Lisää uusia tuulia: Jälleen yksi muutto!

Olen pitänyt Ostolakossa-blogiani paria kuukautta vaille seitsemän vuotta. Siihen aikaan mahtuu paljon sekä blogikokemuksia että elämänkokemuksia ja olette seuranneet mukanani melkoisen monta elämänvaihetta. Siitä huolimatta, että blogini pääpaino on aina ollut kosmetiikassa, olen silti saanut pitää teidät mukanani monissa muissakin kokemuksissani.
Olen saanut jakaa kanssanne yhden lopulta vain muutaman vuoden pituiseksi jääneen Englantilaistuneen Herrasmiehen kanssa koetun rakkaustarinan, joka sisälsi muuton Lontooseen ja sen myötä uuden elämänvaiheen.

Olen saanut kertoa teille, miltä tuntui luopua siitä ja muuttaa 26-vuotiaana Tower Bridgen nurkalta vantaalaiseen opiskelijasoluun ja alkaa yhtäkkiä täysipäiväiseksi opiskelijaksi.

Te olette kuunnelleet minua ja olleet tukenani, kun Virve 27-vuotta pakkasi elämänsä vuokraamaansa varastokoppiin ja lähti Lontooseen vaihto-oppilaaksi tarviten aina silloin tällöin paikan purkaa uuden elämäntilanteen stressaamaa sydäntään.

Te olette myös olleet kuulemassa, kuinka eräs hurmaava ruotsalaisherra vei sen samaisen sydämen täysin ja kuinka 28-vuotiaana tyhjensin lopulta jälleen uuden vantaalaisen opiskelija-asuntoni ja muutin elämäni toivottavasti pysyvästi Tukholmaan.

Olen myös saanut jakaa teille iloni uudesta tukholmalaisesta elämästäni ja sen kautta riemuni unelmieni työpaikkaan pääsystä.

Olen ollut äärettömän onnekas saadessani pitää teidät mukanani läpi näin monien vuosien. Älkääkä huoliko, ei tämä ole mikään jäähyväiskirje. Tämä on vain pohjustus uudelle blogiaikakaudelle.

Läpi blogihistoriani olen aina hokenut kaikille, kuinka tärkeää minulle on olla itsenäinen bloggaaja, joka bloggaa oman osoitteensa alla eikä ole minkään blogiportaalin alla. Olen sanonut ei hyville ehdotuksille sekä sitäkin useammille totaalisen naurettaville diileille ja ajatellut aina, että minun on parempi omillani. Toki olen ollut mukana mm. Indiedaysin Inspirationissa, mutta siinä olevat blogithan ovat edelleen itsenäisiä ja tekivät ainakin vielä minun mukana ollessani ainoastaan Indiedaysille mainostuloja hyötyen blogeissaan näytettävistä mainoksista tietysti hieman myös itsekin.

Vastaukseni saamiini ehdotuksiin on siis ollut aina automaattinen ei, kunnes syksyllä sähköpostiini tuli yllättävä viesti: Olisinko halukas ryhtymään bloggaamaan Kauneus & Terveys -lehden verkkosivustolla?

Toisin kuin kaikista aiemmista ehdotuksista, kiinnostuin tästä välittömästi. Kauneus & Terveys ei ole varsinaisesti ollut minun ikäluokalleni kirjoitettu lehti, mutta olen aina pitänyt siitä ja arvostanut sitä jollain tapaa enemmän kuin muita naistenlehtiä. Se on ollut tarpeeksi aikuinen, mutta silti sieltä on löytynyt minullekin paljon luettavaa. Luin lehteä jo ala-asteella äitini tilatessa sitä ja suosikkiosioni olivat lehdessä olleet asiantuntijoiden palstat, joille lukijat saattoivat lähettää kysymyksiä eri aiheista alojen asiantuntijoiden antaessa niihin vastauksia. Olin tietysti erityisen kiinnostunut kosmetiikkaan liittyvistä kysymyksistä ja vastauksista.

Täytyy kuitenkin myöntää, että vaikka selasinkin lehden edelleen läpi aina vanhempieni luona käydessäni, en ollut liiemmin käynyt tutkimassa sen kuulemma viime keväänä uudistuneita, selkeästi hieman nuorempaakin kohdeyleisöä tavoittavia verkkosivuja saatika sitten, että minulla olisi ollut minkäännäköistä aavistustakaan siitä, keitä sivustolla bloggasi.

Kun klikkasin itseni tutkimaan sivustolla jo olevia blogeja, tuli minulle heti hyvä mieli: näiden joukkoon minäkin haluan.
Sivustolta ei löytyny valtavaa määrää blogeja ja määrä aiottiin kuulemma pitää varsin maltillisena jatkossakin. Sieltä ei löytynyt kymmentä satunnaista lifestyle-blogia vaan varsin monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus erilaisia blogeja psykologi Ilona Rauhalasta liikuntaa rakastavaan Mari Sainioon. Lifestylejulkkisten osuudesta pitivät huolen Minttu Virtanen ja Nanna Karalahti. Kosmetiikkablogeja löytyi valmiiksi kolme: moniosaaja Katja Kokon luonnonkosmetiikkaan keskittynyt blogi, Ida Jokikunnaksen blogi sekä Make up by Riina -blogi, jotka kaikki olivat täysin erilaisia omani kanssa. Tähän joukkoon olisi ihan oikeasti mukavaa saada liittyä!

Syy, miksi en ole oikeastaan halunnut mukaan useita blogeja yhteenkokoavalle verkkosivustolle on ollut se, ettei muiden joukkoon rinnatusten meneminen ole tuntunut omalta jutultani tai sellaiselta, että kokisin sen antavan tarpeeksi siihen nähden, mitä se minulta ottaa.
Moni blogiyhteisö saa minulle aikaan sellaisen olon, että ”Tervetuloa joukkoon meitä hyödyttämään, mutta jos homma ei suju niin tiedäthän, että sinut voidaan korvata helposti viidellä uudella trendikkäämmällä kaksikymmentävuotiaalla lifestyle-bloggaajalla. Ai niin, saat palkkioksi muuten 13 euroa per postaus miinus verot ja muut maksut. Itsehän otamme mainostajilta reilut kolmekymmentä euroa jokaista tuhatta blogisi sivulatausta vastaan, mikä tarkoittaa kuukaisitasolla sinun tapauksessasi noin seitsemää tuhatta euroa, mutta meistä sinä et missään tapauksessa ansaitse saada enempää. Olisipa kiva saada sinut mukaan bloggaajaksemme, toivottavasti tulet mukaan!” 

(Olen ihan oikeasti ollut mm. mukana palaverissa, jossa matikkapääni osasi helposti laskea saaneeni juurikin tuota vastaavan tarjousehdotuksen. Kyseinen tapaaminen myös alkoi sillä, että minun oli allekirjoitettava sopimus, etten saisi paljastaa kellekään palaverin yksityiskohtia viisinumeroisen sakon uhalla eikä ihmekään, että moinen sakko asetettiin, sillä saamani ehdotuksen sisältö oli niin naurettava, että tottakai minun haluttiin pysyvän sen sisällöstä julkisesti hiljaa ihan vaan tarjouksen ehdottajan yrityskuvaa suojellakseni.)

Ei bloggaamista voi tehdä motivaattorinaan raha, mutta juuri siksi minä en halua tehdä sitä myöskään puoli ilmaiseksi tiedostaen, että olen mukana vain ja ainoastaan tuodakseni rahaa niille, jotka eivät itse bloggaa, mutta pyörittävät blogeja yhteenkokoavia sivustoja mielessään selkeästi pelkkää rahaa. Olikin siis vaihteeksi ihanaa saada yhteydenotto sivustolta, josta minulle tuli oikeasti todella mukava fiilis ja kaikki kuulosti todella reilulta ja molemmille osapuolille jotain antavalta.
Tämän pitkähköksi venyneen monologin tarkoituksena oli siis kertoa, että blogini muuttaa uuteen osoitteeseen reilun viikon päästä. (Älkääkä huoliko, sillä Ostolakossa.com-osoitteeseen saapuva liikenne ohjataan kyllä automaattisesti uuteen blogikotiini.)
Olen itse aivan innoissani muutosta ja se on antanut minulle jo nyt aivan uutta inspiraatiota bloggaamiseen. Blogini tyyliin tai sisältöön se ei tietenkään tule liiemmin vaikuttamaan – paitsi mitä nyt ehkä pääsen tekemään yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, joiden kanssa en ole sitä aiemmin tehnyt, mutta sehän nyt vain on suurta plussaa.

Sellaisia uusia tuulia näiden muiden jo hitusen vanhempien puhurien seasta tällä kertaa!
Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Onko tietoa tuleeko uudet postaukset näkymään omassa blogger listalla, vai mitäköhän kautta olisi helppo seurata ilman että että tarvitsee joka päivä erikseen katsomassa??

  • 3.1

   sanoo

   Hyvä kysymys! Uskoisin, että näkyvät normaalisti bloggerin listalla ainakin jos päivittää muuton jälkeen uuden osoitteen, sillä kokeilin itse lisätä yhden noista sivuston blogeista seurantalistalleni ja päivittyy normaalisti. 🙂

 2. 4

  Anonyymi sanoo

  Hyvältä kuulostaa 🙂 Kyseinen lehti on ainoa naistenlehti, jota olen lukenut vuosia.

 3. 5

  sanoo

  Mahtavaa! Onnea kivan muutoksen johdosta 🙂 Kauneus & Terveys on muuten yksi harvoista lehdistä, jonka irtonumero tulee edelleen sillon tällöin ostettua, muuten aikakauslehtien lukeminen on jäänyt vähälle…

  • 5.1

   sanoo

   Minäkin luen naistenlehtiä melko vähän, mutta tuon kyllä aina käyn läpi vanhempieni luona kyläillessäni äitini tilatessa lehteä. 🙂

 4. 8

  Anonyymi sanoo

  Onnea ja hei huomasin, että olen seurannut sinun blogia alusta asti.. Hemmotellaan prinsessaa postaus on yks kaikkien aikojen suosikeista:)

 5. 12

  sanoo

  Tosi paljon onnea <3 olen lukenut Kauneutta & terveyttä vuosikaudet, samaten luen paria blogia heidän nettisivuiltaan. Kiva kun sinut löytää jatkossa sieltä 🙂

 6. 16

  sanoo

  Onnea jälleen Virve! Taitaa olla onnistumisen putki päällä 🙂 Hyvä ettet ole lähtenyt huonoihin diileihin mukaan, kannatti odottaa Sitä Oikeaa 😛

 7. 17

  kynsieläin sanoo

  Todella paljon onnea! On jo korkea aika, että saat seitsemän vuoden uurastuksen jälkeen bloggauksestasi palkkaa.

  Naisilla on se outo tilanne, että ilmaista tai täysin alipalkattua työtä saa tehdä maailman tappiin. Asiat, joista muut tahot hyötyvät, katsotaan naisilla vain harrastuksiksi tai pikkupuuhasteluksi, joista ei kuulukaan maksaa, vaikka työmäärä saattaa olla todella suuri. Tuo blogitulojen jakotapa on ihan järkyttävä, vaikka se olisi hiukan kärjistettykin. Katsoin juuri sattumoisin eilen, että esimerkiksi Indiedays teki viime vuonna yli 1,2 miljoonaa liikevaihtoa. Paljonkohan siitä lopulta päätyi niille, jotka työn varsinaisesti tekevät?

  Eleven ja uusi blogikotisi toivottavasti nostavat tulosi sille tasolle, missä se on monilla miehillä murto-osalla tuosta työmäärästä ja sinnikkyydestä ja lähes ympärivuorokautisesta uurastuksestasi. Ihan mahtavaa! Voimia kaikkiin koitoksiin ja muista pitää itsestäsi hyvää huolta että jaksat.

 8. 19

  Anonyymi sanoo

  Huh seitsemän vuotta!? Aika uskomatonta ajatella, että historiani blogisi kanssa on yhtä pitkä kuin avioliittoni! 😀 Parhaimmin ovat jääneet mieleen ne alkuaikojen kuvat kosmetiikkavarastoista ja eritoten kynsilakat/diorin viisikot. Muistan että hain miehenikin katsomaan "Kato miten paljo kynsilakkoja…! KATO!!!" 😉
  Suuret kiitokset siis tähänastisesta blogista ja onnea matkaan! Toivottavasti Kauneus&Terveys osoittautuu mukavaksi blogikodiksi! 🙂

  – Wingless

 9. 20

  sanoo

  Onneksi olkoon! Hienoa, että saat jatkossa meidän käymisestä rahaa 🙂 Olet sen ansainnut ja tulen jatkossakin päivittäin lukemaan blogisi. Sun blogista saa paljon hyviä tuotevinkkejä sekä niitä lainsäädäntö ja raaka-aine sisältöjä, joita ei muista kauneusblogeista löydy! Tsemppiä, muista nauttia ja rentoutuakkin välillä 🙂 Onnea myös uudesta työpaikastasi, vaikka siitä onkin jo aikaa kun olet sinne päässyt (en vain ole kommentoinut sen jälkeen vieläkään blogiisi, vain lukenut :P). Odotan jo innolla eleven.fi n aukeamista! Odotan myös innolla, josko valikoimista löytyisi the balm:in highlighteriä 🙂 josko vihdoin saisin sen omakseni! Kirjoittelen itse myös kauneus- ja muotiblogia lookbymari.com, joten kaikki meikkijutut kiinnostaa aina. Tsemppiä ja hauskaa alkuviikkoa! – Mari

 10. 22

  sanoo

  Aivan mahtavaa, onnea blogimuutosta! 🙂
  Hassua ajatella, että silloin seitsemän vuotta takaperin luin ensimmäiset tekstisi.. Samoihin aikoihin aloitin myös oman ensimmäisen blogini, jota kirjoitin vuosia kasvottomana, kunnes Helsinkiin muuton myötä uskaltauduin paljastamaan pärstävärkkini.
  Ihan järkyttävää miten se aika juoksee, mutta eipä sitä näytä pääsevän irti tästä kirjoittamisesta, vaikka ikää tulee lisää ja elämä heittelee.. heh..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *