Minikivaa, aka voihan Vitalis!

Kuten olen kertonut, on yksi luottotuotteistani olosuhteiden pakosta tällä hetkellä Vitalis.

Ihoni kuivuu Roaccutan-kuurin seurauksena niin pahasti, että kaikki mahdollinen kosteus on välttämätöntä lukita sille yöksi esimerkiksi juurikin Vitaliksen avulla. Tästä aiemmasta postauksestani löytyykin lisää juttua Vitaliksen käytöstäni.

Koska kesän ajalle on kuitenkin luvassa paljon reissaamista, olin innoissani, kun sain Vitaliksesta julkaistun minikoon Valkoiselta Ristiltä!

Minikokoinen purkki (hinta n. 2,80 euroa) kulkee näppärästi käsilaukussa ja toimii ongelmaan kuin ongelmaan: kuiville huulille, kuiville kynsinauhoille ja ennen kaikkea kuivalle nassulleni.

Onnekseni minulta löytyvät nyt minikoot niin Vitaliksesta kuin Nivean klassikko Cremestäkin, eli selviän käsällä hyvin näiden avulla reissun päällä.

Muita Vitaliksen tai Nivea Cremen nimeen vannovia?

Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Itse olen kärsinyt aikuisiän aknesta, mutta en ymmärrä roaccuttan-kuureja napsivia. Iho-ongelmat johtuvat usein suoliston/ruokavalion epätasapainosta. Auttaako yksi (mahdollisesti rajuja sivuvaikutuksia aiheuttava) lääkekuuri siihen? Kuuria ei kuitenkaan pysty syömään loppuelämää ja aknepaukamat tulevat aika suurella todennäköisyydellä takaisin. Ja tiedän kyllä mitä on elämä kipeiden paisefinnien kanssa 😉

  • 2.1

   Anonyymi sanoo

   Roaccutan on isotretioniinivalmiste, jonka avulla akne on mahdollista parantaa kokonaan. Se on monelle tuonut pysyvän avun jo yhden kuurin jälkeen. Itse tosin jouduin syömään kolme kuuria, mutta nyt on lähes 10 vuotta sen kolmannen kuurin jälkeen pärstä pysynyt kuosissa.

   T: Dara

  • 2.2

   Anonyymi sanoo

   Roaccuta kuuri parantaa nimenomaan PYSYSVÄSTI aknen! Tai niin sen pitäisi! Jotkut epäonnekkaat joutuu tosiaan syömään muutaman kerran 🙁 Mikään ei pistä vbihasemmaks kun hiton idiootti ihmeset (köh kuten ensimmäinen ano..) Jotka väittää että akne lähtee ruokavaliolla! Itse olen valmistumassa ravintoterapeutiksi ja enimmäinen roaccuta kuuri loppuu tuokukuun lopussa 🙂 Elämäni paras sijoutus oli!

   Ja kerrassaan törkeää tulla huutelemaan ruokavaliosta tänne… Kun pointtisi oli täysin fiktiota.

  • 2.3

   sanoo

   No anonyyminä on hyvä tulla huutelemaan puolesta ja vastaan. 🙂 Voisit ehkä hieman perustella miksi ruokavalio ei vaikuta akneen, jos se on mielipiteesi.

   Itse olen samaa mieltä ensimmäisen anonyymin kanssa siitä, että ruokavaliolla / suoliston kunnolla on suuri merkitys ihoon ja ihosairauksiin kuten akne. Roaccutanista en tiedä niin paljoa, että voisin sitä sen kummemmin kommentoida mutta yleisesti ottaen länsimaisen lääketieteen tarkoitus ei ole parantaa vaan lievittää oiretta ja tämä laskettaneen samaan kategoriaan. Enkä voi sanoa mikä nyt olisi ehdoton tosuus, jos sellaista edes on, tähän asiaan mutta varmasti moni asia kuten ruokavalio vaikuttaa akneen ja sen sekä pahenemiseen että paranemiseen.

  • 2.4

   Anonyymi sanoo

   Minun on tähän nyt kommentoitava vielä vähän, sillä uskoisin tietäväni jotain vaikean aknen hoidosta koska ehdin siitä elämässäni yli 20 vuotta kärsimään. Tuona aikana tuli kokeiltua ihan kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin hoitokeinot aina ruokavaliosta erivahvuisiin lääkehoitoihin. Roaccutan oli sitten se lääke joka vihdoin toi avun.

   "Roaccutanista en tiedä niin paljoa, että voisin sitä sen kummemmin kommentoida mutta yleisesti ottaen länsimaisen lääketieteen tarkoitus ei ole parantaa vaan lievittää oiretta ja tämä laskettaneen samaan kategoriaan."

   Käsittääkseni länsimaisen lääketieteen tarkoituksena on ihan myöskin parantaa sairauksia, jotka parannettavissa ovat. Kokoajan eri sairauksiin etsitään parannuskeinoja sen sijaan, että tyydyttäisiin vain oireiden lievittämiseen. Roaccutan puolestaan on lääke, joka nimenomaan on tarkoitettu parantamaan akne. Isotretinoiinilääkehoito parantaa pysyvästi 50–60 % potilaista.

   Ruokavaliolla on varmasti merkitystä aknen oireiden vaikeudessa. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun kyseeseen tulee isotretinoiinihoito, on kyse niin vaikeasta aknesta, jota ei enää pelkällä ruokavaliolla yksin niin vain paranneta. Kyse on tuolloin sairaudesta, ei enää tavanomaisista näppylöistä, jotka voitanee laskea iho-ongelmien joukkoon.

   Totta on, että Roaccutan on lääke, jolla voi olla vakaviakin sivuvaikutuksia. Juuri tästä syystä sen saa määrätä vain ihotautien erikoislääkäri ja potilasta seurataan mm. säännöllisin verikokein ja potilaskohtaamisin koko hoidon ajan, jotta mahdollisien vakavien haittavaikutusten ilmaantuminen voidaan huomata ajoissa ja ennaltahekäistä taikka lääkitys lopettaa jos se tarpeelliseksi katsotaan. Johtuen näin tarkasta seurannasta, todella vakavia haittoja hoidosta harvemmin potilaalle aiheutuu.

   Toki yksilöllistä on se, minkä kukakin vakavaksi haitaksi katsoo, mutta esim. minusta ne yleisimmät, eli ihon ja limakalvojen kuivuminen on tosi pieni haitta siihen haittaan verrattuna, mitä se hoitamaton akne itsessään aiheuttaa. Itselleni ei kahdessa ekassa kuurissa tullut muita kuin tuota kuivumista, kolmannen aikana imeni myös masennusoireitakin, mutta niistäkin selvittiin kunnialla. Enemmän minua elämäni aikana kuitenkin se itse akne on masentanut kuin lääkitys siihen 😉

   Kun kerran on keksitty lääke, joka nimenomaan parantaa pysyvästi tämän sairauden jopa 60%:lla potilaista, niin miksi sitä ei kokeilisi? Miksi tyytyä vain lievittämään oireita ja pienentämään sen finniarmeijan kokoa, jos voi päästä niistä todellakin pysyvästi eroon?

   Minusta Virve on fiksu kun pyrkii puuttumaan sairauteensa jo sen varhaisessa vaiheessa. En ainakaan kenellekään suosittelisi, että kärsi nyt pizzanaamasta toki ensin se 20 vuotta mitä minä tein, ennenkuin kokeilet sitä ainoaa lääkettä joka tutkitusti voi sairautesi parantaakin.

   T: Dara

 2. 4

  sanoo

  Nivea<3 minulta löytyy niin tuo pikkupurkki, pari normaalia ja yksi 500ml jättipakkaus, joten mulla ei ole siitä ainakaan pulaa;)

 3. 6

  sanoo

  Hih, mä tunnen Nivea Cremen nimellä "pakkasvoide", sitä äiti aina laittoi talvipakkasilla nenään ja poskipäihin kun olin pieni 🙂

 4. 7

  Anonyymi sanoo

  "Ja kerrassaan törkeää tulla huutelemaan ruokavaliosta tänne… Kun pointtisi oli täysin fiktiota."

  Mahdat sitten itse edustaa Hanna Partasen pullamössölinjaa 😉

  Pointti oli se, että akneen voi löytyä muitakin vaihtoehtoja. Roaccuttanin haittavaikutuslista on nimittäin sen verran mittava, ettei sitä kannata miettimättä ohittaa. Toisaalta syöväthän monet ihmiset antibiottejakin "varmuuden vuoksi".

 5. 8

  sanoo

  Oma kommenttini tähän Roaacutan ja akne -keskusteluun on, että ruokavaliolla voidaan vaikuttaa ihon kuntoon, kun kyse on epäpuhtauksista ja näppylöistä, mutta AKNE on IHOSAIRAUS, jossa ei ole enää kyse pelkästä ruokavaliosta…

  • 8.1

   sanoo

   Lisäksi olisi mukavaa kuulla enemmänkin niistä rajuista sivuvaikutuksista, sillä en ole itse kuullut tosielämässä keneltäkään oikein mitään tarinoita aiheesta ihon tai limakalvojen kuivumista lukuunottamatta (eikä silloinkaan kyse ei ole ollut mistään _rajusta_).

  • 8.2

   Anonyymi sanoo

   Minulla kolme kaveria/tuttua on syönyt kuurin. Yksi masentui niin pahasti että lääkäri lopetti kuurin. On tosin vieläkin masentunut, ja kuurista kohta pari vuotta. Toinen joutui sairaalaaan aivopaineen kovan nousun takia ja lojui siellä päälle kaksi viikkoa teholla, onneksi mitään pahoja seurauksia ei tullut, mutta oisi voinut toisinkin käydä. Kolmannelle puhkesi diabetes ja masentui hänkin. Eli näin tuttujen kokemuksia kuultua tuo aine kuulostaa musta ihan kauhealta myrkyltä. Mukava että sinä et ole näihin haittavaikutuksiin törmännyt, nehän voi oikeasti olla jotain ihan kauheita :S Mutta en kyllä itse koskisi tommoiseen. Jotenkin hassua että toisille ihon täydellinen kunto on tärkeämpi kuin oma terveys ja sitä ollaan valmiita riskeeraamaan 😀

 6. 10

  Marilie sanoo

  Nivealla puhdistan kuiva ihoa talvella,käytän käsivoiteena ja joskus naamiona mutta vain talvisin .

 7. 11

  Marilie sanoo

  En kyllä ole koskaan vitalista käyttänyt kun en tiedä mitä rasvaa se on.Onko se vaseliini vai?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *