Meneekö jo överiksi…?

Olen itse ihminen, joka jonkun mahtavan asian keksittyään innostuu siitä täysillä ja vetää homman hyvin usein ihan överiksikin jopa. Omien taipumuksieni vuoksi ymmärränkin siis hyvin muita samoilla linjoilla vetäviä.
Voi kuitenkin olla, että olen vaan tulossa vanhaksi ja ymmärtämättömäksi tai jotain muuta vastaavaa, sillä eräs ilmiö alkaa minunkin silmissäni olla jo hieman riistäytynyt käsistä jo ihan mauttomuuksiin asti.
Oli hauskaa, kun länsimaalaiset BB-voiteet alkoivat ilmestyä. Niillä ei ollut mitään tekemistä oikeiden BB-voiteiden kanssa, mutta ilmiön leviämistä oli hauskaa katsoa. Ensin yhdellä oli BB-voide ja nyt se on kaikilla.
Jopa REN ja YSL ovat muiden joukossa tuoneet viimeisimpinä myyntiin omat BB-voiteensa eikä enää taida edes löytyä merkkiä, joka olisi niin out, ettei heillä olisi omaa BB-voidettaan.
Enää ei ole kuitenkaan riittänyt, että jokaisella merkillä olisi oma meikkivoiteen ja kosteusvoiteen välimaastossa seikkaileva BB-voiteensa. Nyt BB-termi täytyy vetää jo kaikkialle muuallekin täysin unhotaen, mikä sen alkuperäinen merkitys edes oli. BB-puuterit ja BB-peiteaineet vielä ymmärrän, mutta muutamat tuotteet hihityttävät jo hieman.
Garnierilta löytyy BB-silmänympärys roll-on. 
Diorilta puolestaan BB-silmänympärysvoide.
Kaksi edellä ollutta tuotetta minä vielä jollai tasolla ymmärrän, sillä ne ovat oletettavasti kuin hoitavia peitetuotteita silmänympäryksille.
Aasian markkinoilta saattaa myös bongata L’orealin sinne Maybellinen nimen alle tehtaileman BB-meikkipuikon, joka on idealtaan varmasti hyvin samanlainen, kuin meillä ennen vuosituhannen vaihdetta myyntiin tullut Maybellinen meikkipuikko. 
L’oreal ja sen alamerkit johtavat muutenkin BB-maniaa ja Garnierin alta ei löydy enää vain yhtä BB-voidetta vaan sen ”normaalin” BB-voiteen lisäksi myös herkän ihon versio, ikääntymisen merkkejä vastaan taisteleva versio sekä seka- ja rasvaisen ihon versio.
L’orealinkin alta löytyvät jo Nude Magique BB Cream, Youth Code BB Cream sekä aikuisemman ihon Revitalift BB Cream. 
Lisäksi ainakin USA:sta löytyy jo Age Perfect BB Cream. (Ja meillä Englannissa mennään muutenkin jo L’orealin CC-voiteissa…)
Ja niin, sitten on vielä joku Lucent Magique, josta ei enää tiedä, onko se jonkun toisen BB-voiteen eri nimellä eri maissa valmistettava rinnakkaisversio tai jotain ihan muuta… Tuote vaikuttaa eniten Nude Magique BB Creamilta, mutta on ilmeisesti paksumpi ja tässä on korkeampi suojakerroin.
Ja sitten ovat tietysti muutenkin ne Aasian markkinoille tehdyt L’orealin BB-tuotteet.
Lisäksi L’orealilta löytyy tietysti BB puuteri…
…sekä BB-peiteaine.
Ihan kaikkea ei minusta kuitenkaan voi termin ”BB” alle työntää.
L’oreal toi nimittäin markkinoille Nude Magique BB Blushin, joka on  geelimäinen poskipuna, joka hakee sävynsä ihon pH:n mukaan. Ööh, BB…?
Bourjois taas toi markkinoille BB Gloss -huulikiillot! Hei haloo, se on ihan vanha juttu jo, että huulikiilto kiiltä, suojaa, kosteuttaa, hoitaa ja antaa hehkua ja väriä huulille! Ei sen kaiken uudelleentoistaminen tee tuotteesta mitään ”beebeetä”!
Mihin kaikkeen etuliite ”BB” voidaankaan vielä tulevaisuudessa ympätä? Koska tulevat BB-kynsilakat, BB-mascarat, BB-luomivärit, BB-meikkikynät…? BB-huulipunien tuloa pidän itse jo itsestäänselvyytenä jos kerran BB-kiillotkin on jo kehitetty.
Onko minulta jäänyt joku BB-tuote huomaamatta, jonka te olette jo bonganneet? Mikä teidän suhtautumisenne tähän meneillään olevaan BB-maniaan on?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Jossakin blogissa esiteltiin jo BB-hiustuotteita, en vaan millään muista että missä 😀 (Ei kai ollut sinun?) Itseä ei nämä länsimaiset mukaBB:t kiinnosta, joten en hirveästi välitä. Huvittuneena seuraan tilannetta 😀

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Kicksin oma meikkisarja on alkanut myymään myös siveltimiä ja siellä keskellä komeili BB-voidesivellin, joka näytti erehdyttävästi tavalliselta meikkivoidesiveltimeltä..

 3. 3

  sanoo

  Minulla on jo niin menny hermot noihin "BB sitä, BB tätä"-juttuihin että alan riitelemään television kanssa aina kun tulee mainos jossa on kirjaimet BB(Aaaargh!).

 4. 6

  sanoo

  Itselläni alkaa olla mittari näihin täyteen. Jostain syystä merkkien pitäisi ymmärtää, että jossain se kuluttajankin raja menee. Nyt aletaan liikkua sillä alueella, että asia ei ole enää wau-juttu vaan lähinnä ärsyttävä. Vähän sama kuin yhdessä jos toisessakin blogissa viliset Nelly-kollaasit, joista juuri tänään tein ärtyneen blogikirjoituksen. 😉

 5. 7

  sanoo

  Haha, nuo BB-huulikiillot ovat jo aika paha … samaten REN-merkin alla lanseerattu tuote. REN sentään on kehunut olevansa luonnollinen ja laadukas sarja, mutta nyt on sekin hypännyt mukaan tusinatrendiin…

  Testailin muuten kaupassa noita Garnierin Sensitive- ja Mature skin-versioita. Tuntuivat todella hyviltä sekä levittyivät erinomaisesti. Paljon parempi ja tasaisempi tulos kuin esim. Lumenen meikkituotteilla!
  Garnierin Sensitiven voisin periaatteessa hankkiakin, se on jopa hajustamaton…

  Mutta nuo muut ihanuudet voitaisiin jo unohtaa ja siirtyä suosiolla seuraavaan kirjaimeen, eli CC:n pariin… Kuinkahan paljon näitä ihania aakkostrendejä tässä vielä ehtiikään tulla… :))

 6. 8

  sanoo

  Hahah postauksen edetessä jo pitkään luulin että oot unohtanu ton lorkun bb-poskipunan, mutta olihan se siellä! 😀 tosiaan jo liian kaukaa haettua…

 7. 9

  kyllästynyt bb-villitykseen sanoo

  naurettavaa paskaa, olen samaa mieltä että noi bb-voiteet silmienympärys roll-onin ja sen silmänympärys voiteen kanssa on vielä ihan ok, varsinkin jos ei tahdo käyttää normi bbtä silmien alueelle. mutta se että tehdään bb-poskipuna on jo naurettavaa:D eikö saman tuotteen voisi markkinoida eri nimellä? samoin nuo huulikiillot, aivan varmasti ihan samaa kamaa kun muutkin kiillot. hylsyyn vaan lätkästy kaksi beetä ja jo kaikki naiset juoksevat ostamaan niitä, hyvää markkinointi ideaa kuitenkin, varmasti myy

 8. 10

  sanoo

  Olen kokeillut monen merkin BB-voiteita ja pakko sanoa olen kai näitä out ihmisiä kun en koe sitä millään lailla tarpeelliseksi. Olen kokenut sen lähinnä huonoksi "meikkivoiteeksi". Saman verran menee aikaa kun meikkivoiteen laittoon ja tulos on paljon huonompi. Sen kai pitäisi olla jollain lailla kevyt mutta olen löytänyt parempia ja kevyempiä meikkivoiteita kun yksikään kokeilemani BBvoide. En tykkää käyttää paksuja meikkivoidetta joten BB voide kuulosti ensin täydelliseltä. Kevyt ja peittävä. Pah sanon minä. Peittävä se ei ainakaan ollut. Ihoni punotti ihan kun naamallani ei olisi ollut mitään. Lisäksi täydellistä sävyäkään ei ole löytynyt. Epäonnistumisien jälkeen palasin suosimiini meikkivoiteisiin ja kiertänyt kaukaa BBvoiteet ym tuotteet.

 9. 11

  sanoo

  Joo-o, BB:t kiinnostaa ihan tasan ÖÖ:n verran… Todellakin tulee korvista ulos. 😀 Mä en oo yhtäkään beebeetä omistanut, ja kerran kokeillut yhen näytteen sitä Lumenen beebeetä. Musta tää trendi on jo valitettavasti aika luotaantyöntävä, itseasiassa mä jo tietoisesti kartan kaikkea missä lukee BB.

  Mutta sama tuo eilisessä postauksessa ollut Lumenen Seerumi Meikkivoide. Siis mikääää?? )Ymmärsin siis postauksen mutta en vaan tuota nimeä…. 🙂 )

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  mulle on aivan sama, mitä tällä rintamalla tapahtuu, mutta onpa se tuonut omalle iholleni täydellisen tuotteen, jota ei ole aiemmin koskaan löytynyt, kymmnienkymmenien kokeilujen jälkeen!

  omistan seka/rasvaisen ihon. finnejä ei ole, sen sijaan mustapäitä reippahasti. mikään meikkivoide ei ole ennen sopinut, iho on pukannut heti kaikki matonta pinnalle ja mitään paksuja kerroksia en ole edes halunnut, kun ei varsinaisesti peitettävää ole. kalliit ja halvat, kaikki testattu.

  ainiin, tuote on tosiaan tuo garnierin rasvaiselle/sekaiholle tarkotiettu bb! suosittelen kaikille, jotka tunnistaa itsensä tästä sepostuksesta.

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Käväisin viikonloppuna paikallisessa Sokoksessa, jossa oli joku konsulentti kuuluttamassa ja mainostamassa kosmetiikkaa, sellaista ihan perushuttua. Garnierin BB-voidetta mainostaessaan hän sanoi, että tämähän on sitten se ensimmäinen, alkuperäinen BB-voide. Meinasin kuolla järkytyksestä.

 12. 14

  sanoo

  Oon itsekin ihmetellyt samaa. Eniten kuitenkin hämmentää tuon olikohan se Garnierin BB-silmänympärysvoide, jossa mainoksessa sanotaan, että se sopii "tummille silmänaluKsille" ihan niinkuin silmien alla olisi jotkut valtamerilaivat.

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  mulla menee suoraansanottuna vaan hermo koko BB jauhantaan – etenki hermo menee ku ihmiset ostaa vaan BB-termin takia, tietämättä mitä se edes alkuperäsessä tarkotuksessaan meinaa ! puolet ei oo edes kuullut aasialaisesta beauty balmista tai blemish balmista….

 14. 16

  sanoo

  Mä olen jotenkin välttynyt koko BB-huumalta. Telkkaria tietty katson ja nettiä käytän, mutta jotenkin en oo lotkauttanut korviani esim. tuon poskipunan mainosten kohdalla 😀

  Garnierin ensimmäinen BB on mulla käytössä ja olen todennut sen hyväksi kesätuotteeksi. Mutta siihen mun BB-kokeilut jääkin.

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Huvittavaahan tämä BB-jauhaminen on, mutta itse tykkään kyllä tosi paljon aidoista, aasialaisista BB-voiteista, joissa on ennen kaikkea kunnon suojakerroin. Garnierit, L'Orealit yms. ovat auttamattoman tummia iholleni, joten niitä en voi edes harkita. Olen siinä käsityksessä muutenkin, että ne ovat enimmäkseen vain sävytettyjä kosteusvoiteita..? Ehkä voisin sitten kokeilla tuota BB-huulikiiltoa! 😀

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  Minusta tämä BB-mania lähti lapsasesta jo tovin aikaa sitten. 😀 Ihan niinkuin Angry Birdsikin on lähtenyt jo täysin hanskasta… Muistaakohan enään kukaan, että kyseessä oli huippuyksinkertainen peli? 😀

 17. 19

  sanoo

  Muistan muuten joskus nuoruudessani, että käytyäni läpi Schrammekin kuorinnan kosmetologini möi minulle jonkin jälkihoitomömmön. Taisi olla juurikin se alkuperäinen BB-voide, jonka Dr. Schrammek oli kehittänyt kosmetologikäsittelyjen jälkihoitoa varten. Hyvin se suojasi ja korjasi. (Voisin joskus ostaa taas ihonhoitomielessä – ehkä sen Fluid-version.)..
  V
  aikea uskoa, että sittemmin koko idea on paisunut valtavaksi markkinointitrendiksi, joka pursuaa joka ruudusta ja ikkunasta… Aasialaiset kieltämättä osaavat kehitellä ideoita länsimaalaisten matkittaviksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *