Kuivu jo!

Kun lakkaan kynsiäni on aivan ehdotonta, että käsieni ulottuvilla on myös toimiva pikakuivattaja. En todellakaan jaksa odotella ikuisuuksia lakan kuivumista, vaan tahdon lakan olevan muutamassa minuutissa kosketuskuiva ja parin lisäminuutin jälkeen jo kolkunkestävä edes jollain tasolla.
Suosikkipikakuivattajiani ovat olleet asiansa hyvin ajaneet Sally Hansenin InstaDri, Mavalan MavaDry sekä Seche Vite Dry Fast Top Coat. Nämä kaikki ovat ajaneet asiansa täydellisesti nopeuttaen kynsilakan kuivumista, tehden kynnelle kovan ja kiiltävän lakkapinnan sekä parantaneet lakkausteni kestoa.
Sain jonkun aikaa sitten tilaamani Glossyboxin mukana jo pieneen kulttimaineeseen nousseen Nails INC. -merkin Caviar Top Coatin, joka lupailee kuivattavansa kynsilakan alle minuutissa. Kova lupaus, joten tuote oli tietysti jälleen mielenkiintoista kokeilla varsinkin kun ottaa huomioon, että vertailupohjaa on noin kymmenen muun pikakuivattajan ja ”pikakuivattajan” verran.
Ensinnäkin lakassa oli hyvä sivellin, joka oli sopivan leveä, mutta silti tarkka. Lakka levittyi sillä hyvin ja helposti, sillä itse inhoan liian kapeita siveltimiä pikakuivattavissa lakoissa. Tahdon, että kuivattava kerros syntyy kynnelle mahdollisimman vähällä vaivalla.
Lakkaa myös annostautui pullosta ulos sopivasti. Esimerkiksi Seche Viten pikakuivattajasta tuntuu aina tulevan kynnelle hieman liikaakiin lakkaa minun makuuni, jolloin kuivattavasta kerroksesta tulee melkoisen paksu.
Caviar Top Coatin jättämä pinta tuntui kynnellä ohuelta, mutta näytti sopivan kiiltävältä. Kiilto ei ollut yhtä hyvä kuin esimerkiksi tällä hetkellä käytössäni olevalla Sechen pikakuivattajalla on.
Mutta saiko tämä lakan kuivumaan niin nopeasti kuin mitä tämä lupaili?
Minusta ei. Lakka ei ollut alle minuutissa vielä niin kosketuksenkestävä kuin esimerkiksi InstaDrylla tai Sechen pikakuivattajalla ja iskunkestäväksi muuttuminen kesti vähintään yhtä kauan (ellei jopa kauemminkin) kuin muilla hyviksi havaitsemillani haastajilla.
Kicks Nail Polish Cha Cha Red. Kynsien kärjet ovat jo hieman kuluneina edellisenä päivänä tehdyn lakkauksen jäljiltä.
Koska olen vasta ottanut pikakuivattajan aktiivikäyttöön en osaa sanoa, kuinka nopeasti tämä mahtanee muuttua pullonpohjalla liisterimäiseksi (tämä kun monilla pikakuivattajilla on yleensä tapana tehdä ajan myötä). 
Oma pulloni oli tavallista pienempi koko, joten voihan olla mahdollista, että ehdon käyttää tämän loppuun ilman siirappisen koostumuksen muodostumista.
Oletteko te kokeilleet tätä tai muita pikakuivattajia, jotka olisitte havainneet hyviksi? Tai pikakuivattajia, jotka olisivat osoittautuneet kokeilussa täysin surkeiksi?
Tähän loppuun vielä pikaiset neuvoni pikakuivattajien käytöstä:
Jos lakkaan värilakalla useamman kerroksen, suosittelen antamaan kerrosten kuivua välissä edes kevyen kosketuksen kestäväksi ennen pikakuivattajan levitystä. Useampi vielä melko märkä lakkakerros päällekkäin kerrostettuna ja niiden pinta pikakuivattajalla kovetettuna saa aikaan juurikin sen, että lakka lähtee kynsiltä isoina liuskoina repimällä tai muuten vaan ruttaantuu varsinaisesti kuitenkaan tahrimatta. Lakan pinta on siis pikakuivattajalla kovettunut, mutta alla olevat lakkakerrokset eivät ole ehtineet kuivua, vaan ovat vaan yhtä vielä hieman pehmeähköä lakkamassaa, joka ei ole ollenkaan niin kestävää.
 Kannattaa antaa siis välikerrosten kuivua aina melko hyvin ja lisätä päällyslakka vasta viimeisen kerroksen kuivahdettua edes minuutin ajan. Vaikka tämä ei teekään lakkauksesta supernopeaa, nopeuttaa se sitä silti edes jossain määrin.
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Itse olen kokeillut vain yhtä pikakuivattajaa ja se oli ihan huippu! Kyseessä oli siis oriflamen pikakuivattaja joka toimi siis niin, että pullosta puristetaan tippa kynnelle ja aine levittyy kynnelle ilman siveltimiä. Sitä olikin tosi nopea/näppärä käyttää ja kynnet kyllä todella kuivui nopeasti, suosittelen! 🙂

  • 1.1

   Anonyymi sanoo

   Olen kokeillut monia pikakuivattajia, mutta tämä Oriflamen on minunkin suosikkini. On niin helppo käyttää ja kuivattaa lakan mielestäni nopeammin kuin muut kokeilemani kuivattajat.

 2. 2

  sanoo

  Siis missä vaiheessa näit pikakuivattajia pitää levittää kynnelle? En oo kokeillu kun en oo ymmärtänyt. Inhoan "hitaita" kynsilakkoja 😀

 3. 3

  sanoo

  Kokemusta on vain Sally Hansenin InstaDry:n verran, ja se on loistava tuote. Ihan salamavauhtia sekään ei toimi – alle levitetyn lakan suositellaan ensin kuivahtavan kahden minuutin ajan, ja vasta sitten päälle voi levittää päällyslakan.

  En lainkaan osaa sanoa muiden tehoista, mutta tuo SH toimii.

 4. 5

  sanoo

  Sally Hansenin Dries Instantly- päällyslakka on myös loistava! INCI on todella lähellä aikaisemmin rakastamaani Insta-Dri:ta, mutta DI jättää kynsiin aivan mielettömän, melkein muovisen kiillon. Ja kiilto myös kestää! Koostumus on pysynyt myös melkein vesimäisen ohuena, vaikka se on ollut mun käytössä jo viime kesän lopulta. Mun pikakuivattavien HG 🙂

 5. 6

  bubbs sanoo

  Orlyn pikakuivattava on aika hyvä. Ei tee niin hurjan geelimäistä pintaa kuin Seche tai InstaDri, mutta levittyy tosi hyvin, kuivattaa nopsasti, ja mikä parasta, el liisteröidy. Käytin juuri 18ml pullon ihan tyhjäksi, nuo liisteriversiot joutuu aina hylkäämään viimeistään jossain pullon viimeisen neljänneksen kohdalla, ja silloinkin jo monta, monta levityskertaa on ollut yhtä taistelua.

 6. 7

  sanoo

  En voisi varmaan lakata enää ilman pikakuivattajia. Olen ainakin itse kokeillut tuota InstaDri:ta ja Sechea, sekä yhtä toista ja voin kirkkain silmin sanoa, että vannon Seche Viten nimeen. Se antaa parhaimman kiillon ja nopean, kestävän tuloksen :)!

 7. 8

  ope sanoo

  Seche Vite toimii täälläkin.
  On muuten pakko kompata tuota toista kirjoittajaa. Minäkin pidän aivan valtavasti videoistasi, toivottavasti niitä tulisi lisää!:)

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Olen kokeillut Lumenen pikakuivattajaa (liekö enää myynnissäkään), Mavalan minute quick finish -päällyslakkaa ja mavadryta, OPI:n drip dryta, Sally Hansenin Insta drita ja diamond flashia. Viimeinen ostos on Essien Good to go -päällyslakka, joka on mielestäni tähän mennessä köyttämistäni jo itsessään nopeimmin kuivuva ja mielestäni antaa nopeimman ja parhaan kosketuskuivuuden. Sally Hansenin Diamond flash on toiseksi paras.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Osaatko kertoa mitkä ainesosat aiheuttavat nopean kuivumisen ja muutakin "tieteellistä" tietoa olisi mukava saada pikakuivattajista 🙂

 10. 12

  SSH sanoo

  Hei!
  Pitääkö kynsilakan antaa ensin kuivaa hieman ennen kuin laittaa pikakuivattajan? Käytän oikeastaan essencen niitä pikakuivatus tippoja. Pikakuivattajasta huolimatta kynsilakan pintaan tulee painaumia ja viiltoja yön aikana. Aamulla kun herään kynteni ovat täynnä pieniä ja ohuita viiltoja ja muita painauma jälkiä. Mikä tähän auttaa. Laitan kynsilakkaa kaksi kerrosta. Laitankohan molempiin kerroksiin sitten liikaa lakkaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *