Meikkipussit

Minua alkoi jostain syystä haluttaa kovasti tietää, millaisia meikkipussien käyttäjiä te olette.
Aloitan itse kertomalla, että olen äärimmäisen huono meikkipussi-ihminen.
Minulla on aina ennen ollut niin paljon meikkejä, ettei niitä ole ollut mitään järkeä säilytellä meikkipusseissa, sillä pusseja on täytynyt olla kymmeniä ja niistä on ollut äärimmäisen hankalaa löytää mitään.
Viimeaikoina olen opetellut pitämään mukanani kantamiani meikkejäni pienehkössä meikkipussukassa, mutta lopulta kaikki meikkini päätyvät aina lentokentältä saatuun minigrip-pussiin. 
En tiedä, miksi välttelen meikkipusseja. Ehkä siksi, että niitä on tursunnut minulle läpi elämäni. Kosmetiikkafriikki äitini on saanut niitä lahjaksi kaikkien mahdollisten kosmetiikkaostostensa yhteydessä lahjoittaen niitä minullekin ja myöhemmin  aloin itse vastaanottamaan niitä töiden kautta lähinnä koulutuslahjojen ja myyntikilpailupalkintojen muodossa. Koska meikkipusseja on aina tursunnut joka suunnalta, ei minun ole koskaan tarvinnut ostaa sellaista. Päin vastoin olen parhaani mukaan yrittänyt läpi vuosien hankkiutua niistä aina eroon jakamalla niitä eteenpäin!
Jostain syystä en myöskään raaskisi ehkä tuhlata meikkipussiin pahemmin ihan vaan siksi, että minusta ne tuntuvat aina menevän jossakin vaiheessa likaisiksi. Aina joku puuterimainen tuote murustelee pussikan pohjalle sotkua tai sitten joku pienen pieni terottimen roska möhnää pussukan ja on niin paljon helpompaa vain viskata vanha ilmainen pussi pois ja ottaa uusi ilmainen tilalle sen sijaan, että pussukkaa alkaisi puhdistamaan.
Olen kuitenkin alkanut viimeaikoina miettiä, pitäisikö minun ehkä sittenkin pian hankkia meikkipussi? Vaikkapa ehkä palkkioksi itselleni sitten, kun saan meikkieni määrän kutistumaan sellaiseen mahtuvaksi?
Voi kuitenkin olla, että merkin sijaan kallistun käytännöllisyyteen ja hankin Bobbi Brownin Organizerin, jonka sisään mahtuu kaikki tarpeellinen (tarpeeksi) hyvässä järjestyksessä.

Millainen suhde teillä on meikkipusseihin? Säilytättekö kosmetiikkaanne niissä kotona? Entäpä onko teillä käsilaukussa erillinen meikkipussi? Kuinka usein uusitte omanne? Ostatteko niitä vai ovatko ne lahjoja?
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Meikkipussini (joka kulkee mukana ja on pieni) sisältää vain puuterin, ripsarin ja muutaman huulikiillon tai punan (jotta voisi nopeasti korjata meikkiä). Meikkipussi taas mikä on aina kotona ja sisältää kaiken (ja on huomattavasti suurempi mutta löydän silti sieltä kaikki helposti) luomiväristä meikkivoiteisiin. Minä olen kyllä sellaista tyyppiä että tykkään järjestellä ja putsata meikkipusseja kunhan on aikaa.Siis nämä meikkipussi ongelmat eivät ainakaan koske minua. Vieläkin sama meikkipussi kuin 15-vuotiaana eli noin seitsemän vuotta se minulla on ollut.

 2. 2

  sanoo

  Täytyy sanoa että mulle on kerääntynyt noita pussukoita myös ihan liikaa! Tällä hetkellä mulla on Chanelin meikkipussi, josta saa kätevästi tiukan paikan tullen vetoketjut sivuista avaamalla lisätilaa. Ja sen olen muuten pessyt ihan pesukoneessa monta kertaa! Käsilaukussa on lääkepussukka, meikkipussukka, huulimeikkipussukka…. 😀

 3. 3

  sanoo

  Minua on jo vuosia palvellut H&M:stä ostettu simppeli musta meikkipussi, johon mahtuu lähes kaikki arkimeikkiin tarvittava. Kotona ollessani meikit ovat yleensä levitettyinä meikkipussin ulkopuolelle, koska niitä ei jaksa kaivella uudelleen esiin pussin uumenista joka päivä. Käsilaukussa minulla on pieni pussukka, jossa on mm. huulikiiltoa, käsidesi ja puuteri. Matkalle lähtiessä joudun ujuttamaan meikkejä myös ihonhoitotuotteille tarkoitettuun isompaan pussiin, mikäli tarvitsen jotain ekstrajuttuja vaikkapa bilemeikkiä varten. Sain kyllä tästä postauksesta inspiraation etsiä joku uusi ihana meikkipussi, johon vois hamstrata lisää meikkejä 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Yhh.. minulla meikit majailee meikkipöydän laatikossa ja inhottaa ajatuskin, että ne kaikki olisivat sekaisin jossain meikkipussissa, mitä kyllä näkee… ja paljon. Yöks.

 5. 5

  sanoo

  Avaamattomat meikkien jemmakappaleet (niitä on yleensä n. 5kpl) ovat kaapinpohjalla kankaisessa perusmeikkipussissa kotona. Muut meikkini ovatkin aina käytössä ja esillä kampauspöydän päällä. Otan siitä päivän aikana lisäilyyn tarvitsemani irrallisina laukun taskuun mukaan.

  Iltamenoihin tai matkalle lähtiessä pakkaan meikit Elizbeth Ardenin kylkiäislahja-meikkilaukkuun, joka on juuri sopivan kokoinen keinonahkainen "matkalaukkumainen". Siveltimille on Ecotoolsin setin mukana tullut rullattava, nauhoilla suljettava läpyskä, jossa on kujat pitkävartisille siveltimille. Sekin mahtuu tuohon keinonahkaiseen sisään juuri ja juuri.

  Tykkään tuollaisista tukevista meikkilaukuista, joissa meikit eivät hölsky sotkien ja rikkoontuen mutta peruspussukoita vihaan käytössä minäkin. Uusia tulee jatkuvasti kylkiäisinä jne. Säästän ne ja käytän mihin sattuu, vaihtelen meikeillekin pussia usein. Valintakriteerinä on aina sellainen pussin koko, että kulloinkin tarvitut meikit mahtuvat, mutta eivät mahdu hölskymään.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Itsekin saan paljon meikkipusseja ostosten kylkiäisiksi, ja viimeksi meikkipussin ostin 90-luvulla. Meikkipussi on aina mukana käsilaukussa, ja pussissa ovat senhetkisen meikin korjailuun tarvittavat tuotteet. Kotona käytettävää kosmetiikkaa en säilytä meikkipussissa, vaan niille on erillinen kaappi. Haluan, että mukana aina kulkeva pussi on siisti ja hygieeninen, joten vaihdan sen surutta uuteen n. 3 kk välein. Meikkipusseja riittäisi uusimiseen useamminkin, niitä on melkoinen kasa vaatekaapissa…

 7. 8

  Eeva sanoo

  Minäkin kuulun niihin, joilla meikkejä on liian paljon meikkipussissa säilytettäväksi. 😀 Meikkini olivat aluksi piianpeilin laatikossa, ja kun kokoelma kasvoi isommaksi, se siirtyi kirjoituspöydän laatikostoon. Pöydässä oli pulpettimainen kansi, jonka alla kokoelmani asusteli. Kannen alapintaan kiinnitin peilin, ja siinä olikin ihan mukava kampauspöytä.

  Kun lähdin vaihtoon Saksaan ja asuin solukämpässä, jossa ei ollut mitään hyvää meikkauspistepaikkaa, säilytin meikit kahdessa pienessä matalassa pahvilaatikossa vessan peilitasolla. (Vessaa ei luojan kiitos tarvinnut jakaa kämppisten kanssa! :D) Siveltimiä, ripsareita ja huulimeikkejä säilytin mukeissa.

  Kun palasin Suomeen, uuteen kämppään mahtui kampauspöytäkin, mutta sen laatikot olivat liian syviä meikeille. Olin onneksi niin tykästynyt pahvilaatikkosysteemiini, että iskin laatikot ja mukit kampauspöydälle ja siinähän ne nyt nököttävät. Laatikoissa asustaa hiusjuttuja sekä meikkejä, jotka eivät ole aktiivikäytössä.

  Minulle meikkipussit ovat ainoastaan matkoja varten. Laatikot ja kupit ovat n. 100 kertaa helpompi tapa hallita isohkoa meikkikokoelmaa kuin joku pussisysteemi, vaikka oma kokoelmani on aika vaatimaton verrattuna joihinkin Youtube-meikkaajiin. Tarkoitus on, että minullea on jonkinlainen mahdollisuus käyttää meikkini loppuunkin joskus. 🙂 Reissatessa mukaan lähtevät meikit mahtuvat aina hyvin yhteen meikkipussiin (Cliniquen setin kylkiäinen :D) ja meikkisivellinrullaan, joka soveltuu siveltimien lisäksi pitkulaisille meikeille. (Okei, lähinnä TFSI-primereilleni, mutta silti…) Mitä matkusteluun tulee, tuo Bobbi Brownin Organizer on aikas kätevän näköinen systeemi!

  Ainoa oikeasti mukana kulkeva meikkipussi on laukun pohjalla matkustava käsityötunnilla itse tehty iso penaali, jossa asustaa hiusharja, minihiuslakka, puuteri sekä joskus huulimeikkejä.

  Jos matkustamista ei lasketa, minusta meikkien säilyttäminen meikkipussissa on kamalan sotkuista puuhaa. Mainitsemasi murustumisen ja tahriintumisen lisäksi meikit ovat pussissa ihan missä järjestyksessä sattuu, niitä saa kaivella ja survoa, ja jos pussia vielä kuljettaa laukun pohjalla, ne raukathan kolhiintuvatkin vielä… 🙁 Tässä huomaa, kuka on meikkifriikki ja kuka ei! 😀 Vaikkei oma kokoelmani sisällä juuri mitään kallista ja selektiivistä, haluan kuitenkin pitää meikkini mahdollisimman hyvässä kunnossa, pakkauksineen päivineen.

  Romaanikirjailija kiittää ja kuittaa. 😀

 8. 9

  sanoo

  mulla on kotona meikit laatikossa, enkä kuljeta mitään meikkejä tms mukana. jos matkustan, otan meikkipussin. easy as !

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Minä olen myös hirveän huono meikkipussien käyttäjä. Minun pitäisi vain löytää THE meikkipussi.

  Täydellinen meikkipussi olisi ehdottomasti tyttömäinen ja sopivan kokoinen, tytöt ne meikkaa, ei pojat 🙂

 10. 11

  sanoo

  Minä en pitkään aikaan ymmärtänyt sitä, että ihmiset pitävät meikkejä koko ajan meikkipussissa, minulla kun meikit olivat aina vessan kaapissa ja myöhemmin sellaisessa ikean kätevän kokoisessa lokerikkolaatikossa. Mutta nykyään kun reissaan paljon kodin ja kotikodin väliä, ovat meikkini viihtyneet ihan hyvin meikkipussissakin. Minulla on sellainen ikean iso meikkipussi johon kyllä mahtuu muutakin, esim ihonhoitotuotteet ja hiusharja. Harvemmin käytössä olevat meikit ovat vieläkin lokerikossa. Käsilaukussa en kuljeta ikinä meikkejä, mutta siellä on ainakin yksi pikkupussukka jossa on sellaisia tarpeellisia tavaroita kuten huulirasvaa, laastareita, käsivoidetta ja käsidesiä, purkkaa, särkylääkkeitä yms. Nyt joululomalle kotikotiin pakkasin mukaan neljä kosmetiikkapussia, yhdessä on ne meikit ja ihonhoito, yhdessä kaikki hiustuotteet, yhdessä kynsilakat ja yhdessä tarpeellisuustavarat ja huulirasvat 🙂

 11. 12

  sanoo

  Kotona on Longchampin meikkipussi, jossa on ne meikit joita en ihan jokapäivä käytä. Päivittäin käytössä olevat ovat meikkitelineessä, jonka olen tilannut muistaaksei Nellyltä. Haluisin ostaa käsilaukkuun vielä oman pienen pussin, joku Marimekon pussukka olisi varmasti sopiva.

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Minulla on kaksi meikkisäiliötä kotonani. Suurimman osan pidän laatikossa makuuhuoneen hyllyssä (en muuten ymmärrä vessan kaapissa meikkejä pitäviä, hyi eikö yhtään 'pelota' että kaikki ne kakkapöpöt menee niihin meikkeihin ja siveltimiin…) ja sitten pidän käyttömeikkini meikkipussissa. Tykkään meikkailla eri paikoissa meillä kotona, milloin tietokoneen edessä, milloin telkkarin tai sitten sängyllä, jolloin meikkipussi on kätevä. Pussina toimii melko isohko meikkipussi jonka olen saanut ystävältäni italiasta. Pyrin kuitenkin vaihtelemaan esim luomivärejä laatikosta pussiin ettei tule käytettyä vain samoja.
  Laukussa sitten kulkee taas pieni pussi jossa on peitevoide, puuteri ja sekalainen valikoima huulirasvoja.

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Mulla on joskus ilmaiseksi saatu kanebon pieni meikkipussi, jossa säilytän kaikki normaaliin arkimeikkiin tarvittavat meikit ja tarvikkeet. Meikkipäydän laatikossa säilytän meikkejä joita en käytä joka päivä. Tää meikkipussi on aina helppo aamulla napata laukkuun mukaan, jos tarvii korjata meikkiä päivän aikana.

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Mulla on meikit kotona levällään eteisen matalan hyllykön päällä. Siinä on siis ne, joita käytän päivittäin. Loput meikit on säilötty samaiseen hyllykköön pieniin koreihin. Siitä on näppärä penkoa esim. luomivärikoria tai huulikiiltokoria.

  Meikkipusseja mulla on muutama. Yksi isompi pussukka majailee poikaystävän luona ja siellä on lähinnä ihonhoito- ja hygieniatarpeet. Meikit kulkee sitten mukana pienemmässä pussukassa, jos tarvitsen niitä muualla kuin kotona.

  En kuljeta käsilaukussa esim. puuteria tai muutakaan tuotetta meikin korjailuun. Juhlat on tosin asia erikseen. Esim. koulupäivän aikana painelen kasvoja paperilla, jos alkaa kiiltää. Huulikiilto mulla saattaa olla mukana, mutta se kulkee laukun sivutaskussa ilman pussukoita.

 15. 16

  sanoo

  Kotona meikkini ovat laatikossa hyvässä järjestyksessä kylppärissä (meillä on taso jonka alla on vedettävät laatikot, siellä ovat pienemmissä muovilaatikoissaan). Ne joita käytän joka päivä siis, vähemmän sulassa sovussa sitten mm. juhliin sopivammat tummemmat luomivärit. En omista siis mitenkään suuria määriä meikkejä, mutta kohtalaisesti sentään kuitenkin minäkin.

  Päivittäin mukana kulkee 7 vuotta sitten lahjaksi saamani Longchampin nahkainen meikkipussi jota huollan kuten muutakin nahkaa enkä uutta ole ostamassa ennen kuin tämä hajoaa käsiin. Huulipuna, huulirasva, käsirasva ja puuteri kulkevat siellä mukana. Taitaa mukana olla myös kulmakynä ja ripsivärikin, ajalta jolloin saatoin jäädä silloiselle poikaystävälle exetempore yöksi että sai naaman jotenkin aamulla kuntoon. Nykyisin asumme saman katon alla, ei sinällään tarvetta, samat tuotteet kuitenkin mukana.

  Ilmaismeikkipusseja minulla on muutamakin. Yksi isompi (muistaakseni Biothermin rasvojen mukana saatu) on matkakosmetiikan kaveri kun olen vain yhden yön poissa ja tarvetta hiusten pesulle ei ole. Minilakka, matkakoot naamaputsareista ja rasvoista sekä muut minikoossa hankitut mahtuvat juuri hyvin. Toinen käytössä oleva on oikeastaan penaalina eli ei todella siinä käytössä, jossa sen voisi kuvitella olevan. Kolmannessa ovat sitten kotona pampulat, eivät valu pitkin kylppäriä.

  Käytän siis näitä meikkipusseja muussakin kuin meikkipussina, säilyttämään pieniä tavaroita paremmin laukussa järjestyksessä. Yhdessä (joskin ostettussa) ovat sitten esim. lääkkeet joita migreenikkona koen parempana kantaa mukana, sen sijaan, että valuisivat laukussa. Meikkipussi sekin on virallisesti yhtiön sivujen mukaan 🙂

  Käyttötarkoituksia on monia, meikeille on vain yksi 🙂

 16. 17

  sanoo

  Kotona mulla on meikit meikkipakissa. Niistä sitten kasaan sopivan setin mukaan, jos menen vaikka aamulla urheilemaan ja siitä suoraan töihin. Ja silloin pakkaan ne toki meikkipussiin. Töissä on myös hätävarasetti ihan siltä varalta, että jotain on unohtunut aamusetistä, ja sitten meikin voi täydentää töissä. Kesällä mulla on töissä ihan täysi tälläysarsenaali, kun pyöräilen töihin ja käyn siellä suihkussa.Mulla on useampi meikkipussi: pari ostosten kylkiäistä ja pari lahjaksi saatua. Yksi niistä on koko ajan käytössä siellä töissä ja paria vaihtelen sitten kotoa mukaan otettavaksi koon eli tarpeen mukaan.

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Kotona säilytän meikit niitä varten ostetuissa laatikostoissa ja yritän myöskin aina meikata ennen kotoa lähtöä koska en jaksa raahata mitään meikkiarsenaaleja mukanani. Käsilaukussa on sitten pieni (konepestävä) meikkipussi jossa majailee puuteri, hätävarakajaali ja vaihtuva kokoelma huulituotteita. Toimii 🙂

 18. 19

  sanoo

  Itsellä kaksi pientä. Toisessa meikkivoiteet,puuteri ja pohjustus ja niihin liityvät sienet ja sudit, toisessa taas kaikki loput, eli silmä ja huulimeikki ja ym krääsä. Matkalle otan kolmanteen pieneen pussiin vain kaikkein välttämättömimmät. Tämä järjestelmä on osoittautunut erittäin toimivatksi ja siistiksi 🙂 Kaikki lahjoja.

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Haluaisin kovasti jonkinlaisen meikkipöydän, missä olisi laatikostossa ja pöydän päällä kaikkia tarvikkeita, mutta pieneen yksiööni ei sellaista tällä hetkellä mahdu. Siispä minulla on käytössäni pieni lipastonlaatikko, jossa on kaikkia rasvoja, kynsilakkoja, tekokynsiä ja -ripsiä yms "härpäkettä". Suht isossa mutta jo nuhjuiseksi käyneessä meikkipussissa sitten on siveltimiä, tyhjiä matkakokoisia purkkeja, vanupuikkoja yms tarviketta. Toisessa meikkipussissa on luomivärejä, kimallekorostusväriä, huulipunat, eyelinerit yms mitä en käytä joka päivä. Pienessä, yleensä mukana kulkevassa leopardikuvioisessa pikkupussukassa on sitten puuteri, ripsiväri, kulmapaletti, meikkivoide, valokynä, eli päivittäiset meikit. 🙂

  Meikkipussi on mielestäni kyllä kätevä. Sinne sujahtaa helposti ne jutut mitä vaikka illan aikana tarvitsee ehostuksen korjailuun, sekä pikkupeili mistä kurkkimalla voi aina pöyhiä kampaustakin paremmaksi.. Ja helpompi löytää laukusta kaikki kun tietää että ne ovat yhdessä pussukassa. Ja nykyään meikkipusseja on niin söpöjäkin 🙂

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Mulla on vain yksi meikkipussi jossa on kaikki meikkini: puuteri, ripsiväri, kolme luomiväriä, eyeliner, huulten rajauskynä, kaksi huulipunaa ja kaksi huulikiiltoa, huulirasva, kaksi erilaista peitevoidetta näppylöihin ym., luomivärinpohjustusvoide, kulmakynä ja -vaha. Siinä se ja niillä pärjään 🙂 +välineet meikkaukseen

  -hanna90-

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Suurin osa meikeistä on lipaston laatikossa, mutta käyttömeikit meikkipussissa, koska en jaksa pakata sitä aina erikseen reissua varten. Kaikki ei kyllä aina mahdu siihen, vaan osan meikkivoiteista teippaan kiinni ja kuljetan laukun pohjalla, ja huulipunat menevät laukun sivutaskussa.

  Haikailen kyllä vähän sitä aikaa, kun meikkipussini oli penaalin kokoinen ja siihen mahtuivat kaikki meikit. :/

 22. 23

  sanoo

  Pidän kaikkia meikkejäni laatikostossa ja meikkipussissa kulkevat ne meikit joita käytän päivittäin. Sen voi sitten sujauttaa vaikka kassiin tai koulureppuun jos aamulla tulee liian kova kiire.

 23. 24

  sanoo

  No eihän se meikkipussi olekaan meikkien säilytystä varten! Senhän on tarkoitus olla silmänruokaa ja ilahduttaa ihanuudellaan/söpöydellään/whatnot. 😉 Tiety se on myös näppärä mukana kulkevien meikkien kuljetukseen.

  Itse tosin säilytän osaa meikeistä useammassa meikkipussissa/beautyboxissa ja yhdessä penaalissa. Yritän aina välillä järjestää meikkini ym. tilpehöörit nätisti kaappiin ja erilaisiin säilytystä varten hankkimiin laatikoihin, lokerikkoihin jne., mutta aina ne vaan jotenkin sitten kulkeutuvat eri kokoisiin ja näköisiin meikkipussukoihin, beautyboxeihin ja sen sellaisiin.

  Minä vain satun rakastamaan kivoja meikkipusseja/beautyboxeja. <3 Ostelen niitä harvakseltaan mutta jatkuvasti kuitenkin. 😉 Olen ostanut niitä myös lahjaksi. 😉

 24. 25

  sabiha sanoo

  Minä taas rakastan meikkipusseja mutta minulla on vain kaksi ja niitä ostan kun en saa muuten mistään.Toista pidän laukussani ja siihen mahtuu käsivoide ,huulirasva ja huulikiilto.Toista pidän kotona matkoja varten.
  Päivittäin käyttämiäni tuotteita pidän pienehkössä korissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *