Miltä näyttää silmämeikkikynien tilanne?

Jes, silmämeikkikynien loppuunkuluminen on aina suuri ilon aihe!

Nyt loppuun kului Lumenen vanha Eye Graphics -kynä sävyssä 5 Merikaisla.

Yritän aina käyttää silmämeikkikynäni mahdollisimman lyhyiksi, mutta jossakin vaiheessa menee aina totaalisesti hermot ja päädyn toteamaan kynän olevan jo tarpeeksi lyhyt ja valmis siirtymään meikkien taivaaseen (tai joissakin tapauksissa helvettiin). Näin kävi nytkin.

Tämä loppunut ja Lumenen valikoimistakin poistunut kynä oli mukava tummanruskea sävyltään ja muutenkin sellainen kynä, johon olen mielelläni viimeaikoina tarttunut.

Käytän harvoin mustaa rajausta ja yleensä rajaankin silmäni ruskealla, violetilla tai oliivinvihreällä hieman meikistä riippuen. Jemmoistani löytyikin jo aiemmin korkattu ruskea kynä tämän vanhan Merikaislan seuraajaksi:

Kynä on Natural Coden suklaanruskea silmämeikkikynä sävyssä 11 Brown.

Laadultaan Natural Coden kynä on hyvä, mutta sen sävy ei ole ihan yhtä hyvä kuin Lumenen vanhassa merikaislassa. NC:n kynä on kyllä melko tumma, mutta selkeästi Merikaislaa lämpimämpi. Tiesin kyllä minulla olleen käytössä hyvän sävyn, mutta vasta tätä vertailua tehdessä tajusin, kuinka erinomaisen sävyn olinkaan itseasiassa omistanut. No, eiköhän tämä toinenkin kelpaa käytössä.

Yleisesti ottaen silmämeikkikynien tilanne alkaa itseasiassa tällä hetkellä olemaan melko hyvä eikä ylimääräisiä kyniä enää juurikaan ole.

Nämä reippaasti lyhentyneet kynät loppuvat luultavasti (tai ainakin toivottavasti) tänä vuonna:

Nämä kynät ovat niitä, joita käytän eniten. Lila Essentia Naturalen Pencil Me In -kynä lilojen meikkien kanssa, mintunvihreä Zarasta aikoinaan ostettu kynä luomivärien alle tuomaan vihreän sävyjä esiin, Lumenen vanha kirkkaampi sininen kynä sävyssä Orvokki, Lumenen vanha syvän sininen Ruiskukka, Lumenen vanha täydellinen oliivinvihreä Oliivi sekä YSL:n musta silmämeikkikynä.

Näiden lisäksi minulta löyty sisärajauksiin katsetta avaamaan Natural Coden kynä 12 Peach sekä IsaDoran Inliner Kajal 56 Blondie, mutta jostain syystä en vaan tule käyttäneeksi näitä, vaikka kumpikin onkin aivan loistava. (Löysin kuvan ottamisen jälkeen muuten vielä työvaatteistani Anytimen vastaavan.)

Näiden lisäksi muita silmämeikkikyniä ei sitten olekaan enää kovin suurta määrää.

L’orealin kierrettävä silmämeikkikynä tulee jossakin vaiheessa korvaamaan Lumenen Oliivin.

Clarinsin kynät ovat laadultaan loistavia ja niistä ylempi tulee jossakin vaiheessa korvaamaan sekä Lumenen Orvokin että Ruiskukan. Kultaa käytän välillä luomivärien pohjalla ja alarajauksissa. Kumpikin ovat vanhoja kausisävyjä.

Estee Lauderin vanhat kynät Plum Writer ja Blue Iris ovat kivoja, mutta niitä tulee vaan käytettyä vähemmän. Plum Writer on liian lämmin (no, onhan se tietysti luumu jo nimeltäänkin) ja jostain syystä tartun mielummin jo valmiiksi lyhentyneisiin Lumenen kyniini sinistä kaivatessani.

GOSHin Aqua Star ja Cool Mint ovat laadultaan loistavia, mutta harvemmin tulen käyttäneeksi vahvoja turkoosin sävyjä. Saa nähdä, loppuvatko nämä äitini aikoinaan ulkomailta tuliaisina tuomat kynät koskaan vai täytyykö ne vain lopulta heittää roskiin. Kiva nämä on kuitenkin omistaa niitä hetkiä varten, kun tahdon hieman väriä kesämeikkiini.

Tältä siis näyttää silmämeikkikynieni tilanne.

Mitä väriä/värejä te käytätte yleensä rajauksissanne?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Useimmiten käytän joko MACin mustaa geelirajausta, Rimmelin nestemäistä eye lineria, MACin mustaa kynää (Ebony tai Feline) tai sittem MACin ruskeaa kynää (Coffee). Todella harvoin tulee käytettyä mitään muuta kuin mustaa tai ruskeaa, muutaman vihreän, violetin ja turkoosin/petroolin kynän omistan, mutta niitä käytän todella harvoin.

 2. 2

  keijukainen sanoo

  En todellakaan yritä puhua sua ostamaan lisää meikkikyniä, mutta jos tarvitset uuden hyvin tumman kylmän ruskean niin vilkaisehan Icon We Caren meikkikyniä ja Goshin Velvet Toucheja, molemmista löytyy tuo sävy. Mulla on itsellä käytössä tuo Gosh, mutta ajattelin seuraavaksi kokeilla Iconia, sillä se on vielä aavistuksen tummempi.

  Käytän itse arkimeikissä usein juuri tuota Goshin ruskeaa tai sitten munakoison sävyistä violettia tai kirkkaampaa violettia. Mustaa käytän harvemmin, mutta tietyt meikit vaativat sen kovemman rajauksen. Lämmintä ruskeaa en voi käyttää ellen halua näyttää itkuiselta 😀

 3. 3

  sanoo

  Yleensä turvaudun siihen mustaan tai tumman siniseen (tuohon samaiseen ruiskukkaan). Joskus kun haluan piristystä laitan turkoosia. Ennen käytin aika usein violettia, mutta se on vähän jäänyt. 🙂

  Tuo ultramarine näyttää ihanalta. Onkohan muilla merkeillä mitään vastaavaa, tiedätkö?

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Teroitatko kynän joka käytön jälkeen? Mulla tuntuu rajauskynät kestävän ikuisesti…

 5. 5

  sanoo

  Yleensä en käytä juuri mitään rajausta, haluan vain saada perushuolitteluni aamulla nopeasti valmiiksi.. Voisihan sen rajauksenkin ottaa mukaan..

  No, joka tapauksessa, jos käytän niin käytän yleensä mustaa tai ruskeaa, joskus harvoin oliivia ja muutakin vihreää.

 6. 6

  sanoo

  Mä käytän rajauksiin INGLOTin mustaa luomiväriä, kun mä en jaksa sitä kun kynistä ja eyelinereista jää mun silmiin kauheet mustat jäljet vaikka kuinka putsaisin (edes Sensain puhdistusliina ei auta) :/

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Viime aikoina on tullut käytettyä aika paljon mustaa, joko Urban decayn vedenkestävää tai joskus sitä Natural coden tussia nuden ruskean/beigen silmämeikin kanssa. Tai sitten Tigin tummaa vihreää, vaaleansinistä (usein mustan kanssa) tai ruskeaa. Vedenkestävä rajauskynä taitaa olla minulla ainoa joka pysyy koko päivän, vaikka olis mitkä taikapohjustajat alla.. Kokeilussa on nyt Lily Lolon harmaa rajauskynä, ei oikein vakuuta. Vedenkestävä violetti rajauskynä vois olla kyllä kiva, ehdotuksia? Entä mitä mustaa/harmaata sisäkajalia suosittelet (jos joskus hurjempaan iltameikkiin tartteis)?
  /Peppi

 8. 8

  Sisko-Disco sanoo

  Ite oon ihan ton Natural Coden ruskean fani, se on tosi levittyvä rajauskynä, varsinkaan kun en ite pohjusta luomet ku rimmelin peitepuikolla 🙂

  Oletko muuten Virve koskaan kokeillut sellasta Lumenen (ehkä jo poistunut valikoimasta?) rajauskynää kun Intelligent Eyeliner, jossa on toisessa päässä semmonen vaahtomuovipuikko häivyttämässä? Ostin sen ite todella edullisesti Anttilan aleista, mutta olen tosi pettynyt siihen, se puolestaan levittyy todella huonosti, ellei luomea sitte paina todella lujaa :/ Pelkään että taitaa jäädä käyttämättä, muistatko tälläistä kynää ja jos ehkä olet omistanutkin niin miten se toimi sinulla? Anteeksi näin pitkä viesti!!!

 9. 9

  Melly sanoo

  Ihan pakko kysyä (vaikka blogimerkintään ei liitykään), osaisitko monia voiteita kokeilleena suositella todella pintakuivalle iholleni jotain pelastajaa/oikeasti hyvää voidetta?

  Tuli muuten löydettyä tämä blogi tänään, ja pari tuntia tässä myös ehti jo vierähtää. Laitoin kirjanmerkkeihin, kiva lukea "oikeita" mielipiteitä, kaikenlisäksi hyvin muotoiltuja sellaisia 🙂

 10. 11

  sanoo

  Käytän lähes aina tummaa ruskeaa, nyt on käytössä MAC:n tummanruskea, sävyn nimi taitaa olla cappuchino. Se on ollut hyvä, tummanruskea, joka taittuu hieman harmaaseen. Halusin viime vuonna kokeilla sinisen sävyjä, vaikka ne eivät normaalisti meikissä minulle sovikaan. Sitten löysin tuon Clarinsin Ultramarinen – aivan täydellinen sävy! Onneksi löysin Strawberrynetistä vielä uudenkin kynän.. Käytän tuota yleensä yläluomella rajauksena ohuen mustan nestemäisen lisäksi, tehokeinona vain. Luomilla muuten pronssinhohtoinen ruskea. Myös laatu on miellyttänyt.

  Diorilta minulla on kaksi hyvää kynää, toinen on ruskea, joka taittuu hieman luumuun (Precious Violet) ja sitten toinen, joka on enemmän luumunsävyinen, joka taittuu ruskeaan :-). Nämä ovat sopineet hyvin.

  Olisi kyllä hienoa opetella käyttämään uusia sävyjä, jotenkin olen teinistä saakka jumittunut noihin ruskeisiin..

 11. 12

  Heitu sanoo

  Oon jo pitkään himoinnut tollasta sinistä rajauskynää, mutta se olis kauheen iso askel tuntemattomaan! Aina vaan sitä perusmustaa. Oon itse kanssa TODELLA tarkka siitä, että kaikki värit mätsää keskenään, niin en tiedä pystysinkö käyttään sinistä rajausta ilman sinistä kynsilakkaa tms. Kuinka paljon tollanen tummansininen rajaus näkyy, loistaako heti sinisenä? Ei sulta sattuis löytymään jotain esimerkkikuvaa? 🙂

  Tuli mieleen sellainen kysymys, että kuinka vaikeaa sulle on kynsilakan värin valinta? Aika usein kynsies väriä näytät vaihtavan, niin mietitkö sitten aina kaikki muutkin käyttämäsi värit mätsäämään kynsiin tai toisinpäin? Itse kun olen tällainen kynsilakkaneurootikko; kynsilakkoja löytyy varmaan 100kpl ja saatan tunninkin päivässä kuluttaa siihen, että koitan löytää sen oikean sävyisen lakan joka sopisi sen hetken (ja yleensä myös seuraavan päivän) fiilikseen, vaatteisiin ym. Tämä tuottaa välillä suurta ahdistusta 😀

 12. 13

  sanoo

  HeidiB: Minä taas käytän todella harvoin sitä mustaa. 🙂

  keijukainen: Kiitos vinkistä… prkl. 😉

  tintti: Ei näin heittämällä tule mieleen ainakaan. :/

  Anonyymi: En teroita, ehkä kaksi kertaa viikossa, jos päivittäin käytän. 🙂

  Hannukkaz: Itsekään en ennen käyttänyt, mutta nyt en osaisi olla ilman. 🙂

  Beatamarie: 🙂

  Peppi: Olen huono suosittelemaan mitään superkestäviä, sillä itselläni kaikki pysyvät niin hyvin. :/
  Kajaliakaan en ikinä käytä, joten mitään varmaa en osaa heittää. Ingllotin geelirajauksia voi kuitenkin käyttää myös sisärajauksina ja pysyvät kuulemma loistavasti, mutta nyt en muista, löytyykö sieltä harmaata. :/

  Sisko-Disco: Juu, ovat poistuneet pari vuotta sitten valikoimista. Olivat kyllä hyviä kyniä, mutta olisiko tuolla sitten jo ikää liikaa? Tuoreina olivat mukavan pehmeästi levittyviä. 🙂

  Melly: Lumenen Arctic Aquan 24h voide päiväkäyttöön ja Arctic Aquan yövoide ovat loistavia kosteuttajia! 🙂

  Punanaama: Voi, jos joskus vaan keksit tuohon jonkun ratkaisun, niin kerro heri minullekin! Terveisin toinen kasvohikoilija. :/

  Laura: Jotenkin sitä vaan niin helposti jumittuu aina niihin hyviksi havaittuihin. 🙂

  Heitu: Riippuu täysin silmän mallista ja rajauksen paksuudesta ja sävystä. 🙂
  Yleensä laitan kynnet fiiliksen mukaan ja pyrin mätsäämään muun niiden mukaan. Joskus tulee pieniä ristiriitoja, mutta yleensä pyrin sävyttämään kynnet ja meikin yhteen. Valitsen myös vaatteet kynsilakan ja meikin mukaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *