Kuinka paljon kosmetiikkaa nykyään omistan?

Kun aloitin Ostolakossa-blogin pitämisen oli sen idea selvä.
Työskentelin kosmetikka-alalla, mikä piti huolen siitä, että minulla riitti kaapeissani käytettävää kosmetiikkaa. Siitä huolimatta käytin vähäistä myyjän palkkaani jatkuvaan kosmetiikan osteluun, jossa ei aina ollut ihan perusteltua järkeäkään.
Mutta eihän kosmetiikassa tarvitsekaan olla järkeä, seähän on usein ihan vaan hyvää mieltä tuova juttu, sanoin itselleni ja jatkoin shoppailuani. Lopulta päätin kuitenkin, että turhan ja ylimääräisen kosmetiikan ostamisen on loputtava ja ratkaisuna ostosterapiaani perustin blogin. Uutta kosmetiikkaa ei ostettaisi ennen kuin vanha vastaava tuote olisi lopussa ja jos tuotteita tulisi töiden kautta ei minun tarvitsisi ostaa uusia.
Nyt 6,5 vuotta myöhemmin olen totaalisen erilaisessa tilanteessa, mutta voin silti tavallaan sanoa onnistuneeni tavoitteessani. Minä en enää osta kosmetiikkaa muuten kuin tarpeeseen.
Minua on monesti pyydetty näyttämään kosmetiikkavarastojani ja esittelemään, kuinka paljon kosmetiikkaa nykyään omistan. En ole kuitenkaan halunnut tehdä tätä, sillä siitä syntyisi melko virheellinen kuva asiasta.
Ei sillä, etteikö minulla olisi kotonani noita kaikkia tuotteita, mutta ne eivät ole kaikki kotonani siksi, että olisin ne itse sinne erityisesti hankkinut ja haluaisin niiden kaikkien olevan täällä. Suurin osa noista tuotteista on paitsi töiden myös erityisesti blogin kautta minulle tulleita työkaluja, joilla tuotan blogini sisältöä. Kokeilen tuotteita, esittelen niitä teille, pidän suosikkini itselläni ja laitan loput kiertoon tyypeille, jotka oikeasti ehtivät nauttia kosmetiikasta kuten siitä kuuluukin nauttia.
Minua alkoi kuitenkin kovasti kiinnostaa tehdä postaus, johon olisin koonnut yhteen kaikki ne kotoani löytyvät kosmetiikkatuotteet, jotka olen itse ostanut. Vaikka ajattelen, etten enää nykyään liiemmin osta varsinkaan kosmetiikkaa halusin silti tarkistaa, oliko kyse pelkästä kuvitelmasta vai faktasta. 
Tässä ne ovat, kaikki minun itse ostamani kosmetiikat, jotka kotoani löytyvät. Kyllä, näette ihan oikein. Hyvin mahtuvat kuvaan ja sisältökin on aika selkeä.
Niitä LUSHin palasaippuoita löytyy vieläkin kolme. Vuosia on kulunut, mutta saippuat ovat edelleen ihan käyttökelpoisia ja tuoksuvat mukavasti. Ehkä nämä viimeisetkin tulevat pian käytettyä pois? Ajattelin ottaa ne kesäksi töihin laivalle käytettäviksi, sillä kotona en enää välitä palasaippuoista.
Kynsilakanpoistoainettahan nyt tarvitsee aina, joten sitä on tietysti tullut vuosien varrella aina silloin tällöin ostettua ja tulee jatkossa edelleenkin.
Kaksi vaaleaa meikkipuuteria ja Shiseidon peiteaine ovat töistä ostettuja ja olenkin käyttänyt niitä lähinnä laivalla unisina aamuina kun meikki on täytynyt saada kasvoille nopeasti. Nyt niitä on käytetty myös työ- ja kouluaamuina.
Soap & Gloryn hajuveden ostin ensimmäistä kertaa Lontoossa asuessani ja Cleanin Warm Cottonin kun työskentelin KICKSissä. Jälkimmäinen on toiminut lähinnä vaatekaapin raikastajana ja alkaakin jo olla lopuillaan.
MISSHAn meikkivoiteet olen tilannut pari vuotta sitten netistä kokeiluun ja neljä muuta tuotetta lähtivät minulle mukaan vuosi sitten Etelä-Koreasta siellä käydessäni. Kerrankin maa, jonka perusvalikoima koostuu minulle sopivista meikkivoidesävyistä! Näiden kohdalla olen kyllä selkeästi repsahdellut vaaleiden sävyjen huumassa, sillä kaikki eivät todellakaan olisi olleet tarpeeseen.
Hiusten vaalennuttua muutama hopeatuote on ollut pakkohankinta.
Näihin ihanuuksiin tuhlasin viime joulukuussa Lontoon lentokentällä minulla jäljellä olleen kolikkokasani, sillä niiden tuoksu on lempparituoksuani enkä tiedä, koska saisin niitä taas käsiini. Plus että kentällä oli ”Osta 3 maksa 2 tarjous”.
Nämä huulituotteet olen hankkinut töissä ollessani ja ne ovat pyörineet minulla nelisen vuotta… Taitanee olla aika käyttää ne jo pois!
Sekalaista käyttötavaraa eli NeuLashin ripsienkasvattaja, Doven antiperspirantti, Cliniquen näppyhoito, heräteostoksena tehty käsikuorinta, jalkadeodorantti työkengille ja Soap & Gloryn kasvokuorinta.
Näistä ainoastaan Bonacuren latvahoito on ollut nykyään välttämätön hiustuote vaikkakin Balmainin suolasuihkettakin käytän usein. Muut ovat pyörineet minulla jo muutaman vuoden ja yritän saada ne käytettyä loppuun.
Kasvovoiteita on vain yksi, jonka ostin vuosi sitten Etelä-Koreasta.
Kun olin tummahiuksinen oli sen täydellisen kulmakynän etsintä yksi suurimmista missioistani, jonka viimeisiä jämiä nyt käyttelen vähitellen pois. 
Ja sitten ovat tietysti nämä Diorin luomiväripaletit, joita on 12 kappaletta ja joita ilmankin selviäisin, mutta jotka menin addiktiossani kahmimaan itselleni.
Kotoani löytyy siis yhteensä 53 kosmetiikkatuotetta, jotka olen itse ostanut. Tottakai välillä olen vuosien aikana ehtinyt ostaa jonkun tuotteen, mutta yleensä ne ovat niitä tuotteita, jotka on ostettu täysin tarpeeseen ja siksi kulutettu loppuunkin. Ja joskus on tullut tehtyä myös hankintoja, jotka olen sitten myynyt tai antanut eteenpäin.
(Jätin kynsilakat laskujen ulkopuolelle, sillä niistä on osa vielä Suomessa.)
Voisin siis sanoa, että olen onnistunut melko hyvin pyrkimyksessäni olla ostamatta tuotteita vaikkei se siis tarkoita etteikö kotoani löytyisi silti paljon kosmetiikkaa. Työt ja blogi tuovat sitä minulle nimittäin väkisinkin ja tottakai minä nautin siitä. On kivaa kokeilla uutta ja esitellä sitä teille ja töissä asiakkaille.
Ja jos joku siis kysyy vielä, että kehunko tuotteita siksi, että olen saanut ne ilmaiseksi niin vastaus on yhä pontevammin että en. En minä mieti tuotteita käyttäessäni, että noniin, juuri tämän olen saanut ilmaiseksi, annetaanpa sen vaikuttaa mielipiteeseeni.
Pesen aamulla kasvot blogin kautta saamalla puhdistustuotteella ja levitän kasvoille blogin kautta saatua silmänympärysvoidetta, seerumia ja kosteusvoidetta. Meikkaan kasvoni töiden ja blogin kautta saamillani tuotteilla. Suihkin hiuksiin blogin kautta tullutta tuotetta. Suihkutan iholle töiden kautta minulle tullutta hajuvettä. Pesen illalla kasvoni töiden kautta tulleilla puhdistustuotteilla ja käytän blogin kautta saatua kasvoharjaa. Pesen ihoni suihkussa blogin kautta saadulla suihkugeelillä ja levitän iholleni blogin kautta saamaani vartalovoidetta. Hoidan kasvoni töiden kautta saadulla seerumilla ja kosteutan blogin kautta saadulla kosteusvoiteella. Sängyssä laitan käsiini ja jalkoihini blogin kautta saatuja voiteita ja levitän huulilleni töiden kautta saatua huulirasvaa. 
Blogini alkuperäinen idea oli siis jotain aivan muuta miksi se on nyt vuosien varrella kääntynyt, mutta eipä minulla enää oikein ole niitä ”omia” kosmetiikkavarastojanikaan esiteltävinä. Ei minulla ole tarinoita siitä, kuinka taas kerran lankesin alennusmyyntien houkutukseen tai kuinka en voinut vastustaa kymmenen vartalovoiteen hankkimista. (No okei, sellaisia vartalovoidetarinoita minulla kyllä voisi yhä olla!) 
Mutta ainakin voin kertoa, että se matka, jolle blogini kanssa aikoinaan lähdin on saatu onnistuneesti päätökseen ja nyt voin ihan hyvällä omallatunnolla keskittyä bloggaamaan niistä uusista ihanista ja kiinnostavista tuotteista, jotka minulle kosmetiikkamaailman kautta aina päätyvät!
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Tulipa nostalginen fiilis tästä postauksesta, etenkin viimeisestä kappaleesta. Olen lukenut blogisi postaukset muutaman kerran kokonaan läpi ja tuntuu haikealta että siintäkin on jo noin kauan, kun vasta olit se tyttö, jolla oli hirmuinen kosmetiikkaa täynnä oleva "walk-in-closet".

  • 1.2

   sanoo

   Haha, vastaava kosmetiikkahuone löytyy kyllä yhä tästäkin asunnosta, mutta eri fiiliksellä täytettynä! 😀

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  mitä mä nyt jäin miettii on, että kirjoitatko yhtä paljon ostamistasi kuin saaduista tuotteista. esim. noista hopeatuotteista en muista nähneeni arvosteluja, ne kiinnostaisivat suuresti. toki voi olla, että en vain muista. ja toisaalta vaikka niin olisikin, niin olisihan se ymmärrettävää. en minäkään välttämättä antaisi näin hyvässä mainoskanavassa ilmaista näkyvyyttä tuotteille.

  • 2.1

   sanoo

   Kirjoitan kyllä ostamistanikin, jos koen ne kiinnostaviksi, eli esim. tuosta hopeasuihkeesta on postaus täällä: http://www.ostolakossa.com/2014/09/hopeista-lisaapua.html. Joicosta en olekaan vielä tosin kirjoitellut, mutta tuo pienessä pakkauksessa ollut Enlgannista sattumoisin ostettu tuote taitaa jäädäkin ilman mainintoja. Ostan itse usein lähinnä käytännön juttuja, joissa ei ole niin paljon hehkuttamista, mutta kaikki tuotteet, joista kirjoitan saavat blogissani ilmaista näkyvyyttä, sillä en saa koskaan mitään maksua tuotteista kirjoittamisesta. 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Moikka!
  Palaan kesällä töihin ja työssäni joudun seisomaan ja liikkumaan paljon, joten minua kiinnostaisi hirmuisesti kuulla lisää jalkadödöistä! 😀 onko sinulla jotain lemppareita jotka olisit havainnut hyväksi työssäsi?
  Ihanaa kesän alkua 🙂 ps. Oonko tosiaan lukenut blogiasi jo yli 5v, mihin se aika lentää!! 😀

  Terkuin, Sofia

  • 3.1

   sanoo

   Minä olen käyttänyt niitä melko vähän, eli tuo on ainoa, josta minulla on kokemusta. On ollut ihan kiva juttu olla töissä raikastamassa kenkiä lähinnä. 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Tuoksupostaus, sitäkaipaan.
  Olen ansiostani löytänyt lempparituoksuni (Cucci Rush2, Diorin Addict, Pradan laatikkomainen lasipullotuoksu en muista nimeäja oman pulloni etiketti on kulunut, Diorin Miss Dior, Kenzon Amour Amour).

  Nyt sun tuoksuhyllystä muka puuttuu nuo ihanuudet…mä oon taas missannut jotain????

  Terkuin
  -mari-

  • 4.1

   sanoo

   Älä huoli, ei puutu. Tässä oli vaan tuoksut ja muut tuotteet, jotka olen itse ostanut. Guccin Rush2 on kulutettu loppuun, mutta kaikki muut tuoksut löytyvät minulta edelleenkin. Olen tainnut elämäni aikana ostaa noiden tässä näkyvien lisäksi vain yhden tuoksun, eli Burberryn Brit Sheerin. Tuoksuja tulee tosiaan paitsi blogin myös töiden kautta. 🙂
   Saan varmasti jotain tuoksupostausta aikaan kun taas kesäkuussa palaan töihin ja myyn tuoksuja enemmän. 🙂

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Moikka ja kiitos mahtavasta blogista, jota olen seurannut jo useamman vuoden. Nuo Soap & Gloryn tuotteet tuoksuvat niin hyviltä! 🙂

  Haluaisin apua kosmetiikkagurultani ja kysyisin, että mikä on mielestäsi paras, kohtuuhintainen nestemäinen eyeliner?
  Olen jo epätoivoinen, kun kaikki eyelinerit tuntuu siirtyvän luomille jo muutaman tunnin jälkeen, vaikka olisi käyttänyt valokynää luomille meikinpohjustamiseen ja kesällä tilanne ei ainkaan parane…

  • 5.1

   sanoo

   Ehkäpä vika onkin juuri siinä, ettei luomillasi ole kunnon pohjustusta? Valokynä ei varsinaisesti ole nimittäin pohjustustuote ja ihon rasvaisuus liuottaa eyelineria -aivan kuten valokynänkin rasvainen koostumus. Ihan jo esimerkiksi Lumenen silmämeikinpohjustaja yhdessä kevyen puuteroinnin kanssa voisi auttaa?

   Jos tämäkään ei auta eikä myöskään vedenkestävä vaihtoehto pysy, jää vaihtoehdoksi oikeastaan vain lämpimällä vedellä lähtevät eyelinerit, jotka kestävät läpi päivän, sillä ihon rasvat tai edes vuotavat silmätkään eivät liota niitä pois, ainoastaan lämmin vesi saa ne liukenemaan. Ongelmana on vaan se, ettei noita taida Suomesta ainakaan edullisemmilta merkeiltä löytyä, eli ainoa vaihtoehto on hieman hintavampi Estee Lauder Double Wear -nestemäinen eyeliner. :/

  • 5.2

   Anonyymi sanoo

   Kiitos kattavasta vastauksesta, täytyykin panostaa tuohon pohjustukseen tarkemmin. Aurinkoista kesää! 🙂

 6. 6

  sanoo

  Oi eii kun tuli haikeat fiilikset, mä aina välillä vieläkin katson niitä vanhoja postauksia missä esitellään lähtötilannetta. Hauska huomata miten olet noin muutenkin muuttunut niistä ajoista :)!

  Minulle iski myös jossakin vaiheessa (yli vuosi sitten?) kamala ähky ja ällötys kaikesta ylimääräsestä tavarasta. Myin, lahjoitin ja annoin paljon pois. Osa lensi suoraan mappi ööhön :p. Tunne että haluaa omistaa ja ostaa on ihan vieras tunne, ällöttävä jopa jos sitä lähtee syvemmin miettimään. Laitoin miehen sängyn myyntiin että sitä ei tarvitse raahata uuteen asuntoon eikä katsella siellä (vaikka kunnossa ja nätti onkin), päätin tehdä sänkypaikan itse puupökkelöistä. Niitä ei tarvitse ostaa vaan ne saa ilmaiseksi maakunnasta ylimääräisenä rojuna (hassua että hki niitä myödään "design"-juttuina törkyhintaan ::'D).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *