Meikkini periaatteet

Moni kyselee usein meikkaustottumuksistani ja pyytelee meikkikuvia blogiini. Olen kuitenkin meikkaamisenkin puolella enemmän teoriaihminen ja lähinnä vain kiinnostunut tuotteista, en erikoistunut niillä taiteiluun.
Mielestäni on olemassa kaksi eri meikkaussuuntaa: meikki, joka korostaa ihmistä ja ihminen, joka korostaa meikkiä.

Välillä on mukavaa laittaa jotain hieman repäisevämpää meikkiin, jolloin huomion nimenomaan kiinnittää se erikoinen meikkijuttu ja ihmiset muistavat esimerkiksi, että ”sillä oli se mieletön silmämeikki” tai ”sillä oli ne kirkkaanpunaiset huulet”. Yleensä tykkään itse kuitenkin suosia sitä toista tapaa, eli meikkiä, joka korostaa ihmistä. Itsestäni on mukavempaa, että ihmiset muistavat, että ”olipa sillä kauniit silmät” tai ”sillä on kivan täyteläiset huulet”.

Esimerkiksi silmämeikkini voi korostaa jotain tiettyä lookkia, mutta sen ei tarvitse minulla tehdä sitä lookkia. Jos esimerkiksi pukeutumiseni ja kynsieni juju on vihreä, en tee silmämeikistäni niin repäisevän vihreää, että kaikki huomaavat jutun välittömästi. Silmämeikissäni on yleensä silloin vain käytetty kevyesti toisiinsa sulautuvia vihreän sävyjä (mukavasti ruskealla pehmennettynä), minkä huomaa yleensä vasta, kun silmiä katsoo tarkasti. Kokonaisuuden huomaa siis sointuvan yhteen, mutta se olen edelleen minä, jota meikki vain korostaa, en minä, joka korostaa meikkiään.

Mielestäni kumpikaan suunta ei ehdottomastikaan ole toistaan parempi. On ihan täysin omasta persoonasta kiinni, kumpaa suuntaa oma meikkaustyyli edustaa.

Oma suuntani on usein tämä. Meikkiä on kyllä ja huulet varsinkin ovat lähes poikkeuksetta meikatut kuten silmätkin, mutta silmämeikki ei yleensä ole mielettömän silmiinpistävä. Mutta kyllä minä silti käytän värejä meikissä! Tykkään vaan siitä, etteivät kontrastit värien välillä yleensä ole vahvoja ja sävyt sulautuvat yhteen kauniisti -juuri siksi Diorin iridescent-viisikot ovatkin suosikkejani.

Syy siihen, miksi siis harvemmin näette täällä meikkejäni on se, että ne ovat tosiaan yleensä varsin tylsiä. Blogini on siis ehdottomasti enemmän tuoteblogi kuin meikkailublogi ja jätän suosiolla upeiden silmämeikkien teon esimerkiksi Inkiväärille ja Charming Nailsille, he kun sen niin hyvin taitavat.

Millainen teidän meikkaustyylinne on?

Tämän pienen meikkauspohdinnan jälkeen ilmoittaisin vielä, että sain Angel’s Span Ylang Ylang and Tangerine Oils vartaloemulsion loppumaan.

En tiedä, mille ylang ylang itsessään oikeastaan tuoksuu, mutta tässä tuotteessa oli kiva tuoksukombo. Tuoksu oli jotenkin hieman mummomainen, mutta oikein mukavan pehmoinen. Ei ehkä sellainen, että kulkisin tämän tuoksuisena kaupungilla, mutta sen tuoksuinen, että käperryn mielelläni tämän tuoksuisena villasukat jalassa sohvannurkkaan kirjaa lukemaan. Jotenkin sellainen herttainen ja lempeä tuoksu, jos tuoksua nyt voi noin kuvailla.

Laadultaan tämä vartalovoide oli ihan miellyttävä. Kosteutti melko hyvin, mutta ei ollut mikää superkosteuttava kuitenkaan. Piti ihon kosteutettuna, mutta kuivaa ihoa tämä ei kyennyt elvyttämään kovin tehokkaasti henkiin.

Minulla on näitä vartaloemulsiota vielä toinen kappale jäljellä sekä puolikas suihkugeeli samasta linjasta. Käyttelen toisenkin vartaloemulsion loppuun ihan hyvillä mielin, mutta uutta tuskin tulen ostamaan.

Angel’s Span tuotteita ei taida tällä hetkellä saada Suomesta? Kickseistä ne ovat ainakin poistuneet/poistumassa ja Stockallakaan en niitä viimeksi silmäillessäni nähnyt. Siljan ja Tallinkin laivoilta näitä ainakin ilmeisesti vielä saa. No, en jää mitenkään hirveästi ikävöimään näitä tuotteitteni loputtua, vaikka ovatkin olleet ihan mieluisia.

Onko joku kokeillut Angel’s Span tuotteita?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Sinulle sopiikin niin hyvin juuri tuon tyyppinen meikki! Aivan täydellinen 🙂 Itse taas olisin liian tylsä (ja väritön), joten täytyy laittaa jotain värikkäämpää jo ihan omaksikin piristykseksi 😀

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Hei, tuli tuosta mieleen että tiedätkö ovatko Kings&Queensin tuotteet poistumassa kanssa? Viime kerralla kun Kicksissä käväisin, olivat aika lailla vähentyneet, enkä ole muualla niihin törmännyt. Tietää sitten hamstrata niitä, olen aivan rakastunut niiden tuoksuun. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Lyhyen ajan sisällä olen koukuttunut meikkausblogeihin. Oma taiteellinen lahjakkuus ja kyky yhdistellä erilaisia värejä on hyvin rajallinen ja siksi lueskelen todella mielelläni tutoriaaleja.

  Myöskin kekseliäät ja erikoiset väriyhdistelmät kiehtovat, vaikka osaa niistä ei olisi tarkoitettukaan arkielämään vain enemmänkin harrastuspohjaiseen väri-ilotteluun kotosalla.

  Upeat silmämeikit ja niiden oppaat ovat myös saaneet minut sijoittamaan aika paljon viime kuukausina rahaa värikosmetiikkaan ja nyt olis sitten tarkoitus löytää se oma juttu meikkauksen maailmassa.

  Pyrkimys on aina siihen, että ostetut meikkipaletit toimivat nimenomaan minulla ja korostavat minua itseäni.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Yleensä normaalina päivänä meikkailen hyvin neutraaleilla väreillä, ja yritän tehdä sellaisen meikin, joka ei näytä hirveän pyntätyltä. Mutta jos olen lähdössä ulos tms, panostan varsinkin silmämeikkiin ja teen jotain vähän erikoisempaa. 🙂 Lähiaikoina olen ruvennut innostumaan yhä enemmän kirkkaista väreistä silmämeikissä (lähinnä Inkiväärin aikaansaannosta), mutta otan pieniä askelia kohti näyttäviä värejä. 😀 Olen vain niin tottunut ruskeisiin ym ''tavis'' väreihin.

  Ja muuten, sulla just tollanen meikki näyttää tosi kivalta! 🙂

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Tiedätkö, että myydäänkö missään suklaan tuoksuisia vartalovoiteita/emulsioita? Seppälässä oli silloin joskus, mutta ikävä kyllä ne poistuivat jo aikaa sitten. :/
  p.s blogisi on paras kaikista niistä mitä luen 🙂

 6. 6

  sanoo

  Hyvä postaus, kiitos!
  Oikeastaan hieman helpottikin, kun seuraan myös näitä todella taitavien meikkajien blogeja, enkä väsy ihastelemaan tuloksia.

  Me olemme kuitenkin erilaisia persoonaltamme ja tietty taidoiltamme.
  Minä ajattelen niin, että meikkini kertoo "jotain" tai oikeastaan silmäni, mutta se ei paljasta sitä jotain selkeällä värimeikillä. Haluan, että ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota silmiini kuitenkaan osaamatta sanoa miksi.

  Meikkaan siis korostamalla sielmieni parempia puolia, mutta aika neutraaleilla väreillä. Kyllä tälläkin tavoin katseesta saa aika vangitsevan, koska silloin tällöin saan palautetta siitä. Käytän varmaan "mummon meikkkejä" nykyaikaan verrattuna, mutta siinä tunnen olevani kuitenkin enemmän omannäköiseni.

  Ikäkin asettaa tiettyjä rajoja, nuorille sopii kokeileminen, väri-iloittelu, mutta vanhemman silmissä sellainen tuo mieleen amerikkalaiset kukkahattumummot baanalla… 🙂

  Meikin kokonaisuudessa painotan kauniita, kaartuvia ripsiä (muutamien tuotteiden avulla) ja huulia, joissa pitää olla väriä, mutta toki kohtuullisesti ylittämättä sitä värin sopivuuden rajaa. Nude- ja pinkit eivät ole minun juttujani.

  Onneksi on niin paljon värikosmetiikkaakin, joista jokainen löytää varmasti itselleen mitä ikinä haluaa—luulisin.

 7. 7

  sanoo

  Ps. Sen verran täytyy vielä selittää tuota ikäasiaa… Kun luomet alkavat laskeutua, se asettaa uusia haasteita ja vanhat tottumukset eivät enää pädekään, vaan on otettava selvää, mikä meikki näyttää parhaimmalta ja missä on luomivako nyt, kun joskus sellainenkin on ollut… :(.

  Sori pitkä kommentointi…<3

 8. 8

  sanoo

  Tosiaan minä taas käytän kaikkia värejä meikissä. En siis tosin kerralla 😀 mutta sun tyylisessä meikissä minä taas en näyttäisi miltään. Näyttäisin ihan kamalalta 😀
  Sinä käytät kyllä värejä, onhan sulla samoja viisikoita kuin mulla mutta sinä et hae samoja kontrasteja ja värien erottuvuutta toisistaan kuin minä. Jokaisella on oma tyyli, kukaan ei voi sanoa ettei se ole hyvä.

  Mä olen myös enemmän meikeillä taiteilun perässä kuin purkkien testailun perässä.

 9. 10

  sanoo

  Nea: Ja ehdottomasti piristäviä ja kauniita meikkisi kyllä ovatkin. 🙂

  Anonyymi: Osa poistuu, mutta uutta tulee tilalle. Esim. mango kyllä jää. 🙂

  Eiko: Minustakin on kyllä ihana katsella oikein taidokkaita ja väreillä leikkiviä silmämeikkejä. 🙂

  Anonyymi: Minä taas alan menemään kokoajan tylsempään ja tylsempään suuntaan jostain syysytä. 🙂

  Anonyymi: Tuossa Angel's Spa linjassa on, eli kannattaa kurkata, jos vielä vaikkapa jostain Kicksistä löytyisi. 🙂

  Tiina: Ihana lukea muidenkin pohdintaa aiheesta. 🙂

  Charming Nails: Kiitos, en millään keksinyt oikeaa sanaa ja nyt sinä sanoit sen: kontrasti. Minun meikeissäni ei tosiaan ole rajuja kontrasteja ja tykkään tosiaan juuri siitä, että värit eivät erotu toisistaan niin vahvasti.
  Mutta sinun upeat meikkisi soivat sinulle kyllä loistavasti. 🙂

  Anonyymi: Tuo uutuus tulee Suomeen varmaankin aikaisintaan syksyllä, joten siihen asti ainakin joudut luultavasti odottamaan. 🙂

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Onkohan Kings & Queens-tuotteita tulossa poistuvista sarjoista alennuksia eli kannattaakohan lähteä metsästämään Kickseihin? RAKASTAN koko merkkiä ja kaikkia vartalonhoitotuotteita mutta täysihintaisina ovat vähän turhan kalliita…

  /Nina

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Moi! Oon seurannut tätä blogiasi alusta asti, ihan loistavaa juttua kosmetiikasta ym ja apua meille vähän tumpelommille. Sellasta nyt kysyisin, et mistähän nettikaupasta kannattas tilata tigejä Suomeen, mistä sinä tilaisit ja mikä olisi luotettavin? Kiitos paljon jo etukäteen 🙂

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Tiedätkö mitään meikkivoidetta josta löytyisi tarpeaksi vaalea sävy? Tällä hetkellä käytössä double wear light, jonka huomasin näyttävän auringonvalossa aivan oranssilta! Iho on pintakuiva, herkkä ja rasvoittuva ja on todella vaikeaa löytää mitään sopivaa.. Estee Lauderista pidin muuten, mutta suomessa hinta on opiskelijalle aika suolainen, varsinkin kun vaaleinkin sävy on talvella aivan väärä :/

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  mielestäni homman kuuluukin mennä juuri noin että meikki korostaa parhaita piirteitä luonnollisesti 🙂 Sulle sopii hyvin tuo kuvan meikki. Painiskelen tääs yhen meikkivoide ongelman kanssa ja aattelin nyt kysästä sulta neuvoa jos vaikka ehtisit auttaa. Mulla on perjantaina vanhojen tanssit ja omistan rasvaisen ihon, jolle oon kokeillu kaiken maailman mattapohjustuksia ja pitkäkestoisia ja rasvaisen ihon meikkivoitteita ja mikään ei saa ihoa pysymään siistinä ja nyt mua harmittaakin,jos perjantaina naama loistaa kiiltomatona parin tunnin jälkeen… Onko sulla mitään vinkkiä mikä sais meikin pysymään edes siistinä, kun rasvattoma se ei pysy? 🙂 (oon kokeillut myös Estee Lauderin double-wearia, joka ei toiminut sekään)puuteripaperit on käytössä kans mut niillä tuntuu tulevan vaa suttusemmaks naama. Voi kamala mikä avautuminen tähän tuli! 😀
  -katariina

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Yleensä en laita kovin rajuja luomivärejä vaan iha neutraaleilla mennään.

  Mitä eroa muuten on deo stickillä ja roll-onilla? Onko stick parempi, ku en jaksa oottaa dödöjen kuivumista. Millainen stick on?

 15. 16

  sanoo

  Kuulun aika jämäkästi tuohon "ihminen joka korostaa meikkiä" -kategoriaan. Olen vaatetukseltani lähes poikkeuksetta musta-harmaa, ja käytän värikästä/erottuvaa meikkiä piristävänä asusteena korujen ohella. Lisäksi tykkään meikkaamisesta ja uusien juttujen testailusta. Niinkin paljon, että herään aamuisin kolme varttia aikaisemmin kuin olisi tarpeellista, että saan aikaa itseni toteuttamiseen kylppärin peilin edessä. 🙂

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Komppaan täysin tuota Tiinan kirjoitusta.Rauhalliset värit on kanssa mun juttuni,kuten silmien korostus yleensäkin.Täällä vasta odotetaan tuota luomien lurpsahtamista,rauhallisin mielin tosin.Tärkeää mielestäni meikinteossa tässä iässä onkin ottaa huomioon silmälasit ja niiden vaikutus meikkiin.Itsellä nimittäin lasit suurentavat silmää ja siksi meikki onkin tehtävä siististi ja harkiten,koska virheet erottuvat helpommin ja sehän ei olekaan helppoa,koska meikatessa ei meinaa nähdä mitään,koska ne lasit eivät voi silloin päässäkään olla.Vaatii aluksi aikamoista akrobatiaa,jollei omista suurentavaa peiliä.Terkuin yhä flunssainen rouva48.

 17. 18

  sanoo

  Nina: Poistuvia tuotteita on nyt muutaman viikon ajan näkynyt -30%. 🙂

  Anonyymi: Tigejä voi tilata esimerkiksi Strawberrynetistä, Feel Uniquesta, Look Fantasticista… Noista olen kaikista itse tilannut. Hinnat voivat hieman vaihdella, joten kannattaa vertailla kunkin tuotteen kohdalla. Feel Uniquesta ja Strawberrynetistä ei tule postikuluja, mutta tilauksen täytyy olla alle 45 euroa, jotta välttyy maksamasta 22% alv:ia. 🙂

  Anonyymi: Näin ulkoa en muista tarkkoja sävyjä, mutta melko vaaleita ovat ainakin Diorin Foreverin 010 ja Nuden 010, Max Factorin Lastin Performance 100, Lorealin Infallible 015 sekä todella neutraali vaalea Make Up Storen Liquid Foundation Milk. Ovat vähän eri tyyppisiä, mutta ehkä hieman kuivahkoja kaikki kuitenkin ja mattapinnan jättäviä. 🙂

  katariina: Jos pohjustajatkaan eivät ole auttaneet, en kyllä keksi mitään erityistä tuotetta. Puuteripaperit kannattaa kuitenkin vaihtaa kiillonpoistopapereihin (joina käyvät edulliset tupakan Rizla-paperit). Eivät tuo iholle yhtään lisää puuteria vaan ottavat vain kiillon pois, jolloin iho pysyy siistinä ja sitä voi tarvittaessa puuteroida, mutta mattapinta syntyy ilman puuteriakin.
  Mukavia tansseja! 🙂

  Anonyymi: Erona on vain se, että sticki on sticki-muodossa ja roll-on nestemäistä. Riippuu ihan tuotteesta, kuinka nopeasti kuivuu. Usein stickit ovat kuivakampia ja kuivuvat nopeammin, mutta eivät toki aina. Maku asia ehdottomasti, kummasta tykkää. 🙂

  .Nekku.: Ihanaa, että taiteellisempia ihmisiä löytyy. Ovat mukavaa silmäniloa. 🙂

  rouva48: Silmälasit tuovat tosiaan oman haasteensa niin meikatessa kuin itse meikissäkin.
  Koitahan saada flunssa jo karkoitettua! 🙂

 18. 19

  Sugarfree sanoo

  Eräs mies antoi minulle kerran kohteliaisuuden, jossa kehui kulmakarvojani täydellisiksi. Siitä tuli niin hyvä mieli, koska ihminen ymmärsi asian tärkeyden minulle, joten tahdon antaa tämän hyvän kiertää ja kehua sinun kauniita kulmakarvojasi täydellisiksi. <3

 19. 20

  sanoo

  Sugarfree: Kiitos ihanasta kehusta, kulmakarvat ovat nimittäin ikuinen ongelmani. Ehdottomasti hyvän mielen tuova kommentti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *