Käyttäjä hukassa?

Täytyy kyllä myyjänä myöntää, että tokihan sitä aina välillä ihmettelee joidenkin tuotteiden kohdalla, että kenelle ne oikein on suunnattu.
Yksi hyvä esimerkki tästä voisivat olla vaikka nämä Angry Birds -hajuvedet.
”Oi, kuinka söpöä,” ajattelin. Kivaa, että lapsille saataisiin uusia hajuvesiä. Ai että oikein EdP?
Ohhoh, eiväthän nämä olleetkaan lapsille vaan aikuisille. Naisilleko?
Ei, nämä ovat jopa melko maskuliinisia tuoksultaa. Ai, unisex tuoksuja!
No mille nämä sitten tuoksuvat? Itseasiassa yllätyin hieman.
Vihreä King Pig on maskuliinisen klassinen tuoksu, jossa on voimaa mutta silti hieman suihkugeelimäistä raikkautta.
Yellow bird on raikkaampi, edelleen hieman maskuliininen muttei ihan paha sekään.
Ja punaisesta Red Birdistä minä ihan oikeasti tykkäsin, sillä siinä oli pehmeää mausteisuutta, mutta silti raikkautta. Kyllä, tämä olisi kiva tuoksu miehellä ihan oikeasti.
Mutta sitten tuli taas ongelma. Olisiko minulle sittenkään ihan ok tuoksumyyjänä, jos kolmekymppinen mies jonka kanssa minä olisin suhteessa kertoisi käyttävänsä Angry Birds -tuksua ja vihainen lintu tai huosu possu virnistelisi minulle tuoksuhyllyltä päivittäin? Kuulostanpa nyt kamalalta ja pinnalliselta, mutta luultavasti ei.
Peräänkuulutankin nyt siis sitä, että kenelle nämä Angry Birds tuoksut ihan oikeasti on kohdistettu? Leikkimielisille maskuliinisemmista tuoksuista pitäville nuorille naisille…? Aikuisuuden kynnyksellä oleville, Axe-vaiheen ohittaneille pojille, jotka eivät kuitenkaan ole vielä täysin valmiita hyppäämään miesten saappaisiin?
Täh?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Joo en mäkään kyllä ehkä pystyisi sulattamaan miesystävällä angry birds -tuoksua vaikka miten olisikin tuoksuna hyvä (onneksi mä hankin tällä hetkellä pääasiassa miehen tuoksut, niin ei ole riskiä mistään mielikuvien murskaantumisesta ;D)… musta tuo angry birds tuoteperhe on muutenkin rönsynnyt niin pahasti, että olen monasti itsekin miettinyt kuka ihme niitä ostaa, kun osa tuotteista on liian "aikuisen" oloisia lapsille, mutta kuka aikuinen nyt noita hankkii myöskään..? Ehkä ne teinit sitten, vaikka jotenkin olen kyllä ymmärtänyt että tuo nää on aika lasten juttu..

 2. 2

  sanoo

  Itseasiassa mä voisin kyllä näin 23vee naisena ostaa… 😀 En ole mikään Angry Birds -fani, mutta tuoksuharrastajana kiinnostaisi kyllä jo erikoisten pullojenkin takia. Täytyypä käydä haistelemassa kunhan joskus tulee vastaan! 😀 Onhan toi possu nyt vaan söpö.

  • 2.1

   sanoo

   Tuoksuttelin näitä Prismassa ja omasta mielestäni yksi oli sellainen jonka voisin kotiuttaa, jos vain sille tuulelle sattuisin 😀

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Mä innostuin heti kun näin pullot, että jos nämä olisi sellaisia simppeleitä perustuoksuja, joita voisi yhdistellä keskenään ristiin. Ja pullotkin näyttävät hauskoilta ja pirteiltä, niin ostaisin heti. Mutta harmi, että ovat miehille suunnattuja.

  Itse ajattelen näistä, että ne ovat hauska kuriositeetti, jolla voi piristää omaa päivää. Ei siis välttämättä mikään loppuelämän oma tuoksu, vaan sellainen lyhyemmän ajan juttu joka viihdyttää ja josta tulee hyvä mieli aika lailla juuri niin pitkään, kuin yksi tuollainen pullo kestää. Jotenkin kieltämättä tuntuu, että tämäntyyppiset jutut yhdistetään usein naisiin – että jos mies käyttää hajuvettä niin se ei saa olla missään nimessä hauskaa vaan jotain vakavasti otettavaa ranskalaista merkkiä tarpeeksi hienossa pullossa. Harmi.

  Kyllä mullakin näistä tuoksuista ennakkoluuloja on, mutta ne enemmän ehkä liittyvät laatuun kuin siihen, mitä niiden käyttäminen kertoo ihmisestä.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  25-v nausena voisin sanoa että jos tuoksu olisi hyvä ja pullon piilottaisi perähyllylle (ei kurkkisi heti ensimmäisenä esille uuden tuttavan wc-kaapista).. Niin pullo ei häiritsisi paljon. Mutta kyllähän tuo vaatii aikamoista huumorintajua ja ennakkoluulottomuutta jos ei tunne miestä entuudestaan. 😀

 5. 5

  sanoo

  Jotenkin sellainen fiilis tästä että nää tuoksut on suunnattu isovanhemmille ja ehkä myös vanhemmillekkin. Siinä mielessä että nää on niitä juttuja varmaan mitä isovanhemmat ostaa lapsenlapsilleen mutta ne lapset ei ite pidä asiaa oikein hohdokkaana.. 😀

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Angry Birdsit on brändätty niin tehokkaasti että niitä löytyy nyt ihan mistä vaan kulutustuotteista.
  Erikoisin näky oli sarja ongenkohoja joita näin kesällä kaupassa… 😀 Tuon tehokkaan brändäämisen takia Angry Birdsit ovat niin normaali näky kaikkialla, että ne tuotteet ovat tosi neutraali juttu. Vähän kuin joku Coca-Colan tai mäkkärin logo.

  Sitä ihmettelen kovasti että kun kerran piti tehdä tyttöjä varten se kamala pinkki-prinsessa hahmo, ja sillä hahmolla on tehty kosmetiikkaa, niin miksei sitä ole hajuvetenä? 😀 Ehkä se tulee erikseen myöhemmin… Aivan varmasti kohta sekin tulee.

  • 6.1

   sanoo

   😀 Mä rupesin itsekseen hihittelemään niille AB ongenkohoille ja vavoille 😀 Jos siskonpojasta tulee kalamies ni tiiän mitä ostan sille 😛 2w ja täys AB-fani 😛

  • 6.2

   sanoo

   Näitä meni muuten hyvin kesällä. T. Kaupantäti 😀
   Onhan tätä brändiä myös mm. petanque peli, meikkejä, suihkugeelejä, shampoita, tikkareita, karkkeja jne 😀

 7. 8

  sanoo

  En edes ole mikään Angry Birds fani, mutta ostin ihan itselleni kesällä sen possukuvioisen mato-ongen, sekä possu- ja pinkki lintu-kohot 😀
  Ja voisin ihan hyvin ostaa tuoksujakin, jos nenää miellyttävät. Vaikkapa sitten ukolle joululahjaksi jos kerta maskuliinisia ovat 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *