Kutistuva ihme

Työkaverini lähestyi minua hiljattaen eräällä tärkeällä asialla. Tiivistettynä sen sisältö meni jotakuinkin näin:
Hän oli erittäin kiitollinen minulle minun aikoinaan vinkattuani hänelle Sally Hansenin Insta-Dri pikakuivattajasta, mutta koska hän oli nyt täysin koukuttunut siihen ja todennut kynsien lakkaamisen mahdottomaksi ilman sitä eikä tuotetta enää hänen mukaansa löytynyt Suomesta vaikka hän kuinka etsi, olisin valvoitettu tuomaan sitä hänelle Lontoosta. Ihan vaikka parikin kappaletta.
Bongasin tuotteen Superdrugista tarjouksesta (3,99£/kpl) ja paitsi, että poimin niitä mukaan hänelle kaksi, nappasin myös itselleni mukaan yhden.
Minulla oli aikoinaan pitkään käytössä hyväksi tuotteeksi toteamani Mavalan Mavadry, mutta jostain syystä siirryin sen jälkeen Sally Hansenin Insta-Drihin, johon myös tykästyin kovasti. Insta-Drista riitti iloa pidemmäksi aikaa ja käytinkin sitä parin pullollisen verran, minkä jälkeen kokeilin Seche Viten pikakuivattajaa, jota olenkin nyt kolmen tai neljän pullollisen verran käytellyt.
Koti-Secheni  kuitenkin osoitti merkkejä siitä, että se on ollut auki jo varsin pitkään ja alkoi muodostamaan sivellintä pullosta ulosvetäessä ohutta hämähäkinseittimäistä rihmaa, eli päätin suosiolla heittää loput pullosta pois. Koska minulla on ollut yhtä aikaa avattuna kaksi pikakuivattajaa, jotka ovat kodittoman kesäkauteni aikana menneet ilmeisesti ristiin rastiin maailman ja hyttini välillä, oli tämä pullo päässyt kuivumaan aktiivikäyttössä, vaikka tuotetta olikin vielä puolet jäljellä. Töissä oleva kappaleeni sen sijaan porkuttaa menemään yhä mallikkaasti.
Minulla olikin itseasiassa hieman ikävä Insta-Drita. Näissä kun on kaksi pientä eroa, vaikka molemmat kuivattavatkin lakan supernopeasti.
Ensinnäkin Sechen pikakuivattajaa tulee kerralla aina melkoisesti. Pullon suuaukko ja itse sivellinkin ovat isommat kuin Insta-Drissa, joten annostelun kanssa saa olla tarkkana. Onneksi pinnasta tulee ihanan kiiltävä ja nopeasti kuivuva, vaikka lakkaa olisi paksumpikin kerros.
Toinen havaitsemani imiö on hieman oudohko, mutta kynsifriikkien keskuudessa toki jo hyvin tunnettu ilmiö. Seche Viten pikakuivattaja ”kutistaa” alla olevan lakkakerroksen.
Ai siis tekee mitä?
 Seche Vite ikäänkuin vetää mukanaan värilakan, mikä näkyy esimerkiksi kynsien kärjissä niin, että ne näyttävät jo pian lakkauksen jälkeen siltä, kuin olisin näpytellyt kynnenpäilläni tietokoneen näppäimistöä koko päivän kuin viimeistä päivää. Vaikka lakkaus siis kuivuukin nopeasti, ei se näytä Sechen kanssa yhtä hyvältä kuin miltä se Insta-Drin kanssa näyttää. Vaaleiden lakkojen kanssa kutistumisilmiö ei ole niin selvä, mutta tummin lakkojen kanssa se näkyy. (Tässä lisää Sechen kutistumisesta.)
Suurinpana erona näiden kahden tuotteen koostumuksissa on myös se, ettei Insta-Dri sisällä toluenia kuten Sechen lakka ilmeisesti sisältää.
Kun siis palasin takaisin Insta-Drihin totesin, että taidan pysytellä siinä. Varsinkin, kun se ei normaalistikaan maksa täällä Englannissa kuin alle viisi puntaa.
Käytettekö te pikakuivattajaa? Mikä on suosikkinne?
PS. Minulta kysellään usein mielipidettäni pikakuivattavista suihkeista. Tässä se jälleen tiivistettynä:
En innostu. Paitsi että pikakuivattava kynsilakka jättää paljon kovemman ja suojaavamman sekä kiiltävämmän ja kestävämmän pinnan kuin spray, on se minusta myös turvallisempi tuote käyttää. Jotta pikakuivattajassa on kuitenkin melkoisesti kemikaleja enkä välttämättä haluaisi vetää niitä henkeeni spayn hiukkasten jäädessä ilmaan leijumaan.
Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Vihaan Secheä. Kyllä, se on tehokkain pikakuivattaja ja jättää upean, kiiltävän pinnan mutta n. puolet pullon sisällöstä on käyttökelpoista, loput jankkiintuu pulloon. Ja kaikkein raivostuttavin piirre on tuo kutistuminen.

  Olen kokeillut monia ja havainnut parhaaksi Inm Out The Doorin. Sally Hansen on ihan hyvä vaihtoehto myös:)

 2. 3

  sanoo

  Mavalan Mavadry ja Minute Quick-Finish ovat olleet itselläni ahkerassa käytössä. Itseasiassa en ole muita pikakuivattajia käyttänyt ja varmaankin näissä pysyttelen kun olen ne hyväksi ja suht edullisiksi todennut (:

 3. 4

  Maija sanoo

  Mulla on Seche tasan kerran kutistanut lakat, kun laitoin sitä uuden kerroksen päivän tai pari vanhan lakkauksen päälle. Muutoin ei ole ollut yhtään mitään ongelmaa.

 4. 5

  sanoo

  Tuo kutistuminen on niin tuttu ilmiö! Yritän aina sitä kaikille selittää mutta kukaan ei ikinä usko/ jaksa kuunnella ja vastaa vaan että aijaa, nyt mulla on todisteitakin että sitä oikeasti tapahtuu: tämä postaus JA tein vähän tutkimuksia lakkaamalla osan kynsistä mavalalla ja osan cesarsin pikakuivattajalla niin cesarsin versio juurikin kutistaa lakkaa tosi paljon. Se myös liisteröityy nopeasti kuten kyllä mavalakin jos ei ihan joka päivä käytä. Hyvä tietää että seche vite tekee samaa, ostampas seuraavalla kerralla tuota insta-dritä (jos löydän)! Tällä hetkellä käytössä on yves rocherin pikakuivattaja jota ei lakata vaan tiputetaan tippoina lakan päälle, kuivattaa hyvin, mutta ei suojaa lakkausta yhtä hyvin kuin esim mavala.

 5. 7

  sanoo

  Insta-drin suuri fani ilmoittautuu! Olen elänyt jo kuukausia ilman pikakuivattajaa, koska en löydä sitä mistään. Secheä en voi sietää. Mahtaako kukaan olla tietoinen onko insta-drin loppuminen tilapäistä vai lopullista?

 6. 8

  sanoo

  kiitos tästä postauksesta sillä just oon harkinnu uutta pikakuivattajaa kun mavala loppumassa ,sekin ihan ok mun ekax kuivattajaksi mut nii pieni .tosin en tiedä mitä sally hansen tuotteita löytyy mut jotain pikakuivattajaa pitäs täältä suomestaki saada

 7. 9

  M sanoo

  Harmittaa kovasti kun ei löydy Suomesta enää tuota Insta-Dri:ta! :/ Vielä muutama kuukausi sitten löytyi Anttilan hyllyltä mutta ei enää… Käytän siis nykyään Sally Hansenin Diamond Flash kuivattajaa, ihan hyvää sekin paitsi etten oikein tiedä tykkäänkö vai en sen jättämästä superkiiltävästä pinnasta. Miinusta saa ainakin mustanvärinen pullo, ei näe paljonko tavaraa on jäljellä… Ajaa kuitenkin asiansa eli tykkään!

 8. 10

  sanoo

  mä en ymmärrä miten kaikilla muilla seche kutistaa, mulla ei koskaan 😮

  insta-dristä en niin välittänyt, kun joskus sitä pullollisen käytin, joten pysyn uudessa rakkaassani;)

 9. 11

  sanoo

  Käytän Dependin pikakuivattajaa, maksaa parisen euroa. Ihan mahtavaa tavaraa, mutta sen valkaiseva ominaisuus haittaa välillä (ei sovi kaikkien lakkavärien kanssa)

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Olen käyttänyt Insta Drita itsekin, nyt on käytössä Sally Hansenin Diamond Flash, mutta siitä en tykkää. Tekee kuplia lakkaan. Tai en tiedä, voiko se joka kerta johtua lakkaajasta, mutta pikku hiljaa olen alkanut kallistua pikakuivattajan syyttämiseen.

  Mavadryta en halua enää käyttää. Ei kestä hermo Mavalan pullojen kanssa, liian pieniä.

  Sen sijaan olen viime päivinä löytänyt uuden rakkauden pikakuivattajien saralla. Essien Good to go. Toistaiseksi en ole vielä löytänyt siitä mitään vikaa!

  Ihmettelen, koska (monesta muusta) poiketen, en ole mitenkään ihmeellisesti rakastunut Essien lakkoihin.
  -Tiia

 11. 14

  sanoo

  Minäkään en tykkää Seche Vitestä juurikin tuon kutistumisen takia.. Ja sillä on myös tosiaan taipumuksena melko helposti kuivahtaa pulloon..

  Suomesta saatavista pikakuivattajista tuo Insta-Dri oli ehdoton suosikkini ja oikeastaan melkeinpä suosikkini ihan kaikista, jos sen hinta vain olisi ollut täällä hieman huokeampi.. Harmittaa kyllä vietävästi ettei sitä enää saa täältä mistään, sillä se oli aina helppo käydä Anttilasta kipasemassa, jos pikakuivattaja oli lopussa eikä jaksanut ulkomailta tilailla.. Ostin sitten kokeeksi Sally Hansenin Diamond Flash pikakuivattajan ja siitä en tykkää yhtää. Se tuntuu kuplittavan melkein kaikki lakkaukset ja jostain syystä sen pinta jää myös viiruiseksi.. Ei sillä tavalla, että normaalisti sitä huomaisi, mutta kynsifriikki ei tuollaista viiruisuutta kestä. 😀

  Eli pitää ilmeisesti alkaa selvittämään, mistä tuota Insta-Dritä saisi tilattua helposti… :))

 12. 15

  sanoo

  Seche on lempparini, eikä minulla ole ikinä ollut ongelmia kutistumisen kanssa. Ehkä se on vaan tietyt värilakat, jotka kutistuu Sechen alla? Ainakaan Opi, Orly, Butter London ja L'Oreal eivät ole sitä minulla tehneet. Vai voisiko se johtua määrästä minkä Secheä laittaa kynnelle? Itse laitan todella reilun kerroksen.

  Saan käytettyä noin 3/4 pullosta. Viimeinen neljännes on venyvää ja tahmeaa.

 13. 16

  sanoo

  Tuosta kutistumisesta varmaankin johtuu miten etenkin Sechen kanssa mun kynsilakat lähtee viimeistään kahden päivän päästä lakkaamisesta kuoriutumaan isoina fliitteinä pois. Lakkaus siis kestää huomattavasti vähemmän aikaa kuin ilman Secheä. Tosin, mulla on sama ongelma melkein jokaisen kokeilemani päällyslakan kanssa oli se sitten pikakuivattaja tai ei (mm. tuo Insta-Dri), mutta Sechen kanssa se on ehdottomasti pahin. Olen nyt mennyt ilman päällyslakkaa ja vaikka kynnen pinta ei ole samanlainen kaunis ja kiiltävä kuin pikakuivattajien kanssa kestää lakkaus huomasti pidempään, melkeinpä jopa viikon parhaimmillaan sen aikaisemman kahden päivän sijaan.

 14. 18

  sanoo

  Älä ihmeessä heitä paksuuntunutta Secheä pois! Osta Sechen oma Restore (ohennin) ja saat käytettyä lakan loppuun. Toimii!

  Seche on mun pikakuivattajasuosikki, koska se on mielestäni nopein kuivumaan. Mitään kutistumista en ole huomannut. INM:n Out the Door on myös käytössä, mutta se on mun mielestä hitaampi kuivumaan.

 15. 19

  Anonyymi sanoo

  Nypin kulmani ensimmäisen kerran yli vuosi sitten ja tein kamalan virheen nyppimällä ne aivan liian lyhyiksi, noin 1/3 alkuperäisistä kulmakarvoista. Tällä hetkellä ne ovat noin 2/3 alkuperäisistä, mutta siltikin aivan liian lyhyet. Piirrän kulmakynällä aina hieman lisäpituutta, mutta en voi piirtää kuin vain ihan vähän, ettei se näytä epäluonnolliselta. Olisiko sinulla mitään ammattilaisen vinkkejä kulmien kasvattamiseen? Onko esim. olemassa mitään kulmakarvojen kasvua edistävää ainetta? Kiitos.

 16. 20

  Anonyymi sanoo

  Insta-dri on kyllä parasta, ja saahan sitä suomeen feeluniquelta. Essie on hirveää jankkia muutaman käyttökerran jälkeen ja sv sellaista myrkkyä ettei tee mieli edes kokeilla.

 17. 21

  Anonyymi sanoo

  Seche on mulla jäänyt ostamatta juuri tästä syystä, pitkin nettiä olen törmännyt niin monet valittelevan samaa ongelmaa joten ei ole mulla ostolistani kärjessä.

  Insta-Dritä käytin pullollisen, toimi muuten moitteettomasti mutta mielestäni meni luvattoman nopeasti liian tönköksi. Tällä hetkellä käytössä Cesarsin oma pikakuivattava, tykkään hirmuisesti eikä hintakaan päätä huimaa. Tämän kanssa olen tasan kerran törmännyt tuohon kutistumisongelmaan, tosin pullo on ollut jo sen verran pitkään käytössä ettei lakka ole enää ihan parhaassa terässä koostumukseltaan. Uuden pullon tilaus taitaa olla siis kohta edessä… Lakkaan kynnet tavallisesti kerran viikossa enkä ilman pikakuivattajaa pärjäisi millään! Mavalaa olen kuullut kehuttavan yllättävän paljon, ko. merkin värilakkojen laadusta en vain ole kovinkaan vakuuttunut mutta mikseipä tuotakin voisi joskus kokeilla.

  Ja niin, onhan mulla vielä LCN:n Speed Dry -pullon jämät käytössä, koostumus on edelleen lähestulkoon entisensä vaikka käytetty on jo about 2/3. Toimii siis tämäkin 🙂

  -Cairo

 18. 22

  sanoo

  Mä tykkään Sechestä, en oo huomannu sen kanssa kutistumista. Tosin näyttää paksuuntuvan nopeasti, vaikka sen onkin ainoo pikakuivattaja/ päällyslakka mitä käytän nyt ja lakkaan sillä suht usein. lakkaa on siis vielä puolet jäljellä, mut kohta varmaan sen joutuu heittää pois, mutta se onkin ainoo miinus siitä 😀

  • 23.1

   Anonyymi sanoo

   Sally Hansenia myydään, mutta Insta-Drita ei ole löytynyt moneen kuukauteen.

 19. 25

  sanoo

  En ole myöskään havainnut Sechen kanssa kutistumista. Luulin olevani ainoa, joka ei saa sitä kutistamaan värilakkaa, kun oon niin monesta blogista moisesta ongelmasta lukenut, mutta näköjään on muitakin. Seche alkoi jankkiintua lakan vajuessa alle puolenvälin, mutta sain vinkin hankkia Seche Restorea.
  Sechellä olen saanut lakalle mieleiseni kiiltävän ja todella kestävän pinnan. Mainittua liuskoittumista huomasin Chanelin Peridotin kanssa noin 1,5 viikon kynsillä olon jälkeen, joten en voi siitäkään ominaisuudesta Secheä moittia.
  INM Out the Door ei ensimmäisellä käyttökerralla vakuuttanut mua lainkaan, ja aionkin hankkia uuden Sechen pikimmiten.

 20. 26

  Anonyymi sanoo

  INM out the door on suosikkini! Ei kutista lakkoja ja kuivuukin kyllä kiitettävän nopeasti! en millään pärjäisi ilman:)

 21. 27

  Anonyymi sanoo

  Mavalan Mavadry<3 Hyvää tavaraa, mutta tosiaan melko vähän pienessä purkissa :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *