KICKS sen keksi

KICKS on keksinyt ratkaisun siihen, mitä monet asiakkaat aina manaavat: ”Onko joka paikkaan aina oltava oma kanta-asiakaskortti? Onko se joku näistä? Näitä on ihan liian monta! Ei minulla ole sitä mukana! Eikö teillä ole minun tietojani siellä jossain järjestelmässä?”

Ruotsalaissyntyinen kosmetiikkajätti on nimittäin keksinyt, että varmimmin asiakkaat saa puhuttua kanta-asiakasohjelmaan sisään, kun palvelusta tekee paitsi maksuttoman myös kortittoman.

Kanta-asiakkaaksi voi nykyään liittyä pelkän henkilötunnuksen antamalla (KICKS noudattaa Tietosuojavaltuutetun sääntöjä käsitellessään henkilötietoja) eikä asiakkaan enää ikinä tarvitse nähdä eikä kuulla kanta-asiakaskortistaan. Jatkossa myymälässä pisteet rekisteröidään asiakkaalle pelkän henkilötunnuksen avulla, jolloin yksikään tarjous tai pisteitä kerryttävä ostos ei mene häneltä sivu suun.

Ja ei kuulemma huolta, jos kanta-asiakaskortti jo löytyy entuudestaan. Sen kanssa voi marssia Kicksiin ja pyytää, että kanta-asiakkuus vaihdetaan kortittomaksi!

Kuulin asiasta pari päivää sitten liikkeessä asioidessani, kun kaverini halusi liittyä clubiin. Itse olisin tietysti heti halunnut vaihtaa jäsenyyteni kortittomaksi -mutta eihän minulla taaskaan ollut sitä korttia mukana, joten vaihto täytyy käydä tekemässä myöhemmin.

Mutta voi, kuinka kätevää tuo kortiton kanta-asiakkuus onkaan! Kätevää on myös se, että kanta-asiakkaaksi voi liittyä netissä vaikka samantien ja pisteitä voi alkaa kerryttämään jo vaikka samana päivänä ilman, että kanta-asiakaskortin saapumista tarvitsisi odotella.

Kiitos ja kumarrus Kicksille!

Miten on, oletteko jo KICKS Clubin jäseniä?

PS. Tarkennukseksi kerrottakoon, ettei henkilötunnusta tarvitse huudella myymälässä ääneen, vaan pelkkä henkilöllisyystodistuksen näyttäminen riittää.

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Oon Kicksin jäsen! Toi kortittomuus on kyllä todellinen etu 🙂 Myös Your Face -vaatekaupassa on muuten kortiton jäsenyys.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  meikä on jäsen, kortiton sellainen! ihan mahtava idea, itse en ikinä edes muista liikkeissä onko korttia vai ei, ja vielä vähemmän kiinnostaa lähteä plaraamaan kukkaroa läpi kortin löytääkseen!

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Iittalassa on toiminut kortittomasti jo vuosia, nimellä, henkilötunnuksen käyttö tuntuu kauhean tungettelevalta 😉

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Olen myös Kicksin jäsen, mutta kortillinen. Aiemmin heiltäkin tuli kortti.

  Myös Stadiumilla on nykyään kortiton jäsenyys. Siellä näytetään esim. ajokorttia josta myyjä lukee skannerilla viivakoodin. Nyt kun mietin niin, Makuunissa on muuten käytössä sama systeemi. Ihan mahtavaa!!!

  naela

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Miten se käytännössä toimii? Pitääkö omaa henkilötunnusta huudella kassajonossa muiden kuullen? 🙂

 6. 6

  sanoo

  Anonyymille: Nimi on vaan vähän vaikea, kun kaimoja löytyy useimmilta. Näin ainakin tiskin takaa olen todennut, kun asiakkaan pyynnöstä olen etsinyt kanta-asiakastietoja, jotta saadaan ostot rekisteröityä kortin unohduttua.

 7. 7

  sanoo

  Ilahduin tästä myös, kortiton jäsen olen siis minäkin. Kun myyjä kehotti minua aikoinaan liittymään klubiin, olin vähän vastentahtoinen, ja sanoinkin, ettei mun lompakkoon mahdu enää YHTÄÄN korttia! Saati että koskaan niitä muistaisin vilauttaa…siksi tosiaan ilahduin kun myyjä sanoi, että se on kortiton klubi!

  Minulta ainakin kysytään henkkareita aina Kicksissä, joten henkilötunnusta nyt ei tarvitse ainakaan SANOA siinä kassalla ääneen!

 8. 8

  sanoo

  Mulla on erikseen bonuskorttilompakko, kun niitä on niin hitosti. Toivottavasti jonain päivänä joku tuo markkinoille yhden kortin, johon voidaan ladata kaikki (tai no suurin osa) bonuskorteista. Siinä ois bisnesidea.

  Mä vaihdoin Kicksin kanssa henkkarijäsenyyteen, mutta ei se paljon vielä auta kun bonuskorttilompsaa täytyy pitää kuitenkin mukana kun on tuhat muuta. :/

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Meillä Iittalassa on tosiaan ollut jo useamman vuoden kortiton systeemi. Asiakkaan nimellä haetaan, ja mikäli on useampia niin osoitteen avulla löytyy oikea henkilökin. Osoitehan on pakollinen tieto kaikkialla siinä missä nimikin (ja pahimmillaan sähköpostiosoitekin).

  Itse en kyllä henkilötunnustani haluaisi lähteä huutelemaan pitkin kyliä eli pidän tässä tapauksessa sen kortin edelleen lompakossa. Mutta hienoa tietenkin että kortittomuus on sinänsä yleistymässä, joskin hyvin hitaasti näköjään. Ottaen huomioon ettei sellaisen kehittäminen nyt kuitenkaan rakettitiedettä ole, kortti vain on firmoille helpompi eikä motivaatio kortittomuuteen ole vielä tarpeeksi suuri.

  Asiakkaillehan tämä on helpompi. Joskin haittapuolena on se ettei asiakkaat välttämättä muista olevansa clubilaisia. Kun sitä korttia ei ole siellä muistuttamassa.

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  myös esim. stadiumissa on jo halutessaan käytössä toi kortiton jäsenyys. henkkarista viivakoodilla katsovat 🙂

 11. 11

  sanoo

  Itse liityin Kicks- clubiin juurikin sen ilmaisuuden vuoksi. Olenhan haalinut jo monia muitakin kortteja niiden ilmaisuuden vuoksi kuten Yves Rocher. Vaikka Kicks:ssä en kovin usein käykään, niin on se vaan joskus niin vaikeaa muistaa, että mikä kortti käy mihinkin liikeeseen ja itselläni sattuu olemaan Fun Card, joka on melkein samanlainen kortti kuin Kicks:iin. Molemmat mustia väriltään, kerran olen sen meinannut antaa myymälässä. Olisi kyllä kätevää, jos yhdelle kortille saisi ladattua tiettyjen yrityksien kortit, jolloin voisi kuljettaa vain sitä mukanaan.

 12. 12

  sanoo

  Asun ulkomailla ja täällä ainakin useat putiikit omaavat kortittoman jäsen-systeemin. Eikä siihen mitään henkilötunnuksia tarvita vaan kun maksaa omalla ihan millä vain pankkikortilla niin systeemi tunnistaa sinut ja ilman korttia maksamalla annat vain nimen ja osoitteesta postinumeron. Ihmettelen hieman mihin sitä henkilöllisyystodistusta mahdetaan yleensäkin tarvita…

 13. 14

  sanoo

  Jesss, mulla on ollut Kicksin kantiskortti varmaan kaksi vuotta, eikä koskaan mukana, kun lompakosta falskaa kaikki kortit pihalle!

  Makuunissa on nykyään myöskin niin, ettei korttia tarvi. Leffan saa vuokralle henkkareilla ja arvaa vaan onko kynnys vuokrata pienentynyt? Sama taatusti Kikcsissä kun niitä tarjouskirjeitä pukkaa postista, mutta eipä koskaan oo mukana mitään klubikorttia.

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Kuulun Kicks Clubiin ja tykkään että on ihan erillinen kantiskortti. Vastaavia mulla on vain muutama, ei oo tapana keräillä noita lompakkoon pölyttymään kuten joillain. Otan kortit vain sieltä missä oikeasti tulee käytyä ja saa hyviä etuja.

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Asun USAssa ja täällä on näitä kortteja ja kanta-asiakkuuksia ihan jokaiseen liikkeeseen myös. Täällä henkilötunnus tosin on valtionsalaisuus -hyvä kun henkilölle kerrotaan 😉 -joten kanta-asiakasasiat hoituvat puhelinnumerotunnistuksella. Kätevämpi kuin nimitunnistus, turvallisempi kuin sotutunnistus.

  Itse kyllä välttelen kanta-asiakkuuksia, sillä en tykkää ajatuksesta, että kuluttamisestani kerätään tietoja rekisteriin. Samasta syystä käytän pääasiassa käteistä. Roskapostia ja muuta mainontaa on ihan liikaa muutenkin 🙂

  Irma

 16. 17

  sanoo

  Itse juurikin eilen liityin jäseneksi, ja oikeastaan hämmennyin kun myyjä kysyi haluanko liittää jäsenyyden ajokorttiini. Ihan outo tilanne kun on tottunut, että kaikki liikkeet työntävät oman korttinsa nenän eteen.

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Onpas ihanaa, että meitä Iittalan myyjiä on täällä useampiakin 🙂 Joo, mutta tosiaan, vaikka asiakkaalla olisi kaimoja, niin kuinka moni omistaa saman osoitteen. Aika harva. On muuten hassua miten kortittomuus on tullut vasta nyt uutena juttuna, kun itselle se on ollut työn puolelta selvä juttu jo monta vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *