Kosmetiikkaläski

Siinä missä moni on ikuisella laihdutuskuurilla kroppansa kilojen kanssa, olen minä ikuisella laihdutuskuurilla kosmetiikkani kilojen kanssa.

Jokainen ikuinen laihduttaja tietää, kuinka homma menee.

Välillä on mieletön tsemppihenki päällä ja motivaatio on katossa. Piru vieköön, nämä kilot eivät lannista minua ja vielä minä ne selätän! Pienien välitavoitteiden kautta voittoon! Ja niin kilot karisevat ja elämä hymyilee.

Jossakin vaiheessa homma alkaa kuitenkin tympiä ja laihduttaja lipsahtaa. ”Ei se yksi herkku pahaa tee, sitä paitsi nythän on oikein hyvä syykin sille…” Harmi vaan, ettei se yksi herkku yleensä pysy vain yhtenä herkkuna ja samaan syssyyn on hyvä vähän herkutella enemmänkin. Ja kun koko homma tuntuu menneen plörinäksi sen yhden herkuttelun jälkeen, jota on seurannut toinenkin herkkutelu ja vielä kolmaskin, on helppo antaa vaan mennä ja herkutella ihan niin paljon kun sielu sietää. Uuden laihdutuskuurinhan voi sitten aloittaa seuraavalla viikolla.

Sitäpaitsi kaikki herkuthan ovat aivan ihania! Miksi turhaan kieltää ne itseltään, kun voi sallia ne itselleen ja nauttia elämästään täysillä niinkin pienten asioiden avulla? Mitä haittaa pienestä herkuttelusta on, jos se kerran nostaa mielialaa ja onnelliset ihmiset kuitenkin elävät vähemmän onnellisia ihmisiä pidempään? Kuinka tylsää elämä onkaan, jos kieltää itseltään sellaiset asiat, joista oikeasti nauttii ja joista nauttimisesta ei ole kellekään mitään haittaa?

Joskus on vain pakko saada hieman suklaata.

(Philosophyn ihanaihanaihana Peppermint Hot Cocoa suihkugeeli/ shampoo/ kylpyvaahto, eBay.)

Joskus on vaan tyydyttävä nauttimaan siitä, että on kosmetiikkaläski ja ottaa ilo irti kiloistaan.

Ihmisellä on kuulemma ongelma, jos hänen on haalittava näin paljon kosmetiikkaa ympärilleen. Sillä kuulemma kompensoidaan puutteita elämän toisilla osa-alueilla. Olen monesti kuullut moralisointia siitä, että hyvinvoiva ja elämästään nauttiva ihminen ei saisi omistaa paljoa kosmetiikkaa. Se ei kuulemma ole tervettä ja taustalla piilee ties mitä psykologisia juttuja. Pitäisi kuulemma vähentää kosmetiikan määrä ja huomata sitten olevansa jotenkin onnellisempi.

Anteeksi, mutta miksi ei saisi omistaa? Mitä ihmeen epätervettä siinä on? Miten ihmeessä joku tuntematon osaa sanoa, kuinka minut tehdään onnelliseksi?

Minulla on toimiva parisuhde, vaikka tykkäänkin kosmetiikasta. Saan mieheltäni rakkautta ja hellyyttä eikä minun tarvitse mitenkään yrittää paikata niitä kosmetiikalla. Saisin vielä enemmänkin rakkautta ja hellyyttä, jos en olisi näin kiinnostunut kosmetiikasta ja viettäisi näin paljon aikaa siihen paneutuen.

Minusta on ihan normaalia, jos luonnossa ja lenkkipoluilla liikkuminen tai kuntosalin hikijumppa eivät ole ollenkaan niin mielekäitä harrastuksia kuin kosmetiikkaosastolta toiselle pinkominen tai markettimarssi. Ei kaikkien tarvitse nauttia samoista asioista.

Rakastan työtäni. Kosmetiikkamyyjänä työskenteleminen ei ole lopullinen pyrkimykseni, mutta tällä hetkellä olen siihen hyvin tyytyväinen. Kuinka moni voi sanoa, että rakastaa lähes poikkeuksetta mennä töihin?

En käytä kosmetiikkaan aikaa ja rahaa siksi, että yrittäisin parannella tuotteiden avulla huonoa itsetuntoa ja yrittäisin näyttää kokoajan huolitellulta. Käytän kosmetiikkaa tuottamaan minulle mielihyvää. Selluliittivoiteiden sijaan ostan vartalotuotteita, jotka saavat tuoksullaan minulle hyvän mielen. Voin olla montakin kuukautta epilomatta säärikarvojani, mutta säärien kosteuttamisesta en luovu. Pehmeä ja kosteutettu iho nyt vaan tuo minulle hyvän fiiliksen. Tykkään laittautua, mutta voin aivan hyvin lähteä kauppaan ilman meikkiä ja tukka likaisena. Saatan itseasiassa lisätä huulikiiltoa, vaikka olisin kotona ypöyksin. Minua ei haittaa, jos kuljen kotona tehohoito suihkumyssyn alla muhimassa ja tupamme täyttyy miehen ystävillä. Minulle on aivan sama, miltä myssyni kanssa näytän, sillä kohta tukkani tuntuu pehmeältä ja puhtaalta. Minulle kosmetiikka on siis ehdottomasti fiilisjuttu.

Kosmetiikasta nauttiminen ei vaikuta elämääni millään muulla lailla, kun tekemällä minusta hieman onnellisemman. En osaa nauttia kauniista luonnosta ja minulle keskellä kaupunkia kasvava, jalkakäytävän ja autotien rajalle istutettu puu on jo ihan tarpeeksi luontoa. Sen sijaan mielenkiintoinen kasvovesi tai uusi kynsilakkasävy saavat minut haukkomaan henkeäni ja pysähtymään ihastelemaan niitä pitkäksikin aikaa. Siinä missä moni matkustelee mielenkiintoisen kulttuurin ja auringonpalvomisen vuoksi, matkustan minä ihan vaan nähdäkseni ja kokeakseni mielenkiintoista kosmetiikkaa.

Kutsu vaan elämääni käyhäksi, mutta minä ainakin nautin siitä täysin rinnoin ja elän pitkän elämän olemalla onnellinen kosmetiikkaläski (ellen sitten kuole ennenaikaisesti kosmetiikan yliannostukseen). Joskus vain on mukavempaa olla onnellinen kuin elää yleisten normejen mukaan.

Älkää siis panko pahaksenne, jos blogini on välillä paljon muutakin kuin ”ostolakossa”, sillä minä olen ihan tavallinen naispuolinen jojolaihduttaja kosmetiikkakilojeni kanssa. Olen kuluttanut tänä vuonna loppuun 83 tuotetta ja vähentänyt varastojani muutenkin hyvin, mutta toisaalta moni ikuinen laihduttaja on varmasti laihduttanut elämänsä aikana samanverran kiloissa painaen silti yhä saman verran (ellei enemmänkin) kun laihduttelun aloittaessaan.

Minulta kysytään aina säännöllisesti lipsahduksieni jälkeen, pitäisikö minun vaihtaa blogini nimeä. Ei pitäisi, sillä ”Ostolakossa” on ikuisuusprojekti siinä missä jojolaihduttajan laihdutuskuurikin. Laihdutusvaihe vaan näyttää taas olevan hieman tauolla.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kysyisin asiaa taas ihan aiheen vierestä, eli miksi Dependin vihreästä kynsilakanpoistoaineesta jää kynsille öljymäinen pinta? Pitääkö sen antaa kuivua, pestä kynnet vai voiko siihen lakata suoraan? Jos lakkaan suoraan kostealle pinnalle, lakka kuivuu tosi kauan. Olen yleensä pessyt ja kuivannut kynnet lakanpoiston jälkeen.

 2. 2

  sanoo

  Oletan että ihmiset on edellisissä postauksissa kritisoineet ostoja ? En voi käsittää miten jokun blogi kirjottajan ostot olis kenellekkään jeesustelun asia, mä ainakin luin hymyillen ne postaukset, ja olin vaan ilonen, että olis vähän villiintyny, enkä mä ainakaan koskaan oo ajatellu että sun elämä ois pelkkää kosmetiikkaa (ja jos oliskin, niin mitä hittos sen moralisoiminen kellekkään muulle kuuluis, jos ite oisit onnellinen ?) Ihmetyttää sew miten ihmiset jaksaakin valittaa aina, eihän mitään blogia ole pakko lukea jos sen aiheet ahdistaa 😀 Mä ainakin tykkään sun blogista just tälläsenä kun se onkin 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Poden itse huonoa omatuntoa kosmetiikan takia liittyen sen epäekologisuuteen – en muutenkaan haluaisi omistaa paljon materiaa. Minulle ostelu on joskus myös kompulsiivista, vaikka kyllä tykkään näistä jutuista, siis voin laillasi laittaa huulikiillettä ihan yksin kotona tai tehdä fantasiameikkejä 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  kyselin viime postauksessa sinun motivaatiosta lakkoilla/vähentää ja kommentoin nyt vähän lisää…

  kyllä mulla vähän harmittaa, kun et lakkoile, mutta ei se mikään iso harmitus ole enkä todellakaan oleta että lakkoilisit jotta pari lukijaa pääsisi lukemaan kunnon lakkoblogia 🙂 tykkään lukea tätä nimenomaan vähentämisprojektisi takia, koska tähtään itsekin tavaran vähentämiseen. en todellakaan kuvittele että täyttäisit mitään sisäisiä tyhjiöitä purnukoilla tai että olisit jotenkin pinnallinen tai mitään sellaista. en edes sano että pitää elää vähällä materialla tai omistaminen olisi jotenkin väärin. pyrin vain itse siihen ja siksi on kiva lukea blogia, jossa on samantyyppinen juttu meneillään.

  eli sulla on aivan loistava blogi ja oon koko ajan kyllä uskollinen lukija, vaikka nyt on innostus vähän tauolla 🙂

 5. 5

  Saara sanoo

  ''Anteeksi, mutta miksi ei saisi omistaa? ''

  Minua on hämmentynyt pitkän aikaa ettei tämän blogin kommenttiboksissa ole näkynyt keskustelua ekologisuudesta ja kestävästä kulutuksesta yms. Ehkä tämä viaton kysmys laukaisisi sellaista? Mielestäni blogiasi on ihana lukea ja olen saanut täältä kymmeniä hyödyllisiä vinkkejä, mutta välillä kulutustahtisi hirvittää,koska oma ''intohimokulutuksesi'' menee ihan toiseen suuntaan kuin mitä ekokatastrofin tullessa yhä todellisemmaksi skenaarioksi pitäisi. Totta kai täytyy muistaa, kuinka pienenpieni asia kosmetiikkahulluus (=D) on verrattuna esimerkiksi matkusteluun, henkilöautoon tai vaikka lihansyöntiin.

 6. 6

  sanoo

  Kosmetiikkaintoilu ja kerääminen on yhtä lailla harrastus kuin vaikka postimerkkien keräily tai lentopallo. Toiset tykkää eri asioista ja on aivan älytöntä alkaa pohtimaan, että onko päässä jotain vikaa, jos tykkää ostella kosmetiikkaa:D

 7. 7

  sanoo

  Cvalda: Koska tuotteessa on mukana myös öljyjä. 😉 Kynsilakanpoistoaineen jälkeen kynnet tulee aina huuhdella puhtaiksi, sillä jos aine kykenee sulattamaan kynsilakan, on se todellista myrkkyä, eikä sitä kannata koskaan jättää iholle. 🙂

  Ruu: Eivät liiemmin, mutta tästä kuulee aina välillä, joten tahdoin kommentoida taas asiaa. 🙂

  Anonyymi: Minä tasapainotan epäekologista kosmetiikankäyttöäni muilla saroilla. 🙂

  Anonyymi: Kyllä se lakkointoilu varmasti taas pian palaa. 🙂

  Saara: Tottakai asia pistää itsenikin miettimään ja siksi pyrinkin kierrättämään kaikki mahdolliset pakkaukset, mitä kosmetiikkajätteestäni jää. Rahtaan näitä esimerkiksi bussissa työpaikkani energiajätteisiin, sillä lähempää ei moista roskista löydy.
  Hyvin tärkeä juttu pohtia kyllä. Itse olen tasapainottanut hommaa elämällä muuten melko minimalistisesti, eli vaatteita yms. muuta tavaraa en pahemmin ostele ja kuten olen monesti kertonut, mahtuvat kaikki vaatteeni (okei, talvitakit eivät ehkä) yhteen isohkoon matkalaukkuun helposti. En syö pahemmin lihaa, en omista autoa, en matkustele liiemmin lentokoneella. Meiltä ei lennä pahemmmin ruokaa roskiin ja kaikkea ostetaan vain sitä mukaa, kun niitä tarvitaan. Itseasiassa saan helposti todella huonon omatunnon, jos ostan esim. kirjan ja DVD:tä tai cd:tä minulle ei tulisi ikinä mieleenikään ostaa.
  Itse siis yritän tasapainottaa hommaa muilla tavoilla. 🙂

 8. 9

  sanoo

  …Eihän se ole harrastus, jos siihen ei mene kaikki rahat 🙂

  En mäkään ole mitenkään "hyljeksitty" tms. vaikka haaliin kosmetiikkaa, mulle kosmetiikka on harrastus ja kiertelen sormet syyhyten kaikkien halpa-hallien kosmetiikkahyllyt läpi ja huokailen. Toiset harrastaa hevosia ja hankkii ehkä omankin ja siihen tarvii kaikenlaisia varusteita, kun taas toiset harrastaa käsitöitä ja haalii ympärilleen kaikenlaista tilpehööriä.

 9. 10

  sanoo

  Antakaa jo armoa.. *elämää suurempi LOL*

  Voisko joku tehdä postauksen tästä EKOKATASTROFISTA niin mäkin pääsisin avautumaan oikein urakalla.. 😀 😀

 10. 11

  Kristiina sanoo

  Minusta tämä blogi on aivan ihana!
  Kirjoitat aiheesta (kosmetiikasta) josta olen itsekin kiinnostunut ja lisäksi kirjoitat hyvällä asenteella, hauskasti sekä rehellisesti.

  Blogisi ideahan katoisi, jos sinulla ei olisi erilaisia tuotteita arvioitavana ja testailtavana 🙂

  Blogin suosio on nähtävästi kasvanut siihen pisteeseeen, että mielipiteesi ja toimintasi herättää joissain lukijoissa myös kritisointia. Näin käy melkein kaikille blogeille, jotka keräävät riittävästi lukioita. Jatka vaan kirjoittelua samaan malliin, niin kauan kuin se tuntuu sinusta hyvältä ! 🙂

  Oikein hyviä kevätpäivä sekä paljon hemmottelevia ja piristäviä kosmetiikka-löytö-ihanuuksia 🙂

 11. 12

  sanoo

  Minusta on aina ollut kummallista, miten jotkut (naiset) pönkittävät itsetuntoaan soimaamalla muiden kosmetiikankäyttöä tai muuta ulkonäköön panostamista. Sen sijaan miehille on aivan sallittua ostella turhaa elektroniikkaa ja seitsemänsiä porakoneita! Veikkaanpa, että yhden iPodin valmistamiseen kuluvilla luonnonvaroilla väsäisi melko monta huulipunaa…

 12. 13

  sanoo

  Saa ostaa ja saa lakkoilla, blogisi on jokatapauksessa aarre 🙂 Olen ansiostasi saanut järjettömän kasan uusia ystäviä, joista en hevillä luovu, kiitos innostuksesi kosmetiikkaan!

  Koska mielelläsi haluat että blogin puolelle jätetään kyselyt tuotesuosituksista, tässä tulisi nyt kysymys. Millaista aurinkorasvaa suosittelisit kasvoille? Olen pähkäillyt asiaa, enkä loppujen lopuksi edes tiedä saako tavallista aurinkorasvaa läntätä naamaan..? Aihe olisi ajankohtainen, sillä olen lähdössä kahden viikon päästä turkkiin 🙂

  Kiitos jo etukäteen! 🙂

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Tästä postauksesta herää kuitenkin kysymys, miksi ? Nimittäin, miksi teit tämän postauksen ? Koska itse olen kyllä sitä mieltä, että jos hyväksyisit sen asian, että sinulla on kosmetiikkaa ja tykkäät keräillä sitä, ja ajattelisit että muiden mielipiteillä ei ole väliä, et luultavasti kokisi noin suurta tarvetta selitellä sitä.

  Toki saat kirjoittaa ihan mistä haluat, ja pidän blogistasi paljon, mutta tämä nyt vähän mietitytti.

 14. 15

  Sarppa sanoo

  Senkun vaan jatkat valitsemallasi tiellä, eihän tää elämä niin vakavaa ole 🙂

  Sitä paitsi hommasin innoittamanasi Pirkan molemmat huulirasvat ja olen nyt niihin ihan koukussa <3

 15. 16

  sanoo

  Pipsa: No juurikin näin. 😉

  Bompula: 🙂

  Kristiina: Kiitos kivasta kommentista. 🙂

  Lucy S.: Näinpä!

  Jenni: Monet vartalolle tarkoitut aurinkovoiteet ovat todella rasvaisia eivätkä siksi ehkä tunnu mukavilta kasvoilla. Monilla sarjoilla on kasvoille omia aurinkovoiteita ja niistä löytyy sekä kevyempiä että täyteläisempiä koostumuksia. Toki löytyy myös kosteusvoiteita yleensä n. 15-25 suojakertoimella, mutta minusta suojakerroin 30 aika aika passeli kun aurinkoa menee ihan ottamaan. 🙂

  Anonyymi: Minä taas olen sitä mieltä, että tein tämän postauksen vastauksena niille ihmisille, jotka asiaa ovat minulta kysyneet. Minulta kysytään ja minä vastaan. Mikä ero on tehdä postaus vastauksena kysymykseen "Mikä on hyvä hiuslakka?" tai postaus vastauksena kysymykseen: "Onko sinulla kaikki kunnossa, kun keräät noin paljon kosmetiikkaa?" tai "Miksi blogisi nimi on vielä Ostolakossa, vaikket sitä selkeästi enää ole?" ?

  Sarppa: Kiva kuulla! 🙂

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Minusta blogisi on aivan upea, kirjoitat hyvin ja vastaat ystävällisesti lukijoiden kysymyksiin 🙂

  Oma kysymykseni on, että oletko ikinä käyttänyt/kuullut Babor-tuotteista?
  Kosmetologini suosittelee niitä minulle jatkuvasti eikä usko, että nykyiset tuotteeni (Aco, Lumene, Nivea..) toimivat. Baborit ovat melko hintavia ja olen itse tyytyväinen käyttämiini tuotteisiin. Kiinnostaa tietää, onko sinulla kokemusta Babor-tuotteista.

  Ihoni on hyvässä kunnossa ja hoidankin sitä tunnollisesti hyvillä ja suht halvoilla tuotteilla, eli vähitellen alkaa tympäistä kosmetologini jatkuva Babor-painostus.

 17. 18

  lusheihin hurahtanut sanoo

  On ihanaa, kun joku uskaltaa sanoa ääneen sen, että oikeasti kosmetiikka antaa hyviä hetkiä ja fiiliksiä ja ihania elämyksiä! Siihenhän ne on tehtykin ja siihen niiden koukuttavuus perustuukin. Jotkut purkit ja pullot on kauniimpia kuin suurin osa koriste-esineistä, koska niiden myyvyyteen ja esteettisyyteen todella panostetaan.

  Tottakai kosmetiikkateollisuus on suuren luokan bisnestä, mutta mikäpä ei olisi. Elintarviketeollisuuskin yrittää myydä meille vaikka mitä, mihin ei pitäisi haksahtaa, mutta myyntitilastot kertoo ihan muuta. Samoin sisustus, autot, muoti, kengät, laukut, elektroniikkatuotteet, ihan mikä vaan. Bisnestä kaikki tyynni.

  Meidät naiset on vaan ohjelmoitu kantamaan syyllisyyttä ja vastuuta kaikesta mitä me tehdään, eikä se ominaisuus häviä meistä koskaan. Siksi me ei osata nauttia elämästä ja kiristellään hermoja milloin minkäkin pikkuasian takia. Mutta meilläkin on oikeus nauttia elämästä ihan täysillä omien mieltymystemme mukaan.

  Tämä maailma tulee kiinalaisten joukkovaurastumisen vuoksi joka tapauksessa menemään päin helvettiä, joten miksi emme nauttisi siitä ihanasta ajasta, mikä meillä vielä on. Täältä Suomesta käsin globaaliin ekokatastrofiin ei voi vaikuttaa pätkän vertaa. Muuta kuvittelevat vain huijaavat itseään ja kepittävät vielä muitakin. Ihan hyödytöntä.

  Olipa muuten ihana köntsä Angels Delightia sulla tuossa yhdessä kuvassa. Ihan tuli vesi kielelle.

 18. 19

  sanoo

  Allekirjoitan AIVAN kaiken mitä sanot. Minulle kosmetiikka on mielihyvää, eskapismia (tervettä sellaista), ihastelua ja itsensä rakastamista.

  Ja mitä ekokatastrofeihin tulee, olen huomannut että usein huomioit tämän asian, juuri tuossa —> taitaa olla se laittamasi linkki "lajittele kosmetiikkajätteesi oikein". Itsekin pyrin minimoimaan muuta kulutustani ja vaatteeni ostan 90 % kirppareilta ja vintageliikkeistä. Joskus jopa dyykaan huonekaluja ja kirjoja, juuri nyt viereisessä kassissa on täysin freesejä kirjaklassikoita ja uusimpia Elle-lehtiä, jotka naapurit olivat heittäneet menemään. Ja kosmetiikankin suhteen pyrin aina valitsemaan eläinystävällisen linjan.

  Väitän jopa, että joskus me kosmetiikkafriikit elämme enemmän ekohenkistä elämää kuin tavikset. Seuraamme luonnonkosmetiikan esiinmarssia ensimmäisinä, kompensoimme kosmetiikkahamstrausta vähentämällä muuta kulutusta, emmekä aina valkkaa sitä multijättifirman shampoota, jonka tuottamiseen on lahdattu puolitoista orankia ja yksi appelsiinipuulehto.

  Kiitos taas vaan kivasta blogista! Nimimerkki "Avautuja from Gothenburg" ;D

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Ihmiskunta elää jälkiviisaudessa ja kaikki tietää, että on turha itkeä, kun maito on jo maassa. Jäljet voi toki siivota, mutta maito ja lasi on silti menetetty. Vaan vaikeahan se on olla kaukaa viisas, kun suurin kehitys on tapahtunut vasta viime vuosisadalla: ei ole ollut mitään, mihin verrata tekemisiään.

  Tietenkään ei pidä olla täysin välinpitämätön asioista, mutta jokaisella on yksi suhteellisen lyhyeltä tuntuva elämä käytössään. Pakkoko se on käyttää syyllisyydentunnoissa kärvistelyyn?

  Elämästä häviää merkityksellisyys, jos alkaa liiaksi miettiä, kuinka merkityksetöntä kaikki oikeasti on.

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Ihan todella hyvää tekstiä! Vaikka henkilökohtaisesti olenkin sitä mieltä että kaikkia keittiöpsykologeja ei tarvitse edes huomioida, ihan pelkästään sillä että ei se heille kuulu vaikka jotain elämäsi osa-aluetta hommalla kompensoisitkin. 🙂

 21. 22

  sanoo

  Varmasti jonkun miespsykologin suusta kuultua, että liika kosmetiikka kielii jonkun muun elämän osa-alueen ongelmasta. Naiset keskittyy liikaa ulkonäköön (vaatteet, kosmetiikka, etc.), mutta onko kukaan sanonut:
  "Jos liikaa keskittyy auton pulaamiseen ja tuunaamiseen, kielii se jostain ongelmasta."
  EI!
  Monesti kuulee huhuja siitä, että jotkut (hyvin harvat ehkäpä :D) miehet kiihottuvat liikaakin autoista ja työntävät härvelinsä pakoputkeen, mutta kuinka monta vitsiä on keksitty siitä, että nainen tyydyttäisi itseään esimerkiksi huulipunalla? :'D

 22. 24

  Asta sanoo

  Paskat siitä mitä muut sano, tee niinkuin haluat! Minä ainakin kiitän kun sinä ostelet, koska se tietää loistavaa lukemista blogissa!!

 23. 26

  sanoo

  Mua ehkä hieman hirvittää, kun sun blogi on kuitenkin tosi suosittu ja lukijat usein ottaa vaikutteita bloggarista, niin kuinka monista tulee samanlaisia superkuluttajia tällä saralla? Tai muotiblogien suosion myötä, kuinka paljon enemmän kertakäyttömuodin seuraajia tulee oleen? Monet blogit keskittyy tosi paljolti kuluttamiseen ja shoppailuun.

  Toisaalta blogeista on hyötyäkin, sun ansiosta löysin kemikaalicocktail-blogin ja muutenkin tajusin ajatteleen ekologisia valintoja sekä kosmetiikan kannalta että yleensäkin. Kulutan kosmetiikkaa varmasti enemmän kuin ennen, mutta olen tehnyt parannuksia muilla saroilla. Syön nykyään paljon vähemmän lihaa, käytän kirppareita enemmän, oon vaihtanu pesuaineita ekologisempiin vaihtoehtoihin (esim. Ole hyvä -täyttöpakkaukset)ja osan kosmetiikkatuotteista myös.

  Se mikä mua siis oikeestaan hirvittää on se, miten paljon sellasia blogien lukijoita on, jotka ei itse juurikaan kyseenalaista sitä sanomaa, vaan imee vaikutteita sokeesti ja alkaa pitään yletöntä kuluttamista tavoiteltavana… :S

 24. 27

  Anonyymi sanoo

  Voi että mikä postaus, onko sulla oikeesti noin paljon kosmetiikkaa? ou nou! 😀
  Mutta olis vielä kysymys, mulla alkaa iho kiiltää tosi paljo päivällä, kun oon koulussa, mutta jos olisin kotona ei ala kiilteleen, mikä avuksi, mitä tuotteita suosittelisit? Puhdistukseen käytän yr:n kamomilla puhdistusgeeliä, kasvovetenä tbs:n aloe kasvovesi ja kosteusvoiteena apteekin abopase hydro gel -geeli.Ihoni on kosmetologilla analysoitu pintakuivaksi sekaihoksi. Meikkivoiteena toi lorealin matte murphose tai cliniquen almost powder makeup. Kiitos vastauksesta jo etukäteen!! 🙂
  Terkuin Kaisa

 25. 28

  wry sanoo

  Aiheen vierestä kyselisin suosituksia jostakin kohtuuhintaisesta kasvovoiteesta, joka kosteuttaisi kunnolla pintakuivaa ihoani. Sain kosmetologilta näytteen Darphinin Hydraskin Essential -voiteesta, joka tuntuu iholla miellyttävältä (osaksi varmaan kosmetologin otteidenkin takia :)) ja imeytyy nopeasti, mutta yli neljäänkymppiin kipuava hinta ja kilometrin mittainen inci (tosin 73 prosenttia aineksista on näytteen mukaan luonnonmukaisia) mietityttävät..

 26. 29

  Noora sanoo

  Virve kiltti, auta mua valitsemaan sopiva sävy (mineraalipohja) kesäiselle iholleni! Ihoni on couperosa-iho ja hyvin vaalea (suunnilleen vaaleahko possunpunainen) ja kesällä aion ruskettaa itseni nätin väriseksi! Ongelma on se, että kaulani on hyvin keltasävyinen ja naama hyvinkin punainen, eli minkä sävyperheen pohja mun tulisi valita (aion tilata Everyday Mineralsia)? Tämä on tosi ongelmallista, enkä ole koskaan löytänyt täydellistä meikkivoidetta juuria naaman ja kaulan värieron takia. Everyday Mineralsilla tosiaan on valittavana warm, golden, beige, cool, buff ja olive. Saisi nyt edes sävyperheen selville niin voisi sitä sävyä alkaa miettiä…

 27. 30

  Anonyymi sanoo

  Sun blogi on aivan paras!! Mulla on projekti meneillään: lukea sun koko blogi 😀
  Ja aivan sama mitä muut sanoo jos ei lakko ole totaalilakko, silti kuitenkin tuotteet vähentyy koko ajan! Ja joku marisi ekologisuudesta: hei haloo, Virve saa niitä töistä ja niitä on pakko kokeilla! Ja parempi se on, että ne sentään käytetään eikä heitetä käyttämättöminä roskiin…
  -Emmi

 28. 31

  Anonyymi sanoo

  Pyhä Sylvi sentään taas.Vai on se ongelma,jos joku kerää kosmetiikkaa ympärilleen.Miksei kukaan puhu ongelmasta,jos jollain on silmänkantamattomiin Mariskooleja,kenkiä,lankoja tai muita hörsellyksiä.Eikö ole aivan sama mitä kukakin kerää ympärilleen,jos se tuntuu hyvältä.Varsinkin naisihmisten keräilyjen kohteet tuntuvat olevan pinnallisia ja turhia,mutta kyllähän tuolle perheen adonikselle sitten sallitaan ihan mitä vaan naputtamatta.Tyylillä,et no kun se tarvii.Minä ainakin viihdytän itseäni kaikilla hemmotteluhömpötyksillä,enkä tunne siitä minkäänlaista huonoa omaatuntoa tai tarvetta selitellä sitä kenellekään.Kerran täällä vaan ollaan.Tosin meikäläisen purkit taitais riittää toiseenkin kertaan.Anna sinä Virve vaan mennä entiseen tahtiin ja kerro meille kaikista kokeilemistasi ihanuuksista ja niistä vastakkaisista kokeiluista myös.Kyllä me vanhatkin vielä opitaan uusia temppuja =D

  Terkuin multasorminen rouva48.

 29. 32

  kisu sanoo

  Osaisitko suositella jotain superkosteuttavaa ainetta kosteusköyhälle naamalle? Ihoni ei varsinaisesti ole kuiva mutta hyvänen aika sentään että imee voiteita kun niitä laittaa. Nytkin olen kolmen tunnin aikana laittanut naamaani kolme kertaa kevyttä perusvoidetta ja vielä menee varmaan neljäs ja viideskin kerta ennen kuin menen nukkumaan.

  Jotain mikä kosteuttaa mutta ei rasvoita, rasvaa on omasta takaa. Ilmeisesti tarvitsen jotain ampulleja tai seerumeja mistä en tiedä yhtään mitään ja jotain taikanaamioita. Ihollani on jonkin verran epäpuhtauksia joten lienee jonkin sortin sekaiho. Aiemmin se on ollut rasvaisempi, nyt talineritys alkaa tasaantua mutta iho on janoinen kuin sieni.

  Vai vedänkö suosiolla puoli tuubillista perusvoidetta naamaan per päivä, onneksi perusvoiteet on halpoja. 🙂 Perusvoide käytössä nyt siksi että sitä on työn kautta saatu lahjana. Minä en työskentele kosmetiikka-alalla…

 30. 33

  Anonyymi sanoo

  Nyt on pakko sanoa, että ainoo mikä mua häiritsee on se, että sulla on kauhee tarve todistella, ettet tee mitään väärää. Jotenki saa sellasen kuvan että tunnet syyllisyyttä. Miksi? Ota ihan rauhassa…

 31. 34

  Anonyymi sanoo

  "Siinä missä moni matkustelee mielenkiintoisen kulttuurin ja auringonpalvomisen vuoksi, matkustan minä ihan vaan nähdäkseni ja kokeakseni mielenkiintoista kosmetiikkaa."

  Olen ihan samanlainen! Monet kiertäisivät nähtävyydet, museot ja sunmuut, minä taas kiertelisin innoissani markettien kosmetiikkahyllyillä…aaahhh! 😀

 32. 35

  Anonyymi sanoo

  Jaa-a, jos ei ymmärrä toisen harrastuksen "tarpeellisuutta", niin sitä on helppo syyttää turhaksi ja epäekologiseksi ilman mitään itsekritiikkiä omia harrastuksia kohtaan. Kosmetiikan keräily voi tuntua monesta turhalta, mutta onko toisaalta tietsan edessä istuminen (ja sähkön kuluttaminen) tai vaikkapa matkustelu (karmeiden päästöjen aiheuttaminen) sitten sekään niin tarpeellista? Monen on myös "pakko" ajaa autolla töihin, mutta onko kuitenkaan? Kun oikein miettii, suurimmassa osassa ihmisten harrastuksia ei ole mitään järkeä.
  Toki on hyvä osata ajatella harrastusten negatiivisia puolia mutta vaikka tämä blogisi kertookin aika lailla eri tuotteiden kokeiluista, ei kuluttaminen ole sinulle mikään itseisarvo eikä tämä blogi tarkoita sitä, että olisit yleensä ottaen elämässäsi suurtuhlari sekä täysin välinpitämätön luonnonpilaaja.

 33. 37

  Anonyymi sanoo

  Ainiin, se minun piti sanoa, että mielestäni olet kuitenkin onnistunut suht hyvin hillitsemään itsesi näiden kuluneiden lähes 1,5 vuoden aikana. Tietty ammattisi takia tavaravuorten nopea väheneminen ei ole mahdollista, mutta olet kuitenkin osannut pysyä lujana ja listata tuotteesi sekä tavoitteesi rehellisesti. Eihän (viime aikoja sekä Dior-vauvoja lukuun ottamatta)blogissasi ole nähty sen karmeampia lipsahduksia. Eli, ehkäpä tällainen pieni takapakki sallittakoon. Eikai sitä laihduttajankaan oleteta pysyvän 100 % etäällä herkuista, kunhan pääsuunta on kuitenkin vähentää kiloja. Toivon, että löydät vielä vireen jatkaa ihan oikeaa ostolakkoa:)

 34. 38

  Anonyymi sanoo

  Hyvä postaus! 🙂 Jokaisella meistä on omat intohimonsa – jopa addiktiot. Oli se intohimon kohde sitten mikä tahansa, niin mä en ymmärrä jatkuvaa moralisointia jostain meikkien ostelusta…

  Sun kosmetiikka-harrastus on kuiten terveellä pohjalla, se ei haittaa teidän parisuhdetta tai aiheuta vahinkoa läheisillesi. Okei, ehkä muutaman Diorin paletin osto tietää vähän yksipuolisempaa ruokavaliota joksikin aikaa 😉 Mutta harrastukset tuppaa oleen sellaisia, et niihin todellakin menee rahaa 😀 Ja se on jokaisen oma valinta että mihin rahansa lykkää. Joku voi ostaa vaikka järkyttävän kalliit kengät, ja se raha on sit jostain muualta pois.

  On olemassa paljon "pahempiakin syntejä", kuin "kosmetiikkahulluus" (itse en pidä sitä kylläkään syntinä :D) – se ei kovin suurella todella näköisyydellä ole sellainen riippuvuus, jonka takia vaikkapa läheisesi kärsisivät – tai oma terveytesi. Miettii taas vaikka huume-, seksi- tai uhkapeliriippuvuutta – ehkä niissä on enemmän moralisoitavaa…

  Olipas sekava teksti, mutta toivottavasti pointti tuli selväksi 🙂 Blogisi on ihana ja minun kohdallani tuotearvostelusi ovat oikeastaan vähentäneet tuhlailua meikkeihin, olen löytänyt monta luottotuotetta blogisi avulla – ja tämähän tietää sitä, että vähemmän huonoksi todettuja vajaita tuotepurnukoita lentää roskiin. Aika ekologista, eikö? 🙂

  -maria-

 35. 39

  sanoo

  Anonyymi: Sarja on tuttu lähinnä vain nimensä puolesta, eli en osaa sanoa sisällöistä yhtään mitään. :/

  lusheihin hurahtanut: Kiitos hyvästä kommentista! 🙂

  badbomben: Asiaa! 🙂

  Anonyymi: Hyvä viesti! 🙂

  Mickey: Niinhän se on. Ei minulta pahemmin lähde autoja, telkkareita, huonekaluja tai muuta vastaavaa kaatopaikalle. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Kiitos. 🙂

  Asta: Kiitos! 🙂

  este: 🙂

  redshift: Hyvää pohdintaa! Toisaalta onneksi moni on myös inspiroitunut vähennyspuolesta ja kuten eräs lukijani sanoikin, on usein parempi, että yksi ihminen kokeilee ja kertoo muille kommentteja sen sijaan, että kaikki kokeilevat. 🙂

  Kaisa: Meikinpohjustaja ja/tai kiillonpoistopaperit ainakin auttaisivat kiiltelyyn varmasti. 🙂

  wry: Suosittelen jälleen kerran Lumenen Arctic Aquan 24h voidetta. 🙂

  Noora: Eli ihosi pohjasävy on keltainen, mutta kasvosi punoittavat. Laitat kuitenkin mineraalipohjan koko kasvoille, joten keltapohjainen mminusta ehdottomasti. EDM:n pohjien sävyjä en osaa oikein kommentoida. :/

  Emmi: Siinä sitä projektia kerrakseen. Toivottavasti saat kivoja vinkkejä! 🙂

  rouva48: "Tosin meikäläisen purkit taitais riittää toiseenkin kertaan." x) Kiitos kikatuksista!

  kisu: Voisiko ongelma olla siinä, että kun käytät vain pelkkää kosteutusta antaia voiteita, ei voiteissa ole mitään, mikä pitäisi kosteuden iholla? Sitä vatren ihan pieni rasvan lisääminenkin voisi auttaa. Jos kokeilisit astetta rasaisempaa perusvoidetta? Naamioista voisit kokeilla Lumenen Sensitive Touchin Rauhoittavaa kosteusnaamiota, mahtava tuote. 🙂

  Anonyymi: On se nyt kumma, että samojen tuotevastausten jatkuva toistelu ja hokeminen ei ärsytä, mutta tästä asiasta muistuttaminen kyllä… Suoraan sanottuna minua vaan ärsyttää kysely aiheeseen liittyen ja siksi on mukavaa, kun on postaus, jonka voi vaan linkittää vastaukseksi. Paljon mukaampaa antaa kyseliöille vastaukseksi kunnon vastaus kun tyyliin "Ääh, pidä pääs kii, oon jo vastannut tähän!"

  Anonyymi: Juurikin näin! 🙂

  Anonyymi: Jotenkin osalla ihmisistä on se käsitys tosiaan, että kun kuluttaa yhdellä elämän osa-alueella, on varmasti muillakin kamala tuhlari.

  Anonyymi: Taidan ottaa sanan vakikäyttöön. 🙂

  Anonyymi: Minä ainakin olen itsestäni ylpeä jo ihan siinäkin mielessä, etten ole koskaan ennen saanut kaikkia meikkejäni mahtumaan yhteen pieneen meikkipakkiin! Ja eiköhän sitä jatkovirettäkin löydy nyt, kun saan muitakin virikkeitä sairaslomani loputtua. 🙂

 36. 41

  Anonyymi sanoo

  Sun blogi on just hyvä ! =)

  Haluaisin tietää, että mikä on vartalovoin/bodybutterin funktio ja miten sitä pitäisi käyttää ?
  Omaan pari ihanan äklömakean tuoksuista vartalovoidepurtiloa, nammm, tekisi mieli syödä, mutta osaat varmaan kertoa, mikä olisi fiksumpi käyttötapa? 😀

  -suzette

 37. 42

  Anonyymi sanoo

  Itse pyrin vähentämään omaa kosmetiikkaa, siis en ostele kovin paljon sitä, enkä kyllä paljon muutakaan, ihan vaan, koska inhoan sitä, jos kotona on paljon tavaraa.

  Tykkään ehkä sen vuoksi ihastella esim. tämän blogin kautta kaikkea ihanaa kosmetiikkaa, saan toteuttaa omaa "kosmetiikkaharakka" puolta juuri tällaisen blogin ansiosta 🙂

  Seurailen samoilla mielin myös vaikkapa sisustusblogeja, en itse hanki kotiin mitään juurikaan, mutta tykkään ihastella kaikkia ihania huonekaluja yms. blogien kautta.

 38. 43

  Anonyymi sanoo

  Ensinnäkin lihansyönti ei edes ole kovin epäekologista (vaikka jotkut soijafirmat varmasti haluavat niin lobata) varsinkaan, jos syö kotimaista naudanlihaa. Suomalaiset maat kun soveltuvat paremmin laiduntamiseen, kuin vaativampien kasvien tuottamiseen. Lisäksi laidunnettavat perinnebiotoopit, joilla elää paljon uhanalaisia kasveja, ovat katoamssa, ja laiduntaminen edesauttaa niiden säilymistä.

  En jaksa ekokiihkoilua juurikin siksi, että harva tietää edes mistä puhuu. On vaan kiva toista muotisanaa EKOEKOEKO. Että jatka säkin vaan mielihyvää tuottavaa shoppailua mun puolesta! Pientä se on liikenteen päästöihin verrattuna… ;o)

 39. 44

  Anonyymi sanoo

  Hyvä kirjoitus! Jojolaihduttaja vertaus on niin osuva sun ja meikäläisenkin tuotteiden vähennysprojektista.. Apua miten monta purkkia olet jo tänä vuonna kuluttanut. Mulla mennyt 31 purkkia. Toisaalta olen niin höhlä, että kyllästyessäni "lahjoitan" vähän käytettyjä purnukoitani toisille. Nytkin tekis mieli ainakin 5 virheostosta jakaa, mutta taidankin sisukkaasti käyttää ne itse ja oppia harkitsemaan vähän paremmin mitä ostan.. Ps. olin tosi pettynyt Suhadan siihen body butteriin…

 40. 45

  sanoo

  suzette: Vartalovoi on kuin astetta rasaisempi vartalovoide, eli ihan vaan kosteusvoiteena kuivemmille alueille tai koko kropalle, jos se kuivuu pahasti. 🙂

  Anonyymi: Minulla tämä on jotenkin hirveän ristiriitaista, sillä inhoan tavarapaljoutta, mutta kosmetiikkaa kertyy silti. Tosin mitään muuta tavaraa en sitten liiemmin omistakaan ja kaikki aiheuttamani sotku kotonani johtuu kosmetiikasta. 😉

  Anonyymi: Kiitos kommentista! 🙂

  Anonyymi: Minä en niinkään lahjoit tyhjentyviä pois vaan enemmän noita täysiä tai kerran pari kokeiltuja. Mutta tuo sinun saldosihan on kyllä silti todella hyvä. 🙂
  Oliko sinun body butterisi samanlaista kokkareista kökköä?

 41. 46

  H sanoo

  "Kynsilakanpoistoaineen jälkeen kynnet tulee aina huuhdella puhtaiksi, sillä jos aine kykenee sulattamaan kynsilakan, on se todellista myrkkyä, eikä sitä kannata koskaan jättää iholle."

  No niin, taas asia jota ei ole tullut ajatelleeksi itse. Kiitos! Silloinkaan ei tajunnut mitään, kun läppärin päälle tipahti tippa lakanpoistoainetta ja siitä jäi jälki. Ei taatusti tee iholle hyvää semmoinen.

  Taannoinen kynsiöljyvinkkikin oli melkein päänhakkaamisen paikka itsellä – niin yksinkertainen asia, eikä sitä muka tajunnut?

  Tällä viikolla meen pääasiassa sun inspiroimana ostamaan huulimeikkiä.

 42. 47

  Anonyymi sanoo

  Kyllä! Suhadan body butterini on samanlaista kokkareista kökköä… Ja joo jakelen kanssa sekä täysiä, että testailtuja purnukoita eteenpäin. Ja siksi saan ostella uusia, mutta se on nyt loppu.. Pidän nimittäin kirjaa myös uusista ostamistani purnukoista ja niitä on paljon enemmän kuin loppuneita.

 43. 48

  Anonyymi sanoo

  Tulikin mieleeni että minkä koulutuksen olet käynyt, missä työskentelet nyt, miten päädyit nykyiseen työpaikkaasi ja mikä on päämääräsi? Nämä ehkä löytyvät jo jostain blogisi syövereistä, mutta olen laiska 🙂

 44. 49

  sanoo

  H: Tuo kynsilakanpoistoaineen huuhteleminen kynsiltä on tosiaan sellainen juttu, mitä ei tule ajatelleeksi, mutta kun sen kuulee tajuaa heti, että no niinpä tietysti! 🙂

  Anonyymi: Höh, tämän siis kuuluu olla tällaista kökköä. :/

  Anonyymi: Olen opiskellut kosmetologin opintoja, mutta hoitojen tekeminen ei ole minun juttuni ollenkaan, joten lopetin opinnot kesken. Tämän jälkeen olen suorittanut kosmetiikkamyyjän ammatitutkinnon työni ohella. Nykyään työskentelen kosmetiikkaliikkeessä, jonne päädyin ihan vaan lehti-ilmoituksen perusteella 1,5 vuotta sitten. Alalla olen työskennellyt neljä vuotta.
  Tulevaisuudenhaaveita on paljon, eikä mikään ole vielä varmaa. Katsotaan, mihin elämä vie. 🙂

 45. 50

  Anonyymi sanoo

  Koetko että alallesi löytyisi riittävästi töitä (ei vain sinulle, vaan yleisestikin)? 🙂

 46. 51

  Anonyymi sanoo

  Uutena lukijana olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteesi sigman harjoista. Itselläni olisi tarve nimittäin päivittää meikkiharja varastoani ja olen kyseisestä merkistä kuullut paljon kehuja. Mitä harjoja itse käytät meikkisi loihtimiseen? Kaikki vinkit tervetulleita.

 47. 52

  sanoo

  Anonyymi: Myyjiä ei tällä hetkellä tarvita mitenkään erityisen paljon. :/

  Anonyymi: En ollut itseasiassa edes kuullut kyseisestä merkistä ennen, eli en osaa sanoa yhtään mitään.
  Itselläni on todella sekalainen seurakunta ja MAC:in siveltimistä olen eniten innostunut. Jos ei kuitenkaan raaski niihin sijoittaa, saa Coastalscentsiltä hyviä siveltimiä halvalla (laatu siveltimien välillä tosin vaihtelee). 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *