemme naamion kuivumista. Kotikäytössä suihkin hienostellessani kasvoille vettä suihkepullosta tai ihan vaan kastelen sormenpäät vedellä ja snäppäilen niillä reiluja roiskeita pitkin kasvojani. Naamio tekee kyllä silti taikojaan, mutta ei vaan vie kasvoilta niiden viimeisimpiäkin kosteuden rippeitä.

Cattier Clay Mask

Jos joku muu etsii puhdistavaa kasvonaamiota, joka jättää iholle pehmeän ja ravitun tunteen, niin kehotan tutustumaan tähän naamioon!

Kasvonaamiolla on hintaa n. 9,50 euroa. Löydät Cattierin jälleenmyyjät täältä.

Kommentit
 1. 2

  hg sanoo

  Luetko enää tuoteselosteita? Ajattelin vain, koska tuo kuulostaa aika jyryltä minttuineen päivineen. Mutta ihosi ei kai ole herkkä?

  Hyvä vinkki tuo suihkepullo, olen aina inhonnut kuivuvia naamioita.

  • 2.1

   virve sanoo

   Luen edelleen tuoteselosteita, mutta mitä enemmän olen formulointia opiskellut, sitä vähemmän olen enää niiden suhteen ennakkoluuloinen. Ennen olisin heti jättänyt tuotteen käyttämättä juuri tuon INCI:n takia, mutta nyt kun laitoin tuotteen kasvoille, niin tässä ei tunnu ollenkaan mitään sellaista viilentävää tai vastaavaa efektiä, joita aina välttelen.

   Olen siis nykyään vaan enemmän suvaitsevaisempi ja vapaamielisempi antamaan mahdollisuuksia, sillä monessa tuotteessa varsin ylhäällä INCI:ssä näkyviä aineita on todellisuudessa vaikkapa vain alle puoli prosenttia. 🙂

 2. 3

  Reeta sanoo

  Voisitko tehdä postausta tuotteista, jotka ovat akneiholle sopivia? Olen itse käynyt myös läpi Roaccutan-kuurin, mutta näpyt ovat pikku hiljaa palailleet takaisin ja tuntuu että mikään puteli ei toimi.
  Olen löytänyt paljon hyviä tuotteita juuri sinun kauttasi ja jos voisit tässäkin asiassa auttaa niin olisin hyvin kiitollinen 🙂

 3. 4

  pussukka sanoo

  Hei! ajattelin että sinä osaisit auttaa tällaisessa asiassa: onko haitallista käyttää kasvoille 85% glyseriiniä miksattuna veteen? Pelkkää glyseriiniä ei varmaankaan kannata käyttää?
  Siihen päälle haihtumista estävää voidetta, esim. Nivea Cremeä. Entä valmiit voiteet, joissa paljon glyseriinä (esim. 20%), voivatko ne imeä kosteutta iholta?

  Aapuva..

 4. 5

  aino sanoo

  Kuulostaa hyvältä, pitääpä kokeilla tuota!

  Osaisitko muuten suositella hyvää päivävoidetta mulle… eli minulla on kans ollut aikanaan akne, nyt reilu parikymppisenä se on hallinnassa mutta yhä tahtoo tulla etenkin otsan ja ohimoiden alueelle pientä näppyä. kuitenkin kun käytän akneiholle tarkoitettuja tuotteita niin iho tuntuu kuivuvan ihan liikaa. en tiedä voisiko nuo pikku näpyt johtua sitten kuivuudestakin.. Olisko mitään sellaista voidetta joka kosteuttaa hyvin mutta kuitenkin hillitsisi tuota näppyjen syntymistä eikä jää liian rasvaiseksi ja kiilteleväksi iholle?

 5. 6

  J sanoo

  Moikka!

  Minulla nenän ihohuokoset täyttyvät herkästi ja olisi kiva saada ne puhtaiksi. Tiedätkö onko jotain puhdistustuotetta joka tehoaisi? Vai toimiiko peel of kasvonaamiot paremmin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *