Matkatuoksu

Olen tuoksuihminen siinä mielessä, että kuten meistä varmasti jokainen, assosioin minäkin tuoksut aina tiettyihin tilanteisiin, ihmisiin tai asiayhteyksiin. Tämän vuoksi minulla on oltava eri asiayhteyksissä eri tuoksut eli kun esimerkiksi lähden kesällä lomalle, en voi käyttää edellisen kesän tuoksua tai tuoksua, josta tulee mieleen joku tietty talvinen ilta.
Tänä kesänä valitsinkin siksi reissutuoksukseni Miss Dior Cherie L’eaun eli tuoksun, jota ei enää valmisteta. 
Tuo tuoksu oli suuri ihastukseni heti sen ilmestyttyä vuonna 2009 ja kun se jonkun aikaa sitten lopettiin, jäin suremaan sen perään kovasti. Nyt kun lähdin Espanjaan kesälomalle, halusin valita tuoksukseni nimenomaan juuri jotain sellaista, mitä en voisi enää koskaan ostaa itselleni uudelleen ja jota minulle ehkä jäisi hieman jäljelle myöhemmin tuoksuteltavaksi, mutta jota en enää tämän kesäloman jälkeen koskaan varmastikaan käyttäisi. Jatkossa kun haistaisin tuoksun, muistaisin tämän kesäloman, mutta vain mukavana muistona.
 
Millaisia tuoksun käyttäjiä te olette? Menettekö päivästä ja tilanteesta toiseen samalla hajuvedellä vai teettekö tekin itsellenne pysyviä tuoksumuistoja?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  En todellakaan pärjää yhdellä ja samalla hajuvedellä. Tuoksuihin liittyy aina muistoja, muistan edelleen, mitä tuoksua olen käyttänyt milläkin matkalla. Mitä tuoksua käytin hääpäivänä. Toiset tuoksut taas liittyvät ikäviin elämäntilanteisiin ja niitä en voi enää ikinä kuvitella käyttäväni.

 2. 2

  bubbs sanoo

  Mulla ei kyllä onnistu tuo, että saisin jonkun jo käytössä olleeseen tuoksuun ympättyä uuden muiston matkalta tms – tuoksumuisto kertyy tuoksun käytön alkuajoilta, tapahtui silloin jotain erityistä tai ei. Minulla on pariinkin vanhaan työpaikkaan selkeästi assosioituvat tuoksut, joululta tuoksuva, tuolloin lahjaksi saatu, hedelmäinen ja hyvin kesäinen kukkaistuoksu, sekä niitä matkakohdetuoksuja, mutta vain, jos tuoksu on ostettu/otettu käyttöön matkan aikana.

  Sen sijaan positiivisten asioiden tuoksumuistojen uudelleenkäyttö ei ole mikään ongelma. Suihkin tosi mielelläni itseeni eri kaupunkien tuoksuja kotipuolessakin. Sen sijaan negatiivisten muistojen tuoksut lähtevät eteenpäin, en niihin halua tietentahtoen palata.

 3. 3

  sanoo

  Omistan varmaan n. 40~ hajuvettä, ja teen myös tuota että assosioin niiden tuoksuja tiettyihin muistoihin. Ihan parasta 🙂 Tämän kesän tuoksuna olen käyttänyt Escadan Marine Groovea, joten toivon että kun sitä tulen nuuhkimaan vaikkapa talvella, muistaisin tämän kesän kuin eilisen päivän 😉

 4. 4

  sanoo

  Voi kuinka monta hajuvettä onkaan matkan varrelle mahtunut, joihin liittyy jokin muisto. Hajumuisti tuntuu itselläni olevan se paras muisti.
  Olen säästänyt joistain hajuvesistä viimeisiä tippoja putelin pohjalle, jotta voisin nuuskutella niitä ja kaivaa muistoja esiin.
  Ja kaapeistahan löytyy vielä avaamattomia hajuvesipakkauksia kymmeniä.
  Yksi hajuvesi on aina käsilaukussa, ns. työtuoksuna. Tällä hetkellä Salvatore Ferragamon Incanto Bloom.
  Kotona yötuoksuna mikä muu kuin Chanel 5.

 5. 6

  sanoo

  Ohhoh, kuulun selkeästi vähemmistöön. Oma tuoksumuistini on aika heikko. Käytän yhtä hajuvettä kerrallaan loppuun asti ja vaihdan sitten uuteen.
  Muistan tilanteisiin liittyviä hajuja kehnosti ja silloinkin ne ovat enemmän ympäristön hajuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *