Me, Men expert…?

Kuten olen kertonut (ja vaikken suoraan olisikaan asiaa sanonut, osaisitte varmasti rivien välistä lukea…), tykkään kokeilla uusia kosmetiikkatuotteita ja varsinkin ihonhoitotuotteita. Kokeiluni eivät kuitenkaan aina rajoitu pelkkiin naisille suunnattuihin tuotteisiin, sillä myynhän minä miehillekin tuotteita ja pitäähän minun niistäkin osata jotain sanoa!

Tarvitsin joku aika sitten töissä uutta puhdistusgeeliä, jonka hankkimiseen ei kuitenkaan tarvitsisi sijoittaa omaisuutta. Kaikki muut työpaikkani tarjoamat edulliset puhdistusgeelit kokeilleena päätin sitten, että annan jollekin miestenpuolen puhdistustuotteelle mahdollisuuden ja noukin hyllystä kokeiluuni L’oreal Men Expert -sarjan Hydra Energetic- linjan Foaming Cleansing Gelin, jota mainostettiin sen tuomalla ”Wake-up Effectillä”.

Arvasinhan minä tiestysti, mitä ”wake-up effect” tarkoittaa. No juuri sitä, että INCI-listasta löytyy mentholia ja/tai piparminttua ja että tuote aiheuttaisi iholla pientä kutittelevaa tunnetta, mutta ostin tämän silti kokeiluun.

Aloitan kertomalla käyttökokemukseni ja mielipiteeni tuotteesta ja palaan sitten niihin syvällisempiiin asioihin (ihan kirjaimellisesti).

Oranssi geeli tuoksui miedosti miesmäiselle tuotteelle, mutta tuoksu ei haitannut minua käytössä, sillä en koskaan huomannut sen jäävän iholleni. Geeli vaahtoaa iholla kevyesti ja puhdistaa hyvin, mutta kovin vahvaa meikkiä en tällä lähtisi yrittämäänkään poistaa (mitä toki miesten harvemmin tarvitseekaan yrittää tehdä). Itse tykkään käyttää tätä kaksoispuhdistuksen jälkimmäisenä osana tai aamuputsarina, joissa kummassakin tämä on todella toimiva. Kuten tuote lupaakin, ei se kuivata ihoa eikä ole ollenkaan liian pesevä. Pintakuivuuteen taipuvaiselle ihollenikaan ei siis jäänyt tämän jäljiltä ollenkaan kiristävää tunnetta, minkä vuoksi tämä sopiikin lähes kaikille ihotyypeille (erittäin kuiva iho poislukien). Iholle tuli puhtaan raikas ja freesi tunne tämän käytön jälkeen.

Mutta niin, sitten siihen puhtaan raikkaaseen ja freesiin tunteeseen vähän tarkemmin. Niiden illuusiohan saadaan aikaan ihan vaan sillä, että tuotteeseen heitetään mentholin ja/tai piparminun kaltaisia virkistäviä ja viilentäviä aineosia, joiden vuoksi iho tuntuu oikein freesatulta. Nämä aineosat voivat kyllä tuntua mukavalta iholla, mutta itseasiassa niiden aikaansaama kihelmöinti ei ole mikään ”ah kun on kivaa” -reaktio vaan ihan puhdas ärsytysreaktio. Ja vaikkei reaktio tapahtuisikaan iholla selkeänä, aiheutuu iholle silti siitä haittaa. Tällaisia ”freesaavia sekä viilentäviä ja virkistäviä tuotteita tulisikin siksi ihonhoidossa välttää.

Minulla on siis varsin ristiriitainen olo tästä tuotteesta. Tämä siis tuntuu hyvältä ja voin sen perusteella suositella tätä lähes kaikille miehille (ja miksi en naisillekin), mutta paremman tietämykseni pohjalta kehottaisin silti välttämään tämän tyyppisiä tuotteita. Jokaisen oma valinta kuitenkin, tuntuuko kihelmöinti ja virkistys niin kivalta, että niiden todellista syytä ei edes huvita miettiä.

Jos kuitenkin saisin suositella miehillenne (niille kaikille kolmelle ja rakastajille myös), niin kehottaisin teitä nappaamaan kokeiluun Erisanin hoitavan puhdistusgeelin, joka puhdistaa hyvin ja hellävaraisesti kaikki ihotyypit kuivattamatta ihoa.

Kokeiletteko te koskaan miesten tuotteita? Ostatteko ihan itse itsellenne, vai kokeiletteko vaan (salaa?) miehelle hankittuja? Tai käytättekö te tuotteita, jotka sisältävät näitä ”virkistäviä” aineosia?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tällä hetkellä on käytössä lumene for men kuorinta-aine.

  Oli lätkäisty alelappu niin samahan se on millä minäki naamaani rapsutan. Mutta kumma kyllä oloni ei ole kovin hehkeä nuuskiessani miehistä elämystä ja poikaystävä on innostunut kasvojen kuorinnasta selvästi enemmän.

  Joten seuraavan kerran ostan miesten tuotteet vasta kun siinä on taas alelappu. sen verran pinnallisia olemme 😀

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Käytän jatkuvasti Erisanin hoitavaa puhdistusgeeliä ykkösputsarina – puhdistaaparemmin kuin Sensait. Sensaita sitten kakkoseksi.
  Tove

 3. 3

  sanoo

  Isälläni on tuota L'orealin puhdistusgeeliä jota hän säilyttää suihkussa, ja itsekin käytän sitä aina aamuisin – tuo wake up-efekti on todella vaikuttava! 😀

 4. 4

  Ulpu sanoo

  Mulla on nyt käytössä Nivean miesten silmänympärys roll on, jonka äiti oli ostanut alesta jostain. Ihan kiva rollata sitä aamuisin jääkaappikylmänä (mulla ei ole ennen roll on sy-tuotetta ollut) ja incikin oli suht ok, joten käyttelen nyt kesän ainakin.

  Mulla on kokeilussa iHerbistä tilattu kasvoputsari, joka sisältää vähän piparminttuöljyä, ihan mukavan tuntuinen, mut taitaa olla mun näppyjä pukkaavalle, ärtyneenlle iholle turhan tujua.

 5. 5

  Finninen sanoo

  APUA VIRVE! Millä suht. Halvalla tuotteella saisi muutamat finnit pois? (n. 5-15, otsalla ja leualla?) nimittäin alkaa hermot jo menemään näihin. Ihoni ei ole erityisen herkkä, mutta poskista ehkä hieman pintakuiva. Kiitos, jos viitsit vastata!:)

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Juuri nuo "virkistysvaikutukset" ja hajusteet miesten tuotteissa ovat vähentäneet mielenkiintoa niitä kokeilla. Miehellekin ostin Lactacydia miesten tuotteiden sijasta.

 7. 9

  Jii sanoo

  Liputan miesten partahöylän puolesta! Poikaystävä sai jostain ilmaisena tuotelahjana Gilletten Fusionin, jota ei parranajokoneihmisenä tarvinnut. Otin sen sitten omaan käyttööni, ja jumankuikka, se pesee Venus-höylät mennen tullen.
  Terät tuntuvat pysyvän terävinä pidempään, eikä höylä raavi ihoa, kuten naisten höylät tuppaavat tekemään, tylsentyneenäkään. Teräpalassa ei myöskään ole sellaisia älyttömiä turvakaaria, kuten venuksissa, joten sillä saa myös periaatteessa tarkempaa jälkeä.

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Itse olen ostanut miesten sheivaushöyliä, koska ovat halvempia+tehokkaampia 😀 Siinä kyllä tuskin on mitään ihmeellistä 🙂

 9. 11

  sanoo

  Minä tykkään miesten suihkugeeleistä, en semmoisista mitkä jäävät selvästi haisemaan iholle vaan ihan semmoisista sporttisista, niin ostin sitten itselle semmoisen yleispätevän suihkugeelin joka on ehkä enemmän naisille suunnattu pakkauksen ulkonäöltä mutta melkolailla kävisi kummalle tahansa sukupuolelle.
  Olen jotain tuon saman men expertin kosteusvoidenäytetuubeja käyttänyt, tosin en uskaltanut kasvoihin laittaa kun pelkäsin että liian vahvaa ainetta on, mutta virkistin sillä jalkojen ihoa… 😀
  Ja kosteusvoiteista pääsinkin tähän: http://www.aamulehti.fi/Terveys/1194686734578/artikkeli/huima%20vaite%20kosteusvoiteen%20kemialliset%20kalorit%20lihottavat.html Vasta kävi mielessä (huumorilla) että voiko kosmetiikan rasvoilla olla tuommoisia vaikutuksia, vaan oliko sittenkään ihan puhtaasti huumorilla kuitattavissa oleva asia… Itse tykkään nauttia rasvat sisäisesti niin jostain tuo kosteusvoiteiden lihottavuus putkahti mieleen kerran. 🙂

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Käytän joskus miehen hankkimia (en "miehelle hankittuja") tuotteita, jos olemma vaikka reissussa, ja olen unohtanut omani kotiin. Ajattelen, että miesten tuotteet ovat liian tujuja minulle, miehen iho kun on paksumpi kuin naisen. Tilapäiskäytössö menettelee.

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Haluaisin kysyä sulta – joka tiedät paremmin – onko tuo mentholi hyväksi mun huonossa kunnossa olevalle, kutiavalle päänahalle? Multa lähtee aivan uskomaton määrä hiuksia päivässä ja ostin apteekista Actavis Decubal Dry Scalp Treatment -hoitoaineen, joka hierotaan päänahkaan ja annetaan vaikuttaa jonkun aikaa ennen poishuuhtelua. Oon kerran kokeillu ja tuntu tosi hassulta kun pää viileni, jopa vähän epämukavalta.

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  Minä olen kans ostanu tuota sun suosittelemaa Erisanin puhdistusgeeliä, mutta mulla se valitettavasti kuivattaa ihoa liikaa, jos käytän sitä joka ilta 🙁 Harmillista, sillä tuo puhdistaa meikit todella hyvin, mutta juurikin tuon kuivumisen vuoksi en viitsi käyttää sitä.

 13. 16

  Radler sanoo

  Mahtavaa kun jaksat bloggailla näin usein!
  Itse kokeilin mieheni Boss Skinin kuorintavoidetta – ja jännän erinlainenhan se oli! Puolisko oli todennut ettei se tuoksu juuri miltään, mutta itse sitä kokeillessani nenään tulvi hyvin miehekäs, tosin miellyttävä tuoksu. Kuorivuus aste oli aiva toista luokkaa kuin naisten kuorintavoiteissa normaalisti, mutta toisaalta, onhan miehillä paksumpi ihokin. Mutta mikä tärkeintä, tuntuu mies tykkäävän ja purtiliokin miellyttää vaimon silmää:)

 14. 17

  sanoo

  Mäoon himoinnut miesten silmänympärys-stickejä ja roll-oneita justiinsa siks, kun ajattelen, että niissä on enemmän tehoaineita (kofeiini ja kumppanit) ja että tehoaisivat paremmin aamulla turvonneisiin/tummiin silmänalusiin… 😀 (Ei tietenkään auta siihen, jos on perinnöllisesti tumman silmänaluset, joita ei onneksi itselläni ole.)

  Kellään suosituksia hyvistä miehille tarkoitetuista sy-voiteista, jotka laskee turotusta ja virkistää? 😛
  (Tai naisille, toki, haha…)

 15. 19

  sanoo

  Lumia: Juu, olen marmoroinut muutama vuosi sitten, mutta oli loppujen lopuksi niin sotkuista puuhaa teippisuojienkin kanssa, että olen jättänyt jatkossa väliin. 🙂

  Anonyymi: Kurkkaa postauksen linkki, menthol ei ole koskaan oikeasti hyvästä, vaikka sitä yleisesti käytetäänkin.

  finninen: Sain vinkin apteekista saatavasta Acnicyl-hoitovoiteesta. Ehkä siitä voisi olla sinullekin apua?

 16. 20

  Helinä sanoo

  Välttelen minttuisia ja mentholisia jne. tuotteita aktiivisesti. Erityisesti rasittaa, että lähes kaikissa jalkavoiteissa on "viilentävä" efekti, kun itselläni on palelevat jalat. No, olen onneksi löytänyt "lämmittävän" jalkavoiteen Lushin Pied de Pepper -voiteesta (Suomessa myydään ilm. nimellä Helping Feet).

  Myös hammastahnoja ilman mentholia on todella vaikeaa löytää kauppojen perusvalikoimasta! Tämä on kummallista, sillä luulisi, ettei suuhun laitettavien tuotteiden haluttaisi ärsyttävän herkkiä limakalvoja. Myös SLS/SLES-tensidit istuvat sitkeästi hammastahnoissa, vaikka ne monille aiheuttavat ärsytystä ja mm. lisäävät aftojen esiintymistä. Itse kärsin aftoista kovasti, enkä voisi näitä tahnoja käyttää. Onneksi luonnonkosmetiikan puolelta löytyy hammastahnat, joissa ei ole vahvoja tensidejä (myös mm. apteekista löytyy herkkäsuisille sopivia tahnoja, kuten Yotuel). Luonnonkosmetiikassakin kyllä tuota minttua saa syynätä…

  Miesten tuotteissa on haittana usein juuri tämä "virkistävyys" ja ne kamalat hajusteet. Minusta ne eivät ole puoleensavetäviä ja onneksi kumppanini käyttääkin ihan oma-aloitteisesti useita samoja tuotteita kuin minä tai muita neutraaleja tuotteita (kuten perusvoiteita tai tuoksuttomia juttuja). Jos miestentuote ei ole hajustettu perinteiseen malliin ja se ei sisällä mentholia, voin niitä ihan hyvin käyttää.

 17. 21

  Viivi sanoo

  Itse olen aivan koukussa yhteen miesten tuotteeseen, josta sarjasta sain aluksi jonkun kylkiäispaketin Lontoossa Bootsilla: No7 For Men Post Shave Recovery Balm SPF 15. Kyseessä on herkän ihon hajusteeton kosteusvoide, jota itse käytän aurinkovoiteena kasvoilla meikin alla – imeytyy nopeasti ja tuntuu erityisen miellyttävältä (toisin kuin melkein kaikki aurinkotuotteet). Eikä siis haise "miehelle" 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *