Kuiva ja kiilloton

Aion pitkästä aikaa ottaa käyttöön Essien mattalakan, mutta yllätyksekseni lakka olikin muuttunut vuoroaan odotellessaan melkoiseksi liisteriksi ja jouduin heittämään pullonpuolikkaan roskiin.

Essien mattalakka on ollut kovasti mieleeni ja se on tosiaankin tehnyt alla olleesta lakasta hyvin mattaisen (toisin kuin esimerkiksi kokeilemani Make Up Storen vastaava lakka). Tämä on kuivunut nopeasti, kestänyt hyvin ja ollut muutenkin kaikin puolin priima.

Yhtä pikkuseikkaa lukuunottamatta.

Tämä lakka nimittäin jättää aina välillä kuivuttuaan jälkeensä valkoisia täpliä.

En ymmärrä, mistä näiden täplien kanssa on kysymys, mutta niitä syntyi jokaisella lakkauskerralla vähintäänkin pariin kynteen. (Tällä viimeisellä käyttökerralla lakan jo liisteröidyttyä täplät olivat jo melko kookkaita.) Ärsyttävää!

Onko joku muu huomannut Essien mattalakkansa kanssa saman ilmiön?

Mieleni tekisi korvata edesmennyt mattalakkani IsaDoran vastaavalla, mutta vaikka mattaisuus kuinka paitsi myös näyttää ihanalta myös tuplaa vanhojen kynsilakkojeni määrän, taidan silti yrittää vielä malttaa mieleni ennen uuden mattalakan ostoa. Kotona kun kuitenkin odottelee jo valmiiksi tällainen loputon lakkarivistö ja vaikka kyse onkin vain yhdestä pienestä pullosta, tuntuu jokainen kokoelmasta matkoihinsa painunut pullo erävoitolta…

Mitä mattalakkoja te olette kokeilleet? Mikä on ollut suosikkinne? Ovatko mattalakat jo ihan vanha juttu vai yhä huudossa?

Ja niin, lakkariveistäni katosi eräs toinenkin pullo.

Natural Coden ihana lämpimänpunainen sävy 6 Stand Out pääsi loppumaan.

Natural Coden lakat ovat laatunsa ja väriensä puolesta oikein mukavia. Hinta kohtaa laadun näissä minusta mainiosti, sillä nämä ovat melko edullisia, mukavan pieniä ja kestävät melko hyvin kynsillä. Lisäksi leveä sivellin on minusta oikein mainio ja sillä saa jopa ranskalaisten manikyyrien kärkiä näperrettyä näppärästi.

Ja kun nyt lakoista intouduttiin puhumaan, niin pamautanpahan samaan syssyyn vielä mielipiteeni eräästä kokeilemastani tapauksesta, joka oli minulle todellinen pettymys.

Voi luoja, kuinka ikävöinkään toimivaa pikakuivattajaa! Tästä Trindin Quick Dry -nimiellä kulkevasta tapauksesta kun ei ole yhtikäs mihinkään.

Tämä ei todellakaan ole nopeuttanut lakkojen kuivumista. Ehkä lakan pinta muuttuu hitusen tavallista nopeammin hipaisukuivaksi, mutta kosketuskuivaksi se ei sitä kyllä saa yhtään normaalia nopeammin iskunkestävästä pinnasta puhumattakaan. Lisäksi ohuen ohut rimpulasivellin on totaalisen sopimaton omille kynsilleni ja sillä saa vedellä useita vetoja ennen kuin koko kynsi on käyty läpi.

Tavoistani poiketen harkitsen jopa tämän poisheittämistä kesken pullon ja korvaamista uudella, oikeasti toimivalla vastaavalla.

Onko joku muu kuitenkin tykästynyt Trindin pikakuivattajaan?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Oho :O Ihmeellinen tuo mattalakka. Varsinkin kun itse en hirveän usein lakkaa niin tuollainen liisteriksi menevä menisi täysin hukkaan :/

 2. 2

  sanoo

  Minulla on ollut täsmälleen sama ongelma tuon matte about youn kanssa!
  Todella ärsyttävää,koska tuote on itsessään mainio 🙁

 3. 3

  sanoo

  Munkin Essie tekee välillä noita valkoisia pilkkuja 😀 Ei ymmärrä.. Mutta tuosta sun kuivuneesta tuli mieleen, että oon huomannut kyseisen lakan kuivahtavan aika nopeasti tollaseksi liisteriksi. Ärsyttävää!

 4. 4

  sanoo

  Haa! Luulin että kynteni ovat vammaiset, nimittäin ne eivät voi sietää tuota Trindin pikakuivattajaa. 😀 Olen pari kertaa yrittänyt käyttää tuota, jopa antanut 30min kuivua, mutta aina ne sormenjäljet tai muut eksyvät sinne kynsiin… HUOH.

 5. 5

  sanoo

  Harmi tuo Essie. Samainen Matte About You löytyy minultakin, joten koen varmaan saman kohtalon pullon puolivälissä. Itselleni ei kuitenkaan ole ilmestynyt valkoisia täpliä MAY:llä lakatessa :O

  Kumpa saisin jonkun lakan loppumaan joskus :/ Vielä ei ole onnistunut.

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Olen kokeillut Rimmelin mattalakkaa ja toimii hintaansa nähden kivasti. Se mattaa juuri sitä Make Up Storen lakkaa paremmin (ainoa jota Rimmelin lisäksi olen kokeillut), mutta parin päivän kuluttua kynnet alkavat kuitenkin kiiltää aivan kuin mattalakkaa ei olisikaan. Mutta silloinhan jo onkin aika vaihtaa väriä.. 😉

  iitu

 7. 7

  Nebu sanoo

  Älä toki roskiin heitä : DD Oon nähny netis ohjeit, miten värittömäst lakast voi tehä uudenvärisen lakan laittamal sinne pulloo pikkusen luomivärii. Täshän ois nyt hyvä tilaisuus kokeilla ?

 8. 8

  sanoo

  Itse valehtelematta puoli tuntia sitten koitin laittaa mustan kynsilakan päälle Rimmelin Pro matte finish-lakkaa ja se jätti kamalat valkoiset läikät kynsiin. Ensimmäistä kertaa avaan koko pullon?! 😮 Pitää testata lisää, että millainen tapaus tämä oikein on 😀

 9. 10

  SonjaF sanoo

  Isadoran mattalakkaa olen kokeillut ja se on ihan ok. Voimakkaammin mattaisen jäljen voisi kyllä tehdä.

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Itselläni Mavalan mattalakka, joka on kyllä toiminut kivasti! Ainoa miinus se, että lohkeilee tosi nopeesti, mutta luin jostain sen johtuvan juuri mattalakasta, että se saa koko lakkauksen sit lohkeilemaan herkemmin. Aika paljon oon sitä jo käyttänyt, eikä ole kertaakaan tullut mitään valkoisia täpliä tai muuttunut liisteriksi! Kannattaa kokeilla!

 11. 12

  sanoo

  Isadoran mattalakalla ei tee yhtään mitään. Se ei muuta lakkaa mataksi, vaan hiukan sameammammaksi, mutta kiiltäväksi se kyllä jää. Oli todella pettymys. Mavalan mattalakasta tykkäsin, se toimi kivasti.

 12. 14

  sanoo

  Mulla on China Glazen mattalakka. Se ei mun mielestä oo koskaan tehnyt kynsiin valkoisia täpliä. Tykkään kovasti!
  Pullo on söpö koska se on pienempi kuin normaali CG:n pullo 🙂

 13. 15

  sanoo

  En ole ennen pikakuivattajia kokeillut ja ostin tuon Trindin. Niinpä ei ole ollut vertailukohtaa, mutta tyytyväinen en siihen kyllä ole ollut. Sinun kommentistasi päätellen se on susi.

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Pikakuivattajista OPIn on ollut paras. Pullo on riittoisa, sivellin tarpeeksi leveä. Hipaisukuiva kynsi on alle puolessa minuutissa, kosketuskuiva varmaan minuutissa ja jos jaksaa varovasti olla edes vartin niin saa kyllä jo taidolla iskeä kyntensä että saa pahannäköistä jälkeä aikaan.

 15. 17

  Peppi sanoo

  Nuo Natural Code-lakat osaa kyllä olla houkuttelevia, kivoja värejä ja sopiva hinta. Minulla on Mavadry käytössä, enkä vaihda, kiitti vaan vinkistä;) Osaisitko neuvoa sormenkynsissä lakkaa pitämättömälle (lakkaan vain varpaankynnet), miten saisin kynnen vaalean osan meikattua tai puhdistettua vaaleammaksi? Tosi helposti tulee tummemtumia, onko ainoa keino pitää kynnet tosi lyhyinä? Olen kokeillut Mavalan valkoista kynää, mutta ei siitä mitään väriä tunnu irtoavan:( Olen miettinyt, voisiko jotain ranskislakkaa väritellä kynnen sisäpuolelle tms…

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  Voi ei, mä oon käyttäny mattaavana lakkana China Glazen Matte Magicia ja se on jälkensä puolesta tosi hyvä, mattaa ihan kunnolla eikä jätä kiiltävää pintaa. Mutta nyt kaivoin sen viestisi innoittamana esiin pitkästä aikaa ja se on n. kuukauden käyttämättömänä olon aikaa muuttunut juuri tuollaiseksi liisteriksi!

  Tuossa China Glazessa on kyllä tavanomaista pienempi pullo, joten tämä on ehkä joku mattalakkojen ominaisuus, nehän kuivuvat tosi nopeasti kynnellä, joten varmaan liuottimet haihtuvat helposti avatusta pullostakin. Mutta aika iso pettymys silti, tuota pulloa olisi kuitenkin puolet jäljellä.

  Ehkä uskaltaudun kokeilemaan jotain lakanelvyttäjää, tuo mössö on sellaista, että eipä kokeilussa mitään menetäkään:D

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Itsekkin ostin jostain marketista ton Trindin pikakuivattajan huimaan viiden euron hintaan, onneksi en maksanu enempää. Kyllähän ton käyttää, kun sekoitin Mavalan pikakuivattajan purkkiin nii poistui se sivellin ongelma. Kuivatusteho ei harmi vaan juurikaan parantunut…

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Ihan muuta asiaa. Kyselisin neuvoja ja mielipiteitä dr.hauschkasta. Minulla on atooppinen iho, alle 30v. vielä ja käyttänyt hauschkaa nyt n.3kk. Mikä on rehellinen mielipiteesi (tuskin muunlaista kertoisitkaan..) kuinka kuivaa ihoa hoitaisi parhaiten. Saako ihoni hauschkasta tarvitsemansa vai olisiko joku muu sarja paremmin hoitava? Haluan ehdottomasti tarjota iholleni parasta ja pysyä mahdollisimman pitkään rypyttömänä(ikävä kyllä ikä alkaa jo pikkuhiljaa näkyä). Otsassa on ollut koko 3kk pientä näppyä, voisiko johtuakin pintakuivuudesta kun yöksi en ole käyttänyt muuta kun silmänympärysvoidetta. Ajattelin koittaa lisätä myös yöksi sarjan kosteusvoidetta.? Meneekö tässä koko idea pilalle jos yöksikin rupeaa voitelemaan? Mitenkäs esim.weleda? Käytössä vartalotuotteita kyseiseltä sarjalta ja nehän ovat aivan ihania. Kiitos jos voit auttaa ja kiitos mahtavasta, ainoasta seuraamastani blogista 🙂

 19. 22

  sanoo

  Mun Essie ei tee valkopilkkuja, toimii ihan just niin kuin pitääkin, paitsi, että musta tuntuu, että lakka ei pysy niin kuin sen pitäisi, lähtee lohkeamaan kovin helposti. Trindin pikakuivattaja on, ite asiassa kaksikin. Odotan kuin kuuta nousevaa sitä päivää, että saan taas ostaa mavadryn.. Noh, tekee toi Trind ainakin ihan kivan kiillon.

 20. 23

  Jemppu sanoo

  Itsellä sekä IsaDoran ja Rimmelin mattalakat. IsaDora ei oikein toiminut ainakaan minulla, mutta Rimmelin lopputuloksen kuvittelisin ainakin kuvien perusteella vastaavan Essietä.
  Rimmelistäkin tosin jäi ensimmäisellä käyttökerralla valkoisia pilkkuja (tosin olin juuri tullut kaupasta sen kanssa ja se oli vielä melko ulkolämpötiloissa, alle 10C), mutta toisella kerralla kun sekoittelin hyvin niin ei kyllä niitä enää tullut. En tiedä, että mistä mistäköhän johtuvat..
  Rimmelissä tosin oli se mistä joku muukin mainitsi, että viikonkin sormissa olleena mattaus oli vähän kadonnut. Ei kokonaan, mutta muutaman päivän jälkeen sen joutuu kyllä uusimaan jos haluaa lakkaa kynsissään pidellä viikonkin verran.

 21. 24

  tiia sanoo

  Isadoran mattalakka on ihan kuraa. ei tee mitään, joten suosittelen että jätät ostamatta 🙂 sen sijaan rimmelin mattalakka on loistava!

 22. 25

  Anonyymi sanoo

  Moikka! Mulla olis kysymys liittyen bare mineralseihin. Sain vihdoinkin tilattua starttipaketin ja kaikki on muuten ok, jäljestä tulee tosi kiva, mutta jonkin ajan päästä kun olen meikkivoiteen levittänyt, niin naama alkaa kutisemaan joka puolelta. Minulla on siis melko herkkä ja pintakuiva iho. Voiko olla että mineraalit eivät sovi mulle 🙁 ? Musta ne baremineralsin omat siveltimetkään ei ole kovin pehmoisia…

 23. 26

  Anonyymi sanoo

  Hei, ihan pakko kommentoida.. itse tutustuin Yves Rocherin pikakuivattajaan ja todella todella tyytyväinen olen ollut. Jättää jännän öljymäisen pinnan ensiksi, mutta toimii 🙂 pullokin on ihanan riittoisa!

 24. 27

  Janina sanoo

  Anonyymille, joka kysyi Dr. Hauschkasta:
  Oletko käyttänyt vanhoista sarjoista siirtyessäsi Dr. Hauschkaan, Hauschkan 30päivän ampullikuurin? Senhän pitäisi valmistella vähän ihoa tulevaan yöksirasvaamattomuuteen ja muutenkin sarjanvaihtoon. Näitä ampulleja on meillä ainakin myynnissä sekä herkälle että normaalille iholle (itse käytin herkälle iholle tarkoitettuja ampulleja, Dr. Hauschkan konsulentin suosittelemana) Itse koin sen todella hyväksi, eikä sitä ennen nuo Hauschkan rasvat tuntuneet oikein minulle sopivan. Kuurin jälkeen ihoni oli yllättävän hyvässä kunnossa ja tämän tytön rutikuiva ja hilseilevä kasvojen iho pärjäsi hyvin viime (tai toissavuoden, nyt en enää muista :D) tammikuun ja helmikuun ilman minkäänlaista yövoidetta. Suosittelen siis niitä ampulleja. 🙂
  http://www.ecodeal.fi/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/22102008-106378/Products/4222
  tuossa linkki herkän ihon ampulleihin.

 25. 28

  Anonyymi sanoo

  En ole koskaan käyttänyt Trindin pikakuivattajaa, vaan pelkkää päällyslakkaa. Se kuivuu yllättävän nopeasti ja pitää lakan hyvin paikallaan. Tosin taitaa riippua vähän ihmisestä, minkä käsittää nopeaksi. 😀 Ei tuo päällyslakka nyt sekunnissa kuivu, mutta nopeasti.

 26. 29

  Anonyymi sanoo

  Heippa!

  Tukkani on minulle ikuinen ongelma ja varsinkin sopivien tuotteiden löytäminen sille. Hiukseni ovat siis värjätyt, kuivat ja vähän karheahkot, hauraat ja latvat ihan surkeassa kunnossa. Osaisitko suositella minulle shampoota, hoitista ja jotain tehohoitoa joilla pääsisin näistä ongelmista eroon niin ettei väri haalistuisi? Lähinnä haeskelen nyt sellaisia oikeasti hoitavia tuotteita eikä silikonisia.

  -Karoliina

  (laitan tämän uudestaan, jos et ole vaikka huomannut kommenttiani)

 27. 30

  Anonyymi sanoo

  huh,olen jo luullut olevani ainut kenen MAY jättää rumat valkoiset täplät…luulin vain saaneeni maanantaikappaleen,ihan kiva sinäänsä tietää ettei ole ainut muttamutta harmittaa kun tuote on muuten niin loistava…

 28. 31

  sanoo

  Kiitos ihanasta blogistasi!! Olen nyt ehkä viikon verran seuraillut sitä ja lukenut niin paljon kuin vain saan tekstiä mahtumaan siihen vähään aikaan mitä minulla on. Heti on täytynyt blogisi innoittamana ostaa mm. Schollin DMC jalkavoide (ensimmäinen jalkavoide joka toimii!) ja Garnierin Hydralock vartaloemulsio. Ja voi kuinka himoitsenkaan nyt Bare Mineralsin meikkipohjia, vaikka normaalisti en juurikaan meikkivoiteita tai puutereita käytä. Kävin jo Kicksissä hipelöimässä aloituspaketteja, mutta hinta oli 8 osan aloituspakkauksella hurjat n. 99 €. viisiosainen setti maksoi n. 45 €. Onneksi olen minäkin löytänyt nettikauppojen ihmeellisen maailman. Kumma mitä kaikkea sitä saa tilattua ilman postikuluja toiselta puolelta maapalloa ja vielä puolet halvemmalla!

  Piti oikein omassa blogissa kehaista sinun blogiasi. Juuri nyt olen sitä mieltä että kaikkien pitäisi käydä hakemassa täältä kosmetiikkavinkkinsä! 🙂

 29. 32

  sanoo

  tintti: Tämä on kuitenkin tainnut olla jo 14 kuukautta avattuna. 🙂

  Jenni L: :/

  tahma: Omani oli 14 kk avattuna ja oli kyllä vielä pari kk sitten kunnossa.

  Timangy: Huoli pois, vika ei ole sinussa. 🙂

  MQ: Vielä sinuakin onnistaa. 😉

  iitu: Minulta on mennyt ihan ohi, että Rimmelilläkin on moinen! 😮

  Nebu: Olin ihan unohtanut tuon, täytyykin kokeilla tuohon tarkoitukseen. Kiitos! 🙂

  Jenni: :/

  Anonyymi: Aamen! 🙂

  SonjaF: Ok, kiva kuulla kommenttia. 🙂

  Anonyymi: Tuota alkoi nyt kyllä tehdä mieli seuraavaksi. 🙂

  rouge: Tahtoo Mavalaa! 🙂

  muumi_otus: Pysyvyys kärsii ja en tiedä, onnistuuko tämän tyyppisen tuotteen ohennus lakanohentajallakaan oikein. :/

  Plaz^: Oih, kuulostaa söpöltä. 🙂

  -H-: Susi todellakin. :/

  Anonyymi: Täytynee joskus kokeilla. Opin tippapullokuivattakasta en ole tykännyt.

  Peppi: Mieleen tulee Mavalan MavaWhite, joka on kyllä kynsilakka, mutta joka siis taittaa pois keltaisuutta ja saa valmiiksi vähemmän keltaiset kynnet näyttämään hieman ranskalaisittain lakatuilta. Ja esimerkiksi Dependillä (Kickseistä) on valkoisten kärkien tekoon tarkoitettu lakkakynä. 🙂

  Anonyymi: Kuinka kävi elvytyksen kanssa? 🙂

  Anonyymi: Susi mikä susi. :/

 30. 33

  sanoo

  Anonyymi: Hauscka on niin uskon asia, että minun on siihen uskomattomana vaikea kommentoida puolueettomasti. Itse en usko, että hoitamatta jättäminen saa ihon voimaan paremmin, varsinkaan jos olet jo 3kk yrittänyt tuolla menetelmällä mennä. Oma valinta, kuinka jatkat. 🙂

  Anonyymi: Mavalaa tahtoisin kyllä itsekin nyt kokeilla, kun moni on kehunut. 🙂

  Kkartio: Juu, MavaDryta ikävä. :/

  Jemppu: Rimmeliäkin tekisi mieli kokeilla. 🙂

  tiia: Kiitos varoituksesta! 🙂

  Anonyymi: Minulla tuli samaa pientä kihelmöintiä alkuun muutamina ensimmäisinä käyttökertoina ja olen kuullut sitä muiltakin. Pitäisi mennä joidenkin päivien kuluessa ohi, mutta jos ei mene ja pahenee, niin sitten ei vaan sovi iholle. :/
  Ja siveltimet voit toki vaihtaa pehmeämpiin, mikäli ovat liian karheita iholla.

  Anonyymi: Ai, sieltäkin siis löytyy jo. 🙂

  Janina: Kiitos! 🙂

  Anonyymi: Ai, kiitos kun kerroit tuosta. 🙂

  Karoliina: Anteeksi, että vastaus kesti. Vastasin parin päivän takaisessa postauksessa olleeseen kysymykseen äsken, kurkkaa sieltä. 🙂

  Anonyymi: :/

  Chaos Perfectica: Ihanaa kuulla! 🙂

 31. 34

  sanoo

  Yksi hyvä pikakuivattava top coat on saapunut Suomeenkin, eli Citymarketeista löytyy nyt Sally Hansenin Insta-Dri (punainen pullo). Toimii!

 32. 35

  Anonyymi sanoo

  Dr.hauschkasta vielä. Olen siis tämä anonyymi henkilö joka kysyi. Kiitos Janinalle ja Virvelle vastauksista. Olen käyttänyt nuo ampullit siirtyessäni käyttämään vain hauschkaa. Iho muuten aivan ihanassa kunnossa.. siis ei mustapäitä, posket pehmeät ja heleät mutta vain otsassa näppyjä ja epäilyttää miten atooppinen iho pärjää talven. Myös epäilen samaa kuin Virve että onko tosiaan iholle hyväksi olla hoitamatta yöllä? En haluaisi huomata 5 vuoden päästä että ehkä ratkaisu on ollut väärä ja naama ryppyinen. Kuinkahan väärin se sitten olisi jos käyttäisikin jotain sarjan voidetta yölläkin?

 33. 36

  sanoo

  Amabile: Pitäisikin kokeilla, olen kuullut tuosta kehuja. 🙂

  Anonyymi: Jos tuotteet ovat muuten tehneet ihollesi hyvää ja vain lisäkosteutus puuttuu, en näe mitään syytä, miksi ei kannattaisi kokeilla tuoda lisää kosteutta yövoiteella -vaikka sitten käyttämällä edes samaa voidetta niin myös yöllä kuin päivälläkin. 🙂

 34. 37

  Anonyymi sanoo

  Olen kokeillut kaikkia lähikaupoista saatavia kuivattajia, ja olen löytänyt vihdoin yhden ainoan hyvän. Trindistä en pitänyt, ei ollut tehokas. Kokeilin Citymarketista jotain suhiketta, joka on liilassa pullossa, jätti lakan pintaan kuplia/reikiä.

  Paras kautta aikain on Avonin kynsilakankuivattajasuihke! Kirkkaassa pikkupullossa, mahtava tuote, kovettaa pinnan heti.

 35. 38

  Anonyymi sanoo

  Olisi kaikinpuolin mukavaa jos seuraavan kerran et heittäisi kynsilakkaasi roskiin. Se kun sattuu olemaan ongelmajätettä.

 36. 39

  sanoo

  Anonyymi: Suihkeet ovat varmasti kivoja, mutta itse tahdon noita myrkkyjä vain sinne, minne niitä on välttämätöntä laittaa. Suihketta kun menee minne sattuu. :/

  Anonyymi: Olisi kaikinpuolin mukavaa, jos et lukisi blogiani pilkuntarkasti ilman pilkettä silmäkulmassa. Itsehän lajittelen kosmetiikkajätteeni ja oikeassa palkissa löytyy linkki aiheeseen muildenkin luettavaksi. 🙂

 37. 40

  Anonyymi sanoo

  Pitänee tutustua linkkiisi ja hienoa, että olet ajatellut asiaa. Joskus tuntuu, että liian moni ei välitä jotenka henkilö, joka miettii omaa napaansa pidemmälle on virkistävä ja saa hymyn huulille. 🙂

 38. 41

  Anonyymi sanoo

  Pyysin äitiä tuomaan Ruotsin risteilyltään mulle Mavala mavadryn ja Opin nail envy original-lakan, mutta hänpä sitten toikin Trindin aluslakan ja ton Trindin pikakuivattajan -.- En oo vielä kokeillu kumpaakaan, mutta aattelin hetken päästä lakata kynnet niillä. Muistelinkin, kuinka tyrmäsit ton pikakuivattajan ja tulin heti etsimään tän postauksen. Toivon, että tää lakka olis edes jokseenkin toimiva siihen asti, kunnes saan ostettua mavadryn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *