Lukijat, mistä TE tykkäätte?

Hei lukijat, auttakaahan tätä kosmetiikkabloggaajaa ja kertokaa, mistä te tykkäätte!

Olen viimeaikoina yrittänyt kirjoitella blogipostauksia ahkerasti ja niitä työstäessäni mieleeni on noussut kysymys, joihin minua kiinnostaisi kuulla teiltä mielipiteitä.
En ole ennen tuote-esittelyjä tehdessä laittanut kovin usein tuotteista kuvia kasvoillani niin, että koko kasvoni olisivat näkyneet, sillä se ei ole tuntunut kotoisalta ja olen jotenkin aina mieltänyt sen jopa haastavaksi: En ole saanut kamerallani hyviä kuvia ja valaistuskin on ollut huono ja muutenkin on vaan tuntunut vieraalta ajatukselta täyttää blogia oman pärstän kuvilla. Siitä on vaan jotenkin tullut tyrkky olo.
Nyt kun minulla on ollut enemmän aikaa blogipuuhasteluille ja muidenkin blogien lukemiselle olen huomannut, että pidän itse kuitenkin eniten niistä tuotepostauksista, joissa värikosmetiikan tuote näkyy ihan oikeasti kasvoilla käytössä eikä vaan pelkästään kädenselkään swatchattuna.
Ripsiväriharjoja ja poskipunanappeja on kiva nähdä ja luomivärit näyttävät kivalta kädenselässä, mutta loppujen lopuksi olen itse kuitenkin huomannut eniten tykkääväni postauksista, joilla tuote on ihan oikeasti myös viety kasvoillekin ja kasvot vieläpä näytetään kuvissa kokonaisuutena eikä vaan vaikkapa pelkkiä silmiä tai huulia.
Eikä minulla ole tullut muiden kosmetiikkablogeissa kasvokuvia katseltuani kiusaantunutta oloa siitä, että niissä on esillä toisen naamaa yllinkyllin. Itseasiassa se ei vaikuta ollenkaan tyrkyltä vaan teki blogeista jopa parempia minun silmissäni, sillä tuotteet tosiaan hahmotti näin esiteltyinä paremmin.
Tajusin, että minulla on nykyään paljon paremmat kuvausmahdollisuudet valaistus kuin koskaan ennen. Minulla on myös käytössäni entistäkin parempi kamera, joten ehkä minunkin pitäisi lähteä vihdoin tuolle kasvoja enemmän esiintuovalle ja kokonaisuuksia sitä kautta paremmin hahmottavalle linjalle? 
Usean huulipunaan tai vaikkapa ripsiväriin liittyvän postauksen yhteydessä minulle on mainittu, että olisin voinut laittaa postaukseen kauempaa otetun kuvan, jossa kokonaisilme näkyisi, jotta lopputuloksen hahmottaisi paremmin. Ehkä se siis on vain hyvä asia eikä tyrkkyä?

Koska tätä blogia kuitenkin tehdään teille halusin kysyä, mitä mieltä te olette asiasta. 

Millaisia kuvia tahdotte tuote-esittelyjen yhteydessä näkyvän?
Kommentit
 1. 1

  minä vaan... sanoo

  Itse olen sitä mieltä että molempi parempi, eli siis sekä noita lähikuvia että sitten vaikkapa postauksen loppuun kauempaa otettu kuva josta näkyisi sitte se kokonaisuus 🙂

 2. 2

  sikke sanoo

  Ei niistä koko naaman kuvista haittaakaan olisi! Tällöin kyllä hahmottaisi paremmin miltä tuote näyttää kasvoilla. En ole ikinä ajatellut, että kosmetiikkabloggaaja, joka laittaa kuvan kasvoistaan olisi tyrkky. E-ei, kuvat kuuluu asiaan! 🙂 Anna tulla vaan! 😀

 3. 3

  sanoo

  Pidän siitä, että kasvot näkyvät kokonaan. Silloin saa paremman kokonaiskäsityksen asiasta. Eikä se ole tyrkkyä 🙂 Lisää kasvoja vaan peliin!

 4. 4

  sanoo

  Kyllä kasvokuva antaa ehdottomasti parhaan käsityksen tuotteesta ja pidän niistä itse eniten. Paras toki jos löytyy kuva sekä läheltä että koko kasvoista. Sulla on vielä niin taidokkaat poseerauksetkin, että kyllä niitä kelpaa enemmänkin katsella 🙂

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Kauempaa otetut kuvat olisivat hyviä! Voi olla vaikka nenä-leuka-alueelta, jos huulipuna kyseessä etkä jaksa meikata silmiä 🙂

 6. 6

  sanoo

  Ainakin ripsarikuvat olisi havainnollista olla koko kasvoilta tai vielä laajempia, koska ripsarin aikaansaamaa efektiä on siten helppo arvioida. Huuli- ja kasvotuotteiden jne. sävyjä on joka tapauksessa kokeiltava itselle kaupassa, joten ei ole niin justiinsa, onko niitä nähnyt niin tarkkaan blogeissa.

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Kauempaa otetut kuvat ovat parempia, etenkin huulituotekuvasi ovat minusta liian läheltä otettuja, koska sävyä ei hahmota jotenkin kunnolla kun huulista puuttuu ulkoreunat. Ja näkisi myös miltä tuote näyttää kauempaa, koska harvat noin läheltä huulia katsovat. Samoin kädelle swatchattu tuote näyttää monesti kasvoilla oikeassa käytössä ihan erilaiselta.

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Minusta nykytapasi on oikein hyvä. Erot huulipunien värissä hahmottaa patemmin isoista kuvista, joissa näkyy olennainen eli huulet. Minusta kämmenselkään kokeillut luomivärit näkyvät selkeämmin kuin silmissä, joissa yleensä käytetään meikeissä useampaa väriä.
  Eli nyt homma toimii mun mielestä 🙂
  T. KatjaV

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Kokokasvojen kuvia vaan kehiin! 😉 Ei tarvitse ujostella, olisi oikein ihanaa saada nähdä tuotteiden yleisilme kokonaisuudessaan.

 10. 11

  Tine sanoo

  Esim. huulipunien sävyn hahmottaa paremmin, jos kasvot näkyvät kokonaan. Silmämeikeissä riippuu vähän tapauksesta, mitä haluat tuoda esiin. Kuvat tuotteista ovat kivoja, mutta tuotteiden esittely esim. juuri kämmenselällä on minusta vähän turhaa. Ehkä silloin, jos verrataan tuotteiden pigmenttimääriä toisiinsa, se voi toimia, mutta värisävyjen eroa kämmenselällä ei mielestäni valokuvasta hahmota.

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Juuri edellistäkin postausta lukiessani mietin, että olisi mukava nähdä miltä huulipunat näyttävät, kun kuvassa olisi koko kasvot tai jopa kauempaakin otettu kuva. Joten, kyllä, sekä läheltä että kauempaa otetut kuvat ovat tervetulleita.

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Minne ovat jääneet Beauty News-postaukset? Mielestäni lupasit tekeväsi niitä viikoittain, mutta viimeisin on reilusti yli kahden kuukauden takaa.

  Ne olivat ihan loistava idea, ja syy miksi aloin taas seuraamaan blogiasi säännöllisemmin.

 13. 14

  sanoo

  Kokonaisuuden hahmottaa paremmin, kun näkyy kasvot kokonaan. Eikä se ole tyrkkyä, mutta bloggaajan näkökulmasta nykyinen tapa on varmasti helpompi 🙂

 14. 15

  sanoo

  Jos koko kasvokuvan yhdistäminen onnistuu loppuu ns extrana, sillo anti mennä. Minusta ainakin lähikuvat on kivat, mutta kokonaisuus loppuun voisi olla todella hyvä! 🙂

 15. 16

  sanoo

  Minusta tämänhetkinen tyyli on erittäin hyvä, esimerkiksi edellisen huulipunapostauksen kuvissa huulipunien värit erottuvat ihanan hyvin kun kuvassa on vain se oleellinen. Toisaalta, tuotteesta muodostuu laajempi kuva, jos sitä on käytettä monella tapaa – esimerkiksi huulipunista voisi olla vaikka sen kaksi kuvaa, huulet ja kasvot, ja luomiväreistä kämmenselkäversio sekä jokin meikki.

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Enempi vaan kasvokuvia, kiitos! Ei se ole yhtään tyrkkyä 🙂 toki ymmärrän, että oman naaman kattominen on vähän .. outoa. Mutta ei se meidän lukijoiden mielestä oo yhtää outoo.

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Silmämeikkikuviin en ole osannut kaivata naamakuvia, mutta huulimeikkien kohdalla olen monesti niitä kaivannut. Varsinkin kirkkaiden ja räikeämpien värien kanssa olisi todella kiva nähdä kokonaisuus. Lähikuvatkin ovat kyllä hyödyllisiä, eli molempi parempi.

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Minä tykkään tämän postauksen tyylistä. On tuotekuvia, lähikuvia tuotteesta kasvoilla ja kuva kokonaisuudesta kasvoilla. Ei se minusta ole ollenkaan tyrkkyä laittaa kasvoja esille. Käsi swatchit on minusta turhuutta.

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Musta olisi parasta, jos olisi molempia! Tosiaankin, huulimeikeissä kasvokuva on musta tosi tärkeä, silmämeikeissä ei sitten niin hirveen 🙂

 20. 22

  sanoo

  Kiitos kaikille vastauksista! Eiköhän siis lisätä jatkossa myös niiden kokokasvojen kuvien määrää kun se kerran on noin toivottua! 🙂

 21. 23

  sanoo

  Ihana kuva susta <3 Mä oon tykänny aina noista sun lähikuvista koska niistä selviää kunnolla esim. ripsarin teho. Kiitos sinun, itse otan niitä myös 🙂

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  olisi aivan huippusuper(keksi itse lisää ylisanoja :D)mahtavaa, jos alkaisit käyttää kokokasvokuvia värikosmetiikkapostauksissa! olen sitä mieltä, että meihin naisiin on iskostettu aivan jäätävä itsekritiikki, ja on todella pöljää, jos sen antaa olla esteenä paremman sisällön tuottamiselle (viitaten siihen, ettet ole kokenut saavasi hyviä kuvia). ehdottomasti tuotteesta saa paremman käsityksen jos koko kasvot näkyvät! monesti olenkin harmitellut kun on kovin mielenkiintoinen tuote, mutta sitten ei kuitenkaan oikein saa kuvaa siitä, miltä se käytössä näyttää. käytän kuitenkin blogeja todella paljon apuna ostopäätöksiä tehdessäni, joten on aina kivaa nähdä miltä tuote näyttää käytössä, vaikka kyseessä olisikin esim. hieman eri värisävyillä varustettu bloggaaja.

  eli täältä iso ääni sille, että jatkossa värikosmetiikan esittelyssä olisi myös kokokasvokuvat! olet hurmaava, kyllä sun kelpaa pärstääsi laittaakin nettiin 😉

 23. 26

  Anonyymi sanoo

  Kasvokuvassa näkyisi miten huulipuna vaikuttaa ihon sävyyn, ts miten sopii. Mielestäni se auttaa lukijoita tekemään ostopäätöksiä paremmin kuin pelkkä huulikuva. Nekin kyllä näyttävät kivoilta, mutta eivät ole yhtä hyödyllisiä jos miettii tuotteen hankkimista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *