Maitonaama

Minulta kului vähän aikaa sitten loppuun töiden kautta saamani jättikokoinen Biothermin normaalista sekaiholle tarkoitettu Biosource-puhdistusmaito sen kätevässä 400 millilitran pumppupullopakkauksessa.

Minulla on normaalista enemmän pintakuiva iho, mutta haluatteko kuulla salaisuuden? Tai no, ette te välttämättä ole kiinnostuneita sitä kuulemaan eikä se nyt edes mikään jännittävä salaisuus ole (enää ainakaan sen useammalle tuhannelle ihmiselle ”näin kavereiden kesken” mainittuani), mutta kerronpa sen nyt silti.

En yleensä kuivasta ihostani huolimatta tykkää liiemmin kuivan ihon puhdistusmaidoista ja puhdistusemulsioista, vaan valitsen mielummin aina normaalista sekaiholle tarkoitetun version. Ai miksikö? Siksi, ettei niistä jää yleensä samanlaista lähmäisen likaista tunnetta, minkä kuivan ihon kilpasisaret iholle jättävät. Nämä rasvoittuvamman ihon versiot kun yleensä todellakin huuhtoutuvat iholta pois hyvin ja helposti ilman, että ne jättävät muka niin mukavantuntuisen ”pehmeän suojavaipan” iholle saaden ihon tuntumaan lähinnä vain klähmäisen likaiselta ja siltä, että sen pinnalla pyörii yhä ohut meikinsekainen emulsiokalvo.

Tämä Biothermin puhdistusmaito olikin juuri mainio esimerkki hyvästä, omalle iholleni sopivasta puhdistusmaidosta, sillä se puhdisti ihon hyvin meikistä (ja jopa tarvittaessa vähämascaraisen ja kevyen silmämeikinkin ihan kiitettävästi) jättäen sen kuitenkin puhtaan tuntuiseksi eikä ollenkaan klähmäiseksi tai sellaiseksi, että sen pinnalla pyörisi vielä epämääräinen (yleensä mineraaliöljyjen aikaansaama) emulsionsekainen meikkikalvo.

Pidin tästä tuotteesta, mutta jos rehellisiä ollaan, en varsinaisesti keksi syytä, miksi maksaisin näin paljon tavallisesta perusputsarista. Toisaalta jo 400 millilitran pullon löytää vaikkapa kahdellakympillä tarjouksesta, suosittelen ehdottomasti hyödyntämään tarjouksen, mutta kalliimman hinnan kohdalla voi jo miettiä, ajaisiko joku markettilöytö kuitenkin saman asian.

Mikä on teidän suhtautumisenne emulsiomaisiin kasvojenpuhdistustuotteisiin? Tai onko tämä Biothermin tapaus teille tuttu kaveri?
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Tuolla Biothermilla on sellainen vaaleanpunainen (kuivan ihon sarja?) tuubi, jossa on puhdistus"klähmää" (joku mousse on kai virallinen termi). Ostan itse sitä aina, vaikka olen rasvanahka. Kulutan vuodessa sitä suunnilleen 2-tuubia. Ja sillä lähtee silmämeikit ja kaikki muutkin meikit ja kainalohiki näppärästi (veden kanssa…), kuivattamatta pois. Erityisesti matkoilla supertuote (olen sillä hiuksetkin, tai päänahan joskus pessyt).

 2. 2

  Miira sanoo

  Ostin saman merkin vaaleanpunaisen putsarin, koska ajattelin sen olevan parempi kuivemmalle iholleni. Tuote on käytössä ihan miellyttävä, mutta olen joutunut ottamaan tavaksi putsata meikin ensin geelimäisellä puhdistustuotteella ja pesen vasta lopuksi tällä. Iholle tuntuu nimenomaan jäävän sellainen klähmäinen pintakerros. Pitääpä kokeilla joskus tuota vihreää versiota.
  Pumppupulloista kyllä tykkään, ja ovathan nuo kylppärissä ihan kivan näköisiäkin. Vaaleanpunainen kasvovoide (taisi olla samassa paketissa, kun joskus Stockalta ostin) on tehokkaasti kosteuttava ja käytän sitä aamuin illoin, seerumin kanssa tai ilman. Oletko kokeillut tuota vihreän sarjan voidetta? Jos, mitä pidit?

 3. 3

  sanoo

  Mulla on aivan sama juttu. Ällöttää oikeasti se puhdistusemulsion jälkitunne, ja niiden jälkeen jos pyyhkii vanulapulla ihoa, jää lappuun aina sellanein meikkisä kerros. Vaahtomaisten ja geelimäisten jälkeen samanlaista ei ole koskaan jäänyt. Puhumattakaan siitä ällölimaisesta tunteesta, eipä tunnu putsatulta iho…

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Mä en pidä noista pumppupullo puhdistusmaidoista (eivät putsaa ihoani kunnolla). Ekassa kommentissa mainittu tuubissa myytävä puhdistusvoide (nimenomaan vaaleanpunaisesta eli kuivan ihon linjasta) taas on ihan huippu putsari. Tosiaan perussilmämeikki lähtee sillä ja vedellä pois helposti ja iho tuntuu puhtaalta, eikä tarvii välttämättä mitään voiteita.

  Voiteita olen kokeillut, perusniveat jopa parempia, jos hinnan ottaa huomioon.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Mun suosikki maitomaisista putsareista on Lushin 9to5. Putsaan sillä ensin ihon ja meikit vanulappua käyttäen, sitten pyyhin kasvot kauttaaltaan uudella puhtaalla vanulapulla ja samalla aineella. Toimii kosteusvoiteena, on hyvä inci. Siinä on myös tosi ylellisen naisellinen tuoksu 🙂

  Muilla merkeillä suosin vaahtoputsareita tai puhdistusvesiä, ne huuhtoutuu kunnolla. Jos ihoon jää tahmea pinta, tuntuu ettei voiteet imeydy yhtään.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Saako udella kauan tuo puhdistusmaito kesti siulla? Mulla on ollu jokapäiväisessä käytössä saman sarjan kasvovesi, myös 400ml kohta kolme vuotta! Hyvä sarja t.marjo

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Ne puhdistusemulsiot mitä olen kokeillut – paitsi joku Erisanin, joka muistutti jonkinlaista rasvaa koostumukseltaan – ei ole olleet kovin kivoja. Puhdistaneet meikit huonosti ja iholle tosiaan tuntunut jäävänsellainen klähmäinen tunne. Kaikki on olleet kuivalle iholle tarkoitettu.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Ite ostin tätä samaa joskus, ei toiminut ollenkaan minulle. Ei putsannut meikkejä, ja naama jäi ällön lähmäiseksi ja likaisen tuntuiseksi. Hyh! Yksi huonoimmista ns. kalliimmista tuotteista mitä olen koskaan kokeillut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *