Love the lips!

Valitin vähän aikaa sitten tylsäilykautta silmieni meikkaamisen suhteen, mutta tajusin myöhemmin, että vaikka olinkin tylsäillyt viimeaikoina silmieni kanssa, olin irroitellut ja leikkinyt sitäkin enemmän huulieni kanssa.
Ehkä kaikkia ei ole tehtykään silmämeikki-ihmisiksi, ehkä osa on luonnostaan enemmän huulimeikki-ihmisiä?

Silmäni ovat minusta ihan kivat, mutta tummat silmänaluset, hennot ripset ja muutenkin luovuudenpuutteeni taiteellisemmilla osa-alueilla estävät minua innostumasta leikkimään niillä luomivärien kanssa.

Huulistani sen sijaan tykkään. Niiden rajat ovat selvät, ne ovat sopivan täyteläiset sekä hyvän muotoiset ja niitä on mukavan helppo meikata. Huulia ei tarvitse varjostella, punia ei tarvitse häivytellä eikä minulla tarvitse olla mielikuvitusta väriyhdistelmien suhteen.

Riittää, että tarvittaessa rajaan huuleni, poimin sen siihen hetkeen täydellisen huulimeikkituotteen ja sipaisen sen huulilleni. Ja jos kyllästyn siihen kesken päivän, pyyhin sen pois ja poimin käsilaukustani tilalle jotain kivempaa. Jos haluan oikein leikkiä huulimeikeillä, voin käyttää yhtäaikaa sekä huultenrajauskynää, huulipunaa että huulikiiltoa. Wow:
villiä, muuta ah, niin helppoa!

Estee Lauder Pure Color Long Lasting Lipstick Newport Rose.

En sano, että huulimeikkini olisivat välttämättä jotenkin näyttäviä, sillä sitä ne eivät yleensä ole. Toki kirkas tai puhdas punainen antaa ihanasti särmää lookkiin, mutta sen näyttävämmäksi en huuliani yleensä vedä. Tummaa luumua tai syvää tummaa punaista minulla ei koskaan nähdä (mutta kirkasta punaista kylläkin) enkä myöskään revittele mustalla huulipunalla. Jonakin päivänä huuleni voivat olla nudet, seuraavana pinkit, seuraavana oranssimmat ja sitten puhtaan punaiset. Huulimeikeissä olenkin siis jonkinasteinen kameleontti.

Make Up Store Lip Pencil Sand Storm & Lumene Natural Code Lip Gloss 1 Milk Chocolate.

Minä siis tykkään maalata huuliani. Se on minusta mukavaa. Siinä missä joku käyttää aikaa ja energiaa silmämeikissään sen täydellisen varjostuksen tekemiseen ja häivyttämiseen, käytän minä mielummin energiaa huulikiiltoni levittämiseen.

Applikaattorin dippaus huulikiiltoon ja rauhallinen levitys. Toinen dippaus ja levitys. Vielä kolmas dippaus ja huolellinen, rauhallinen levitys…. voin toistaa tuota hyvinkin pitkään. En ole ikinä ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotka nappaavat kiillon laukustaan, sutaisevat sitä ilman peiliä äkkiä huulilleen, mumistelevat huuliaan yhteen ja luottavat kiillon olevan huulillaan kauniisti (tai voivat elää ajatuksen kanssa, että kiilto saattaa vain olla sinnepäin). Minä en todellakaan kykenisi moiseen!

Minä tarvitsen peilin ja aikaa.

Minulle huulimeikin laittaminen ei ole sellainen
”Venaa ihan hetki, mä pistän äkkiä kiiltoa,” vaan ennemminkin
”Laitan vielä huulimeikin, joten tässä menee vielä tovi”.

MAC Lipglass Pink Grapefruit.

Ja kun nyt huulista puhutaan niin kerrottakoon, että ostin juuri Tukholman Åhlensilta ensimmäistä kertaa MAC:in huulipunan. Olen kyllä tosiaan omistanut ennenkin MAC:in huulipunan, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun itse ostin sellaisen.

Sävyksi valikoitui Lustre-laatuinen Milan Mode, joka on aivan ihastuttava pinkki kesäsävy.

Katselin punia aluksi vain rauhassa, mutta kohdalleni sattui niin ihana myyjä, etten sitten lopulta vaan hennonnut lähteä tyhjin käsin tiskiltä. Minähän halusin joka tapauksessa ostaa kokeeksi jonkun uuden MAC:in punan, joten sama kai se oli tehdä juuri sillä hetkellä hyvää palvelua saatuani.

MAC Lustre Lipstick Milan Mode.

Jos minusta tulee isona lihava, voin todennäköisesti vain todeta, etteivät kiloni ole läskiä, vaan elimistööni vuosien mittaa kertynyttä huulipunaa ja kiiltoa. Eikös se sanontakin kuulu, että se mikä on kerran huulilla on ikuisesti lanteilla?

Onko täällä muita, jotka ainakin tällä hetkellä innostuvat enemmän huulien kuin silmien meikkaamisesta?

(Hih, eräs lukijani muuten kysyi vähän aikaa sitten, olenko kenties ottanut huuliini jotain täytettä, sillä huuleni näyttävät kuvissa nykyään täyteläisemmilta kuin ennen. Mikäli joku muukin on tätä ehtinyt miettimään niin kerrottakoon näin yleisestikin, että ei, en ole ottanut täytettä. Olen vaan vähentänyt hymyilyä huulikuvissa ja pitänyt huuleni rennompina.)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voi, olen ihaillut ihania huulikuviasi, ovat kyllä hyvän malliset eivätkä mitkään ohuet viirut. Itsekin olen tyytyväisempi huuliini kuin silmiini – silmälasien puoliaikakäyttäjänä silmämeikki muutenkin hukkuu lasien taakse ja silmät näyttävät linssien takana pienemmiltä. (Tiedätkö muuten silmämeikkikikkaa, miten ne parhaiten saisi näyttämään isommilta?) Onneksi huulet ovat täyteläiset ja hyvässä kunnossa, niitä on kiva meikkailla ja kohdistaa huomio huuliin 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Minäkin olen ehdottomasti enemmän huuli- kuin silmämeikki-ihminen. Silmistä löytyy usein vain ripsiväri, tai liikkuvalta luomelta vaaleaa beigeä luomiväriä ja luomivaossa tummempaa ruskeaa häivytettynä. Lisäksi kulmaluulla jotain vaaleaa, eli aika perussettiä. Niin ja joskus heitän vielä rajaukset, mutta en ole mikään värikkäiden silmämeikkien tekijä, vaan itseasiassa hyvinkin samanlainen kuin sinä.

  Huulilla taas tykkään käyttää erilaisia kiiltoja ja punia. Täksi kesäksi olisikin sitten haussa muutama pinkki puna 🙂

 3. 3

  manna sanoo

  Alkoi heti hymyilyttämään tuo "Venaa ihan hetki, mä pistän äkkiä kiiltoa" kun tunnistin siitä niin itseni 😀 Taidan olla enemmän niitä silmämeikki- ihmisiä kun minulle silmämeikin kohdalla taas pätisin hyvin lause "Laitan vielä silmämeikin, joten tässä menee vielä tovi". 😀 Tämä voi myös johtua siitä, että itselläni on melko pieni suu ja kapeahkot huulet ja minulle sopii vain muutamat huulipunat hyvin, joten muutamassa sävyssä jumittaminen ei ole oikein omiaan inspiroimaan huolellisen huulimeikin tekoon. Tuo MAC: in sävy näyttää kyllä ihan mahtavalta ja se jopa voisi sopia minullekin =) Saakohan tuota jostain Suomestakin? 🙂

 4. 5

  Terhi sanoo

  Natural coden Milk chocolate on niin täydellinen kiilto! Ja MACilla on ihania nude punia, olin varmaan vuosia käyttämättä punia, mutta MAC on saanut taas siirtymään niihin.

 5. 6

  Joanna sanoo

  Itse laitan arkena yleensä jotakin huulipunaa ja -kiiltoa aamulla ja sipaisen kiiltoa lisää ehkä lounaan jälkeen. Huulipunia löytyy kyllä joka lähtöön, mutta silti olen vähän arka niiden kanssa ja pelkään näyttäväni pelleltä. Johtuu varmaan siitä, että en jaksa nähdä sitä vaivaa. Haluaisin että huulet olisivat näyttävät ilman tolkutonta hieromista. Juhlaan voi sitten laittaa vähän enemmän yritystä ja maalta huulet peilin edessä siinä toivossa että sillä kertaa kestäisi paremmin.
  Tukholman Åhlens Cityssa on muuten ihan mahtavat myyjät. Ei sieltä henno tyhjin käsin lähteä 😉

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Vinkkejä ihmiselle joka tulee vaivaantuneeksi jo melkein pelkästä nude huulikiillosta?
  Tykkään huulimeikeistä siinä mielessä, että ostelen niitä jatkuvasti, mutta yksi ainut huulipuna on osoittanut kulumisen merkkejä. Saatan aamulla laittaa sen jonkun suhteellisen huomaamattoman huulimeikin ja tunnen oloni kauhean "laitetuksi" enkä edes muista/ehdi lisätä sitä pävän aikana. Ei ole vastaavaa ongelmaa silmämeikeissä 😀 eniten pelkään, että sotken huulimeikin ja näytän ihan idiootilta puolipäivää. Se tuntuu paljon todennäköisemmältä, kuin se, että tuhrisin silmäni..

 7. 8

  sanoo

  Itse kuulun tuohon kastiin joka mieluummin tekee enemmän töitä huulimeikin kuin silmämeikin eteen. 😀 mukava että täältä löytyy muitakin 😀

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Sulla on ihanat huulet.

  Ja mulla paha ongelma. Sääreni ovat nimittäin täynnä punaisia pisteitä ja oletan harmin seuranneen höylästä ja kylmävahaliuskoista. Käytän kosteusvoidetta aina suihkun jälkeen, mutta ei auta varmaan yhtään. Osaatko sanoa mitä kannattaisi tehdä? Joudunko peittelee sääriäni loppukesän…

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Ja muuten, noita näppyjä näyttää olevan huomattavasti enemmän pohkeissa kuin säären etuosassa. Mitä ihmettä tämä on.

 10. 11

  sanoo

  Sanna: Oma mielipiteeni on, ettei miinuslasien kanssa kannata säästellä ripsivärin kanssa. Vaalea sisärajaus tuo myös mukavaa suurennusta ja liikkuvalla luomella vaaleat sävyt (tummahkon varjostuksen kanssa toki yhdistettynä) tuovat silmää esiin. En käyttäisi tummia sisärajauksia, mutta ylärajauksien lisäksi myös alarajauksen ripsirajan ulkopuolella toimivat hyvin usein. 🙂

  Anonyymi: Pinkit punat ja kesä ovat täydellinen yhdistelmä. 🙂

  manna: Kuuluu käsittääkseni MAC:in normaaliin valikoimaan, eli Turun ja Helsingin Stockmannin MAC-pisteet myyvät. 🙂

  Nana: Noita juttuja kuulee aina aika-ajoin. Itse suosin kaikkein eniten auringon konkreettista välttelyä suurimman osan ajasta. 🙂

  Terhi: MACilta tekisi kyllä mieli vaikka mitä punia. 🙂

  Joanna: 🙂

  Anonyymi: Siedätyshoitoa kotona ja kauppareissuilla? 🙂

  Hannukkaz: 🙂

  Anonyymi: Voisiko kyseessä olla kerastosis pilaris? Se on varsin yleinen vaiva, googlettele aiheesta lisää. Apuna toimii ureaa (karbamidia) sisältävä voide, joita löytyy varsinkin apteekista helposti. 🙂

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Heippa, Sellasta vaan kyselisin et oletko tehnyt tai ajatellut tehdä postausta huulimeikkien ostamisesta. Mitä kannattaa ottaa huomioon värien valinnassa yms. Itse en osaa ostaa oikean sävyistä huulipunaa saati rajauskynää ja tämä asia vaivaa mieltäni. Joten olisi mukava lukea juttua myös eriominaisuuksista, väreistä yms. 🙂

 12. 14

  Carma sanoo

  Tämä oli tosi kiva postaus, olen aina ihaillut kauniita huulimeikkikuviasi! Tekisitkö joskus vielä postauksen, jossa kerrot vaiheittain miten teet huulimeikin ja saat sen kestämään? Pohjustatko jotenkin, käytätkö rajauskynää, levitätkö huulipunan siveltimellä yms.? Olisi kiva tietää, millä noin upean tarkkarajainen tulos saadaan aikaiseksi. 🙂

 13. 15

  sanoo

  Carma: Itseasiassa tästä aiheesta ei oikein riitä postausta, sillä pääsen huulimeikkien kanssa aina niin helpolla. Kunhan vaan levitän värin suoraan puikosta tai kiillosta huulille ja that's it. Vakaalla kädellä vaan vetelemään, mutta kuten sanoin, huuleni ovat selkeän malliset, eli pääsen helpolla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *