Loreal plus Urban Decay

Kosmetiikkamaailmassa on jälleen tapahtumassa uudistuksia, kun jo valmiiksi puoli valtakuntaa omistanut L’oreal osti meillä Suomessa lähinnä vain aktiivisemmin kosmetiikkaintoilua harrastavien keskuudessa tunnetun Urban Decay -kosmetiikkamerkin oman brändisateenvarjonsa alle. 
Tosiasiassa tieto ostoksesta julkaistiin jo viime vuoden puolella, mutta se oli mennyt minulta täysin ohi ja sain kuulla siitä vasta muutamia viikkoja sitten. 
Elämme siis jännittäviä aikoja. Mitä L’oreal keksii Urban Decaylle tehdä? Tekeekö se sille ”essiet” ja tuo merkin vihdoin kaiken kansan tietoisuuteen myös meidän leveyspiireillämme? Toivotaan, sillä tämä kulttimaineessa olevan luomivärinpohjustajan valmistajan soisi kyllä tuovan kosmetiikkansa kaikkien saataville!


Olitteko te kuulleet asiasta? Onko Urban Decay teille ylipäätänsä tuttu merkki? Käsi ylös, kuka toivoisi merkkiä Suomen kosmetiikkaosastoille? 
Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  en ollut kuullut asiasta aikasemmin. kiitos tietotoimistolle 🙂 luomivärinpohjustusaine toimii täydellisesti rasvaisilla luomillani!!! silmäni ovat kaiken lisäksi vielä syvällä päässä ja yläluomeni ei juuri näy… kaikki luomivärit pysyy aamusta iltaan täydellisinä!!! suosittelen!!!

 2. 3

  sanoo

  UD-fani täällä hei! Toivottavasti L'oreal vain laajentaa UD:n saatavuutta, mutta jättää muuten puuttumatta merkin sisältöön. Haluan päästä swatchailemaan UD:n luomivärejä, joten kosmetiikkaosastojen omat UD-ständit olisivat ihan mahtava juttu.

 3. 4

  Heidi sanoo

  Jostain luin asiasta, enkä oikein ole ihan varma, mitä mieltä asiasta olisin… Toivottavasti UD jatkaa omaa linjaansa, mutta olisihan se hienoa, jos merkkiä saisi myös Suomesta! Kateellisena olen katsellut lätäkön toisella puolella liikkeiden valikoimia, ja harmitellut sitä, kun Suomesta puuttuu kaikki kiinnostavat merkit! Yksi huono puoli saattaa olla kuitenkin hinnat, eli tulisiko tuotteet vastedeskin tilattua ulkomailta Suomen tunnetusti kalliiden hintojen takia.

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Rakastan Urban Decayn luomivärien pigmenttisyyttä, semmoisia voimaisia ja vahvoja eivätkä kimalteet varise. Naked-paletteja en ole ostanut vaikka ne kaikilta löytyvätkin kun olen keräilyn sijaan siirtynyt käyttöasteelle luomareissa 🙂 Samoin pohjustaja on ihan loistava, Glide-On 24/7-kynät todella kauniisti levittyviä ja pysyvät hyvin mutta hieman turhan tahmaisia eli jollen kiinnitä niitä puuterimaisella tuotteella ne saattavat levitä luomivakoon. Samaten kynä on melkein asteen turhankin pehmeä ja kaunista ohuenohutta jälkeä on vaikeaa saada.. Brow Box on ihana kanssa.

  Hyvistä tuotteista huolimatta meni viime vuoden puolella maku kun Urban Decay teki päätöksen siirtyä Kiinan markkinoille. (Kyse oli ennen eläinkokeettoman UD:n päätös siirtyä markkinoille missä eläinkokeita harrastetaan aktiivisesti) Siitä aste eteenpäin ja siirtyi Lorkulle koko lafka, ja vaikken eläinkokeettomuutta pahemmin ole seurannut loi tuo temppu roson UD:n imagoon.

  /Leno

  • 5.1

   sanoo

   Kuitenkin, UD päätti perua päätöksensä koskien Kiinan markkinoita. Eivät menneetkään sinne ison palautemäärän takia. Kiinalaisethan ne eläinkokeet siellä olisivat tehneet UDn tuotteille, ei UD, mutta tässä asiassa ihmisten palaute käänsi UDn pään. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Kuulin jo aikaisemmin.. Lähinnä ärsyttää, että UD:n aiemmin noudattamat eettiset arvot menivät tuon kaupan yhteydessä kaiketi romukoppaan.. Ei L'Orealissa nyt niin vikaa kait sinänsä, mutta tavallaan ärsyttää, että megakonserni "syö" kaikki merkit sisäänsä.

  UDPP on kyllä ihan loistava tuote TFSI:n ohella, samoin Naked-paletit ja moni muukin meikkituote, mutta kyllä tämä nyt pikkaisen latistaa. Call me nipottaja, mutta tällainen se ensituntuma asiaan oli ja on vieläkin.

 6. 7

  sanoo

  Eiiiii! Rakastan Urban Decayn tuotteita, mutta miksi sekin piti nyt myydä tuollaiselle jätille. Tai onko se vähän tyhmää tykätä just siitä, että omat kosmetiikkarakkaudet on vähän "salaisuuksia" enkä voi niitä tuosta lähikaupasta käydä ostamassa? Minusta on mukavampi vaan tukea pienempiä yrityksiä, niissä tuntuu olevan enemmän persoonaa. Ketjuissa ja suurissa konserneissa se tuntuu hukkuvan ja häviävän jonnekin. Pienempi on parempi, minun mielestäni. Onko se vaan vanhanaikaista olla tämmönen jurnukka ja tykätä huonoa kun yritys on myyty isommalle? On vaika nähdä asian hyvät puolet…onko niitä?

 7. 8

  sanoo

  Minä kuulin, kun L'Oreal oli ostamassa. Eläinkokeettomien meikkien kannattajat eivät ole ostamassa enää UD:n tuotteita, mutta ehkä se muille on hyvä asia varsinkin kun saatavuus paranee (vaikka hyvin voinut ostaa esim. Briteistä Suomeen netin kautta nytkin).

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Hienoa jos saisi Suomesta, mutta hyvin on saatu tilamaallakin. Mua ärsyttää suunnattomasti että Lorkku pilaa kaikki eläinkokeettomat merkit. Pitää harkita kaksi kertaa ostanko jatkossa vaikka tuotteet ihania ovatkin. Imago kärsii ainakin!

 9. 11

  sanoo

  Harmittaa ihan hirveenä tuo kauppa, koska L'oréalin omistamia merkkejä en osta eläinkokeiden takia ja UD oli ennen lempimerkkejäni. No, oon vähän korvannut UD:ta Too Facedilla joka on aidosti eläinkokeeton.
  Mielenkiintoista nähdä, miten EU:n uusi eläinkoelaki tulee käytännössä toimimaan. Jos nykyisin eläimillä testaavat merkit oikeasti lopettavat testit uuden lain myötä, niin voin kyllä taas ostaa niitä. Tosin L'oréal tulee varmaan joka tapauksessa pysymään aikalailla inhokkimerkkinä, kun niillä on ollut tuo ärsyttävä tapa ostaa eläinkokeettomat (ja vähän kaikki muutkin merkit). Ja lisäksi L'oréal nimenomaan yritti estää tuon uuden eläinkoelain voimaantulon.

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  UD suomeen tack. ü toki jos se tulee, kuitenkin ensin pääkaupunkiseudulle (no chances for me) + kalliis hinnat, joten luultavasti jatkan netistä tilaamista. UDPP on must have, ilman en voi elää ja NAKED paletti joka päiväisessä käytössä c: love it!

 11. 13

  Lotta sanoo

  Ensimmäinen ajatukseni kun näin otsikon:
  EIIIIIIIIIIIH! 🙁
  Harmittaa ihan sikana, olen yrittänyt (no, yrittänyt ja yrittänyt) pienissä määrin boikotoida L'orealin tuotteita, mutta jumantsuikka pitääkö nyt luopua Urban Decaystakin.
  Nakku 2 on ollut miun aarre jo ilmestymisestään asti, enkä tietenkään panisi pahakseni jos oston myötä Nakkuja alkaisi saada myös Suomesta, mutta silti sydämeni itkee verta.

  Voi Lorkku minkä menitkään tekemään!

 12. 14

  sanoo

  Oonko ymmärtänyt jotain väärin vai eikös tuo EU:n uusi eläinkokeettomuustsydeemi tarkoita sitä, että EU:ssa ei saa myydä eläinkokeilla testattua kosmetiikkaa? Ei kai nyt mikään firma lakia voi rikkoa vaikka kuinka ois Loreal? Minä kun käsitin, että tämän muutoksen myötä saisi ostella ihan kaikkia meikkejä ilman omantunnontuskia, kun kerran mitään ei saa testata, olen ilmeisesti väärässä?

  Tästä aiheesta ois kiva lukea enemmänkin!

  • 14.1

   sanoo

   Ei kun EU:n alueella ei saa testata eläinkokeilla testattua kosmetiikkaa. Kolme testiä on yhä sallittu, niiden käyttö loppuu vasta ensi kuussa. Myydä saa esim. EU:n ulkopuolella testattua tavaraa, tai tuotteita, joiden raaka-aineet on ostettu EU:n ulkopuolella toimivalta eläinkokeita käyttävältä firmalta.

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  En tykkää yhtään että kosmetiikkajätti L'Oreal osti UD:n. Boikotoin L'Orealia ja sen alaisia merkkejä (joita on aivan mielettömästi, lista löytyy esim. Wikipediasta). Boikotoin myös Nestleä, joka muuten omistaa L'Orealista kolmanneksen. Nestlekin omistaa aivan järkyttävän määrän eri merkkejä, joten muutenkin kuin kosmetiikkaostoksilla olen silmä tarkkana merkkien suhteen.

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Olin jo tietoinen asiasta, mutta nyt alkoi harmittaa uudelleen 😀 UD on luvannut pysyä eläinkokeettomana, mikä on mulle ehkä tärkein kriteeri, mutta harmittaa silti että ne siirtyvät tuollaisen jättiyrityksen talliin, jossa muuten kyllä eläinkokeita harrastetaan. Toivon, ettei UD:n imago muutu tai laatu alene, muutenhan on ihan positiivista että niiden tuotteita ehkä kohta saa Suomestakin!

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Onko jollakulla faktatietoa tästä, että kaikkia Lórealin omistamia merkkejä testataan eläinkokein, vai onko tämä oletus/epäily? Body shopin tuotteissa on edelleenkin "against animal testing" tekstit joka tuotteessa, mutta aika raakaa markkinointia jos oikeasti ovat siirtyneet eläinkokeisiin Lórealin omistuksen myötä. Itse en tiedä, ja siksi kysyn, koska olena aika sinisilmäinen ja uskon jos joku merkki ilmoittaa olevansa eläinkokeeton:) Kuinka itsenäisinä merkit säilyvät "lorkun" alaisina? Animalian listalta UD ja TBS löytyy tosin huomautuksella, että ovat Lórealin tytäryhtiöitä.
  -Minna

  • 17.1

   Anonyymi sanoo

   Vaikkei olisi edes totta tuo väite (en tiedä siitä sen tarkemmin)) niin ostamalla L'Oréalin omistamia merkkejä sun rahat menee joka tapauksessa eläinkokeita tekevälle puljulle, vaikka maksaisitkin ne eläinkokeettomista tuotteista.

  • 17.2

   sanoo

   Wikipediasta: "The company states that no animal testing for finished products has taken place since 1989 and that L'Oreal has invested significantly in alternative methods for chemical safety testing, though they implicitly acknowledge that they continue to perform animal testing of ingredients."

   Eli Lorkku ei myöskään kiellä käyttävänsä eläinkokeilla testattuja raaka-aineita, vaikkakin kieltää, että valmiita tuotteita testattaisiin. Se riittänee selvitykseksi asiasta.

 16. 18

  sanoo

  Asun Ranskassa ja Urban Decayta saa täältä Sephoralta (melkein) joka kaupungista, joten merkin tuotteita tulee ostettua aina silloin tällöin. Kuten useimmat muutkin, UD:n luomivärinpohjustajan olen havainnut erinomaiseksi tuotteeksi. Henkilökohtaisesti minulle on aivan sama, kuuluuko joku tietty merkki L'Oréalille vai Nestlélle vai vaikka Keskolle, kunhan tuotteet ovat hyviä ja niitä saa sellaisista fyysisistä kaupoista, joissa käyn. Netistä en tykkää tilata kosmetiikkaa, vaan minun täytyy saada ensin testata tuotteen väriä, koostumusta jne. iholleni.

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Eiiiiiii menee hohto mun ulkomaanmatkoista! Ja toi että Lorkku pyrkii (ellei jo ole?) monopoliasemaan kosmetiikkamarkkinoilla!
  Kiinnostaisi lukea postaus, jossa tätä aihetta ja tuota eläinkoelakia käsiteltäisiin laajemmin.

  -Tiltu Kultu

 18. 23

  Anonyymi sanoo

  Minullakin UD siirtyy boikottilistalle L'Oreal kaupan myötä, TBS:n ja muiden jatkoksi. Harmillista, tykkäsin niin primer potionin perusversiosta! Täytyy löytää sille korvaaja joltain muulta merkilä 🙁

 19. 24

  sanoo

  Täytyy sanoa, että muuten ei uutinen juuri hetkauta, niin kauan kunhan UDPP:n sisältöön ei mennä koskemaan 🙂

 20. 27

  Anonyymi sanoo

  Voi ei, ihan kamala uutinen. Lorkku on varmaan se kaikkein pahiksimpana pidetty kosmetiikkayhtiö. No joo, en nyt tiedä onko Urban Decaylla mitkään sen korkeammat eettiset standardit esim. eläinkokeiden suhteen, mutta imago on tässä asiassa aikas tärkeä, itse ainakin koen morkkista jos tiedän rahojen valuvan ison pahan Lorkun huomaan. Vaikea käsittää miten Loreal voi olla noin iso, tuntuu että "kaikki" on Lorealin omistuksessa!

  Urban Decay… Yksi juttu, miksi sitä on ollut kiva käyttää, on se tietty eksklusiivisuus mikä sillä Suomessa on. Eli outonoa meikkihipsterinä tavallaan toivon, ettei merkki tee mitään ryntäystä Suomen markkinoilla 😀 varsinkin kun melko varmaa on, että tuotteet saisi silti halvemmalla netistä tilaamalla…

 21. 28

  sanoo

  oo, multakin on mennyt aivan ohi tälläinen jymyuutinen! hyvää tässä on, että ehkä tuotteet saadaan kauniisiin ständeihin esim sokoksille ja stockmanneille, mutta toivon ettei UD päädy kuitenkaan markettisarjaksi! vaikka tuotteet saisikin lorkun omistukseen siirtymisen jälkeen myös suomesta, tilaisin tuotteet todennäköisesti halvemmalla netistä. olisin kuitenkin innoissani siitä että pääsen hipelöimään ja testailemaan tuotteita ennen tilaamista.. mitä luulette, hilautuukohan kaikkien rakastaman UDPP:n hinta uudistuksen myötä ylös- tai alaspäin? itse pelkään ensimmäistä, toivon jälkimmäistä…

 22. 29

  Anonyymi sanoo

  Toivoisin UD:n pysyvän sellaisena kun se on. Essienkin kohdalla tapahtui laadun pudotus. Täytyy tosin myöntää, että yksi sarjan viehätyksiä on se, että sitä ei ole kaikilla.
  UD on tälläkin hetkellä helposti netistä saatavissa. UDPP varmaan laimennettaisiin, ja sitten se olisi yksi semihyvistä tuotteista marketissa. Ei kiitos. Lorkku on muutenkin sillä listalla, jonka tuotteita en mielellään osta.

  *spandexliner*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *