Mikä sitä nyt nyppii?

Käydessäni lokakuussa Kauneusmassuilla sain vihdoinkin aikaiseksi ostaa erään vekottimen, jota olin jo useita kuukausia himoinnut.

Vekotin on uusi epilaattori, tarkemmin sanoen Remingtonin Smooth & Silky epilaattorin (mallia EP6030). Hintaa tällä oli messuilla hieman alle 80 euroa ja tämän normaalihinta taitaa olla 90 euron paikkeilla.

Olen himoinnut tätä jo pitkään, sillä tavallisen epilaattoripään (ja karvat vain katkaisevan viimeistelypään) lisäksi tässä tulee mukana tavallista kapeampi epilaattoripää, jolla on leveämpää päätä mukavampi ajella herkemmiltä alueilta.

Suomen kielisiä käyttöohjeita tässä ei tullut mukana, mutta onneksi kuitenkin soumen kieli muistuttaa erehdyttävän paljon suomen kieltä.

Tosin sillä erotuksella, että esim. suomeksi soumen kuorinta hansikas kirjoitetaan kuorintahansikas… (Niin, tässä tuli tosiaan mukana myös yksi tavallinen kuorintahanska.)

Olen ollut ostokseeni todella tyytyväinen. Laite on ladattava ja toimii sekä ladattuna ilman johtoa että johdon kanssa virran suoraan seinästä ottaen.

Ajopää on hieman kuopallaan olevan kaareva ja mukailee hienosti säärien muotoa, jolloin tällä on hyvä ja helppo ajaa. Pään muoviset/silikoniset (?) ”hierontapuikot” on tarkoitettu lievittämään kipua.

En tiedä, olenko kuitenkin anatomiselta rakenteeltani sitten jotenkin erityisen poikkeava valtaväestöön verrattuna, mutta kyllä minun kainaloni ainakin ovat kuopallaan eivätkä kohollaan ja kuoppa kuoppaa vasten ei ole se toimivin yhdistelmä. Muissakin paikoissa, joissa tämä kapea ajopää on leveämpää kätevämpi arvostaisin myös enemmän tasaista kuin (väärään suuntaan) kaarevaa ajopäätä.

Niin tai näin, mutta loppujen lopuksi tämä tarkka ajopää on aivan mielettömän ihana ja kätevä. Ihoa vasten on kerrallaan vain yksi pinsettikohta kun taas normaalipäässä ihoa vasten on kokoajan kolme tai neljä pinsettikohtaa, joten tämän kanssa homma on huomattavasti hellävaraisemman tuntuista.

Ja kuten tosiaan sanoin, tulee mukana vielä karvat katkaiseva viimeistelypää, jolla ei omien kokemuksieni mukaan ole ollenkaan mukavan tuntuista lähteä lyhentelemään esimerkiksi salaisimpien paikkojensa karvoitusta (sivun terät nyppäisevät melko ikävästi katkoessaan), mutta joka kyllä toimii epiloinnin jälkeen lopputuloksen viimeistelyssä ja tekee partakoneen tapaisesti mukavan sileän ja viimeistellyn pinnan.

Minulta on turha kysyä, sattuuko epilaattorin käyttö, sillä olen käyttänyt vempainta sääriini jo vuosikymmenen ja kainaloihini arviolta puolet siitä. Näillä alueilla en itse tunne enää epiloidessa mitään kipua, mutta muistan kyllä kainalokarvojen epiloimisen sattuneen ensimmäisillä kerroilla jonkun verran. Ja toki sattuminen on paljon tekniikastakin kiinni (oikean pituiset karvat, hyvin kiristetty iho jne.).

Itselleni uusin aluevaltaus epilaattorin kanssa on bikiniraja, johon en ennen tämän epilaattorin tarkkuuspäätä kovin usein uskaltanut vanhan epilaattorini perinteisellä isommalla ajopäällä kajota. Ja tästä alueesta puhuessa voin kyllä sanoa, että tukiote ja ja kapea ajopää ovat todella, todella tärkeitä. Lisäksi voin sanoa, että AUTS, mutta lopputulos on kuitenkin tuon autsin arvoista.

Kuinka te poistatte karvojanne? Kuinka usein te sitä teette? Ja mitkä kaikki alueet saavat tästä projektista osansa?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihan vaahto+höylä -meiningillä mennään. Tosin varsinkin bikinialue on niin samperin herkkä, että onnistun melkein joka kerta saamaan aikaan inhottavat näpyt ajellulle alueelle :/ olen pohtinut vahaukseen menoa jo ties miten kauan, mutta en ole saanut aikaan. Kainalot, sääret ja bikinirajat siis saavat osansa käsittelystä. 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Epilaattorilla menee jalat ja kainalot ja bikiniraja. Aluksi vähän kirpaisi, mutta nykyään menee ihan ilman kirpasua.

  Ja en kyllä epilaattorin hankinnan jälkeen voi enää kuvitellakaan paluuta höyläämiseen.

 3. 3

  sanoo

  Oletpas reipas 😉 Kulmakarvat ovat ainoat karvat tässä kropassa, jotka kestävät nyppimisen, muut osat saavat tyytyä päivittäiseen höyläykseen. Vahausta olen kokeillut, AUTS.

  Minkä mittaiset karvat tuollainen härveli poistaa ? Ei sillä, että kauheasti houkuttaisi hankkia tuota, kunhan vain haluan tietää. 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  En ole uskaltanut kokeilla epilaattoria edes kainaloihin kun on niin pirun herkkä iho. Mutta että tekis mieli joku kerta kokeilla!

 5. 5

  sanoo

  Mä epiloin vain sääriäni, sillä kainaloista tuli verta kun kokeilin. Bikinirajaan en uskalla koskeakaan epilaattorilla, ainakaan vielä 😀 Ostin laitteen keväällä ja kesällä siitä oli huimasti hyötyä, nyt syksymmällä olen ollut laiskempi.

 6. 6

  nanna sanoo

  epilaattori on pop :)! minulla löytyy silk epil niinikään vaihtopäillä, bikinirajan ajelu menettelee mutta kainaloiden nyppiminen tuntuu kyllä liian tuskalliselta vaikka kuinka venytän, kiristän ja yritän olla varovainen 😐 … onneksi ne voi sutaista tuolla 'partakonepäällä', joskin sitten vähän useammin 🙂

 7. 9

  Jonna sanoo

  Pohdin tuota samaa sisäänkasvuongelmaa kuin anonyymi tuossa yllä.

  Nypin, vahaan, sheivaan – kaikesta tuntuu seuraavan vain sisäänkasvua niin säärissä kuin bikinirajoissa 🙁 Pitäisi varmaan vain kuoria ja kosteuttaa enemmän. Mutta kuinkas sitten juurikin bikinirajan kanssa?

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Olen lopettanut epilaattorin käytön, sillä se saa aikaan hirveästi näppylöitä ja ihon sisälle kasvavia karvoja :(. Onko mulla huono epilaattori, hygienia, tekniikka, tuuri vai mikä? En ole kuitenkaan nyt varmaan puoleen vuoteen ajellut epilaattorilla ja jaloissa on silti näppyjä ja niitä sisäänpäin kasvavia karvoja. Osaatko neuvoa mitä kannattaisi tehdä?

 9. 11

  sanoo

  Kulmat pinsetillä, kainalot höylällä, sääret höylällä tai epilaattorilla ja bikinialue kosmetologin luona sokerilla. Oikeastaan varmaan paras keino olisi aina käydä poistamassa kaikki sokerilla kosmetologin luona mutta kun on niin laiska…

 10. 12

  sanoo

  Epilointia suosin mutta usein on liian kiire ja sääret menee höyläillen. Toisaalta säännöllinen epilointi on saanut aikaan sen, että karvat kasvavat yhä vain harvalukuisempina ja ohuempina takaisin. Kainaloissa niitä oli alunperinkin vähänlaisesti, kiitos epiloinnin nykyään todella vähän.

  Bikinirajaan olen uskaltanut kajota vain kerran (epilaattorini on todella ikäloppu dinosaurus) ja kovasti tekisi mieli tuollaista useamman ajopään epilaattoria, koska olin lopputulokseen hyvin tyytyväinen.

 11. 13

  sanoo

  Oi, olen itse miettinyt juuri tuon kyseisen laitteen hankintaa, ja taas yhdet lisäkehut siitä vahvistivat ajatusta, että ostaisin sen itselleni joululahjaksi ! Sopivasti tulevat kohta veronpalautuksetkin.

  Mutta, itse tällähetkellä ihan höylällä ja kosteusvoiteella sheivailen. Olen vähän karvafobinen, siis omalla kohdallani, joten jokainen karvaa kasvava paikka kaulasta alaspäin saa täyden poisto-operaation aina tarpeen vaatiessa.(Kerronko lisää ? :D)

  Höyläily on ihan näppärää, luonnollinen rutiini suihkun yhteydessä mutta onhan laadukas epilaattori aikaa ja vaivaa säästävä kapistus silti. Voi pitkäksi aikaa unohtaa koko karvojenkasvun kun ne pysyvät pitkään poissa. Ja kun tuossa Remingtonin vimpaimessa on tosiaan tuo kapeampikin pää, niin se voisi olla näppärä noihin "hankaliin paikkoihin".

  Scarlett/ http://www.cherrycupcake.tk

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  Monet täällä on valitelleet sisäänkasvaneita karvoja ja sama ongelma oli itselläkin, kunnes keksin kokeilla sokerointia! 🙂 En käy sokeroimassa kosmetologilla, vaan tein sokerimassan itse. Siitä ei tullut 'oikeanlaista', mutta toimii kuumavahan tapaan kangaslappujen avulla. En tajua miksi vaha ja sokerointi saa niin erilaisen tuloksen, vaan näin kävi! Sokerimassan ohje löytyy varmasti googlettamalla.

 13. 16

  Anonyymi sanoo

  Ajalen kainalot ja sääret sellaisella partakoneen tyyppisellä ja bikinirajat ym. tavallisella höylällä.

 14. 17

  sanoo

  Itsekin epilaattorin menin hankkimaan tuossa jokunen viikko sitten. Kone piti niin hirveää (ja pelottavaa) meteliä etten pariin päivään uskaltanut sitä edes iholleni laittaa vaikka en itse kipua pelkääkään. Toistaiseksi olen käyttänyt konetta vain säärikarvoihin, mutta ehkä vielä jossain vaiheessa rupean kainalotkin ajelemaan sillä. Toistaiseksi kylläkin suihkussa on näppärä höylän kanssa touhuta joten ei kiirettä.

  Olen hirveän laiska ajelija, koska ihokarvani ovat niin hennot ja vaaleat ettei niitä oikeastaan edes huomaa. Tarvitsisi kai vähän skarpata, sillä vaikka ne eivät näy niin kyllähän ne silti tuntuvat kun ihoa silittää. Ja itsellä parempi olo kun on ajellut.

 15. 18

  Anonyymi sanoo

  Ihan höylällä vaan. Epilaattorikin löytyy, mutta taitaa omat karvat olla hieman liian hentoja mun halpismallille. Ei meinaa oikein pelittää 🙂 Vahailuakin oon kokeilu, mutta valmiista liuskoista en tykänny ja Body Shopin sokerivahalla oli törkeen sotkusta puuhaa. Jos rahaa olisi enemmän, kävisin ihan ammattilaisella käsittelyssä ja unohtaisin asian taas hetkeksi.

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  Hieman asian vierestä kysymys…

  Oletko testaillut Diorin Sunset Cafen uutta koostumusta, ja eroaako se miten vanhasta? Sunset Cafe on lempipalettejani, mutta vanhassa koostumus ei ole mielestäni aivan kohdillaan, joten kiinnostaisi tietää, onko uudessa koostumus parempi.

  Kiitti kivasta blogista!

 17. 20

  sanoo

  Sokerointi toimii mulla parhaiten (brassi). Olen kouluttautunut kyseiseen hommaan joten tekniikkakin on hallussa ja sokerimassan keitän nykyään itse. Kainalot ja sääret ajelen höylällä.

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  Heip,
  paras keino noihin näppyihin tms. on kyllä vahaus/sokerointi.
  Kotikonsteina, koska epiloin, käytän heti ajon ja pesun jälkeen vauvoille tarkoitettua sinkkivoidetta (esim. Aino) joka rauhoittaa ihon ja punaisuus häviää. Lisäksi kuivaharjaan ihon päivittäin ennen suihkua. Nämä auttavat jonkin verran 🙂

 19. 22

  Anonyymi sanoo

  Aikasempaan "mattalakka" postaukseen vielä juttua 🙂 IsaDoran mattalakka toimi minulla todella hyvin. Jätti kivan huurteisen pinnan joka oli minulle ihan tarpeeksi matta. Se kuivui myös erittäin nopeasti ja olikin hyvä hätälakkaukseen, kun tajuaa että kello onkin menny vauhdilla eteenpäin. 😀 Huonoja puolia oli vähän mutta ne olivatkin sitten vähän suurempia. Pullo oli hintaansa nähden todella pieni, ja sen tajusin vasta käytön aikana, kun pullo näyttää ulkoa isommalle. Lakka myös kuivahti pulloon ja jämähti käyttökelvottomaksi. Muuten erinomainen tuote.
  Rimmelin mattalakka oli hienoinen pettymys. Kaunista jälkeä sekin, mutta kuivui kovin hitaasti (tai hitaasti ID:an verrattuna). Ja sen poisto oli myös hankalaa, kun se tarrasi kynteen lujasti. Pullo on iso ja hintakin kohdallaan,

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Minä epiloin sääret, käsivarret ja kainalot. Kainaloista tulee välillä vahingossa epilotua ihokin. Olen epiloinut jo vuosia.

  Sisään kasvaneita karvoja ei ole ollut koskaan yhtäkään. En sitten tiedä miksi. Suihkussa pesen itseni puffilla, joka toki vähän kuorii ihoa. Joskus pesen kosteusvoiteella, jos ihoni on kovin kuiva. Suihkun jälkeen rasvaan perusteellisesti. En tiedä, johtuuko se rasvalla lutraamisesta vai puffista, ettei niitä sisään kasvaneita ole. Näppyjä välillä tulee, jos puffaaminen tai rasvaaminen jää väliin.

 21. 24

  sanoo

  Mä käytän epilaattori-höylä-karvanpoistovoide-yhdistelmää. Epiloin sääret, höylään kainalot ja bikinirajan ja välillä karvanpoistovoiteella.

  Vaikka olen säännöllisesti yli vuoden epiloinut sääret ja kainalot ja kerran jopa koko bikinialueen (AU!) niin ei se kyllä ole helpottanut yhtään :3 Ei ainakaan täällä karvat kasva hennommin, vaan esim kainaloiden epilointi sattuu niin perhanasti vaikka kuinka venyttää että menee verisille paukamille sen jälkeen… Että joo, ei kiitos epilointia muualle kuin sääriin. 😀

  Luulen tuon johtuvan ihan jokaisen ihosta ja karvastosta. Itse medium-sävyisenä, tumma- ja paksuhiuksisena ja paksunahkaisena esim bikinialue on niin pirun vahvaa ettei puhettakaan epiloinnista ilman pyörtymisen riskiä. Ettei auta itku markkinoilla, lämminvahakaan ei kaikkea meinaa poistaa. :3

  Mutta niinhän sitä sanotaan että karvaiset naiset on onnellisia 😀

 22. 25

  sanoo

  Ostin epilaattorin vuosi sitten, ja se pitää aivan kamalaa meteliä! Kipua ei varmaan edes olisi ilman sitä kamalaa mölinää! Sääriä epiloidessani mulla nousee kylmä hiki iholle kivun takia! Kainalokarvat epiloin yleensä aina, koska karva pysyy poissa paljon pidempään ja kasvaa ohuempana takaisin! 🙂

 23. 26

  Anonyymi sanoo

  Kainaloiden epilointiin vinkki mikäli eka kerta tuntuu tuskalliselta; apteekissa myytävä EMLA-puudute, kun kerran kaks puuduttaa ennen epilointia niin homma luonaa jo paljon paremmin.

 24. 27

  sanoo

  Voi juku, nyt tuli tarve hankkia epilaattori. Olen niin kyllästynyt höyläilyyn ja kotitekoinen vahauskin on niin sottaista hommaa. Puhumattakaan Veet-voiteiden kanssa pelleilystä.
  Kesäisin kyytiä saavat bikiniraja, kainalot ja sääret. Talvisin en jaksa enää sääriä sheivailla niin ahkerasti. Ja kulmakarvat tietty nypin pari kertaa viikossa.
  Aika ajoin saatan myös kevyesti höylätä käsivarret. En tosin tiedä teenkö tässä karhunpalveluksen itselleni kun tuntuu että karvoitus on entistä pidempää. Sitten en enää kestä näkyä ja tartun höylään – ja kierre on valmis 😀 Onneksi olen blondi ja haituvat vaaleita.
  Ja tuosta kainalon kuoppaisuudesta. On se minullakin kuopalla käsi normaaliasennossa, mutta kun nostan käden ylös kuoppa hieman "pullahtaa" ulos. Olenko se minä joka on anatomialtaan poikkeava vai mitä tässä on meneillään?

 25. 28

  Anonyymi sanoo

  Haluaisin kuulua niihin, jotka pystyvät epiloimaan kainalot ja bikinirajan, mutta en todellakaan kuulu 😀 Enintään olen pystynyt epiloimaan puolet vasemmasta kainalosta ja aina tulee verta ja itku lähellä… Emlaa joskus koitin, ei vaikuttanut minulla mitenkään? Olen koittanut myös vahata kainalot itse, mutta siinä lähti vaan pari hassua karvaa. Siispä sheivaan ja jää heti tumma sänki :/ Ei oo hyvä.

 26. 29

  sanoo

  Heini: Minusta olisi kiva käydä vahauttamassa (tai sokeroimassa) bikinirajat joskus, mutta jotenkin olen sen verran häveliäs, etten ole saanut aikaiseksi mennä… 🙂

  Anonyymi: Itse tykkään usein ensin epiloida ja sitten vielä höylätä lopuksi ne haituvat, jotka eivät ole lähteneet. 🙂

  Petriina: Ohjeiden mukaan ihanteellinen mitta on 2-5 mm.

  Anonyymi: Ekalla kerralla on paljon enemmän karvoja samaan aikaan kasvamassa, joten sattuu enemmän, mutta tokalla niitä kasvaa samaan aikaan jo vähemmän, eli on siksikin jo vähemmän kivuliasta. 🙂

  Hanna: Kannattaa ottaa vain vähän kerrallaan ja pingottaa iho hyvin. 🙂

  nanna: Näinpä. 🙂

  Anonyymi: Minulla tuo ei ole oikeastaan koskaan ollut ongelmana. Säärikarvani ovat niin hentoa vaaleaa haituvaa, että voin olla vaikka kuukausia ajelematta niitä, eikä kukaan niitä huomaa ellei katso läheltä. Karvakysymys, siis. Kuorinta, kuivaharjaus ja tehokas kosteutus kuitenkin lienee avainsanoja.

  Plaz^: Suosittelen hankkimaan. 🙂

  Jonna: Kuorintaa, kuivaharjausta ja kosteutusta sinnekin. 🙂

  Anonyymi: Kuoritko, kuivaharjaatko ja kosteutatko hyvin? Sisäänkasvaneet karvat riippuvat toki myös karvojesi laadusta ja ovat toisilla yleisempiä kuin toisilla. :/

  Flicka: Sokerointia olisi kivaa kokeilla bikinirajan kanssa.

 27. 30

  sanoo

  Mohn: Tämä pieni ajopää on kyllä bikinirajassa mukava (tai no mukava ja mukava, mutta tavallista mukavempi ainakin…) 🙂

  Scarlett: Hanki ihmeessä itsellesi lahjaksi. 🙂

  Soffi: 😀

  Anonyymi: Muistan itsekin kokeilleeni joskus oman sokerimassan keittoa ja toimi kyllä hyvin. 🙂

  Anonyymi: Ladyshaver? 🙂

  Chaos Perfectica: Voisivat kyllä satsata tuotekehittelyyn tuon äänen kanssa… 🙂

  Anonyymi: Olisihan se kiva käydä vaan ammattilaisella ja olla huoleton. 🙂

  Anonyymi: Uusi koostumus Sunset Cafessa on mielestäni paljon vanhaa parempi. Itsekään en ole niin tuon vanhan koostumuksen ystävä. :/

  Satu: 🙂

  Anonyymi: Kiitos vinkeistä! 🙂

  Anonyymi: Kiitos, kun kerroit kokemuksiasi! 🙂

  Anonyymi: Kevyt kuorinta ja rasvaus auttavat tosiaan varmasti. 🙂

  Lenita: Riippuu tosiaan paljon karvojen laadusta ja karvoituksen määrästä. 🙂

  HENNA: Joo, äänenvaimennin epilaattoreihin! 🙂

  Anonyymi: Kuulisin tuosta Emlasta mielelläni enemmänkin. Kauanko puuduttava vaikutus kestää?

  minou: Karvojen ajelu ei saa niitä kasvamaan pidempinä, eli ihon alla oleva karvatuppi ei tiedä, mitä pinnalla tapahtuu, eli huoletta voit käsiäkin vedellä. Itsekin välillä vetelen. 🙂

 28. 31

  Anonyymi sanoo

  Emlasta: tässä pakkausseloste http://www.astrazeneca.fi/_mshost379994/content/resources/media/391532/emla_creme_otc_pil.pdf Meillä oli joku koulutehtävä verinäytteenottoon liittyen ja googlettelulla tuli vastaan ihmisten kokomuksia ton käytöstä ennen epilointia. Istuskelin sitten tunnin emlat ja tuorekelmut kainaloissa ja sain ensimmäistä kertaa kainalot epiloitua, koettanut olen paljaaltaan monta kertaa/vuosia. Ainakin mulle riitti, että kerran ajeli emlan avulla, mutta tuubista olis riittäny kyllä vielä toiseen puudutukseen. On siis tarkoitettu pienehköjen alueiden puuduttamiseen, esim. koko sääriä en lähtis tolla valelemaan. T.irso

 29. 32

  Anonyymi sanoo

  Omistan itse saman epilaattorin! En ole kovasti kokeillut, sillä aiheutti minulle kylmänhien kivun takia. Lisäksi jostain syystä vehje katko osan säärikarvoista, jolloin parin päivän päästä sääristä kasvoi sieltä täältä tummia karvoja 😀 Olen siitä lähtien käyttänyt apilaattorin leikkauspäätä vain.

  Muutoin kyllä suhteellisen toimivalta laitteelta vaikuttaa. Akunkesto on tosin varsin heikko, itsellä ainakin kestää muutaman minuutin ennen kuin vehje hyytyy.

 30. 33

  sanoo

  Epilaattori oli ennen kovassa kaytossa, kunnes loysin sokeroinnin. Teen silla itse hela hoidin, tosi kayn kosmetologilla kerran kuussa sen lisaksi. Sokerointi on todella hellavarainen.

  Nim. Kaikkea on kokeiltu.

  xxx

 31. 34

  Heitu sanoo

  Mistä tuota epilaattoria sais ostettua? Googlettamalla löytyi vain tuo 2in1 versio :O

 32. 35

  sanoo

  irso: Kiitos linkistä! 🙂

  Anonyymi: Ajatko oikeassa asennossa, kun kerran katkoo? Ja oletko suorittanut alkulatauksen kunnolla? Itselläni akku toimii pitkään ja moitteettomasti. 🙂

  Inaria: Sokerointi olisi kyllä mukaa, varsinkin bikinirajassa. 🙂

  Heitu: Esim. Anttiloista kuulemma, varmasti myös Stockalta ja/tai Sokokselta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *