Kuivu jo!

Olen viimeaikoina ollut hieman laiska kynsienlakkailija, mutta silloin kun kynteni lakkaan tahdon aivan ehdottomasti, että homma on nopeaa ja vaivatonta. Jos lakkaan kynteni nyt tahdon, että ne ovat kuivat ännyyteenyt tai viimeistään hhmmm…. nyt. Kyllä, olen hätähousu. Tulkitsitte aivan oikein.
Käytänkin siis paljon erilaisia kynsilakan pikakuivattajia kynsiäni lakkaillessa. Olen kokeillut monia ja niistä tämänhetkiset suosikkini ovat Mavalan MavaDry, Sally Hansenin InstaDri sekä Seche Viten pikakuivattaja. 
Suosin itse tuollaisia kovan, lakkamaisen pinnan kynnelle jättäviä versioita, mutta aina silloin tällöin minulta kysytään mielipidettä muunkin tyyppisistä pikakuivattajista.
Voin vastata tähän selkeän yksiselitteisesti: En tykkää.
Kuva täältä.
Ensinnäkin ne suihkutettavat pikakuivattajat. En minä halua suihkia moisia myrkkyjä ilmaan, jota hengitän. Enkä myöskään koe, että ne olisivat yhtä tehokkaita kuin kynnen pinnalle kovan lakkakalvon muodostavat serkkunsa. Nou thanks.
Edellä jo mainitun syyn vuoksi en myöskään pidä nestemäisistä, kynnen pinnalle pudotettavista pikakuivattajista, jotka eivät kuivu lakkamaisen koviksi vaan tuntuvat enemmänkin vain hieman öljyisiltä kynnen pinnalla. En ole kokenut näitä tarpeeksi tehokkaiksi ja saankin niillä aina vaan aikaan huonosti kuivatetut, johonkin aina naarmutetut lakkaukset.
Viimeisin pikakuivattajakokeiluni onkin itseasiassa ollut jälkimmäisimmän lajityypin tuote.
Yves Rocherilta saamani Quick-Dry Fluid lupailee kuivattavansa lakkaukset nopeasti, mutta rehellisesti sanottuna en todellakaan kokenut sen tehneen niin. En pahemmin edes osaa sanoa, koinko sen vaikuttaneen lakkauksieni kuivumisnopeuteen sitä tehostavasti  oikeastaan edes millään lailla. 
Suosin siis jatkossakin lakkamaisia, kovan pinnan jättäviä pikakuivattajia.
Käytättekö te pikakuivattajia? Millaisia tuotteita suositte? Mitkä ovat teidän suosikkejanne?
Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Harmi, että tota Sallya ei saa enää Suomesta. Käytän ristiin rastiin vähän mitä sattuu, yleensä INM Out The Dooria mutta tällä hetkellä G&G HK Girl Top Coatia josta olen tykännyt. Miinusta hinnasta ja hankalasta saatavuudesta.

 2. 4

  sanoo

  En oo harmikseni kokeillut muita kuin tota YR:n pikakuivattajaa. Mielestäni se nopeuttaa hieman kynsilakan kuivumista. Itse olen myös niin malttamaton pysymään aloillani, että ihan liian usein sössin lakatut kynteni.

  En vaan voi käsittää, kuinka voi olla niin hankalaa kehittää oikeasti nopeasti kuivuvia kynsilakkoja!

 3. 8

  sanoo

  Mä käytän juuri tota yvesin versioita, ja mulla se toimii aivan täydellisesti! 🙂 Kuivattaa kynnen pinnan täysin kuivaksi aivan hetkessä, vaikka hieman öljyiseksi kynnen jättääkin. Mutta kädethän voi heti pestä joten en laske tuota öljyisyyttäkään kovin isoksi miinukseksi 🙂

 4. 9

  Anonyymi sanoo

  Seche Vite! Mielestäni kuivattaa kaikista nopeiten vähän paksummatkin lakkaukset, eli jo puolen tunnin jälkeen voi näpertää mitä tahtoo. 🙂 Ilman pikakuivattajaa tuskin koskaan lakkaisin kynsiä.

  Johanna

 5. 10

  sanoo

  Olen toivoton kynnenlakkaaja. Ilman pikakuviattajaa sotken ne AINA! Eikä puhuta pelkästään pikkunaarmuista vaan noh… ei liene tarve mennä yksityiskohtiin. En vaan osaa olla paikallani tekemättä mitään kahta minuuttia kauempaa joten pikakuivattaja on ehdoton vaatimus jos haluan lakata kynnet. En oikeastaan ole kokeillut mitään muuta kuin Mavalan MavaDry'ta. Pidän siitä sen verran paljon etten edes koe kamalan tarpeelliseksi testailla muunlaisia. Tykkään kynsilakastani korkeakiiltoisena joten en edes halua mitään muunlaisia vaihtoehtoja. Seche Vite tuntuu saaneen monta ääntä, ehkä testaan sitä joskus kun tuo MavaDryn jättipullo loppuu 😀

 6. 12

  sanoo

  Noi suihkutettavat ja tiputettavat tipathan ei oikeasti kuivata lakkausta. Ne vaan muodostaa liukkaan kalvon, ettei kynsi tarraa johonkin kii ja mee ruttuun. 😛

 7. 13

  Anonyymi sanoo

  Itse vedän lakkauksen päälle pikakuivattavaa päällyslakkaa (tällä hetkellä käytössä Poshé, tykkään), siihen päälle heitän juurikin tuota YR:n pikakuivattajaa ja sitten vielä suihkutan sen päälle China Glazen Fast Freeze Quick Dry -suihketta (haisee hirveelle mutta ajaa asiansa!). Tämän käsittelyn jälkeen odotan ehkä 10 sekuntia, pesen kädet ja öljyän kynsinauhat ja TADAA valmista. Eipä tartte venailla. Tosin voi olla itse tuohon käsittelyyn kuluu sen verran aikaa että kuvittelen että nuo kaikki pikakuivattajat auttaa vaikka kynsilakka kuivuis itsekseenkin tuossa ajassa :DD:D

  Noissa pikakuivattavissa päällyslakoissa vaan on se ongelma että ne vähän tuppaa kutistamaan lakkausta reunoilta.

 8. 15

  Anonyymi sanoo

  Pikakuivattaja ei kutista lakkausta, jos lakan antaa kuivua muutaman minuutin ennen pikakuivattajaa.

  Itse tykkään kanssa kovan kiiltavän lakkapinnan jättävistä. Viimeksi tilasin INM Out the dooria, enkä oikein tykkää siitä. Onneksi tilasin kaksi isoa pulloa, että saa jonkin aikaa hampaat irvessä käyttää niitä pois. Se kyllä kuivattaa (mun mielestä ei kyllä kovin nopeasti), mutta on varsin ohutta lirua eikä "päällystä" samalla tavalla kuin esim seche. Eli melkein täytyy ensin laittaa päällyslakka, josta saa kauniin kiiltävän "vesimäisen" kovan lakkapinnan ja vasta sen päälle tuo INM.

  Liekö sitten tarkoitettu "joka väliin" käytettäväksi eli esim jokaisen lakka/koristekerroksen jälkeen, jos taiteilee runsaammin. Ainakin voisin olettaa, ettei paksuunnu samalla tavalla kuin moni muu pikakuivattaja.

  Mavalan pullot ovat kyllä vaan jotain uskomatonta hermot menee osastoa, siksi en mavadryn kanssa vaivaudu enää, vaikka se aineena ihan hyvää onkin.

  Sally Hansenilla on tuon insta-dry tilalla Suomen marketeissa sellainen musta pullo. En muista nimeä. Siitä en myöskään tykännyt, muistaakseni lakkapinnasta tuli samea.

  Itse olen tykännyt sechesta, tosin se menee nopeasti käyttökelvottomaksi sitkoksi ja toinen hyvä, toimiva, paksun, kiiltävän pinnan jättävä on essien pikakuivattaja. Muistaakseni nimeltään good to go.
  -Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *