Luonnollinen Clinique-jatkumo

Käytin loppuun yhden minulla jo hyvin, hyvin kauan aikaa käytössä olleen Cliniquen tuotteen ja luonnollisen kiertokulun ja kosmeettisen tasapainon ylläpitämiseksi ostin jemmoihini myös yhden uuden Cliniquen tuotteen. Lisäksi kosmetiikkakeiju tuuppasi kaappeihini kaksi muutakin Cliniquen tuotetta.

Loppunut tuote oli jo 1,5 -vuotta avattuna ollut Superdefence SPF 25 -antioksidanttivoide (dry combination skin -versio). Voide itsessään oli oikein mukava, mutta en ole enää yli vuoteen luottanut tämän tehoihin. Kiva juttu, että purkkiin laitetaan voiteen hapettumista ehkäiseviä antioksidantteja, mutta voitaisiinko pakkauksesta tehdä sitten myös ilmatiivis, jotta koostumus pysyisi hyvänä? Aurinkosuojankaan tehoon en ole enää uskonut ja olenkin käyttänyt tätä lähinnä suojakertoimellisten meikkituotteiden alla päivinä, joina en pahemmin ulkona käy.

Tykkään kovasti Superdefence SPF 25 -voiteiden koostumuksista. Linjasta löytyy voide kolmella eri koostumuksella kuivan ihon versiosta rasvaisemman ihon versioon. Omani oli näiden kahden väliltä ja kosteutti ihoa kivasti, mutta myös imeytyi iholle. Yleensä hajustettomuus ei innosta minua, mutta tässä se ei häirinnyt minua. Muuta pahaa sanottavaa minulla ei tästä ole kuin että pliis Clinique (ja kaikki muutkin), käyttäkää ilmatiiviitä pumppupulloja (tai edes tuubeja) tuotteitanne pakatessa, niin ne teidän kallisarvoiset antioksidanttinne ja muut ihmeaineenne eivät mene hukkaan!

Käytän tätä mielelläni vielä yhden pienen 15 ml matkakokoisen purkin verran, jollaisen tästä omistan, mutta pakkauksen vuoksi tuskin ostaisin uudestaan. Muuten voin kuitenkin suositella niin tätä kuin kahta muutakin rinnalla kulkevaa tapausta. (Linjan yövoide on muuten saanut kehuja kosmetiikkaguru Paula Begounilta, minkä vuoksi harkitsen itsekin hankkivani sen joskus.)

Uusi hankkimani tuote oli puolestaan Cliniquen All About Eyes Serum, jonka luvataan vähentävän turvotusta silmänympäryksillä.

Tuotetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi yksinään, vaan kyseessä on seerumi, joka tuo lisätehoa voiteen alle. (Toki joku voi tätä yksinäänkin käyttää, mutta mitään erityistä kosteutusta tämä ei yksinään tuo.) Katsotaan, mitä väsyneet silmänympärykseni tulevat tästä (varsinkin aamuisin) tykkäämään!

Suomessa tällä keväällä myyntiin tulleella uutuudella on hintaa n. 36 euroa.

Lisäksi sain tosiaan vielä kaksi Cliniquen tuotetta.

Olen pitkään halunnut kokeilla sarjan Mild Clarifying lotionia. Tässä ei ole alkoholia (toisin kuin muissa sarjan kasvovesissä) ja tässä on kuulemma 0,5 % salisyylihappoa ja pH 2,9, jotka toimivat yhdessä ihoa kirkastaen (suomeksi siis kevyesti kuorien). Moni mustapäistä ja epäpuhtauksista kärsinyt on saanut tästä apua ongelmiinsa ja vaikkeivät mustapäät olekaan ongelmanani, tahdon silti kokeilla, miltä tämä iholla tuntuu. Pieni kuorinta ja heleytys ovat aina plussaa ja kyllähän kuivemmallekin iholle tekee kevyt kuorinta hyvää.

Näin ensikokeilujen perusteella voinkin sanoa, ettei tästä ja sarjan muista kasvovesistä (1-4) voi edes puhua samana päivänä! Tämä on koostumukseltaan hieman geelimäiseen menevää, puhdistaa ihoa kivasti ja jättää ihon mukavan pehmeän ja hoidetun tuntuiseksi. Geelimäisyys toki saa aikaan sen, että tätä on hankalahkoa laittaa iholle vanulapun avulla ja ainetta tuntuu jopa menevän hukkaan hieman ja kulutuskin on reilumpaa. Tätä voisikin kuitenkin ajatella enemmän hoitovetenä (millaisiksi esim. Shiseido ja Sensai ”kasvovesiään” kutsuvat) ja levittää tämän iholle käsin hieroen. Voin ehdottomasti suositella, sillä minusta tässä on kaikki kohdallaan ja tämä sopii varmasti monelle! (Suosittelen kuitenkin välttämään silmänympärysihoa.)

Toinen kokeiluun napattu tuote on Liquid Facial Soap Extra Mild. Kokeilin Mild Formulan jo aiemmin ja tykkäsin siitä, joten tämä Extra Mild on myös mukava kokeilla. Mitään nitisevän natisevaa jälkeähän tämä ei iholla tee, vaikka nimi ”Liquid Facial Soap” voisikin saada tämän sellaista jälkeä tekevältä kuulostamaan. Innolla otan siis tämänkin kokeiluun!

Kokemuksia näistä tai muista Cliniquen tuotteista?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Hmm… Kiinnostuin kovasti tuosta mild clarifying lotionista. Voisi hyvinkin toimia mun pintakuivalla sekaiholla, jota myös valikoima mustapäitä koristaa. Pitäisi vaan ensin saada käytettyä kaapista vanhoja pois. (Huokaus) Yritän noudattaa periaatetta "käytä kaksi vanhaa loppuun, niin saat hankkia yhden uuden". Pakostihan tuolla logiikalla kaapit tyhjenee!
  -tiina

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Satutko yhtään muistamaan, paljon tuo Mild Clarifying Lotion maksaa, ja paljon yhdessä purkissa on tavaraa? 🙂

  Millaisia tuotteita suosittelisit epäpuhtaalle iholle? Itse kärsin juurikin mustapäistä ja näppylöistä, enkä ole vieläkään löytänyt kunnon tuotteita, joilla ongelmaan pystyisin vaikuttamaan… Pesen siis iltaisin meikit pois, kuorin viikottain ja käytän syväpuhdistavia kasvonaamioita, mutta ei tunnu auttavan. Jos osaisit jotain tähtituotteita vinkata, olisi todella kiva! 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Käytössä jo ties mones Mild Clarifying Lotion, loistotuote! Ei kuivata, ei ärsytä, vie viimeisetkin lian rippeet kasvoilta ja esteettisestikin hauska (geeli tekee pullossa lilluessaan sellaisen marmoriefektin, ainakin mun silmissä). Sopii hyvin ainakin tällaiselle pintakuivalle ex-akneiholle.

  Muuten Cliniquen tuotteiden tuoksuttomuus ei iske, mutta tässä se on vain plussaa – kasvovedeltä ei edes odota mitään erityistä tuoksua. Mutta esim. kosteusvoiteissa kaipaan jotain tuoksun antamaa ekstrafiilistä ja sehän Cliniquen rasvoissa jää puuttumaan.
  -tätsy-

 4. 4

  sanoo

  Oih, tuota kasvovettä (tai hoitovettä) on pakko kokeilla! 🙂 mustapäät riesanain huolimatta kosmetologikäynneistä 1kk välein ja sieltä hankituista tuotteista. :/ meikkivoiteen vaihdoin juuri factorin panstikistä kevyempään estee lauderin double wear lightiin. Olisi niin mukava päästä näistä rypylöistä eroon. Nimimerkillä ikääkin jo 31 v.

  Koukussa olen muuten blogiisi ja ihanaa kun joka aamu avatessa on uusi postaus oottamassa! 🙂 Kiitos siis siitä!

 5. 5

  sanoo

  Mäki ostin just tuon Cliniquen Mild Clarifying Lotionin 😀 Ja juurikin noista samoista syistä kuin mitkä itsekin mainitsit (salisyylihappo, kirkastus, jne). En oo vaan vielä saanut sitä kotiin saakka ja odotankin innolla, että millaiseksi tuote paljastuu ja tykkäänkö vai enkö 🙂

 6. 6

  sanoo

  Minä innostuin tuosta voiteesta kun sain sellaisen näytepakkauksen. Voide tuntuu ihanalta iholla ja kävinkin ostamassa 30ml pakkauksen kun 15ml näyte loppui. Ihan hyvä sitten, että ostin sen pienemmän purkkikoon (ihan piheyttäni tosin), jos voide kerta tuuppaa kuivahtamaan purkkiin.

 7. 7

  Pee sanoo

  KIITOS! Mulla on toi sama silmänympäryspuikko ollut pari kuukautta käytössä, eikä mulla ollut harmainta aavistusta, että sitä käytetään voiteen alla. Eli kiitos tack, nyt osaan jopa käyttää sitä oikeinkin 🙂 Onneksi olin kerennyt käyttämään sitä vain pari kk. ns. väärin.

 8. 8

  Sissi sanoo

  Ovatko kevyesti kuorivat puhdistustuotteet niin hellävaraisia että niitä voi käyttää päivittäin? Minua välillä ihmetyttää, kun tavallista kuorintaa suositellaan käytettäväksi esim. kerran viikossa, mutta sitten on näitä kevyesti kuoriviakin… Päivittäiseen käyttöönkö siis?

 9. 9

  Katjuska sanoo

  Minulla on myös tuo Superdefence SPF25 ja olen tykännyt paljon sen koostumuksesta. Olen 35 v. ja olen käyttänyt myös monenlaisia ryppyjä ehkäiseviä tuotteita, mutta monet niistä eivät ole imeytyneet hyvin ja ovat ikäänkuin kuoriutuneet pois iholtani. Tämä ei sitä tee, tosin ei tämä taida paljon ryppyjäkään ehkäistä.

  Tuosta silmänympärystuotteesta tuli mieleeni, että ostin vähän aikaa sitten Diorin uuden Hydra Life silmänympäryssorbetin. Se on ihanan tuntuinen tuote! Suosittelen kokeilemaan vaikka en haluakaan yllyttää sinua ostamaan lisää tuotteita. 🙂

 10. 10

  terhi sanoo

  Oletko aiemmin käyttänyt tuollaisia silmänympärys roll-oneja, vai onko tämä Cliniquen tuote ensimmäinen hankkimasi? Minua nääs kiinnostaisi kauheasti niiden toimivuus, kannattaako ostaa vai meneekö raha melkein hukkaan. Itselläni on hirveät mustat silmänaluset jatkuvasti, jotka eivät ole lainkaan turvonneet, vaan pelkästään mustat. En osaa niitä oikein edes meikata piiloon, ja näytän koko ajan pandalta 😀 Osaisitko suositella mitään hyvää tuotetta avuksi?

 11. 11

  sanoo

  Itselläni on Cliniquen Clarifying Lotion, joka siis tosiaan sisältää aika rutkasti alkoholia. Näin kesäaikaan se on kuitenkin ollut täydellinen normaalille iholleni, sillä ihoni on yleensä kesäisin hyvinkin rasvainen. Tällä olen kuitenkin saanut pidettyä kiiltelyn ja rasvoittumisen poissa kuivattamatta kuitenkaan ihoa liikaa.

  Lisäksi käytössäni on Cliniquen silmänympärysvoide All about eyes rich, joka on aivan ihana yökäytössä. Ainoa miinus siitä, että tuotteen säilyvyydeksi on merkitty 6 kk, ja omani alkaa kohta olla sen ikäinen. Siitä on kuitenkin kulunut reilusti alle puolet, vaikka olen käyttänyt sitä joka päivä reilusti. Riittoisaa siis, mutta säilyvyys vähän heikko.

  Muista kokeilemistani Cliniquen tuotteista (esim. Dramatically Different -kasvovoide, liquid facial soap mild) en ole juurikaan pitänyt. Cliniquen suurin ongelma on kuitenkin mielestäni brändin tylsä imago. Esimerkiksi merkin meikit ovat mielestäni todella epäkiinnostavia.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  oletko nähnyt tämän? siinä puhutaan kosmetiikassa olevista myrkyistä

 13. 13

  sanoo

  Mulla on tuo kasvovesi ja en vaihda enää ikinä pois! Puhdistaa ihoa ja oikeasti pitää sen kunnossa. Mikään kasvovesi ei ole ikinä pystynyt samaan. Huomasin vaikutukset melko äkkiä käytön aloitettuani 🙂 silottaa ihohuokosia etenkin.

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Mulla on tällä hetkellä käytössä Cliniquelta juuri nuo samat tuotteet, eli kasvopesuna Liquid Facial Soap Extra-Mild ja kasvovetenä Mild Clarifying Lotion.

  Joku kyseli hintaa ja pakkauskokoa: Mild-kasvovettä myydään tietääkseni ainoastaan 200ml pullossa (muita Cliniquen kasvovesiä on myös isompaa 400 ml kokoa) ja hinta on Suomessa n. 26 euroa / 200 ml. Shopping4netistä ja Mansikkanetistä saa edullisemmin.

 15. 15

  sanoo

  Ihonhoitoni on aika lailla Clinique-painotteista, vaikkei erityisen herkkä iho olekaan. Ovat kuitenkin kohtuullisen halpoja, einkä ole onnistunut saamaan mitään sen ihmeellisempää aikaan muilla putsareilla. Tällä hetkellä menee Redness Solutions -sarjan kasvojenpesu ja toisinaan se vanha tuttu Cliniquen palasaippuakin. Kasvovesi on kyllä aina sitä Cliniquen kakkosta, mulle siinä saa olla alkoholia, joka on ilmeisesti se, mikä monia ihmisiä siinä kirvelee. Mun naamani kun ei herkkä ole. Jos tuote pysyy markkinoilla niinkin pitkään, en varmasti ole ainoa Clarifying Lotionin nimeen vannova.

 16. 16

  ShoeGal sanoo

  Molemmat tuotteet ovat olleet itselläni jo pidempään käytössä, mutta tuosta extra mild -saippuasta on tullut luottotuote! Todella hellävaraisen tuntuista mutta kuitenkin puhdistavaa. Tuotteen ostan aina tarjouksesta 400ml:n pullossa, parinkympin hinnalla tulee jopa edulliseksi!

  Kasvoveden vaihdoin edullisempaan ja sisällöltään yksinkertaiseen alkoholittomaan, ihan lähinnä hinnan takia, sekä sen, etten huomannut Cliniquen käytössä mitään erikoista. Saman homman tuntuu hoitavan tuo halvempikin. 🙂

  Oletko muuten perehtynyt mitenkään ihon pesuun/puhdistukseen pelkällä puhtaalla oliiviöljyllä? Aihe kiinnostaa ja ihmettelenkin, miksi kyseinen puhdistustapa on silti niin "harvinainen" vaikka useat sitä tuntuvat kehuvan? Ja onko totta että öljyn lisääminen kasvoille vähentäisi omaa öljyisyyttä?

 17. 17

  Lina sanoo

  Mullakin on ikävä kyllä Superdefense-voide mennyt pilalle, koostumus on jotenkin juoksettunut vaikka ei ole ollut avattuna kuin kesäkuusta asti. Muuten kyllä olisi huippu tuote.
  Clarifying Lotion 2 on ollut käytössä vuosia ja täytyy myöntää että olen tähän ihan koukussa, enkä ole minkään muun kasvoveden tehoihin ollut yhtä tyytyväinen.
  Samoin Cliniquen irtopuuteri sävy 20 on loistava, riittävyyteensä nähden hyvinkin edullinen ja kaikin puolin koostumukseltaan laadukas ja minulle sopiva.

  Kuten tahmakin sanoi, meikkipuoli tosiaan kaipaisi vähän jotain pientä faceliftiä..jotenkin vanhanaikaisen ja tunkkaisen näköiset ulkopakkaukset, vaikka sisältö onkin oikein hyvälaatuista. Ja vaaleita meikkivoidesävyjä olisi kiva olla enemmän.

 18. 18

  Linda sanoo

  Tänään tuli Subilta se Simpsonien jakso, jossa Bartilla on se kärpänen langan päässä! 😀 (Tosin se lanka ei ollut sormen ympärille kieputettu vaan lankarulla oli sormen päässä. :)) Rupes vaan naurattaan taas se kärpäsenlennätys-juttu. :DD

 19. 19

  sanoo

  Tuo Mild Clarifying Lotion alkaa kyllä kiinnostaa. Tavan versiota tuosta kasvovedestä olen joskus kokeillut, ihan ok satunnaiseen kuorintakäyttöön ja hiusvärin poistoon nahasta mutta aika tiukkaa tavaraa muuten. 😀

  Rollon-silmänympärysvoiteisiin en taida enää kajota, minulla oli Garnierin rollon-tökötti jonne taisivat mennä rullan mukana kaikki basillit sun muut muhistelemaan kun tuote alkoi yhtäkkiä kirvellä käytettäessä… 🙁 Vaikka en ole kosmetiikkabakteerikammoinen niin tuota keksintöä taidan jatkossa välttää.

 20. 20

  sanoo

  tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta olisin ollut utelias tietämään, että onko sinulla kokemusta dermalogican tuotteista?

 21. 21

  sanoo

  Olen miettinyt tuon Cliniquen roll-onin hankkimista, mutta mua niin häiritsee tuo huijaava pahvipakkauksen kuva, joka lupailee muotoillusta putkilosta. 😀 Elämä on epäreilua..

 22. 22

  Anonyymi sanoo

  Moi,

  mulla on ollu jo "pitkään" käytössä nimenomaan toi superdefense ja olen todennut sen kyllä ehdottoman hyväksi omalle herkästi punoittavalle ja palavalle iholleni. Tietenkin herkästi palavan näin eksällä on apkko käyttää päällä vielä aurinkovoidetta, mutta talvisin se pitää kivasti ihon suojassa 🙂

  En ole aikaisemmin edes miettinyt tuota purkki asiaa, mutta totta varmaan sinänsä että pumppupullo voi olla parempi. Tuotteen koostumus on kuitenkin aika jähmeä, joten en usko että ainakaan superdefenceä edes kunnolla kykenisi pakkaamaan pumppupulloon.

 23. 23

  Anonyymi sanoo

  Moi! Osaisitko suositella rasvaiselle/epäpuhtaalle iholleni meikkivoidetta? Haluaisin mielellään ihan semmoista Lumene/Maybelline hintaluokkaa.. 🙂

  Toiseksi, rakastan blogiasi! 😀

 24. 24

  Kepa sanoo

  Heippa,

  Tässä parin viikon aikana tullut luettua jokainen blogisi kirjoitus, huh mikä urakkka! Erityisesti kun ottaa huomioon, että en todellakaan ole tyttömäinen tyttö, vaikka sellainen haluaisinkin ehkä olla..Vaikka jo ihan aikuiseen ikään olenkin ehtinyt niin vasta viimeisen puolen vuoden siisään olen opetellut käyttämään päivittäin meikkiä eli tapauksessani mineraalimeikkipohjaa ja ripsiväriä, huimaa sanoisinko! Olenkin varmasti kamalin painajaisesi, ainakin jos kosmetiikkavarastoja katsoo: kaksi ripsaria, pohja ja kaksi luomiväripalettia sekä kaksi erilaista (tosin samanväristä) silmämeikkikynää. Kynsilakkoja omistan kaksi, joista toisen olen ostanut blogiasi luettua 😀

  Mutta itse asiaan…olen ostamassa kihlatulleni syntymäpäivälahjaksi ihonhoitosettiä, minkälaista suosittelisit? Kyse aikuisen miehen (26-vuotias) ihosta, nuorempana kärsitty akne. Vieläkin lähinnä tuohon "korvan alle" leukaluun kohdille kerääntyy suuria mustapäitä sekä ajoittain (kipeitä ja suuriakin) finnejä. Kuvittelisin ihon olevan melko normaali, hieman ehkä rasvoittuvalle puolelle menevä muttei kuitenkaan niin että se suoranaisesti ongelma olisi. Mieheni on melko avoin hoitotuotteiden käyttäjä, kunhan purkit eivät ole pinkkejä kukkaistuoksuisia..eli mielellään nimenomaan miehille tarkoitettuja hajuja ja neutraaleja pakkauksia. Olin itse suunnitellut ostavani puhdistusaineen, kosteusvoiteen ja kuorinnan, mahdollisesti silmänympärysvoiteen? Puuttuuko jotain?

  Ja sitten omaan napaan: oma ongelmani on nenäni ja leukani, jotka ovat täynnä melko suuria mustapäitä. Osaatko antaa hyviä vinkkejä, joilla näistä pääsisi eroon? Edes kosmetologi ei ole onnistunut ihoani täysin puhdistamaan niin paljon noita mustapäitä on…onhan ne melko huomaamattomia loppupelissä, mutta itseäni ärsyttävät.

  Kiitos kivasta blogista, vaikka itse jäänkin kaipaamaan tuote-esittelyjä enemmän juuri seurailua loppuneista tuotteista 🙂

 25. 25

  Anonyymi sanoo

  Katselin tuolta Cliniquen UK-sivuilta, mutta en löytänyt Superdefensen yövoidetta. Sen sijaan siellä oli Youth Surge Night ja Super Rescue Antioxidant Night -rasvat, joten olisiko jompikumpi noista ollut se Paula Begounin suosittelema?

  Superdefense on ollut omalla iholla ookoo tai ookoo plus. Monessa paikassa tosiaan moititaan purkkiin pakkaamista ja väitetään jopa, että tuote käy hyödyttömäksi hyvin pian. Hiukan vielä arvon, että ärtyyköhän ihoni Superdefensen oksibentsonista, mutta ainakin suojakerroin tuotteessa on hyvä (eihän kukaan levitä kasvoihin aurinkosuojaa ohjeen mukaista määrää, joten Superdefensellä saattaa päästä siihen suositeltuun SPF 15:een).

  -Miesgepardi

 26. 26

  sanoo

  Oh my. Kohdannut vertaiseni? Joskus kuullut sun blogista, mutta taisin löytää uuden lempparini JUST 🙂

  T: viisitoistavuottaelänytjahengittänytpurkkejapurnukoitajatuubejaolinesittenmeikkejätaivoiteita

  eikö tällaista maniaa tarvikaan hävetä?

  mobify.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *