Kosmetiikkasalaisuus: Enkelipuuteri

Minulla on ollut jo muutaman vuoden ajan pieni kosmetiikkasalaisuus, josta en ole teille hiiskunut. Sain tähän vinkin aikoinaan eräältä blogini lukijalta ja näistä taisi sen myötä tulla työkaverienikin keskuudessa hetkeksi pieni trendi.

En itseasiassa edes muista, miksi näitä puutereita virallisesti kutsutaan, mutta meidän keskuudessamme nämä Thaimaasta kotiutetut ihmeet ovat ainakin kulkeneet enkelipuuterien nimellä. Työkaverini oli sopivasti lähdössä Thaimaaseen kun kuulin, että paikallisilla naisilla olisi oma kauneusniksinsä, joka sopisi helteeseen: talkkipohjainen enkelipuuteri, joka imi iholta rasvaisuutta, piti sen mattaisena ja vieläpä suojasi sitä auringoltakin. Tahtoo!

Näitä puuterimaisiksi aurinkosuojatuotteiksikin kutsuttavia puutereita löytyi maasta vaikka millä mitalla ja vaikka miltä eri merkeiltä ja sainkin itselleni näitä edullisia löytöjä vaikka millaisissa pakkauksissa ja sävyissä.

Vaikka tuotteissa onkin kevyttä sävyä, ovat ne silti iholla läpikuultavia. Tavalliseen puuteriin verrattua näiden ero piilee siinä, että aurinkoa suojaavia aineita on yleensä enemmän ja että näitä on ideana vain sirotella kämmenelle, hieraista kämmeniä yhteen ja sitten taputella kasvot näppärästi läpi käsillä. Juuri sitä, mitä etelän kuumuudessa kasvotuotteeltaan haluaa: helppoutta, nopeutta, suojaa ja mattaisuutta ilman meikkimäistä lopputulosta!

Vaikka pakkauksissa onkin kaikki muu kirjoitettuna varsin koukeroisilla kielillä, pääsee sisällysluetteloista sentään selville. Talkista ja auringolta suojaavista aineista sekä iholle heleyttä tekevistä aineista pääosin koostuvat tuotteet on usein myös varustettu kevyellä tuoksulla ja saatavilla on tosiaan niin heleän persikkaisena, hehkeän roosahtavana kuin jopa ihoa kevyesti vaalentavan valkoisenakin saatavia koostumuksia.

Vaikka tuotteissa on tehokkaasti rasvaisuutta imevää talkkia eivätkä ne välttämättä Suomen olosuhteissa olisi kuivemmalle iholle se paras vaihtoehto päivittäiseen käyttöön kuivahkon koostumuksensa vuoksi, ovat ne mitä kätevimpiä tuotteita juuri siinä ympäristössä käytettyinä, joissa ne on ideoitukin.

Jos siis aiotte suunnata vielä tänä talvena Thaikkulaan (tai ehkäpä muuallekin päin Aasiaa) lomalle, niin tässä voisi olla yksi mukava kosmetiikkahankintavinkki!

Ja koska näitä ei ole hinnalla eikä painollakaan pilattu, voi muutaman tuoda ihan tuliaisiksikin asti Suomeen saakka!

Oletteko te kuulleet näistä enkelipuutereista?

Miltä idea kuulostaa?


Lue myös nämä postaukseni:

Loreal Total Cover palette Loreal Colorista Washour Pinkhair kokemuksia Korealainen 10 vaiheinen ihonhoito

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Wau! Parin viikon päästä Thaimaaseen lähdössä. Siis korvaako tuo kokonaan muut suojat?

  • 1.1

   sanoo

   Jos tuote on suojakertoimellinen ja sitä annostelee kuitenkin ihan kunnolla on kyseessä ihan kunnollinen (fysikaalinen) aurinkosuoja. 🙂

 2. 2

  sanoo

  hihi, minulla on ollut ihan sama salaisuus jo muutaman vuoden ;).
  ( mutta eihän mennä thaimaaSEEn vaan thaimaahan, jooko 😛 ? )

 3. 3

  sanoo

  Nuo puuterit sisältävät triklosaania, joka on antibakteerinen ja antifungaalinen aine. Sitä käytetään mm. deodoranteissa ja yhä enenevässä määri muissakin tuotteissa, kuten päivittäisissä käyttötavaroissa.

  Triklosaanin lisääntyneellä käytöllä epäillään olevan yhteyttä yhä leviävään mikrobien resistenssin lisääntymiseen ja triklosaanin metaboliitti, metyylitriklosaani kertyy vesistöissä helposti eliöihin. Myös auringonvalo muuttaa vesistöissä jätevesien triklosaania myrkyllisiksi dioksiineiksi. Olen käsitellyt omassa blogissani hiukan myrkkyjen rikastumista ravintoketjussa.

  Sinällään nuo puuterit ovat ihan hyviä satunnaiseen käyttöön ja esimerkiksi reissuille mukaan, koska niitä voi käyttää myös deodoranttina ja ne pitävätkin hikoilun ja hienhajun tehokkaasti poissa.

 4. 5

  sanoo

  No, nää olisi pitänyt tietää viime kesänä Malesiassa! T. kaikissa lomakuvissa punainen hikipossu

 5. 7

  sanoo

  Hitto pakko ostaa ku lähen helmikuun lopulla 3vko Indonesia/Singapore/Malesia akselille 🙂 Kai niitä sieltäkin löytää

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Kiitos vinkistä! Lähden Thaimaahan viikon päästä ja todellakin aion etsiä tällaisia käsiini! 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Täysin sama idea. 🙂 Itse tykkään näistä enemmän, sillä bM:n kanssa on vaikeaa hahmottaa kuinka paljon käyttää ja siveltimellä jatkuva pyörittely tuntuu pitkässä juoksussa epähygieeniseltä. Ja hinta on näissä aivan toinen. Toisaalta bM on kyllä hienojakoisempaa. 🙂

 7. 10

  Anonyymi sanoo

  Hitsi, miksi ihmeessä en ole tiennyt noista jo vuosia sitten? Olen kuumaverinen ja kesällä aurinkorasvan laittaminen naamaan on ihan naurettava ajatus, kun sitten on naamassa joka ihohuokosen kohdalla hililäntti ja muutenkin rasvainen naama kiiltelee. Lisäksi olen ihan kalmankalpea, eli jotain aurinkotuotetta pitäisi kyllä käyttää. Bare mineralsin jauhemainen aurinkotuote oli naamallani ihan ruskea, joten se ei toiminut. Noita pitäisi kyllä jostain siis saada metsästettyä kesäksi.

 8. 11

  Anonyymi sanoo

  Itse olen tykännyt käyttää ihan vain talkkipohjaista viimeistelypuuteria kesällä ainoana ihotuotteena, aurinkosuojan päällä. Jotkut pitävät tietysti hehkuvamman näköisestä ihosta, mutta minulle tuo talkki on ollut iso pelastus hikisinä kesäpäivinä, naama näyttää huolitellulta kuumuudesta huolimatta ja sitä on todella nopea lisätä, jos pitkän päivän jälkeen tuleekin vielä tarve liikkua ihmisten ilmoilla. Eikä lopputulos ihan täysin mattainen kuumalla säällä koskaan ole, ainakaan omalla rasvoittuvalla iholla.

  • 11.1

   sanoo

   Talkki tosiaan imee hyvin kosteutta ja näissä lisäksi sitten vielä niitä aurinkosuoja-aineitakin. 🙂

 9. 12

  Anonyymi sanoo

  Oiih kyllä, hamstrasin näitä neljä vuotta sitten mukaanii Thaimaasta ja vielä on purnukoita jäljellä 😀 käytän lähes päivittäin, jopa talvella. Hyvin hentoisesti tosin. Mutta omalla ihollani toimii hyvin, etenkin nyt kun se on ottanut jonkin ihme rasvakauden.. Kaverit onkin kohta lähdössä reissuun, pitänee pyytää täydennystä 🙂 vaikka mieluusti hakisin ihan ite 😉

  Ps. UPEA asunto!

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Korealaisilla ja japanilaisilla sarjoilla on pressattujakin aurinkosuojallisia puutereita, jotka sopivat kalpeillekin – ylemmälle anonyymille vain infoksi.

  Mitä aurinkosuojaa käytät nykyisin muuten, Virve?

  • 13.1

   sanoo

   Käytän tuotteita todella vaihdellen, eli minulla ei ole mitään erityistä suosikkia. Nyt ollut käytössä Koreasta ostettu Etude Housen tuote.

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Kuinka olen voinut missata tämän?! Asuin juuri puoli vuotta Thaimaassa ja naamani oli koko sen ajan kuin lehmän nuolaisema. Pitääpä muistaa ensi matkalla!

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  Näitä saa näkyjään tilattua vanhasta kunnon ebaystakin noin vitosella postikuluineen 🙂 Mitä luulet, ajaako esimerkiksi vauvoille tarkoitettu talkki saman asian kevyesti puuterihuiskulla tuputeltuna, jos etsii vain rasvaisuuden hillitsijää? 😀

 13. 16

  Anonyymi sanoo

  Vanha postaus sori kun tähän kommentoin, jospa viestini huomaat:D
  Elikkäs ruskettuuko meikkivoiteitten, bb voiteitten, puutereitten yms tuotteiden kanssa 😮 ei varmastikkaan kunnon meikkivoide-puuteri hässäkän alta, mutta kevyen meikin ja juuri esim tuommoisen puuterin tai bb voiteen kanssa 😀 mietin miksi ihmeessä esim dermablendissä on suojakerroin kun se on niin peittävää että luulisi sen suojaavan yksinään.

 14. 17

  Anonyymi sanoo

  Ostin noita kasan Thaimaasta, kun olin vinkkisi bongannut. Maksoivat noin 30 bht/purkki (100 bht = 2,5 euroa), joten edullisia olivat. En tosin ole vielä kokeillut, mutta aion kyllä.
  PS. Blogiasi luetaan siis lomallakin, aina Thaimaassa asti. ;DDD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *