Lankaan menit!

Vihaan kulmakarvojen nyppimistä ja ylläpitoa.

Korjaus: En vihaa niitä, mikäli joku toinen tekee ne, mutta vihaan itse tehdä kulmilleni yhtään mitään.

En todellakaan nimittäin jaksa keskittyä pieneen nyhväämiseen ja aivan liian pikkutarkkaan puuhaan. Vaaleana suomalaisena kulmieni ympärillä kun on lisäksi vaaleita hentoja haituvia, joista tahdon eroon, mutta joiden nyppiminen on erittäin haastavaa enkä edes jaksa kuvitella, että alkaisin pätkimään niitä siihen tarkoitukseen tarkoitetulla veitsellä. No way, kuulostaakin jo niiiiiin tylsältä. Sitä paitsi kulmakarvani kasvavat muutenkin liian pitkiksi, ihan väärään suuntaan ja kulmani ovat muutenkin eri korkeudella ja eri malliset.

Joko te nyt ymmärrätte, miksi jo alunperinkin epäonnistuneeseen lopputulokseen tuomittu homma ärsyttää, kiukuttaa ja tympii minua niin suuresti, että minua alkoi jo itseasiassa pelkkä asiasta kirjoittaminenkin ärsyttää?

Onneksi asun Englannissa. Vaikka moni asia onkin täällä vaikeaa, on kauneudenhoitoon liittyvien asioiden hoitaminen onneksi ymmärretty tehdä helpoksi.

Suomessa on hankalaa käydä nypityttämässä kulmat. Kulmien nyppimistä ei itsessään myydä palveluna kovin monessa paikassa, vaan se on ikäänkuin vaan lisäpalvelu toisen palvelun yhteydessä. Tai teoriassa voisihan kosmetologillekin mennä vain nypityttämään kulmansa, mutta harva tekee niin. Ja harvaan paikkaan voi edes tuosta noin vaan tupsahtaa spontaanisti nypittäväksi. Ja kuka jaksaa varata etukäteen ajan kulmien siistimiseen?

Englannissa kaikki kuitenkin on toisin. Jokaisen kauneushoitolan ikkunassa, ovessa tai mainostaulussa mainostetaan kulmien vahausta, lankaamista tai nyppimistä. Palvelua käytetään halpana sisäänheittotuotteena. Kulmien laitto ei kuitenkaan rajoitu hoitoloihin, sillä tavaratalojen kosmetiikkaosastollakin voi pysähtyä ohimennessään hoidattamaan kumansa kuntoon. Osastoilla on niin pikahoitoihin keskittyneitä hotopisteitä kuin eri merkkien standien yhteydessä tarjottavia hoitoja, joista kulmakarvojen laitto lienee se suosituin.

Ennen Englantiin muuttoa suunnittelin hyödyntäväni näitä palveluja jatkuvasti. Koska kuitenkin kärsin  ns. suomalaisuussydromasta, eli ujostelen kovasti mennä moisiin uusiin tilanteisiin, en ole saanut aikaiseksi kokeilla juurikin sitä kulmien siistintää. Päätin kuitenkin viimein rohkaistua ja voi kuinka onnellinen olenkaan sen tehtyäni.

Menin pieneen paikalliseen salonkiin muutaman minuutin kävelymatkan päässä kodistani ja päätin viedä itseltäni ”kulmienlankausneitsyyden”, eli kokeilla hommaa nimeltä eyebrow threading.

Ja puff, reilussa viidessä minuutissa kulmani olivat kunnossa ja jokainen hajakarva ja haituva kaikonneet. Nopeaa eikä ollenkaan niin kivuliasta, kuin voisi luulla.Tulevaisuudessa jätän omien kulmieni nyppimisen aivan minimiin ja suuntaan aina tuonne, sillä iho kulmieni ympärillä ei ole koskaan ollut näin sileä ja karvaton näin vähällä vaivalla!

Ja tiedättekö mikä hommassa oli parasta? Siitä ei tarvinnut maksaa kuin viisi puntaa!

Maailmalla eyebrow threading on ollut pop jo useita vuosia, mutta Suomessa sitä ei juurikaan näy. Siltä varalta siis, ettei kulmien lankaus ole kaikille tuttu termi, laitan tähän vielä videon aiheesta:

Oletteko te kokeilleet tätä tapaa karvojen poistoon?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Suomi on kyllä niiiin takapajula. 🙂 Tuo näyttää hauskalta, ois kiva joskus kokeilla! Ja ennen kaikkea täytyy kattoa joku tutoriaali, mitä tuossa ihan oikeasti tehdään… 🙂

 2. 2

  sanoo

  Multa on vain kerran kasvohoidossa vähän siistitty kulmia, mutta jos Suomessa ois tuota lankausta tarjolla, esim. kympillä kulmien lankaus, niin varmasti kävisin silloin tällöin siistityttämässä kulmat! Mulla on kans niitä vaaleita, hentoja karvoja ympäri kulmien ja ne on ainakin mulla niin ohuita ettei niitä pinseteillä oikein saa irti ja vahata en itse uskalla.

 3. 5

  sanoo

  oho, näyttääpä hurjalta! itse myöskin vihaan kulmien nyppimistä koska omistan juuri samanlaiset ongelmakulmat kuin sinä… asuisinpa nyt englannissa! <3

 4. 6

  sanoo

  Opettelin viime vuoden puolella nyppimään omat kulmat langalla ja onhan se paljon kätsympää kun nyhvertää pinseteillä yks kerrallaan! En kyllä oo kovin taitava tai huippunopea, mutta heti ensimmäisellä kokeilukerralla olin myyty. 🙂 Tekniikka on tosi helppo oppia ja ehkä joku kaunis päivä mä oon yhtä taitava kun toi nainen tossa videossa!

 5. 7

  sanoo

  En ole kokeillut tuota tapaa, mutta kosmetologini käyttää jotain ihme tekniikkaa pinsettiensä kanssa niin ettei tunnu ollenkaan kun se niitä haivenia nyppii. Itse myös inhoan kulmien muotoilua (siis omiani :D) ja olenkin aina tehnyt sen puolentoista kuukauden välein kosmetologilla. Värjääminen ja muotoilu 10 e!

  Kokeilin ihan piruuttani viimeksi ripsihuollossa kulmien muotoilua ja värjäystä koska siellä se maksoi huollon yhteydessä 18e (hui!). Sattui paljon enemmän kuin vakkarillani. Mikäköhän siinä?

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Punottiko sulla iho pahasti tuon jälkeen? Tekisi mieli kokeilla jos jossain tähän törmään.

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Lankaaminen oli ainakin itselleni täysin uusi juttu! Voisin kuvitella, että tuo sattuu enemmän kuin nyppiminen, kun karvoja lähtee niin monta niin nopealla tahdilla?

 8. 10

  sanoo

  En oo koskaan kuullutkaan tollasesta lankaamisesta! Ite vihaan myös kulmien nyppimistä, ja hajakarvat ajaa aina ajoittain hermot koville. Voi kun Suomeen saataisiin noin helpoksi kulmien nyppiminen/lankaaminen tms.!

 9. 11

  Miira sanoo

  Olen kokeillut itse, mutta vaatii aika paljon harjoittelua, että se onnistuu. Ajattelin kyllä mennä siistimään kulmani lankaamalla johonkin hoitolaan, kunhan joskus sellaisen mainoksen näen. Suomessa menetelmä ei ole millään tavalla yleinen. Hassua sinänsä, koska lankaaminen on nopeaa (kun sen osaa!) ja halpaa ja sillä saa huomattavasti siistimmän ja suoremman lopputuloksen kuin esim. nyppimällä.

 10. 12

  sanoo

  Mä olen langannut kulmani itse jo kauan 🙂 Herkkäihoisena se on parempi tapa kuin vahaaminen, eikä myöskään venytä ihoa turhaan. Jos on vähänkään sorminäppäryyttä, lankaamisen oppii helposti tekemään itse!

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Mä oon kyllä koittanut useampaakin otteeseen mutta en saa kuitenkaan niin siistiä lopputulosta kun toivoisin.. Uskaltaisipa pyytää jotakuta kaveria lankaamaan kulmat, luulen että toimisi helpommin kun joku toinen tekisi! Täytyykin varmaan Lontoon-matkallani poiketa testaamassa 🙂

 12. 14

  sanoo

  apua minkä näköistä puuhaa 😀 Mulla on joku kauhea kammo että en voi antaa kenenkään muun koskea silmiini, sama koskee kulmia vaikka ne ovat lähes yhtä oikukkaat kuin sinulla!

 13. 16

  sanoo

  Näin tätä tehtävän muutamassa salongissa Floridassa ja ihmettelin ikkunan takana että mitä kummaa tuolla puuhataan… 🙂

  Olisinpa mennyt rohkeasti kokeilemaan!

 14. 17

  sanoo

  Kerran olen kokeillut. Opiskellessani kosmetologiksi luokkakaveri lankasi pukuhuoneessa jollain tauolla. Aivan ihanaa kun kaikki pienen pienet ja hentoset untuvatkin lähtee pois. Harmittaa, että tämä nainen on täällä ainut joka tekee, ja hänenkin hoitolaansa on n. 30km matka..

  Minäkään en oikein tykkää omia kulmia nyppiä, se on niiiiin ärsyttävää hommaa.

 15. 18

  sanoo

  Olisi niin ihanaa, kun Suomessakin olisi tällaisia hoitoloiden pop-up-pisteitä vaikka marketeissa tai ostoskeskuksissa. Kannustaisi huolehtimaan kauneudesta ja tuollaisesta pienestä huolittelusta ihan eri tavalla 🙂

  Ja tuo lankaaminen vasta jännittävältä kuulostaakin!

  Itse nypin karvat, mutta en kuvittelekaan että kaiken saisin kerralla pois joten välillä käytän vahaa. Sekin tosin ottaa aikansa ja on aika tylsää puuhaa, mutta saa ainakin sileää jälkeä.

  • 18.1

   sanoo

   No, minäpä sitten aikani kuluksi ja näin käsityöihmisenä opettelin tuon lankaamisen 😀 Kai tästä jonkun jutun voisi blogiinkin tehdä, sen verran hyvä oli lopputulos.

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  Missä paikassa kävit? Olen ensi kuussa tulossa Englantiin ja saattaisin uskaltautua myös kokeilemaan.
  -Tara

 17. 22

  sanoo

  Mielenkiintoisen näköistä! Siltikään en jotenkin ymmärrä miten tuolla tavalla karva lähtee tuppeineen kaikkineen irti, mutta… Wääh, haluan oppia tämän! 😀

 18. 23

  Anonyymi sanoo

  haluaisin kokeilla ja haluaisin oppia itsekin lankaamaan kulmia! Jostain syystä mun motoriikka ei riitä tuohon, monta kertaa olen kokeillut…

 19. 25

  sanoo

  oon pari kertaa kokeillut itelleni, ja erittäin huonolla menestyksellä. ompelen paljon ja käytän laadukkaita lankoja, joten siinä ei ollut ongelman ydin, vaan todella, TODELLA vahvoissa kulmissani. pinseteillä nyppiessä jopa kosmetologit kiroavat niitä, verta lentää kun ovat niin syvällä ja langatessa tuo homma ei kyllä onnistu, ei mitenkään. lanka pysähtyy joka kerta siihen, kun nappaa karvan kiinni, koska ne on niin tiukassa. voi huoh, no, onneksi on keksitty kulmakarvaveitset, en nimittäin MILLÄÄN jaksa nyppiä noita hirvityksiä ihan joka kerta! 🙂

 20. 27

  sanoo

  lomalla egyptissä kävin kasvohoidossa ja hoitoon kuului karvojen poisto lankaamalla. kulmat muotoiltiin ja lisäksi poistettiin kaikki karvat ja nukat kasvojen alueelta. vaikka on tosi tehokasta, ei ole kivuliasta. suomessa en ole vastaavaan vielä törmännyt.

 21. 28

  Anonyymi sanoo

  Tutustuin lankaamiseen 90-luvulla ulkomailla opiskellessani kun iranilainen kämppis lankasi kasvonsa säännöllisesti.

 22. 29

  helka sanoo

  Minä en voi nyppiä itse kulmiani, tai tehdä yhtään mitään muutakaan niille. Siis en vain voi. Vaikka muuten kipukynnykseni onkin melko korkea, niin kasvojen osalta olen totaalinen herkkis, enkä pysty nyppimään kulmiani, kun se sattuu niin älyttömästi. Se sattuu älyttömästi myös toisen tekemänä, mutta toisen tekemänä se kipu on helpompi kestää.

  Asuin melkein 4 vuotta ulkomailla ja nyt joulun alla muutin Helsinkiin. Ulkomailla totuin tuohon lankaamiseen ja se tosiaan oli minulla kivuttomampaa kuin nyppiminen, mutta täällä lankaamista ei ole ollut tarjolla missään, mistä olen kysynyt, ja harvat tututkaan ovat kuulleet saati sitten kokeilleet. Eli mihin nyt? Nyppiminen tosiaan sattuu, eli en halua siihen rääkkiin lähteä ellei ole ihan pakko. Vahakin tuntuu vähän vieraalta ajatukselta.

  Onko jollakulla siis tietoa edullisesta ja hyvästä, ja mielellään tosiaan myös kivuttomasta paikasta Helsingissä? Tai ehkä joku tietäisi paikan, jossa kulmat siistitään langalla? Pakkohan sellainen on Helsingistä löytyä!! Mielellään keskustan lähettyviltä, mutta langan perässä kyllä matkustan pidemmällekin.

  • 29.1

   Anonyymi sanoo

   salon sedonassa espoon leppävaarassa tara tekee kulmakarva muotoilun langalla. osaava tekijä. hinta 10-15.e.

 23. 30

  sanoo

  Lankaamista en tiedä Helsingissä, mutta sokerointia ja Hakaniemessä olevaa Kauneushoitola Virettä voin suositella. Ei sattunut yhtään.
  Tuo lankaus näyttää tosi kivalta, vinkkejä minäkin oottelen 🙂

 24. 31

  sanoo

  Arvasin heti otsikosta, että mistä juttu kertoo! 😀

  En ole koskaan itse testannut lankausta, mutta olen nähnyt toimenpiteen, näyttää hauskalta!

  Oulussa lankausta tehdään ainakin Kauneussalonki Meryemissä 🙂

 25. 32

  Anonyymi sanoo

  Äitipuoleni lankaa minun kulmani.
  Todella kivutonta ollut aina!

  Hän on kotoisin Iranista ja siellä kuulemma kaikki käyttävät tätä metodia!

  Suosittelen siis =)

 26. 33

  sanoo

  Missä paikassa kövit Lontoossa? Yritin juuri etsiskellä hyviä paikkoja googlaillen ja joko arvostelut ovat huonoja tai hinnat hyvinkin korkeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *