Miehistä ihonhoitoa

Eräs lukijani lähestyi minua sähköpostitse ja pyysi vinkkejä miehensä ihonhoitoon. Kortisonivoiteen toimiminen hepun kasvovoiteena oli aiheuttanut neidolle syvän järkytyksen, mutta niin vaan oli myös heppu itse järkyttynyt, kun hänen nassuunsa oli kokeeksi lykitty oikeaa kosteusvoidetta. Tunne oli kuulemma ollut yllättävän hyvä.
Viestin lähettänyt neitonen kuitenkin totesi ihan osuvasti, ettei mies arvatenkaan tahdo jatkuvasti vierailla naisen kosmetiikkajemmoilla. Mitä siis avuksi ja kuinka saada mies käyttämään omia, hänelle sopivia tuotteita?

Hoitotuotteita miehille myydessäni olen huomannut pari kätevää konstia, joiden avulla mieskin säikytellään hoitamaan ihoaan.

Yksi hyvä lähestymistapa on verrata ihonhoitoa autosta huolehtimiseen. On se vaan kumma, kuinka autoa jaksetaan hoitaa ja huoltaa, mutta ihoa ei. Miehen elämään kun mahtuu usein aika monta autoa, mutta hhmm, odotas kun lasken… vain yksi iho! Sen kun ajat lunastukseen niin uutta et kyllä tilalle saa.

Tulisiko miehelle päähänkään pestä autoa vaikkapa voimakkaita hankausaineita sisältävällä pesuaineella? Ei varmasti, sillä auton pinta on hyvä pitää siistinä ja tasaisena. Ei kasvojenkaan ihoa voi pestä millä sattuu! Mitä hellävaraisemmin kasvojen ihon pesee, sitä kauemmin se säilyy hyvänä. Kannattaa muistuttaa, että ihon voi puhdistaa samalla sekä huolellisesti että hellävaraiseti, eli ettei pesemättä jättäminen ole synonyymi hellävaraiselle. Moni mies skippaa kasvojen pesun kokonaan (pesee pari kertaa viikossa suihkussa), sillä he eivät tajua, kuinka paljon iholle itseasiassa kertyy likaa. Pyyhkäise näytteeksi tällaisten tapausten pesemätön iho kasvoveteen kostutetulla vanulapulla ja näytä, kuinka likaiseksi lappu jää.

Itse olen huomannut, että miehet kaipaavat tuotteita, joiden vaikutus tuntuu konkreettiselta. Moni sanoo, ettei saisi varmasti miestään käyttämään kasvokuorintaa, mutta oletteko ihan oikeasti kokeilleet? Kuorinta on nimittäin yksi selkeimmin vaikuttavista tuotteista. Mies, joka ei ole koskaan kuorinut kasvojaan huomaa kyllä taatusti heti ensimmäisen kuorintakerran jälkeen eron. Kun vielä lisäksi kerrot, että kuoriminen ennen parranajoa helpottaa parran ajamista ja estää sisäänpäin kasvavia karvoja, on juttu tuotu miehelle konkreettiselle tasolle. Naiselle riittää yleensä uskomus siitä, että näin on hyvä tehdä ja siksi hän tekee näin, mutta mies kaipaa konkreettista näyttöä asian hyödyllisyydestä. Muista kuitenkin kertoa, ettei kuorintaa saa käyttää päivittäin tai iho kuivuu liikaa ja uhkaile miestä todella rasvaisella ja epämiellyttävällä kosteusvoiteella, jota hän joutuisi ihon kuivuttua käyttämään. Kerran pari viikossa on sopiva kuorimistahti miehellekin. (Ja jos miehelläsi kuitenkin on iholla pahoja tulehduksia ja aknea, älä anna hänen kuoria ihoaan, sillä kuorinta voi pahentaa tulehduksia.)

Periaatteessa miesten ja naisten kosteusvoiteet ovat samaa tavaraa ja kumpikin voi käydä toistensa toilettilaukuilla ilman katastrofeja. Firmat selittelevät, että heidän miestentuotteensa ovat aivan erilaisia kuin naisten, sillä naisten iho on yleisesti miesten ihoa ohuempaa ja miesten iho rasvoittuu yleisesti enemmän. Koostumusten täytyy siis olla aivan erilaisia! Itse en jaksa uskoa, että voiteissa olisi sen suurempia eroja (vaikka toki ihojen erot tiedänkin) kuin käyttömukavuus. (Tällä logiikalla miesten ryppyvoiteidenkin täytyisi siis olla naisten versioita tehokkaampia, jotta aineosat menevät paksumman ihon läpi.) Valmiit tuotteet testataan aina kohderyhmällä ja miehet nyt vain ovat kriittisempiä tuotteiden kanssa. Useat naiset tykkäävät kyllä läträtä yöksi todella rasvaiset jankit nassuunsa, mutta miehet eivät tykkää siitä koskaan. Koostumukset on siis tehty nimenomaan miehiä miellyttäviksi. Jos yleisesti verrataan naisille tehtyä, kuivan ihon kosteusvoidetta ja miehille tehtyä vastaavaa on 99% todennäköistä, että miesten versio imeytyy iholle paremmin. Näin se vain on. Ja niin, miesten tuotteissa on usein tietenkin miehinen tuoksu.

Miehet hakevat kosteusvoiteiltaan myös konkreettista apua. Heille ”ennaltaehkäisy” on tuntematon käsite ihonhoidossa, mikä tuo omat haasteensa peliin. Mies nimittäin tulee hakemaan kosteusvoidetta vasta ollessaan ryppyinen, elämän syömä 50-vuotias ja valittaa, kun parissa viikossa ei tapahtunutkaan ihmeitä. Miehet valittavat, että naiset uskovat kaiken hömpän, mitä kosmetiikkateollisuus suoltaa ulos, mutta itseasiassa hehän ne ovat pahimpia. Juuri he ovat niitä, jotka kuvittelevat, että kaikki elämisen jäljet voivat lähteä iholta pois, kun iholle lykkii pari viikkoa George Clooneyn mainostamaa rasvaa. Naiset sentään sanovat rohkeasti, että ”en minä tähän kuitenkaan usko, mutta kokeillaan nyt silti”. He ymmärtävät huomattavasti miehiä paremmin elämän realiteetit. Ja osaavat ennaltaehkäistä.

Kun mies sitten kuitenkin yritetään saada käyttämään kosteusvoidetta, on käyttöön tuleva voide syytä valita huolella. Jos miehen iho kiiltää, valitse mattapintainen tuote. Näin mies huomaa heti sen konkreettisen, ihoa mattaavan vaikutuksen ja ryhtyy käyttämään tuotetta (ongelma -> ratkaisu). Jos miehen iho puolestaan kuivuu, valitse kevyt, mutta kosteuttava voide. Mies huomaa, että voiteen levitys tuo apua kiristävään tunteeseen ja lykkii rasvaa iholleen epämiellyttävän tunteen poistamiseksi. Aloita kevyellä voiteella ja kysy ensimmäisen purkin loputtua (sitten vuoden kuluttua), oliko voide hyvä vai jäikö iho vielä hieman kiristämään. Älä kysy, saisiko voide olla täyteläisempi, sillä mies ei ymmärrä, mitä haet kysymykselläsi. Jos hän sanoo, että vähän vielä kiristi, niin osta hieman rasvaisempaa.

Ja jos olet saanut miehen tykkäämään yhdestä voiteesta, älä ikinä koskaan milloinkaan uskalla ostaa hänelle kokeeksi mitään muuta! Miehet ovat hyvin uskollisia sille kerran hyväki havaitsemalleen tuotteelle, eivätkä todellakaan tahdo vaihtaa sitä. Jos joudut kuitenkin kokeilemaan toisenlaista koostumusta vanhan, melko mukiinmenevän tuotteen tilalle, pysy samassa merkissä. Jos ensimmäinen tuote oli ihan täysi huti ja saat toisen mahdollisuuden, muista vaihtaa merkkiä kokonaan. Mies ei voi ymmärtää, että saman merkin tuotteet voisivat olla täyin erilaisia keskenään. Pienen hienosäädön hän voi vielä käsittää.

Jos miehesi iholla ei ole mitään erityistä ongelmaa tai et muuten vaan meinaa saada häntä laittamaan voidetta, kokeile ostaa hänelle mahdollisimman kallis voide. Ai miten niin ei ole järkeä ostaa miehelle kallista voidetta, kun hän kuitenkin jättää sen käyttämättä? Ei jätä, jos korostat, että voide oli kallis. Mies ei vaan raaski jättää sitä käyttämättä, varsinkaan jos muistat aika-ajoin syyllistää häntä sen käyttämättäjättämisestä ja huokailla hukkaan menneitä euroja. Parin euron Nivea tai Loreal voi jäädä helposti käyttämättä, mutta Bossin voidetta on jo hieno lykkiä kasvoille ja se on sopivan maskuliininen salikassissakin. Myös rahallinen menetys tuntuu miehestä pahalta. (Muistaako joku, minkä voiteen ostin wannabe-insinöörille joululahjaksi?) Muista myös kertoa, että hyvä kosteusvoide voi korvata after shaven parranajon jälkeen!

Kannattaa myös korostaa, että kosteusvoide laitetaan aina puhtaalle iholle. Eihän likaista, pesemätöntä autoakaan vahata ennen pesua!

Miehen ihonhoidosa kannattaa siis muistaa lähteä perusasioista, joiden pohjalta on helppo lähteä laajentamaan arsenaalia. Miehekkäät ja konkreettisesti toimivat tuotteet ovat avainsana. Investoi siis hellävaraiseen kasvopesuun, hyvään kosteusvoiteeseen, kuorintavoiteeseen ja etene pikkuhiljaa silmänymärysvoiteen tasolle. Yksi miesten yleisesti hyväksi toteama silmänympärystuote on Lumene For Menin Virkistävä silmänympärysstick, joka on näppärä levittää suoraan stickistä iholle ja joka tuntuu välittömästi viileältä iholle levittäessä. Kosteuttaa ja virkistää ja onpa vielä helppokäyttöinenkin siis!

Jos ikinä saat miehesi sille asteelle, että hän tahtoisi häivyttää tummia silmänalusiaan tai näppyjään peiteaineella (kuten moni edustustehtävissä toimiva mies tahtoo) tai tasoittaa kasvojensa ihon sävyä kevyesti, ehdota seuraavia tuotteita:

-Näppyjen tai tummien silmänalusien peittoon Make Up Storen peitepuikko on näppärä tuote. Peittää, mutta on luonnollinen ja tuotteen ulkonäkö on sen verran maskuliininen ja huomiota herättämätön mustassa puikossaan, ettei sen putoaminen puvun taskusta nenäliinaa kaivaessa herätä kenenkään huomiota.
-Monet sarjat valmistavat miehille tarkoitettuja, kevyesti ihoa päivettäviä kosteusvoiteita, joilla saa kevyen, luonnollisen päivetyksen iholle ilman rajoja ja yhtäkkistä, luonnottoman oranssia lookkia.
-Jos sävyä on saatava heti kevyesti ja ihoa tasoitettava, voi sävyttävä päivävoide olla sopiva ratkaisu. Esimerkiksi Lumenen Arctic Aqua sävyttävä päivävoide sopii luonnollisen lopputuloksensa ansiosta myös miehille.

Ja jos miehesi tahtoo mennä astetta pidemmälle meikkaamisessa, on Gaultier valmistanut miehille oman, maskuliinisiin pakkauksiin pakatun meikkilinjan.

Aikooko joku saada näiden vinkkien avulla miehensä aloittamaan ihonhoidon oikeilla, siihen tarkoitetuilla tuotteilla?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Hyviä vinkkejä, mutta miten saada kaikkia "mömmöjä" kammoava mies, joka ei välitä autoista, käyttämään edes perus nivean rasvaa? On kokeiltu suostuttelut ja uhkailut ja järkipuheet, mutta aina se jää. Miehekkeen iho on hilseilevän kuiva nenästä ja otsasta ja joskus poskipäistä, mutta häntä itseään asia ei tippaakaan häiritse>:( Ei vaikka asiakaspalvelussa voisi olla vähän edes siistimpi!
  Eikä muuten suostu edes naamaa pesemään.

  Kaikki ihonhoito kun on naisten hommaa ja kaikki siihen viittaava on teollista lääkemömmöä… Periaate hänellä on vähän kuin että kasvissyöjä söisi lihaa. Ihon pitäisi pärjätä omillaan… Grärr, miten sen saa ymmärtämään että pitää putsata ja rasvata??:D

 2. 2

  sanoo

  Anonyymi: Tuossa tapauksessa tuskin mitenkään. Yritä ensin saada mies ymmärtämään, että hänellä on ongelma (hilseilevä, rikkoutunut iho ei muodosta enää samanlaista suojaa kuin terve, ehjä iho muodostaa) ja vasta sitten tarjota ratkaisua.
  Toisaalta ei minuakaan häiritse, jos autoni pohja on ruosteessa, kunhan se vaan toimii. Minulle tuo asia muodostuu ongelmaksi vasta, kun ruostuminen aiheuttaa jotain toiminnollista vikaa. Näin ollen ymmärrän kyllä toisaalta miestäsi. 😉

 3. 3

  sanoo

  Mä just ostin mun miehelle joululahjaks Lorealin setin jossa oli pesuaine ja kosteusvoide, eikä hän ole kertaakaan koittanut 😀 Mutta mun ostamia tuoksuja kyllä käyttää päivittäin, taitaa olla just tuo merkki, hinta ja laatu mikä vaikuttaa tohon käyttöön 😀

  P.S Mun unelma-ammatti on just estenomi, mutta mulla ei riitä rahkeet alalle 😀 Katsotaan jos syksyllä pääsis edes kampaajaksi opiskelemaan tai vaihtoehtoisesti oppisopimuksella 😉

 4. 4

  sanoo

  Itse olen tainnut päästä tässä suhteessa aika helpolla. Ostin vain miehelle Bossin sarjan silloin kun se markkinoille ilmestyi, ja hieman selitin miten tuotteet toimivat. Sen jälkeen on itse ostanut ja kokeillut useampia merkkejä. Uskon, että aika moni mies tarvitsee vain sen kevyen töytäisyn ihonhoidon maailmaan – tavallaan sen tyttöystävän hyväksynnän, että ihon hoito on ihan ok miehellekin:)

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Ihan off topic, mutta jostain tuolta aiemman postauksen kommentteloodasta huomasin, ettet ole ihmeemmin perehtynyt Body Shopin tuotteisiin. Siis sinä joka osaat arvostaa ihanan tuoksuisia vartalovoiteita ja suihkugeelejä vartalokuorinnoista nyt puhumattakaan! Kannattaa ehdottomasti tutustua TBS:n valikoimiin. Just kuorin koipeni karitevoi-kuorinnalla ja tyytyväinen olen! Mukavasti kosteutti. Ja käsittääkseni Body Shopilla on valikoimissaan myös mineraalimeikkejä. Itse en ole oikein tuohon meikkipuoleen perehtynyt.
  -Tiina

 6. 6

  sanoo

  Aivan uskomattoman ihana postaus, oon niin pitkään tuskaillu ton mieheni naaman kanssa – leuasta hilseilee, samaten poskipäistä. Mut eihän mitään naamarasvaa voi laittaa, hyi että! Miehen äitikin on ostanu sille ties mitä tuotteita, mutta aina on jääny käyttämättä. En tosin ole vieläkään luovuttanut, enkä luovuta etenkään nyt kun sain tämmöisiä apuja ja ideoita 🙂 On se vaan kumma miten naisen pitää tulla paasaamaan siitä, kuinka paljon kivempi on ajaa partaa iholta joka ei oo kuiva ja kiristävä… Ehkä sitä partaa tulis ajettua useammin ja näyttäs tätäki kautta vielä siistimmältä? 😉

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  heippa

  muisteelin että teit joskus postauksen lemppareistasi markettituotteista, nyt kuitenkin tulin sitä jälleen etsimään enkä löydä mistää, mistäköhän sen löytäisin ?

 8. 8

  sanoo

  Täällä lahjottiin myös miestä naamaputsarilla ja rasvalla. Merkkinä toimi Loreal, koska sitä mies saattaa raaskia itsekkin ostaa lisää (olettaen vanhojen joskus loppuvan). Putsaria käytti jo entuudesta aktiivisesti, mutta _miesten_ kuorintavoide on pysynyt käytännössä koskemattomana.

  Tulipa muuten mieleeni myös, että eikö miehille ole omia kasvovesiä? (Ainakaan Kicks ei osannut asiassa auttaa) Kasvovesi on minun ehdoton ihanuustuotteeni, jonka raikastava vaikutus tuntuu välittömästi. Moni mies varmasti nauttisi myös esim. iholle suoraan suihkutettavasta versiosta jolloin sänkikään ei haittaisi.

 9. 9

  sanoo

  Mutta mitä jos oma mies ei ole kiinnostunut autoista? Mitä ihmettä sitten käytän verrokkina kun pelkkä syyllistäminenkään ei tunnu toimivan? Ihme ja kumma olen kuitenkin saanut mieheni käyttämään käsirasvaa kohtalaisen säännöllisesti, ei nyt ehkä ihan joka päivä, mutta joka toinen, tästä on siis hyvä jatkaa 😉

 10. 10

  nunnu sanoo

  Mulla on ehkä harvinainen poikaystävä siinä suhteessa, että oon saanut sen heti alusta jo kiinnostumaan ihonhoidosta =) Suhteen alussa ( ja ennen kun alettiin seurustelemaan ) poikaystävä ei ollu kyllä pahemmin kiinnittänyt huomiota ihonhoitoon, mutta mä sit tutustutin sen aiheeseen, ja nyt se jo ostelee ja testailee eri tuotteita ja käyttää varmaan enemmän kaikkea kun mä ite 😀
  Sen oon kyllä huomannu että poikaystävä tuppaa vaan tunkemaan niitä aineita liiankin reilusti iholle, ei kuulemma pienempi määrä riittäis 😀 Joten meillä ihonhoitotuotteet hupenee miehellä nopeammin kun mulla.

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Omituista kyllä, olen saanut miehen pesemään kasvonsa kasvojen pesuun tarkoitetulla aineella edes sen kolme kertaa viikossa suihkun yhteydessä. Nyt sillä on niin kuivat kädet, että ollaan läträtty rasvojen kanssa ja käytetty jopa vähän kuorintaa käsille, että kosteusvoide imeytyisi paremmin. Pari kertaa ollaan tehty yhdessä kasvokuorinta, mutta ideaa hän ei ole täysin ymmärtänyt. Täytyykin käyttää tuota argumenttia parranajon helppoudesta sen jälkeen. Pienin askelin siis eteenpäin…

 12. 12

  Emmi sanoo

  Meillä mies vielä muutama vuosi sitten käytti innolla hänelle ostamiani ihonhoitotuotteita. Nyt on kuintekin päädytty siihen pisteeseen, että mies käyttää minun tuotteitani kun ne kerta ovat "paljon parempia ja jättävät mukavamman tunteen iholle". Yritin joulun alla kysellä, josko hän haluaisi joululahjaksi jotain omia tuotteita, mutta ei. Käyttäköön sitten minun tuotteitani, en kyllä valita asiasta. Oma "miesten" hajuinen deodorantti ja saippua onneksi(!) ovat käytössä.

 13. 13

  sanoo

  Hyvä juttu että otit tän aiheeksi! Juuri parhaillani olen kaupaamassa poikaystävälleni kasvovoidetta (eli siis puhumassa miestä ympäri jotta saan hankkia tuotteen). Joululahjaostoksilla perehdyin miesten kasvovoiteisiin kun puhdistusaineita etsiessä muistin kuinka miehen iho on todella pintakuiva ja eikä se perhana laita mitään voidetta nassuunsa. Iho hilseilee otsalta ja leualta mutta ukko vaan hinkkaa vahvoilla puhdistuaineilla uudelleen ja uudelleen koska "tulee finnejä". Jotenkin siitä ei vaan pysty sisäistää ettei se toinen oikeasti tiedä näistä jutuista mitään :DD Onneksi sentään ymmärsi kun muutama päivä sitten mietin ääneen olisiko miehen shampoo liian "vahvaa" herran päänahalle. Kyselin tarkkaan mutten viitsinyt tuomita eli en sanonut mitä mietin, mutta mies itse kysyi "Mietitkö et jos se shampoo ei käy mulle?". Meinasin hypätä kaulaan "JOO JOO JOO!" xD Olen elämäni aikan oppinut että monissa asioissa (jos ei jopa kaikissa) on johdateltava miehet itse ymmärtämään asiat eikä vaan sanoa kuinka asia on :DD Pääsee parempaan tulokseen kun jaksaa johdatella.
  Mutta kiitos kauheasti sulle tästä! ;D

 14. 14

  sanoo

  Hih, tuli mieleen tuosta tuoteuskollisuudesta oma mieheni. Ostin hänelle kerran XZ:n vahvistavaa miesten shampoota (hiusraja pakenee) ja nyt hän ei suostu koskaan käyttämään mitään muuta. Jos kyseinen shampoo on loppu, hän pesee hiukset pelkällä vedellä… Ostin hänelle myös kasvojenpuhdistusaineen ja kosteusvoiteen. Niitä hän käyttää, jos tiedossa on juhlapäivä 😀

 15. 15

  sanoo

  Mä kanssa huomasin, että töytäisyä ne miehet vain useimmiten kaipaa..:) Ostin viime jouluna kihlatulleni lahjaksi paketin, johon hankin kasvovoiteen herkälle iholle, kuorinnan ja pesuaineen myös herkälle iholle. No, eihän hän raaskinut olla kokeilematta kun ne oli multa joululahjaksi ja yllättyi positiivisesti. "Kasvorasvakin imeytyy niin paljon nopeammin!" kuin vanhan atooppiselle iholle käytetty vartalovoide. 😀

  Olipa mieheni jopa niin ihastunut tuotteeseen, että kun se loppui mentiin kauppaan ostamaan uutta. Ja auta armias sitä huutoa kun ei meinannut löytyä, ennen kuin selvisi että palkkauksen ulkonäkö oli vaihtunut..:)

 16. 16

  sanoo

  Autovertaus voisi toimia täälläkin kyllä.
  Välillä saan patistettua miehen naamansa suihkun yhteydessä putsaamaan, mutta tyyppi vertaa naaman kuorintaa kidutukseen. 😀

  Kalliin voiteen ostamisella syyllistäminen ei meillä auta. Itse en ole kokeillut mutta miehen äiti osti Cliniquen kosteusvoiteen. Hinnan kalleuden mainitsemisen jälkeen tuli vain kommenttia että ei ole kukaan pyytänyt ostamaan.

  Kaapissa on yksi miehen kosteusvoide joka on ostettu melkein kolme vuotta sitten. Selvää parasta ennen-päiväystä ei löytynyt, joten eihän sitä nyt pois voi heittää, sillä eihän kosmetiikka vanhene!

 17. 17

  minikaktus sanoo

  Kopsailin juuri tekstiä Wordiin ja muutin autot polkupyöriksi ja suunnistuskengiksi. Mies ainakin luki tekstin läpi. 🙂 Kiitos. 🙂

 18. 18

  Sissi sanoo

  Just eilen hain putsaria ja kasvovettä ja pyyhin miehen nassun, joka oli jäänyt (vesi)pesusta huolimatta mustaksi otsasta. Näytin kyllä tummennutta vanulappua, mutta en tiedä menikö viesti perille. Ihan vaan lakanoiden ja tyynyliinojenkin takia olis kiva jos körmy hoksaisi naamanpesun mukavuuden… Meillä oikeesti näkyy tyynyliinoista kumpi nukkuu kummalla puolella sänkyä… Tekis välillä mieli murista!

 19. 19

  sanoo

  Ostin miehelle lumene for men -lahjapakkauksen ja puhdistusgeeli onkin ollut käytössä (jo tätä ennen tosin) kun mies huomasi ettei iho enää hilseile ja kiristä kuten suihkugeelin tai palasaippuan (!) jäljiltä. Kosteusvoiteena on kevyt geelimäinen kosteuttaja, joka kuulemma tuntuu tosi kivalta mutta silti jää käyttämättä kun ei vaan viitsi. Ratkaisu: minä hyökkäilen murun kasvojen kimppuun tuubin kanssa 😀 Eiköhän tuo jossain vaiheessa tajua, että helpommalla pääsee rasvaamalla itse :D:D

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  EN ALA! Kahesti jo kirjotin helkatin pitkän kommentin ja se hävis taivaan tuuliin! *kasa kirosanoja*

  Tämä on kyllä semmonen aihe, että nostaa pulssia täälläkin. Siitä varmaan johtuu tämä säheltäminen näppiksen kanssa myös..

  Mies siis pesee kasvot vain suihkussa (noin joka toinen päivä). Rasvataan ehkä joka toisen suihkun jälkeen. Ei muka jaksa (joo, jos ne iltapesut hoitais ennen yhdeksää eikä just ennen nukkumaan menoa, niin vois jaksaakin).
  Minua ärsyttää lisäksi, että kun nukutaan samoilla tyynyillä, ne paskat miehen kasvoista siirtyy minunki kasvoihin.

  Kerran muuten alesta ostin halvalla Lumenen ihonhoitosetin, joka jäi käyttämättä kun voide ei imeytynyt yhtä hyvin kuin muutaman putkilon verran käytetty Loreal. En sitte sen jälkeen ole muuta sille ostanutkaan kuin Lorealia, ettei se vähäinenkään ihonhoito jäis.

  Onneksi mies edes vähän hoitaa kasvojaan, mutta ei kai se paljoa auta jos autostaki jättää joka toisen öljyn vaihdon välistä..

  Olen kyllä miettiny pitäskö käyttää samaa taktiikkaa kuin esim. siivouksessa ja muussa kodinhoidossa. Siis eihän ne tiskit katoa jos käskee (ei muuten vaikka pyytäiski), mutta jos sen jälkeen ko mies on tiskannut (tai pessyt kasvonsa) kehuis kovasti siistiä kotia (raikasta miestä) niin muutaman kerran jälkeen jotaki vois tapahtua itsestäänkin. Lahjontaahan ei tietenkään poissuljeta yhtenä tehokeinona. Raikas ja puhdas mieshän on paljon.. noh, tiedätte kyllä mitä tarkoitan. ;o)

  Kai se vähän on niinkin, että miesten välillä täytyy saada olla erimieltä naisen kanssa eritoten häntä itseään koskevissa asioissa. Paljon voi johtua siitäkin tämä itsepäisyys..

  Tuota auton huoltoa täytyy kyllä kokeilla kans, jospa se auttais tässä ikuisuusprojektissa. Mistään kasvojen kuorinnasta on kyllä aivan turha kuvitellakaan saati silmänympärysvoiteesta (tai stickista).

  Pysykää lujana, siskot! ;o)

  -HH

 21. 21

  Anonyymi sanoo

  Jaksakaa te nuoret vielä yrittää käännyttää miehiänne käyttämään ees jotain tuotteita,sillä minä oon jo luopunu toivosta tuon vanhan karvanaaman kanssa,joka meillä asuu.Rupsahtakoon rauhassa,kun ei mikään kelpaa.Onneks sentään työmaalla käsienpesun jälkeen käyttää jonkinmoista käsivoidetta sentään,näin oletan.Siinä ne dödön ja saippuan lisäks sit olikin meijän isännän tuotteet.Osaanpa kuvitella millanen hulabaloo tulis,jos yrittäisin jonkinsortin kuorintaa ehdotella tuolle miehelle,no enpä siis ees yritä.Hermot ne on mullakin.Lumisateisin terkuin ja kasvonaamio "kiristäen" rouva47.

 22. 22

  sanoo

  Mun poikaystävä on jo tolla "ylimmällä tasolla", vautsi 🙂 Enkä oikein ole edes tehnyt mitään sen eteen. Paitsi ostan peitepuikon ja sävyttävän voiteen, kun se ei itse kehtaa 😀

 23. 23

  Anonyymi sanoo

  Olen kolmen vuoden seurustelun jälkeen onnistunut saamaan mieheni ihonhoidon sille tasolle, että hän pesee kasvonsa suunnilleen joka toinen aamu (iltaisin ei ollenkaan) ja laittaa rasvaa naamaan vain sen takia, että epämiellyttävä kiristävä tunne katoaisi. Kuorintoja hän ei käytä, mutta suostuu siihen, että minä teen hänelle kuorinnan (huokaus).

  Mikähän olisi muuten hyvä konsti mustapäihin, sillä miehekkeellä on niitä paljon?

 24. 24

  sanoo

  Paljon kiitoksia tästä paketista! 🙂

  Gaultierin miesten meikkisarjassa on sävyllinen huulirasva joka on ollut luottotuotteeni jo piiitkään.

  Lookfantasticin paketti tuli eilen perille ja toi mm. hehkuttamaasi Renin suolakuorintaa joka on kyllä yhden testauksen perusteella paras koskaan kokeilemani vartalokuorinta!!!

  Miekkoseni lupasi ruveta käyttämään kosteusvoidetta yms kunhan ensin muistutan häntä parin viikon ajan jotta homma muodostuisi rutiiniksi. Ja luottaa kuulemma siihen, että minä tiedän paremmin mikä on hyväksi hänen iholleen 🙂

 25. 25

  Anonyymi sanoo

  Ihailtavan perusteellinen postaus jälleen kerran – tällä varmaan vakuuttaisi miehen kuin miehen 😉

  Oma siippani on jo kohtalaisen edistynyt ihonhoidossa, tosin ei minun tarvinnut perusteista aloittaa (kiitos anopille tästä). Siipallani on mieheksi hyvä iho, mutta silti hänellä on melkoinen kosmetiikka-arsenaali (myös vartalovoide on käytössä!).

  Myös omien kokemukseni perusteella miesten uskollisuus tietylle tuotemerkille on kummallisen lujaa. Siippa ihastui alkuvuonna Zirhin tuotteisiin (tilaa Feeluniquelta) eikä enää muuta käytäkään. Itse tykkään kokeilla eri merkkejä, mutta mies on nyt ilmeisesti jämähtänyt tuohon merkkiin. Aiemmin the sarja oli Clinique. Markettikosmetiikka ei siis ole kelvannut vuosiin.

  Ja myös mainitsemasi konkreettinen vaikutus on tärkeää – esim. ostin itselleni RENin silmänympärysvoiteen, jolla on viilentävä vaikutus. En pitänyt voiteesta yhtään mutta mies tykästyi siihen kokeiltuaan sitä kerran Kicksissä. Annoin sitten voiteen miehen käytetäväksi (oli hänellä omakin silmänympärysvoide, mutta eipähän mene RENin tuote hukkaan). Omaa käsivoidetta hänellä ei kylläkään ole vaan hän vierailee näin talvella minun varastoilla 😉

  t. Teija

 26. 26

  Anonyymi sanoo

  Niin, ja jäi yksi "vinkki" mainitsematta. Kehuminen auttaa aina tyyliin "kylläpäs näytät/tuoksut hyvälle" – ja varmaan vähän vanhempaa miestä imartelee se, että kehuu nuoremman näköiseksi. Motivoi kummasti kosmetiikan käyttöön (tai edes kasvojen pesuun) – ehkä paremmin kuin syyllistäminen?

  t. Teija

 27. 27

  Anonyymi sanoo

  Mitä tehohoitoa/hiusnaamiota suosittelisit kuiville, vaalennetuille, katkeileville ja karheille hiuksille? Käytän paljon suoristusrautaa ja kaipaisin jotain erittäin hoitavaa tehohoitoa 🙁

 28. 28

  Anonyymi sanoo

  Anteeksi, nyt aiheesta poiketen pakko kysyä jotakin 🙂 Tiedätkö muita silikonittomia lämpösuojia kuin XZ:lla oleva? Ihan suoristukseen ja kihartamiseen. Olisi paljon apua, yritän tässä siirtyä silikonittomiin hiustuotteisiin ;D

 29. 29

  sanoo

  Miesten ihonhoidosta , väittäisin jopa, paljon tietäneenä voin antaa tarvittaessa tuotekohtaisia käyttäjäkokemuksia jos joku haluaa. Oma mielipiteeni kaiken koluneena voin kuitenkin kertoa että mielestäni parhaat tuotteet ovat löytyneet tästä kategoriasta Cliniquen ja Shiseidon tuoteperheistä joista Shiseido ehkä kuitenkin parhaimpana. Myös Zirh sarjan kuorinnat ovat todella hyviä. On kuitenkin yhtä tärkeää tuotteita ostaessa selvittää, millainen ihotyyppi on kyseessä koska markkinoilta löytyy myös miesten ihonhoidosta tuotteita laidasta laitaan, kuten myös erilaisia ihotyyppejä.

 30. 30

  Anonyymi sanoo

  Asiaa! Ite oon kans yrittäny "käännyttää" miestä käyttämään muutaki puhdistusainetta ku "ihan mikä vaan käteen ekana suihkussa osuu". Ostin muutenvaan- lahjaksi Nivean miesten ihonpuhdistussetin. On se sitä vähän käyttäny, muttei tarpeeks! Ongelmana on se, että miehelläni on aknea ja mustapäitä. Osaatko suositella sopivia tuotteita?

 31. 31

  sanoo

  Minun poikakaveri sai joulun alla sokkarilta näytteet kosteusvoiteesta ja geeliputsarista.Mielellään hän otti ne vastaan ja samana päivänä testasi..joutui vaan minulta kysymään että missäs järjestyksessä näitä käytetään ja kummassako putkilossa on mitäkin ainetta.Jotenkin niin lutusta..Tästä se lähtee! 🙂

 32. 32

  Colin sanoo

  Hoi GG!
  Minulla olisi iso tarve sellaiselle silmämeikinpohjustajalle, joka tosiaan pitäisi meikin paikallaan. Too Facedin primeria on kovasti kehuttu, mutta osaatko sanoa ajaisiko saman merkin voidemainen luomiväri saman asian? Kyseessä siis tämä tuote: http://tinyurl.com/ycn5j68
  Kiitos paljon jo etukäteen ja rattoisaa uutta vuotta 🙂

 33. 33

  sanoo

  Meillä mies saa aina kosmetiikkahullulta siskoltaan kalliita kosmetiikkaputeleita lahjaksi. Nyt jouluna sai Lancome men-sarjan Age Fight-kosteusvoiteen (ikää 35), ja kyllä sitä aina saa patistella hoitamaan ihoaan.. Ja käyttämään niitä saamiaan ihonhoitotuotteita.

  Onneksi kuitenkin pieni patistus ja vetoaminen ihon kunnon ylläpitämiseen riittää. On se silti vähän kumma, kuin aikuista ukkoa pitää välillä patistaa pesemään kasvojaan aamuin illoin 😀 ("Eikö aamulla riittäisi..?")

 34. 34

  Anonyymi sanoo

  nyt ois kiireistä asiaa! ostin eilen maybellinen sen keltasessa purnukassa olevan vedenkestävän ripsarin, laitoin sitä tänään ja se on mun uus luottoripsari todellakin! mutta sen poisto tuottaa ongelmia, ei lähde millään pois 😀 muistelen et siullakii tais olla semmonen ripsari ja pyytäsin neuvoo et minkälaisella tökötillä sen sais pois 😀 koska tykkään tosi paljon siitä ripsiväristä, en haluis heittää pois. kiitos tosi paljon, ja anteeks hirveistä kirjotusvirheistä mut nyt on tosi kyseessä, pitäs päästä nukkuun mutta äiti opetti niin hyvin sen ettei meikit naamassa mennä, niin sillon ei myös mennä :–))

 35. 35

  sanoo

  Beatamarie: No, pari viikkoa pakotat pesemään nassua ja läiskit itse rasvan kasvoille niin kyllä se siitä oppii. 😉

  Lovely: Ihana, oppivainen mies. 🙂

  Tiina: TBS:n tuotteet kyllä houkuttelevat tuoksunsa puolesta, mutta eivät hintansa. Suihkutuotteita voisin kokeilla, mutta vartalovoit ja -voiteet ovat hieman turhan kalliita kulutukseeni nähden. 😉

  Naani: Tsemppiä, toivottavasti saat edistystä aikaan! 🙂

 36. 36

  Anonyymi sanoo

  Harmi ettei mieheni nuorempana suostunut käyttämään ihonhoitotuotteita ja/tai hakeutumaan lääkärille aknen vuoksi. On harmitellut sitä itsekin jälkeenpäin. Vaan nykyään ääni kellossa on toinen. Kasvot pestään joka päivä ja kosteusvoiteetkin ovat ahkerassa käytössä. Eron entiseen huomaa selvästi. Vielä kun saisi sen kuorinnan opetettua myös… Siistin myös miehen kulmakarvat ja hän itse pyytää minua myös nyppimään unibrown pois säännöllisesti. En voi valittaa. 😉

  -T

 37. 37

  sanoo

  Anonyymi: Täältä löytyy tuo muutaman viikon takainen postaus: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/12/paiva-319-halpaa-mutta-hyvaa.html 🙂

  Elina: Kasvovedet on varmasti jätetty monelta sarjalta pois juurikin siksi, että pumpulilappu + sänki eivät tosiaan ole para yhdistelmä. Cliniquelta löytyy miehille oma kasvovesi, mutta miesten Scruffing Lotion on jo todella tuhtia tavaraa enkä suosittele sitä kellekään. Valannilta kyllä löytyy luonnonkosmetiikkapuolelta miesten kasvovesi : http://www.valannishop.fi/miehet/kasvovesi-men.html (hauska tuo "sopii myös silmämeikin puhdistamiseen yhdessä puhdistusemulsion kanssa"). Lisäksi loistavaa ihonhoitoa valmistava Shiseido tekee kavovettä. 🙂
  Parasta kuitenkin usein lienee tosiaan napata kasvovesi naisten puolelta ja etsiä vaan pullo, jonka oma mies kaappiinsa kelpuuttaa. 🙂

  HeidiB: Nyt vain miettimään, millä korvaat auton. Joku täällä olikin jo keksinyt sopivat sanat omalle miehelleen personoituun ohjeeseen. 🙂

  nunnu: Onnitteluni! 🙂

  Anonyymi: Pienin askelin vaan tosiaan. 🙂

  Emmi: Mutta voit olla ylpeä, että hän huomaa tuotteissa kuitenkin selkeitä eroja eikä vaan lyki nassuunsa mitä sattuu. 🙂

  Ninna: Tuo johdattelu pitää kyllä niin paikkansa niin miesten kuin lastenkin kasvatuksessa. Parasta on, kun vihjailun kautta antaa toisen itse keksiä asian. 🙂

  Linda: "Niitä hän käyttää, jos tiedossa on juhlapäivä" Ihana! 😀

  Laura: Sanoisinko, että miehet ovat jopa varsin pelottavia toisinaan, kun etsivät luottotuotettaan ja sen ulkonäölle tai jopa itse tuotteelle on tapahtunut jotain… 🙂

  Petra: On tainnut olla tuju kuorinta kokeilussa. 😉 Ja juu, miehet eivät tosiaan ymmärrä, että tuote voisi mennä vanhaksi, huomattu on. 🙂

  minikaktus: Hah, mahtavaa! 🙂

 38. 38

  Anonyymi sanoo

  Sitä mä kyllä mietin, kun sekä varsinaisessa postauksessa, että kommenteissa mainitaan kasvojen peseminen suihkun yhteydessä 3xviikossa tai joka toinen päivä. Yäk! Eikö teidän miehet peseydy päivittäin?

 39. 39

  sanoo

  Sissi: Tuossa vaiheessa voit jo sentään tosiaan vedota niihin lakanoihin tehokkaampaan puhdistukseen kehottaessa. 🙂

  Jenna K.: Samaa hyökkäilyä harrastetaan täälläkin aina välillä. 🙂

  HH: Epäilen itsekin vahvasti tuota, että miehen nyt vain täytyy periaatteen vuoksi olla eri mieltä naien kanssa ja siksi jättää iho hoitamatta. 🙂

  rouva47: Isäni kohdalla olen itse myös huomannut, että kaikki yritykset ovat tuhoon tuomittuja. Häntä en vain saa hoitamaan ihoaan ennen, kuin on oikeasti joku ongelma. Pitää pitää kiinni siitä, että wantsu yrittää ottaa hoidon tavaksi. 🙂

  shekerim: Miehet ovat kyllä herttaisia, kun käyttävät, mutta ihan vaan salaa. 😉

  Anonyymi: Mustapäihin voi auttaa jonkun verran jo se huolellinen ihonpuhdistus, eli että iho pestään joka ilta ettei kaikki lika muhi koko yötä tyynyliinaa ja ihoa vasten. Mustapäälaput voivat myös olla kokeilemisen arvoisia ja esimerkiksi Kickseissä myydään ihan miehille tarkoitettuja puhdistavia naamioita, jotka ennaltaehkäisevät mustapäitä. 🙂

  Flicka: Pitääkin joskus kurkata tuo Gaultierin tuote. 🙂
  Ihanaa, että sinäkin tykkäsit REN:in kuorinnasta, on kyllä aivan huippu! 🙂

  Teija: Teillä ollaan kyllä hyvin edistyneitä. Ja toki kehuminen auttaa aina! 😉

  Anonyymi: Loreal Nutri Gloss hiusnaamio ehdottomasti.

  Anonyymi: Nyt pistit pahan, sillä silikonit ovat niitä parhaimpia lämpösuojan antavia aineosia. Muuten vain muovit taitavat toimia lämpösuojana. En valitettavasti keksi yhtäkään ainetta XZ:n tuotteiden lisäksi, sillä silikonien täydellinen poisjättäminen heikentää yleensä suojaustulosta huomattavasti. Lähes kaikissa taitaa olla muovien lisäksi myös jonkun verran silikoneja. Miksi et muuten tahdo tuossa tuotteessa olevan silikoneja?

  juárez: Juárez on kyllä ehdottomasti aivan loistava tietopankki kaikille miehille sopivista tuotteista tietoa tahtoville!
  Shiseidon tuotteet ovat kyllä todella kehuttuja ja arvostettuja. Zirh tulikin jo jonkun viestissä aiemmin esiin, pitänee oikeasti tutustua sarjaan. 🙂

  Anonyymi: Aknen hoitoon hellävaraiset, mutta puhdistavat tuotteet eikä missään tapauksessa liian tujuja tuotteita (eikä ainakaan kuorintaa). Koteusvoide voi koseuttaa, mutta sen kannattaa olla öljytön (esim. apteekin Humektan). Jos kyse on oikeasti aknesta, on se ihosairaus, johon apu löytyy parhaiten lääkäriltä.

  Plaz^: Kyllä ne miehet niitä käyttävät, kun vain joku kertoo, että mitä ja minne. 🙂

  Colin: Urban Decay Eye Shadow Primer Potion. Pitää aina ja ikuisesti, parempaa et voi saada. 🙂

  Nekku: On ne miehet vaan kummia epeleitä…kaiken ikäsinä. 🙂

 40. 40

  sanoo

  Anonyymi: Itse otan Lumenen vedenkestävälle silmämeikille tarkoitetulla poistoaineella pois ja hyvin lähtee. Öljyillä tuon saa liotettua, eli ensihätään vaikka sitä oliiviöljyä jääkaapista ja huomenna sitten uusi meikinpoistoaine silmämeikille kaupasta. 🙂

  T: Itse juoksen monesti pinsetit kädessä miehen perässä unibrown-ilmiötä estääkseni. 🙂

  Anonyymi: Niin, pesuvälit lienevät varsin yksilöllisiä. 🙂

 41. 41

  sanoo

  Mun mies kyllä pesee naamaa, joka ilta ja aamu 🙂 Ja käyttää siihen jopa naamanpesuainetta, ei suihkugeeliä. Mies löysi itse Rainbow'n miestensarjan, tykkää putsarista ja rasvasta suuresti. Että varmaan voi muutkin miehet testata, ei ollu kallis. Nauratti, kun kuulin puhuvan kaverinsa kanssa siitä rasvasta niinku naiset ikään 😀

  Rasvan kanssa on ollu ongelmaa, ei meinaa käyttää ja sen huomaa ku iho hilseilee! Välillä oon pakottanut, mutta kyllä se nyt suunnilleen osaa.

  Silloin tällöin totean "tänään laitetaan kasvonaamiot" ja kyllä se sen ottaa, vaikka vastustelee. Yleensä yritän perustella, että savinaamio imee rasvaa jne.

 42. 42

  Anonyymi sanoo

  Kiitos ihqusta kirjoituksesta! Mietin vaan, että oletko koskaan tuntenut yhtään ihan oikeaa miestä?

 43. 43

  Anonyymi sanoo

  Ei vittu seksismi…
  Autoon vertaaminen. Saa olla aikamoinen Luola_Miäs että sellanen toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *