The Kriisi

Nyt iski kriisi!

Syksystä lähtien luottotuotteeni on ollut OPI:n Nail Envy, jonka säännöllisellä ja tunnollisella käytöllä olen saanut tähän asti todella helposti liuskoittuvat ja katkeilevat kynteni vihdoinkin kasvamaan vahvoina ja liuskoittumattomina sekä lohkeilemattomina. Valitettavasti tuo luottotuote kuitenkin loppui juuri.

Mikään, siis ei mikään, ole aiemmin saanut kynsiäni kasvamaan näin vahvoina. Olen käyttänyt tätä aluslakkana joka toinen tai joka kolmas päivä vaihtaessani kynsilakkoja ja tämä on ollut oikea pelastaja kynsilleni. En tahtoisi luopua tästä ikinä!

Nyt tämä ihana vahvistaja on kuitenkin loppu, joten päätin tehdä pienen testin ja olla ostamatta uutta heti tilalle. Kokeilen ensin pärjätä muilla minulta löytyvillä aluslakoilla ja katson, oliko vain sattumaa, että vuosikymmenen kasvatuksen jälkeen kynteni vahvistuivat kuin taikaiskusta juuri Nail Envyn aloittamisen jälkeen vai oliko Nail Envy nimenomaan se pelastaja.

Itseasiassa kynteni olivat niin vahvat, että ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen kaksi kynsistäni repesivät juuri kynnen vapaan osan tyvestä. Viikon sinnittelyn jälkeen ne oli pakko leikata lyhyiksi, sillä esimerkiksi tukkaa pestessä hiukset jäivät aina lohkenneiden kohtien väliin kiinni. Naps naps siis vaan kaikille kynsille.

Ennen saatoin välillä antaa jonkun kynnen olla selkeästi lyhyempi kuin muut, sillä en vain raaskinut leikata muitakin lyhyeksi. Nykyään en kuitenkaan yhtään pidä siitä, jos kynnet ovat ”sekapitkät”, eli kaikkien on oltava samaa pituutta. Lyhyemmät (muttei lyhyet) peukalonkynnet vielä menevät, mutta muuten yleensä lyhennän sitten kaikki kynnet, jos jokin kynsistä lyhenee huomattavasti muihin verrattuna.

Kaikki kynnet pitkinä, mikä on minusta nättiä ja siistiä. (Tai no, ehkä nämä ovat jo hieman liian pitkät omaan makuuni.)

Kaksi kynttä pitkinä, pikkurilli vähän lyhyempänä ja kaksi kynttä ihan lyhyinä. Eivät oikein ole keskenään yhteensopivia eivätkä siksi enää mielestäni siistejäkään. (Saatika sitten, jos lyhyet kynnet olisivat vaikka olleet keskisormi ja etusormi.)

Kaikki kynnet lyhyinä. Eivät yhtä kivat kuin pitkät kynnet, mutta ainakin siistimmät kuin edellisen kuvan kynnet. Näitä oli itseasiassa ihan pirun hankala leikata näiden vahvuuden vuoksi. Juu, leikata, sillä viilamiseen olisi mennyt ikuisuus. Viimeistelin sitten lopuksi lasiviilalla.

Nyt minä sitten vain kasvattelen.

Pitkissä kynsissä on kuitenkin yksi erittäin ärsyttävä juttu, joka tapahtuu minun kynsilleni aina. Kynteni lähtevät nimittäin menemään ”rullalle”:

Joskus kynsien reunat lähes koskettavat toisiaan. Häiritsevintä tämä on etusormieni kynsien kanssa, sillä vaikka ne ovat malliltaan aivan samanlaisia kuin muidenkin sormieni kynnet, näyttävät ne olevan eriparia taipumisen vuoksi (katso ensimmäinen lakkauskuva).

Pitkä kynsi ja lyhyt kynsi, jotka näyttävät tästä kulmasta katsottuina hieman erilaisilta. Vedellä lotrailun jälkeen kaikki kynnet ovat aina jonkun aikaa suorempia, mutta pian ne taas rullautuvat. Ärsyttävää.

Kynsissä on muuten lakkana ylläolevassa kuvassa oikeassa sävyssään näkyvä ihastuttava Seppälästä saatavan Models Ownin Lemon Meringue, jota en jostain syystä millään saanut laitettua suurimmalle osalle kynsistä tasaisesti ja ilman kuplia. No, ehkä ensikerralla sitten. Lakkaaminen kun on muutenkin yllättävän (tai no, ei ehkä ollenkaan yllättävän…) hankalaa toinen käsi kipsattuna (kynsien lyhentämisestä puhumattakaan). Tuttuni nauroivatkin minun olevan ainoa heidän tuntemansa ihminen, joka taistelee lakat kynsiinsä vaikka käsi paketissa.

Mutta siihen tärkeinpään, eli päivän kysymykseen: Mikä on teidän näkökantanne eripituisiin kynsiin?

Lopuksi vielä yksi aivan älyttömän söpö lakkakuva:

Pieniin kynsiin sopii pienten tyttöjen kynsilakka.

Lakkana on Lumenen viimekesän kausisävy 65 Kujeileva katse, joka on aivan täydellinen Barbie-lakka. Pitkissä kynsissä tämä olisi jo aika porno suorastaan, mutta lyhyissä kynsissä tämä on vaan aivan älyttömän söpö. Jopa wannebe-insinööri tuli yllättäen hihittelemään pieniä, söpöjä ja vaaleanpunaisia kynsiäni. Lakan creme-laatu on aivan ihana, sillä lakka levittyy tasaisesti ja on ennen kaikkea peittävä. Jo yksikin kerros olisi periatteessa riittänyt, mutta laitoin varmuuden vuoksi kuitenkin kaksi ja nyt lakkaus on täydellinen.

Mitäs tykkäätte?

Kommentit
 1. 3

  Jenni sanoo

  Minäkään en tuota ModelsOwnin keltaista lakkaa saanut oikein kuplitta laitettua, outoa. :/ Ja tuon Lumenen lakan ostin viime kesänä, oli vaan niin vastustattoman ihana pinkki ja nyt löysin samaa vielä alekorista niin olihan se jemmoihin hankittava vielä toinen. 🙂

  Ja omat kynteni (nyt kun katsoin) käpristyvät ihan samalla tavalla. Kynteni myös ovat erimittaiset kun en raaski leikata tuota rauhassa kasvanutta vasemman käden pikkurillin kynttä (olihan se pakko mitata, 1,4cm). Mutta tasapitkät on ehdottomasti siistimmät. 🙂

 2. 4

  sanoo

  Mulla tapahtuu just tollanen rullausefekti pitkissä ja jopa aika lyhyissä kynsissä 😀 ja tollain samanlailla etusormen kynsi eriparia mutta mitäs pienistä 🙂 ja hullun söpö tuo vaaleenpunanen lakka <:

 3. 5

  sanoo

  Haha, noi sun lyhyet kynnet on niin pitkät, että jos itselläni olisi sellaiset, tulisin varmaan hulluksi. Itselläni on siis aina siististi pyöristetyt, hyvin lyhyet kynnet, jotka eivät siis saa ylettyä yhtään sormenpäätä pitemmälle. Käytän vain voimakkaan värisiä ja tummia lakkoja (musta, punainen, violetti, vihreä, harmaa) ja mielestäni ne näyttävät parhailta superlyhyissä kynsissä. Plus en osaisi tehdä yhtään mitään noin pitkien kynsien kanssa :). Pisteet siis kotiin siitä, että pystyt elämään normaalia elämää noin näyttävillä kynsillä varustettuna ;).

 4. 6

  sanoo

  Ihania lakkoja molemmat! 🙂 Mun mielestä on siistiä, jos kaikki kynnet on suunnilleen saman pituisia, niin sen vaan kuuluu olla. Mutta pitää kyllä sanoa, että toi lakkauskuva ''lyhyet kynnet'' on oikestaan aikas pitkät kynnet. Kai eri ihmisillä on erilaiset käsitykset näistä asioista, mutta mulle lyhyt meinaa sellaisiä kynsiä, jotka miehillä pitäisi olla. 😀 Eli kynnen valkoista osaa esillä milli, pari.

  Mulla kääntyvät kynnet myöskin tuolla lailla, mikä on oikeastaan helpotus! Mulla on aikas isot kynnet, ja lyhyenä varsinkin keskisormen kynsi on ruma ja oudon mallinen. Vähän pitempänä se kääntyy nätisti kunnolliseksi kynneksi. 😀

 5. 7

  RockQueen sanoo

  Mulla tapahtuu pikkurillin kynsissä myös tota pyörentymisefektiä. Inhoan sitä, ja leikkaankin kynnet lyhyemmäksi heti kun havaitsen moista. Mun mielestä noi sun lyhyeksi kutsumat kynnet näyttää siistimmältä ja nätimmältä kuin ne pidemmät, mutta nää on makuasioita taas 🙂 En ite tykkää tekokynsistäkään. Omat kynnet pidän "sopivan pitkinä", kynnen ns. ylimenevä osa (siis se valkoinen kärki) on nyt 4,5mm pitkä ja rupeaa tuntumaan aivan liian pitkältä, vois leikata reilun millin pois.

  Niin ja keskenään suht samanpituiset saa multakin äänen, onhan se vähän hassua jos joukossa on muutama pitkä 🙂

  Btw, tiedän yhden naisen joka on kasvattanut pikkurillin kyntensä aivan älypitkäksi, tulee mieleen ennätyskirjan kiemurtelevat kynsihirviöt melkeinpä 😀 Muut kynnet siis lyhyet ja yksi pitkä. Se vasta onkin kummallista!

 6. 8

  sanoo

  Oi, kun olisikin kauniisti kaartuvat kynnet, mutta ei. Minun kynteni kasvavat suht tasaisesti, mutta pahalaiset tuppaavat kahdesta sormesta taipumaan tietystä pituudesta alkaen toiselta sivulta hmm.. alaspäin :/ Vammakynnet!

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  hyi tuo rullautuminen näyttää kyllä tosi ällöttävältä : mullakin lähtee osa kynsistä vähän taipumaan, mutta ei noin pahasti.

  minäkään en kyllä tykkää siitä, että kynnet on eripituisia. kyllä niiden pitää jotenkin olla harmonisen pituisia, vaikka sitten pitäisi leikata huolella kasvatettuja kynsiä.

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Ihana tuo pinkki lakka!

  Omat kynteni on pitkät ja paksut, ei liuskoitu (muutakuin peukaloista) ja lohkeaa juuri siitä vapaasta tyvestä. Ja todellakaan koskaan voi viilata kynttä lyhyeksi, en ole ikinä tajunnut miten jotkut voi olla käyttämättä kynsisaksia! En ole ikinä ajatellut että minulla olisi hyvät kynnet, mutta ilmeisesti on.. 🙂

  Minä siedän eripituisia kynsiä, kunhan pituuserot eivät ole liian suuria. Esim. nyt katkesi keskisormesta ihan lyhyeksi, niin lyhensin muitakin mutta en aivan lyhyiksi. En varmaan osaisi edes olla ihan tynkäkynsillä, yläasteelta asti ollut pitkät (nyt 23v, eli ööh.. no 10 vuotta!)

  – Emmi

 9. 11

  sanoo

  Itselläni myös ollut käytössä nailenvy, joka loppuu ihan pian. Uudeksi aluslakaksi kokeiluun ostin paljon kehutun (esim nailphilen tyttö käyttää sitä, ja mitkä kynnet hänellä onkaan) nubarin foundationin ja päälyslakaksi nubarin diamont topcoatin. Typerä Seche on puolessa välissä pulloa alkanut todella paksuuntumaan!

 10. 12

  sanoo

  Minä tykkäsin noista keltaisista kynsistä joita sanoit "lyhyeksi". Laitoin tuon laianausmerkkeihin, koska minun mielestäni noissa kynsissä olisi juuri sellainen pituus kuin itselleni haluaisin, nehän selkeästi tuli kynsipedistä (vai mikä lie) yli. Itselläni kun on opiskelujen takia niin lyhyet kynnet, ettei ne tule yhtään sormien yli 😀

 11. 13

  sanoo

  Samanpituiset kynnet ovat siistimmät, mutta en vain aina pysty leikkaamaan niitä pisimpiä kynsiä muiden kanssa samanpituisiksi, koska ne näyttävät niin hienoilta. 😀 tälläkin hetkellä mulla on pikkurillin kynsi pidempi kuin muut, mutta en halua leikata sitä. x)

 12. 14

  sanoo

  Itse kannatan noita lyhyempiä kynsiä, ovat huomattavasti siistimmät eivätkä aiheuta pelkotiloja kuten pitkät raatelukynnet 😀 Mulla nimittäin tulee ahdistus, kun huomaan kynsieni kasvaneeni liian pitkäksi, näyttävät nimittäin niin epäluonnollisilta 😀 Mutta pidän kynnet kuitenki sellaisina, että valkoinen reuna näkyy selvästi 🙂

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Mun mielestä noi on ehdottomasti paremman näköiset nuo "lyhyet" kynnet. Paljon siistimmät 🙂 Ja mun mittakaavassa ne olisi ehkä jo puolipitkät 😀 Pakko ehkä tilata Nail Envyä jostain. Voiko sitä käyttää pelkästään aluslakkana? Vai pitääkö alussa käyttää ihan pelkästään NE:tä? 🙂

 14. 16

  Tara sanoo

  Minulla on myös aikomuksena ollut ostaa Envyä, mutta suolainen hinta on mietityttänyt. Sen sijaan aloitin pari päivää sitten Neiltek-kokeilun, Foundation II aluslakkana ja II Intensive Therapy päällyslakkana. Vinkki: Stockalla tuo tuplapakkaus on tarjouksessa 19,-, normaalihinta 44,-. Toivottavasti siitä on apua liuskoittuville ja pehmeille kynsilleni.

 15. 17

  sanoo

  Oon niin kade siitä, että kutsut noita lyhyitä kynsiä oikeasti lyhyiksi! Itelläni kynnet ei meinaa kasvaa edes sormenpäähän saakka ilman, että liuskottuvat… Ehkä pitäisikin repästä ja testata tuota tuotetta, jos vaikka sitten auttaisi 🙂

 16. 18

  sanoo

  Ihana tuo pinkki lakka!! Mulla on myös kynsikriisi ja siihen ei auta edes nail envy. Mä vaan joudun elämään liuskottumisen kanssa, etenkin talvisin 🙁

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Ite en voi kestää eripituisia kynsiä. Mun on kuitenkin pakko pitää peukaloiden kynnet lyhyinä, koska ne on niin leveitä että heti jos kynsi vähänkin kasvaa niin keskiosa kynnestä ikään kuin tippuu alaspäin. Siinä valossa lyhyet peukalonkynnet ei tunnu enää niin pahalta.

 18. 20

  Cecilia sanoo

  Mä olin ihan unohtanut, että omistan tuon Lumenen lakan 😮 Ostin sen jostain alesta rikollisen halvalla, enkä ole sittemmin edes avannut sitä. Jotenkin se ei purkissa näytä noin söpöltä. Tekisi niin mieli poistaa nykyiset lakat ja vetäistä tuolla namilakalla samantien.

 19. 21

  Anonyymi sanoo

  Mun makuun nuo "lyhyet" kynnet näyttävät parhailta, pidemmätkin toki kivoilta. Itse en osaa omiani sun lyhyttä mittaa pidemmiksi kasvattaa, kun alkaa tuntua että kynsien alla on koko ajan ärsyttävää möhmää (en osaa kulkea kynsiharja taskussa :P). Mutta kynsien lyhentäminenkin on muuten oikeasti rasittavaa puuhaa ihan tuon kynnen vahvuuden takia; leikkaaminen on vaikeaa ja viilaus pirun hidasta!

  Millä muuten hoidat kauniita kynsinauhojasi? Yritän parhaillaan elää ilman lakkaamista, kynnet on ok mutta kynsinauhat tavallista huonommat.

 20. 22

  Anonyymi sanoo

  Itse en leikkaa kynsiäni samanpituisiksi vaan kun joku katkeaa niin se on sit lyhyempi.

  Minulla taas muutam kynsi käyristyy kasvaessaan aika omituisesti, eli oikeastaan ne alkaa rullautumaan kynnen päästä alaspäin mutta niin että vain toiselta puolelta. Hankalaa selittää sanoin mutta onneksi näin ei käy kuin kolmen sormen kynnelle ja se "omituisuus" näkyy vasta aika pitkissä kynsissä…

  t:suski

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Pidän omat kynteni mahdollisimman lyhyinä (ihanan huoletonta ja helppoa), jotten tule kädettömäksi ja jotta pystyn elämään normaalia, täysipainoista elämää.
  En myöskään juuri koskaan käytä kynsilakkoja koska ne myrkkyineen haisevat kamalilta, kestävät pirun kauan kuivua ja ovat mielestäni turhaa hössötystä, jonka kanssa en vaan jaksa räpeltää, vaikka muuten kyllä meikkaankin. =)

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  RockQueen: Minäkin tiedän erään naispuolisen, joka kasvattaa pikkurillinkynsiåä pidemmiksi 😀

 23. 25

  Anonyymi sanoo

  Nyt iski himo noihin models owneihin..joo mut muakin ärsyttää jos kynnet on niin eripituiset.silloin kun mun kynnet pääsee kasvamaan tosi pitkiks niin ne alkaa vähän pyöristymään,mut mun mielest se on jopa ihan kiva :).täytyy hankkii toi nail envy jos raaskii..

 24. 26

  Anonyymi sanoo

  mua ärsyttää jos mulla on uus tosi upee kynsilakka ni ei oo tarpeeks ihmisiä kenelle sitä sävyä esittelisin 😀 et oot tosi onnellisessa asemassa ku voit hehkuttaa täällä heh : D

 25. 28

  Anonyymi sanoo

  Kynnet pyöristyy siksi, että lakka pitää kynnet aina kosteina. Jos lakkaa ei ole, kynnet suoristuvat ja oikenevat reunoistaan muutamassa päivässä.

 26. 29

  Anonyymi sanoo

  Noi lyhyemmät on jotenki paljon nätimmät ja söpömmät kun noi pitkät. Toki sekin on mun mielipide, ja siihen saattaa jotenki vaikuttaa omat lyhyet kynnet. Ja ilman muuta tietenkin pitkistä kynsistä tykkää jos niihin on tottunut. Mutta en voinut olla kommentoimatta, koska noi lyhyet on niin paljon kivemmat!

 27. 30

  Sissi sanoo

  En voi pitää kynsiä eripituisina, rasittaisi ihan liikaa pääkoppaa ;D Mieluusti pitäisin kynnet tosi lyhyinä, mutta kasvavat aika nopsaa. Ei siinä viilan kanssa mukana pysy.

  Kiitos vielä kasvovesivinkistä, helpottaa kovin arkea. Luulin että pitäis aina ja iänkaikkisesti pestä pitkän kaavan mukaan, vaikkei nassussa meikkiä olis ollutkaan! Tack!

 28. 31

  Anonyymi sanoo

  Omasta mielestäni "sekapitkät" kynnet ovat erittäin rumat ja epäsiistit!

 29. 32

  sanoo

  Sulla on pitkän näköiset kynnet lyhyinäkin, näin töppökynsityypin näkökulmasta 😀

  Mulla vähän vaihtelee tuo kynsien eripituisuuksien ärsyttävyys. Jos joku kynsistä katkeaa ihan juuresta, mutta muut kynnet on jotakuinkin ok mittaiset niin sen yhden kynnen takia en välttämättä lyhennä kaikkia. Mutta jos edes kaksi kynttä menee poikki juuresta niin sitten saatan jo lyhentää loputkin, en välttämättä ihan yhtä lyhyiksi, mutta lyhyemmiksi, ettei ero olisi aivan niin suuri. Mulla on muuten sama, että peukalon kynnen lyhyys ei ole niin paha kuin vaikka etu- ja keskisormen 🙂 Ehkä se johtuu siitä, kun peukut on kuitenkin niin erillään muista 🙂

  Tunnen muuten yhden freelancer meikkaajan, joka pitää tarkoituksella oikean kätensä etusormen kynttä lyhyenä, koska hän käyttää sitä tehdessään meikkejä 😀 Muut kynnet onkin sitten melkeinpä megapitkät.

  PS. Täytyy vielä hankkia tuo Nail Envy. Tahdon myös pitkät ja vahvat kynnet!

 30. 33

  Anonyymi sanoo

  juu, kyllä kynsien täytyy olla ainakin lähes saman pituiset keskenään.
  itselläni melko maksimi pituus alkaa olla nykyinen 3mm kärki, muutoin osa kynsistä alkaa käpristymään alaspäin, jotkut niistä toispuoleisesti = ei kiva :|. ilman nail envya kynteni eivät kyllä pysyisi edes näin 'pitkinä', ennen katkeilivat ja liuskoittuivat niin tiheään että pidin suosiolla lyhyinä – siis IHAN lyhyinä.

  ja itse olisin ihan tyytyväinen, jos kynnet kiertyisivät sivuista hieman kapeammiksi, eivät ainakaan näyttäisi niin lapioilta, isohkot kun ovat 😉

  /nanna

 31. 34

  sanoo

  Sun kynnet EIVÄT ole lyhyet! Sitten kun ne eivät yllä sormenpään yli milliäkään saat itkeä lyhyyttä.

  Mää en saanut omaa Envyäni noin loppuun, kolmasosa oli jo niin paksua mössöä että piti aloittaa uusi. Pituutta en sillä saa ja liuskostuvatkin normisti, mutta aluslakkana on erittäin hyvä.

 32. 35

  Ulpu sanoo

  Nuo sun lyhyemmät ovat kyllä ehdottomasti mun makuun enemmän. Mä tykkään lyhyistä lakatuista kynsistä. 🙂

  Mä oon kans miettinyt tuon Nail Envyn hankkimista, kynnet liuskottuu tosi helposti. Nyt on käytössä Mavalan Scientifique, mutta eipä siitä ole ollut apua. Olin jokin aika sitten kipeänä ja kynsien hoito jäi hetkeksi retuperälle, nyt en meinaa millään saada kynsiä kuntoon. Liuskottumat ovat ja pysyvät, lakkakaan ei tietty pysy kunnolla, vaan lähtee kärjistä heti. Kai mun pitää vetää nämä ihan lyhyiksi, että saan edes jonkin näköisen lakkauksen vapuksi.

 33. 36

  sanoo

  Nyt tekee mieli tuota Nail Envyä. Myös mun mielestä nuo sun "lyhyet" on nätimmät kuin pitkät. Itse pidän suunnilleen tuossa mitassa omiani. Nyt on hieman pidemmät ja heti alkaa katketa tyvestä. Yksittäisen kynnen yritän aina pelastaa sillä teepussi-paikalla (tai jos halkeaa tosi alhaalta), mutta jos useampi on halkeamassa leikkaan lyhyemmäksi. Mun kynsien lohkeilu väheni suuresti ihan vain sillä, että aloin lakkaamaan kynsiäni ja lakanpoistossa aloin käyttämään sun suosittelemaa Dependin vihreää.

 34. 37

  Anonyymi sanoo

  Olin eilen Vaasassa ostoksilla. Sen verran korvessa asun, että oli ensimmäinen kerta, kun kävin Kicksissä. Näin mainoksen Bare Minerals starter kitistä, mutta toivottavasti näin väärin. Aivan kuin se olisi ollut alennuksessa ja maksanut 50e… tajusin asian vasta kotona.. enpä sitten tiiä olisinko kuitenkaan nuukuuksissani ostanut. :I Katsoin kyllä aika kaukaa ja sitten lähdin juoksemaan seuraavaan kauppaan kaverin perässä.

 35. 38

  Anonyymi sanoo

  Nail Envy todella toimii… jos siis kalsium- ja hormonitaso on kondiksessa. Jos ne on pielessä, Nail Envyä voi sutia vaikka kilokaupalla ilman näkyvää vaikutusta. Tosin nykyään en enää voi pitää tollaisia pitkiä raatelukynsiä, kun ne on alkanut jotenkin etoa (varmaan kun joka puolella näkee pitkiä ja rumia rakennekynsiä). Toi sun "lyhyt" malli on just se, mitä suosin 🙂 Oon saanut yleensä kuplat pois Seche Vitellä.

 36. 39

  Tee sanoo

  Koko tämä postaus oli ihan kuin omista kynsistäni kirjoitettua 😀 Ainoana erona siis se, että omat kynteni pysyvät luonnostaan vahvoina, kunhan pidän ne jatkuvasti lakattuina 🙂 Kynteni menevät myös rullalle pitkinä, varsinkin pikkurillin kynnet… Yritän kovasti silti pitää pitkiä kynsiä (lentopalloharrastuksesta ja piilareista huolimatta :D). Tuo OPI:n Nail Envy kuulostaakin aika mielenkiintoiselta tuotteelta, sillä vaikka kynteni aika vahvat ovatkin, kärsivät ne aika paljon juuri esimerkiksi lentopalloa pelaillessa.

  Omat kynteni olivat muuten myös tuollaiset ylipitkät kuten ensimmäisessä kynsikuvassasi, aika monet kaverini kutsuivat silloin minua noita-akaksi… :–D

 37. 40

  Teresa sanoo

  Olen samaa mieltä kuin muut: lyhyehköt kynnet ovat kauneimmat! Tähän vielä sellainen lisäys, että mitä tummempi lakka, sitä lyhyemmät kynnet, ja päinvastoin. Ranskalaisen manikyyrin (tai muuten hyvin hillityn lakkauksen) kanssa pitkätkin kynnet voivat näyttää hyviltä, mutta tummat lakat ovat mielestäni eniten edukseen lyhyillä kynsillä.

 38. 41

  sanoo

  Hei, suosittele hyvää mineraalipohjaa! Mieluiten tosi peittävä ja sellainen mikä peittää punoitusta.
  Mun iho on nyt aika huonossa kunnossa ja tuntuu menevän huonompaan kuntoon nestemäisten meikkivoiteiden takia :/

 39. 42

  sanoo

  Anonyymi: Stocka, Sokos ja Kicksit, maksaa Suomessa n. 27 euroa, mutta netistä löytyy huomattavasti halvemmalla. 🙂

  Jenni: Täytynee kokeilla tuota keltaista useamman kerran vielä. 🙂

  Pääsky: Minulla on melko pitkä kynsipeti, eli kärjessä on vapaata osaa vain 2 mm. 🙂

  Eve: Söpö ehdottomasti. 🙂

  Athelas: En koe, että pitkät kynnet rajoittaisivat mitenkään. Varmaan vaan kyllä tottumuskysymys. 🙂

  JLCHARLOTT4: Minulla on melko pitkä kynsipeti, eli valkoista kärkeä on näkyvillä maksimissaan se 2 mm. 🙂

  RockQueen: Minä tykkään eniten niiden välimuodosta. Lyhyet ovat vähän liian lyhyet ja pitkät tosiaan jo liian pitkät. 🙂

  Romy: Kyllä kynnet osaavat olla hankalia. :/

  Anonyymi: Tuo rullaantuminen on kuvattu kipsatusta kädestä, jossa kynnet käpristyvät enemmän, kun kättä ei esim. pese niin usein ja paljon kuin toista. 🙂

  Emmi: Lyhillä kynsillä on kyllä outo olla kun tottuu pidempiin. 🙂

  Weezer: Pitää varmaan itsekin kokeilla jotain muuta välillä. 🙂

  Laura: 2 mm näyttäisivät tulevan yli. 🙂

  Carmabella: Niin, omasta mielestä ne pari pitkää kynttä näyttävät yksinään hyviltä, mutta entäs muihin kynsiin yhdistettyinä? 😉

  Kirsikkatomaatti: Minä tykkäisin eniten välimuodosta. 🙂

  Anonyymi: Välimuoto olisi minusta mukavin. 🙂 NE toimii aluslakkana. Tärkeää on kuitenkin käyttää sen kanssa oikeasti helläväraista lakanpoistoainetta (esim. Dependin vihreä), ettei lakan vahvistus kumoudu lakanpoistoaineen tujuuden vuoksi.

  Tara: Tuostakin ovat tosiaan monet kuulemma avun saaneet. 🙂

  Naani: Suosittelen. 🙂

  Noora: Kosteutusta siis vaan ahkerasti. :/

  Anonyymi: Vähän lyhyemmät peulakot menevät minusta kyllä vielä, sillä ne eivät ole niin selkeästi kynsirivin jatkona. 🙂

  Cecilia: Äkkiä esiin, on aivan ihana! 🙂

  Anonyymi: Minä aina harjailen kerran tai pari kertaa päivässä aluset puhtaaksi kotona käsiä pestessä. Jäänyt mieleen ala-asteella opittu juttu, että kynnen alla on Euroopan väkiluvun verran bakteereja. 😉
  Kosteutan kynsinauhat joka ilta kynsinauhavoiteella tai -öljyllä. 🙂

  suski: 🙂

  Anonyymi: Tottumiskysymys varmasti, sillä itse en koe kynsieni rajoittavan mitenkään ja lakatkin kuivuvat nopeasti pikakuivattajilla. 🙂

  Anonyymi: Pieni käpristyminen ei haittaa minuakaan, sillä ilman sitä kynnet olisivat melkoiset laatat. 🙂

  35 kiloa kosmetiikkaa: Tuli kyllä ehdottomasti yhdeksi omistakin suosikeistani. 🙂

  Anonyymi: Hehee. 🙂

  Anonyymi: En ymmärrä tätä teoriaa täysin, sillä miksi suihkun jälkeen (kynnet kostuvat oikein kunnolla ja pehmenevät) kynnet ovat sitten aina suorat?

  Anonyymi: Minä tykkäisin enemän välimuodosta. Pitkät ovat liian pitkät, mutta lyhyet tekevät nakkisormet. 🙂

  Sissi: Kunhan vaan iho tulee puhtaaksi. 🙂

  Anonyymi: Jep! 🙂

  Terhen: Kynsipeti on onneksi jo valmiiksi melko pitkä. 🙂
  Minä taas tiedän kampaajan, joka pitää tarkoituksella pikkurillinsä kynttä pitkänä (tai jos ei omaa kynttä niin sitten siinä rakennekynttä) helpottamaan hiustenlaittoa (jakauksien veto yms.). 🙂

  nanna: Minäkin tykkään kyllä, kun kynnet ihan hieman käpristyvät (kuten ylimmissä kynsikuvissa), sillä muuten ne olisivat melkoiset lapiot. 🙂

  milipili: Näissä on 2 mm vapaata osaa, eli minusta melko lyhyet. 😉 Minulla Nail Envy oli avattuna elokuusta lähtien ja ei onneksi paksuuntunut tällä välillä. Kauanko omasi oli auki?

  Ulpu: Vähän pidemmistä tykkäisin itse eniten, mutta ei noin pitkistä kuin alunperin olivat. 🙂

  Vilja: Dependin vihreä on kyllä loistava. Nail Envykin on turhaa tavaraa, jos lakat poistaa tujulla poistoaineella, joten siksi vihreä on huippu. 🙂

  Anonyymi: Älä sure, tuossa setissä on hyvät tuotteet, mutta surkea sivellin, jolla et saisi edes peittävyttä. Samalla hinnalla saat esim. Feeluniquesta sen kunno setin. 🙂

  Anonyymi: Hah, raatelukynnet. 🙂

  Tee: Lakattuina omanikin pitää tosiaan Nail Envystä huolimatta aina pitää.
  Ja aika noita-akkamaiset nuo liian pitkäksi kasvaneet alkavat jo olla. 🙂

  Teresa: Juurikin näin, mutta en silti tykkää ihan nysänysissä kynsissä kyllä enää tummista. 🙂

 40. 44

  sanoo

  Itse pidän hiukan lyhyemmistä kynsistä enkä osaisi olla pidempien kynsien kanssa. Eivätkä kynteni kasvaisikaan kovinkaan pitkiksi, liuskoittuvat aina! Ja niistä eripituisista kynsistä, eiväthän ne oikein kauniilta näytä, itse tosin pidän pikkurilleissä aina hiukan pidempiä kynsiä kuin muissa, siitä on vain tullut tapa 😀

 41. 45

  sanoo

  Toimiiko ne todella? Kannattaisiko sitten hankkia sellainen aloituspakkaus ja mistä sen sais halvimmalla? 😀
  Sori tästä kysymystulvasta mutta oon niin kyllästynyt näihin näppylöihin ja outoon ihottumaan mikä tuli raskauden jälkeen…

 42. 46

  sanoo

  Mitä sivellintä suosittelisit Bare Mineralsilta? Löysin Get started kitistä täydellisen sävyn mutta en saa tarpeeksi peittoa noilla siveltimillä…

 43. 47

  sanoo

  Hannukkaz: On tosiaan tottumiskysymys. 🙂

  Beatamarie: Toki kaikilla tomivat eri jutut, mutta moni on noista kyllä tykännyt. bareMinerals-tunnisteesta löydät blogistani sarjaan liittyvät jutut ja levitysvinkit.
  Esimerkiksi Feeluniquesta on hyvä ja edullista tilata postikuluilla. 🙂

  vilmalotta: Samoilla siveltimillä sen peittävänkin jäljen saa, riippuu vaan tekniikasta. Oletko lukenut nämä vinkit: http://ostolakossa.blogspot.com/2010/04/vinkkeja-baremineralsin-pohjan.html ?
  Toki pohjan voi myös levittää koko kasvoille peiteainesiveltimen näköisellä, mutta isommalla Maximum Coverage Face Brushilla.
  Sanoisin kuitenkin, että peittävyys syntyy kyllä noilla setinkin siveltimillä kun vain keksii tekniikat. 🙂

 44. 48

  Anonyymi sanoo

  Vaikka lyhyitten kynsien puolesta on tullutkin jo monta mielipidettä, lisään samaan kuoroon omani. Lyhyet on söpöt ja siistit ja luonnollisemmat. Pitkät kynnet tuntuu jopa vanhanaikaisilta.

 45. 49

  Todellinen blondi sanoo

  Heippa Virve!

  Toivon, että osaisit auttaa minua ongelmani kanssa. Se on ongelma on paikoitellen hilseilevä iho. Minulla hilseilee ja kuivuu välillä iho kulma karvojen välistä ja nenästä, jonka seurauksena on sitten taas kauhea punoitus ja ihoa lähtee irti.

  Näitä tuntuu olevan vaikea peittää meikillä, tuntuu, että se pahenee siitä vain entisestään ja kaikki näpyt punoittavat vain kahta kauheammin. Kosteutan kasvojani aamuin illoin ja aina ennen kuin meikkaan. Ongelmakohdat käsittelen vielä hieman tujummalla rasvalla. Meikkivoiteena käytössäni on Mary Kay Full coverage foundation.

 46. 50

  Anonyymi sanoo

  Oletko tutustunut ikinä Nail Tekin hoitolakkoihin? Ovat jotain ihan superia, tekevät ihmeitä tosi epätoivoisillekin kynsille (enkä tarkoita sitä että sinulla olisi sellaiset) 🙂 Seppälän lakkavalikoimat ovat mahtavat; halpoja ja riittävän pienet pullot.

 47. 51

  sanoo

  Itselläni kaikki kynnet ovat lähes aina eri mittaiset. Saman mittaiset kynnet miellyttävät silmää enemmän, mutta silti pidän liikaa eripituisista pitkistä kynsistä leikatakseni ne siisteyssyistä. No, muutenkin "tyylini" on vähän mitä on.. ;D

 48. 52

  Anonyymi sanoo

  Käytin ko. Opin kovettajaa useita kuukausia kunnes lopetin kynsien kellastumisen vuoksi. Seurauksena oli se että keltaisuus ei kadonnut, vaan se piti kasvattaa pois.

  Kynteni alkoivat pian lohkeilla ja liuskoittua pahemmin kuin koskaan, välillä liuskottumat olivat niin pahoja että ne ylsivät kynnen keskiosaan asti!

  Mietin jo että pitäisikö palata kovettajan käyttöön ja vaan sitkeästi käyttää sitä etteivät kynteni näyttäisi siltä että olen kiivennyt pitkin tiiliseinää kynsieni varassa.

  Lopetin Opin käytön vuoden alussa ja vasta nyt kynteni ovat kunnossa. Kuvittelin olevani ainoa, jolla on tämä ongelma, kunnes selvisi että kahdelle ystävälleni oli käynyt samoin. Nolointahan tässä oli se, että heistä kumpikin oli aloittanut kyseisen kovettajan käytön minun hehkutukseni vuoksi..

 49. 53

  sanoo

  Anonyymi: Minä liputan puolipitkien puolesta! 🙂

  Todellinen blondi: Miten olisi, jos laittaisit juuri niille kuivemmille kohdille normaalin voiteesi lisäksi reilusti rasvaista apteekin perusvoidetta? Rasvaisuutta kun tuo hilseilevän kuiva iho myös tarvitsee. 🙂

  Anonyymi: En ole kokeillut itse. 🙂

  Hilla-Marja: 🙂

  Anonyymi: Nail Envy ei ole mikään varsinainen aluslakka, eli ei suojaa (usein nimenomaan) tummempien lakkojen mahdolliselta värjäävyydeltä. Niiden kanssa kannattaa vetää erillinen aluslakka vielä päälle, jos pelkää värjäytymistä.
  Keltaisuuden saa onneksi buffaamalla pois. 🙂

 50. 54

  sanoo

  Mäkin käytän Nail Envyä, tosin matte-versiona. Tuntuu kyllä ihan toimivan ja vahvistavan kynsiä jotka mulla helposti liuskottuvat. Tosin silti pidän kynnet aika lyhyenä, koska alan helposti pureskelemaan niitä jos ovat kasvaneet pidemmiksi ja kuitenkin joku aina lohkeaa.

  Sitäpaitsi lyhyet kynnet on nyt muotia, muotikuvissa ei löydy keneltäkään tällä hetkellä pitkiä kynsiä. Ihan kiva että vaihteeksi me lyhytkyntiset ollaan trendikkäitä (vaikken kyllä sinänsä trendejä seuraa, mtuta kuitenkin). Ja varsinkin tummat lakat on lyhyissä mun mielestä paremmat, pitkistä kynsistä tulee helposti överit voimakkaamman värisillä lakoilla.

 51. 55

  sanoo

  Olen itse puolipitkähköjen kynsien ystävä, siis itselläni, jokainen saa pitää ihan niin lyhyitä/pitkiä kuin itse haluaa:) Tasapituus toivottavaa mutta oikean kätösen etusormen kynsi yleensä kääpiöityy välillä.
  Ihania lakkoja, erityisesti tuo barbie!:D

 52. 56

  Anonyymi sanoo

  Omat kynteni käpristyy ihan samalla lailla! Huomasin, että ne vähän suoristuivat etelänlomalla, kun ilma oli todella kosteaa. Voisiko johtua ainakin osittain kuivuudesta? Muttamiten kynsiä voi kosteuttaa…
  Viilasin sitten kaikki kynnet "neliöiksi", kynnen kärki on tasaisen suora. Tuntui auttavan! Nuy kynnet ovat kasvaneet, mutta eivät enää käpristy yhtä paljon. 🙂
  -Maria

 53. 59

  Anonyymi sanoo

  Kynsien reunojen kääntymiseen auttaa itselläni ainakin reunojen viilaus, vaikka eivät ne ihan noin paljoa käännykään sisään :)Lyhyinä reunat eivät käpristy pahemmin, mutta kun ne lähenevät nykyistä pituuttaan (tällä hetkellä kynnet on n. 2.5 senttiä pitkät tyvestä kärkeen)voi jonkinasteista käpristymistä näkyä. Tällöin viilaan reunoja niin että ne eivät enää käänny yhtä paljon alas ja sisäänpäin. Hankala selittää ilman kuvia, mutta kuitenkin 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *