Kesäkuntoon 2011

Uudenvuoden jälkeen blogit alkavat aina täyttyä erilaisista kesäkuntoon-postauksista ja mitä lähemmäs kesää mennään, sitä enemmän näitä postauksia ja mitä epämääräisempiä tsemppausyrityksiä ilmestyy.

Minä päätin ottaa varaslähdön ja aloittaa Kesäkuntoon 2011 -kampanjani jo nyt. Tavoitteena olisi saada painoa pois parisenkymmentä kiloa seuraavaan kesään mennessä ja yrittää pitää kilot poissa.

Ei, älkää nyt säikähtäkö, tämä ei ole näitä teinien ”laihdutan kolmessa viikossa 10 kiloa syömällä pelkkää kurkkua” -juttuja enkä itseasiassa edes puhu omasta kropastanikaan, sillä tällaisella 155 senttisellä normaalikokoisella neidillä parikymmentä kiloa olisi jo lähes puolet painosta enkä välttämättä tahtoisi enää painaa saman verran kuin painoin ala-asteella (vaikkei pituutta olekaan tullut pahemmin lisää sen jälkeen…).

Minä puhunkin nyt nimittäin kosmetiikkakiloista.

Muistatteko, kun keväällä punnitsin kaikki kosmetiikkani ja sain lopputulokseksi, että omistan sitä noin 50 kilon edestä? Nyt kun olen saanut pakkailla, raahata pitkin Suomea ja purkaa näitä kilojani ja ollut hetken yksiössäni näiden kaikkien kilojeni kanssa, olen entistäkin varmempi, että tahdon näistä pikkuhiljaa eroon.

Kerroin kesällä, kuinka olen hieman repsahtanut ja hankkinut hieman enemmän kosmetiikkaa kuin minun oli tarkoitus hankkia, mutta ilokseni voin kertoa, että repsahduksia täynnä olleen reilun kuukauden ajanjakson jälkeen en ole nyt pariin kuukauteen ostanut oikeastaan yhtään kosmetiikkatuotetta (yhtä pari päivää sitten esiteltyä huulimeikkiä lukuunottamatta). Kun minulle nimittäin selvisi, että edullinen shoppailuni jatkuisi uudessa työpaikassani myös kesän jälkeenkin, en ole tuntenut tarvetta enää ostaa mitään ihan vaan siksi, että nyt kerrankin saisin halvalla. Itseasiassa en ole tuntenut tarvetta ostaa ylipäätänsäkään mitään.

Olen viimeisten parin kuukauden aikana ollut muutenkin todella väliinpitämätön kosmetiikan suhteen enkä ole jaksanut intoilla kosmetiikasta oikeastaan muuten kuin töissä. Kotona olen käyttänyt vanhoja purkkejani ja putiloitani rutiininomaisesti ja saanutkin onneksi kulutettua niitä tyhjäksi. En ole tosiaan edes tuntenut halua ostaa mitään! Tämä on todella, todella outo tunne ja ihmettelen sitä itsekin hieman, mutta samalla tämä on myös itseasiassa oikein mahtava tunne.

Aluksi työpaikkani lisäsi ostohimoani, mutta nyt se on lähinnä vain hillinnyt sitä. Ostohimoni nimittäin perustui omaan tiedonjanoisuuteeni ja siihen, että nimenomaan tahdoin päästä kokeilemaan kaikkea mahdollista. Toki tämä onnistui edellisessäkin työpaikassani, mutta nykyisessä työpaikassani tämä onnistuu vieläkin helpommin. Vanhassa työpaikassani minun nimittäin piti purkittaa kotiin kaikkea, mitä halusin testata tai tulla töihin kokeilemaan ennen työvuoroani tai jäädä työvuoroni jälkeen tekemään testailuja ja jotenkin se tuntui usein ihan liian rasittavalta puuhalta.

Nykyisessä työpaikassani voin töistä lähtiessäni vain napata hyttiini mukaan kiinnostavan tuotteen testerin, kokeilla sen hytissäni ja kiikuttaa sitten takaisin liikkeeseen. Kaikkea voi siis testata näppärästi ilman, että purkkia tarvitsee hankkia itselleen riesaksi. Ja kuinka mahtavaa tämä onkaan!

Ostoähkyäni on tosiaan myös lisännyt pieni asuntoni. Kaikki tavarani mahtuvat tänne oikein hyvin, mutta uskon silti olevani sitä onnellisempi, mitä vähemmän omistan tavaraa ympärilläni. (Tästä tavaroiden vähentämisestä ylipäätänsäkin tulen höpöttelemään myöhemmin lisää oman postauksen muodossa.)

Päivitin juuri listat omistamistani kosmetiikkatuotteista meikkejä lukuunottamatta, eli nyt niiden pitäisi vihdoinkin olla ajantasalla.

Kuten olen ennenkin maininnut, haaveilen elämästä, jossa kaikki omaisuuteni (huonekaluja ja muita sisustuselementtejä lukuunottamatta) mahtuisi yhteen matkalaukkuun ja tietäisin, että voisin koska tahansa heittää tavarani kasaan ja olla valmis lähtemään ihan minne tahansa maailmassa. Olen päättänyt, että tilanne tulee olemaan tuollainen syyskuuhun 2011 mennessä ja ainoa asia, joka tuota tällä hetkellä jarruttaa on liian monta kiloa kosmetiikkaa.

Toivottavasti kilot lähtevät karisemaan toivotulla vauhdilla!

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Jee, kilojen pudotteluhan tietää selvästi paaaaaljon postauksia loppuneista tuotteista. Tää tykkää!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Matkalaukkuelämää jonkin aikaa vietettyäni minäkin tajusin kuinka vähällä sitä oikeasti pärjääkään. Nyt olen myynyt kirpputorilla ja huuto.netissä varmaan 2/3-osaa vaatteistani, jotka mulle ovat olleet sellainen hamstrauskohde. Yht´äkkiä omistamattomuus onkin paljon omistamista kivempaa!

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Mielenkiintoista lähteä seuraamaan kosmetiikan vähentymistä. Tsemppiä koitokseen 🙂
  Sitten olisi yksi kysymys mineraalimeikkeihin liittyen. Olen siis nuori (15v) ja olen ajatelut siirtyä mineraalimeikkipohjaan. Mutta olen ihan vasta saanut tietää näistä meikeistä parin blogin kautta. Eli, osaatko sanoa mikä tuotesarja tai pohja pysyisi herkällä rasvaisella sekaiholla, peittäisi punoitusta, finnejä, arpia ja tummat silmänaluset? Tai mikä peiteaine mineraalien puolelta olisi hyvä näihin ongelmiin? Ja suomalainen kun olen niin vaaleita sävyjä pitäisi löytyä myös. Kiitos jo etukäteen ja hyvää syksyn jatkoa!
  T: Janna

 4. 5

  Tiina sanoo

  Sinulla on kunnianhimoiset tavoitteet, mutta pitää tietysti ollakin! 🙂 Minulla on myös valtavat määrät kosmetiikkaa ja yritän kyllä kuluttaa niitä pikkuhiljaa. Roskiin en raaski hyviä tuotteita heittää, enkä käytettyjä viitsi antaa eteenpäinkään. Repsahtelen myös säännöllisesti ja ostan tuotteita, joita minulla jo on. "Liikenteen seuraus" kyllä auttaa, mutta lahjaksi (töistä) saatu kosmetiikka heittää saldot aina väärään suuntaan…Parin vuoden päästä edessä on todennäköisesti muutto, joten aloitin jo viime vuonna pikkuhiljaa tavaravarastojeni (ei pelkästään kosmetiikka) siivoamisen ja "kuluttamisen" tätä silmällä pitäen. Hiljaa hyvää tulee ja sillain 😉

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Virve! Mitä tuumit tästä? Radikaali, mutta erittäin tehokas keino vähentää ylimääräistä, on tehdä se kertaheitolla. Myy/lahjoita esim. puolet kosmetiikastasi niille, joilla ei ole esim. varaa hankkia (ainakaan kaupan hinnoilla) itse, mutta jotka tuotteita käyttäisivät (huomioiden tietysti hygieniaseikat) ja joille tuotteet toisivat iloa arkeen. Jätä itsellesi vain "helmet" ja nauti hyvänolontunteesta, joka seuraa siitä, kun voi ilahduttaa/yllättää läheisensä. Kirpaisee, mutta palkitsee! Kun kilot tippuvat ihan fyysisesti (kaappiisi tulee tilaa), henkinen kuormasikin kevenee.

  Värikästä syksyn jatkoa ja onnea kunnianhimoisen tavoitteesi saavuttamiseen! Toivottaa blogistasi pitävä, Laura

 6. 7

  Emmi sanoo

  Haha, oot ihana 😀 Mä oon mukana! Vaikka mulla ei kosmetiikkaa ihan hirveästi olekaan niin liikaa kuitenkin ja muuta tavaraa sitäkin enemmän. Vaikka mukamas olen kamalasti karsinut niin kyllä juuri tuossa kuukausi sitten muuttaessa huomasin että onhan sitä tavaraa aivan järjettömästi. Mulla ei ole matkalaukkutavoitetta vaan "Kymmenen muuttolaatikkoa"-tavoite 😀 Vähentää sopii erityisesti kenkiä ja liian pieniä vaatteita. Helmikuussa on taas muutto edessä enkä tosiaankaan halua siitä samanlaista kun edellisestä, hrr! 😀 Sori pitkä kommentti, koen vaan suurta sielunsisaruutta 😀

 7. 9

  nanna sanoo

  hassua, tätä tuntuu olevan liikkeellä. olen itsekin viimeisen puoli vuotta käynyt taloamme läpi huone huoneelta ja kaappi kaapilta pyrkimyksenä vähentää tavaraa ja laittaa tavalla tai toisella kiertoon ne, mitä emme oikeasti tarvitse tai mitkä ovat jääneet käyttämättä. ennen tosiaan omistaminen tuntui tekevän onnelliseksi, yhtäkkiä se alkoikin ahdistaa…
  nyt en osta mitään uutta, ellei ole ihan pakko ( tähän ei nyt lasketa sitä revitalashia, mihin sorruin 😛 ) enkä ainakaan siitä syystä että 'kun nyt halvalla saa'.

 8. 10

  nanna sanoo

  edelliseen vielä sen verran, että mikäs tuo revitabrow sitten on, mikä tuolta kuvasta pilkistää :O ?!

 9. 11

  sanoo

  Hei, sulla ei oo täällä enää loppuunkulutettujen tuotteiden määrää esillä 😛 Hyvä postaus, itsellä on vähän samat suunnitelmat kaiken tavaran suhteen 🙂

 10. 13

  sanoo

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Sinäpä sen sanoit! 🙂

  Janna: Minulla on niin vähän kokemuksia eri sarjojen mineraalipohjista, etten oikein osaa vertailla. :/

  Nekku: En vain oikein keksi, mitä siellä kauppaisin. :/

  Tiina: Hyvä tosiaan aloittaa ajoissa. Itsellänikin on tämä yleinen vähennysprojekti ollut jo pari vuotta käynnissä. 🙂

  Laura: Noin olen tehnyt kaiken muun tavaran kohdalla, mutta kosmetiikan kohdalla täytyy vielä harkita… 🙂

  Emmi: Onnea sinullekin tavaroiden karsintaan. 🙂

  Anonyymi: Voi, en luultavasti mihinkään. Asetin vain tuon ajan, jotta saisin jonkun konkreettisen päivämäärän. 🙂

  nanna: Tavaroiden vähennys on jotenkin ihanan vapauttavaa. 🙂
  Ja niin, palataan siihen RevitaBrowniin sitten jossakin vaiheessa. 😉

  redshift: Ei enää ole, jätin sen syksyllä pois kun aloin miettimään projektiani uusiksi. En ole kesästä lähtien enää kirjannut loppuneita tuotteita ylös ja reissun päällä ollessa luvut menivät jo niin sekaisin, että luovuin laskemisesta. 🙂

  Anonyymi: Kun vaan keksisin, mitä myisin. :/

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Kiva että olet saanut taas vanhan innon takaisin kosmetiikan kulutuksen suhteen! (: Uusien tuotteiden esittelyjä on myös mukava lukea, mutta minulle ajaa kuitenkin saman asian myös se, että esittelet jo jonkin loppuunkäyttämäsi tuotteen. Tsemppiä tähän laihdutusprojektiin ja hyvää loppusyksyä!

 12. 16

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  Myyntiin vaan blogin kautta kaikki avaamattomat purkit- pärjäät jo pitkään pelkillä sampleilla.

  Esim sulla on 11 ripsiväriä? eikä ripsiväry säily avattuna 3kk, miten ehdot siis käyttää ne ennenkuin ne vanhenee?

 13. 17

  sanoo

  Anonyymi: Kiitos tsemppauksesta. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Minulla on 9 avattua ripsiväriä, jotka olen lähes kaikki saanut töistä voidakseni kokeilla niitä ja myydäkseni niitä helpommin. Avattuna nuo säilyvät sen 6 kk, aktiivikäytössä tosin eivät kestä niin pitkään. Ei siis mitään myytävää sielläkään puolella.
  Itseasiassa minulla on melko vähän avaamattomia tuotteita, sillä tuotteita tulee töistä ihan juuri kokeilun vuoksi ja kokisin itseni huonoksi myyjäksi, jos en kokeilisi tuotteita vaan laittaisin ne vain suoraan eteenpäin. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *